zabrinuta sestra 2 narkomana

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

jana

Re: zabrinuta sestra 2 narkomana

Post by jana »

U potpunosti se slazem sa tobom po pitanju tvojih trenutnih emocija.Niko nije birao da bude suovisnik,a ta je uloga jedan krizni put koji nas vodi na vrata Boga ,Oca nasega.Cuvaj sebe prvo.
zabrinuta_pg

Post by zabrinuta_pg »

Sugradjanko ja opsujem po neku pjesmu tu i tamo, psujem dok gledam ovo prvenstvo, psujem u saobracaju i psujem u ogledalu izmedju ostalog imam nevjerovatnu moc zapazanja, intuiciju, k*rce palce i mogla bih se kladiti u 1000 jevreja ( onih sto cekaju u redu ispred Ausvica) da sam imala prilike da vidim te tvoje lijepe okice prije par mjeseci ispred ordinacije jednog dobrog lokalnog shrinka. Da te ne zbunjujem i ne izludjujem procitala sam cijelih 6 str. tvoje ispovijesti, fascinantno pametno celjade rodjeno u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu ali sa dobrim namjerama, tada si u prolazu rekla sestri (medicinskoj dabome) kako ti otac umire :( to me mozda i natjeralo da potrazim oci ( mi *ebeni umjetnici vazda trazimo istinu u ocima drugih ljudi ili mozda nas odraz u njima, ko ce mu ga znat) onda naleceh na istu recenicu u tvojoj ispovijesti na forumu. Nijesam dobra sa tajmom, otprlike se to odigralo u tom nekom mjesceu kad si ti to pisala. Slucajnost? Mozda sam ja nesto utripovala od nikotina i case vina? Ali eto ako je to to bas mi je drago :)
heroinapg

Post by heroinapg »

Da..mogle smo se sresti tamo..Da..otac mi umire..ne znam kad si e srela, al samo idem na savjetodavnu terapiju..Cista sam godinu i nesto...a NISTA NIJE SLUCAJNO...SLUCAJNOST NE POSTOJI...Ukoliko stvarno-a vidi se da zelis-trebas pomoc-stvarno ovi forumasi istu pruzaju...iz 1. ruke ti govorim...mnog mi je forum pomogao! Drago mi je da si ovdje stavila topic. Naravno ne razlog zbog kojega vec sto si na pravom mjestu
zabrinuta_pg

Post by zabrinuta_pg »

Ne znam tacno, otprilike negdje u februaru mjesecu :idea:
Ja sam isla zbog napada panike i ponekad za savjet zbog brace. Srela sam tamo mnogo ``interesantnih`` likova ali eto ako si to bila ti bas sam te upamtila po lijepim okicama :!:
heroinapg

Post by heroinapg »

Napomenu me drugar..za moju krlaticu za podgoricu..dopgorica..e, Dopgoricanko::}}hvala na lijepim rijecima za okice.hehe
http://195.66.181.122/view/index.shtml
Eo ti da pratis ljude pogledom-centar DopgoriceOvo je malo sale nije zborega, al problem stoji. Tu smo za tebe..Al od nji zavisi.Nikakva komuna-sem privremeno..bjezanje il kratkotajan lijek..Povuci liniju treba
Al pravu!
il staviti tacku i poDvuci liniju i tacka!!!!!!!!!!!!!!!!!!Neminovno-da nije tako, ne bi se tako tesko lijecili..
Place krevet za mnom...otisla sam
saša-ex

Post by saša-ex »

U Crnoj Gori postoji Reto centar.
SAMO CEO ŽIVOT...
zabrinuta_pg

Post by zabrinuta_pg »

E lepi ja sam zaspala $edeci sinoc :)
Sve ja to znam ali evo vidjecemo sta ce biti, nisam optimisticna :|

Sasaex cula sam, ali sad ti meni objasni sta se tacno radi tamo? Ima li tamo kakve medicinske pomoci? Dje se to nalazi, ko su ljudi koji rade tamo isl.??? Onaj br. tel koji sam nasla na forumu je okrenula moja mama i dobila sljedeci odgovor: da on (tip koji se javio, koliko sam shvatila bivsi ovisnik) mora da razgovara sa bratom oci u oci i da mu treba pasos.
Modesty

Post by Modesty »

Toplo vam preporučujem da odete na razgovor.....eto ja nisam znala da reto ima i u C:G,super i neznam zašto bi onda trebao pasoš ali Ex-Saša će ti ipak znati najbolje to reći....drži se mila.
zabrinuta_pg

Post by zabrinuta_pg »

Hvala Modesty :)
Mozda sam zbog svega ovoga sto mi se desava, mozda ponajvise zbog ovog usranog vremena i ovog jadnog i zalosnog mjesta gdje zivim postala paranoicna ali palo mi je napamet i trgovina ljudima. Mislim sta ce pasos ako se to vec nalazi u CG. i zasto ne pricati sa roditeljima kad oni vec nisu u stanju donositi zdrave odluke??? Grijesim vjerovatno ali eto i to mi se vrzma po glavi. I jos nesto, te fore sa ispiranjem mozgova od strane ``hriscanskih fanatika`` nije po meni nista bolje rjesenje od drogiranja, mozda za organizam i porodicu zdravije, da ne kazem jeftinije ali za glavu onoga ko se drogira izuzetno pogubno. Klasicno biranje izmedju 2 zla.
Drzim se! za tastaturu, moram jer imam utisak ustvari nije u pitanju utisak nego cinjenica da sam potpuno sama na planeti. ``Prijatelji`` o ta mala gomila laznih osmjeha me gleda kao da sam obiljezena, boze moj pa braca su mi narkomai, vjerovatno nisam ni ja nista bolja od njih, to je prelazno :vom:
Treba mi kafa
Modesty

Post by Modesty »

Ne brini draga saša je dio reto centra u kojem je i sam dugo bio.....mora se razgovarati sa samim ovisnikom jer ako on ne pristane,od toga nema ništa ali će oni svakako kroz razgovor pokušati i da ga motiviraju.Tačno je da komune,veliku većinu vode bivši ovisnici ali je to veklika pradnost jer su to osobe koje su to sve prošle na svojoj koži i kao takvi mogu puno pomoći,počev od razumjevanja pa nadalje...
Post Reply