Molim vas,odgovorite

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
Melany

Molim vas,odgovorite

Post by Melany »

Decko mi je ranije bio pravi junkie,nema Droge koju nije probao.Kada je otishao da studira,pocheo je da uzima heroin,ali je ubrzo napustio studije i vratio se kuci,posto je video u kom pravcu sve to ide,video je da nema kontrole.Kada se vratio kuci,ponovo se nasao u losem okruzenju i ponovo poceo sa dopom.S vremenom je sve redje poceo da ga uzima....Zajedno smo godinu dana i od tada je uzeo heroin 3 puta.Prvi put kada smo bili na pocetku veze,drugi put pre 6 meseci i tad mi je obecao da nece vise nikada to da uradi posto je video koliko me povredio i izneverio.Rekla sam mu da necu da imam vezu sa narkomanom i sve se na tome zavrsilo.Poslednji put je uzeo pre mesec dana,ja sam ga naravno odmah primetila i rekla da necu da budem s njim,poceo je da se kune u nas,da ovo zaista nikada vise nece da se ponovi i da mogu odmah da ga ostavim ako ga ikad primetim da je uzeo,sto bi mu bila najveca kazna jer mu zaista mnogo znachim,pored mene je prestao i da uzima speed i eksere,sada samo pushi travu....Da li mogu da mu verujem da je zavrshio sa heroinom?Ako ga seledeceg puta budem primetila,to bi zaista bilo pogubno za mene,ljudi koji uzimaju dop su mi skroz ljigavi,ne zelim da mi i on postane takav.Izvinjavam se ovisnicima,ovim ne zelim da ih uvredim.MOLIM VAS,RECITE MI STA DA RADIM
:roll: :roll: :roll:
netko

Re: Molim vas,odgovorite

Post by netko »

tu nema sta da ti uradis... mozes samo pricati i pricati... dati savjet, pokusati mu dati do znanja neke stvari vezane za tebe, za njega, za dop.... ne mozes od njega nista otkinuti niti nadodati... nista ne mozes ni milom a kamoli silom.... tri puta je rekao da nece i tri puta je uzeo.... ja sam presla preko mali miljun stvari ali ako si odlucila da predjes i ovaj treci put preko toga iduci put ako se desi da uzme ponovo dobro razmisli vrjedi li opet preci... vjeruj mi nista neces izgubiti ako ga ostavis.... i pazi se slatkih rijeci iza kojih ne stoji nista.... koliko god da ostanes s njim imaj na umu da se ne prepustas previse duboko i nemoj davati sve od sebe... pozzz
Last edited by netko on Sat Jan 17, 2009 11:02 pm, edited 1 time in total.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
Melany

Post by Melany »

Hvala na postu....nije rekao 3 puta,rekao je predposlednji i poslednji....teshi me sto je razmak izmedju ta dva uzimanja 6 meseci,a ranije se radio svaki dan......Ja zaista mislim da mu znachim,jer mi i njegovi roditelji kazu kako ga nikada do sada nisu videli tako zaljubljenog i da se tolio trudi oko neke devojke i stalno prica o njoj i pored toga sto je pre mene imao vezu od 3 godine. Mislim da je iskren kada su osecanja u pitanju jer bih ga bar za poslednjih 6 meseci provalila da nije tako....Ja inache stalno tajno razgovaram s njegovom majkom i bilo kada ako posumnjam nesto,ona mu uradi test i negativan je....radim na tome da ga odviknem i od pusenja marihuane.Ucenila sam ga i rekla mu da ne zelim da budem s njim ako ga od 1.avgusta primetim ili mu uradim test,a on bude bio pozitivan.To je ozbiljno shvatio i tim drugarima sa kojima pusi je rekao da mora da prestane ili cu ga ostaviti.....Pre neki dan je bio u nekom drustvu gde se vuk'o speed,odbio je da uzme i odmah otisho kad su ga ponudili...da je to istina-uverila sam jer sam videla test na kome je bio pozitivan samo na thc.....Kada je poslednji put ozeo dop,rekao mi je da se odmah pokajao i da je kao neki debil pokusao da izduva sve iz nosa,video je koliko povredjuje i mene i sve njemu bliske ljude i rekao mi da se sa svakim novim uzimanjem stvara sve veci otpor prema dopu i kajanje kada vidi koje su posledice.....Izvinite ako vas smaram,ali zaista ne znam kome da se obratim jer
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ja inache stalno tajno razgovaram s njegovom majkom i bilo kada ako posumnjam nesto,ona mu uradi test i negativan je....radim na tome da ga odviknem i od pusenja marihuane.Ucenila sam ga i rekla mu da ne zelim da budem s njim ako ga od 1.avgusta primetim ili mu uradim test,a on bude bio pozitivan.To je ozbiljno shvatio i tim drugarima sa kojima pusi je rekao da mora da prestane ili cu ga ostaviti.
Ja nikako ne mogu da provalim zasto to neki tipovi trpe... Kad bih ja provalio da moja djevojka koje neke urote sa starom i to, dobila bi mahanje i najljepse zelje. Trenutno...
bojanol

Post by bojanol »

Potpisujem.
jana

Post by jana »

Svaka drustvena grupa,zasniva se na interesu.Djevojka i majka,imaju isti interes i u tom smilu i komuniciraju.To sam mnogo puta susrela kroz vrijeme.,bilo da je u pitanju droga,udaja,zbrinjavnje i tome slicno.Vrlo cesta kombnacija saucesnistva koja je u nasoj kulturi i produkt patrijalhalne familije,da "okrunjeni"nasljednik familije ne oskudjeva u nicemu i da mu se utru putevi do lakceg cilja.
Lijepo je cuti i musko misljenje na ovakvo jedno svjedocenje.Pozdrav svim.Jana.
Modesty

Post by Modesty »

Vlado_M wrote:
Ja inache stalno tajno razgovaram s njegovom majkom i bilo kada ako posumnjam nesto,ona mu uradi test i negativan je....radim na tome da ga odviknem i od pusenja marihuane.Ucenila sam ga i rekla mu da ne zelim da budem s njim ako ga od 1.avgusta primetim ili mu uradim test,a on bude bio pozitivan.To je ozbiljno shvatio i tim drugarima sa kojima pusi je rekao da mora da prestane ili cu ga ostaviti.
Ja nikako ne mogu da provalim zasto to neki tipovi trpe... Kad bih ja provalio da moja djevojka koje neke urote sa starom i to, dobila bi mahanje i najljepse zelje. Trenutno...
nije ljudi to nikakva UROTA, to je suovisnička saradnja i hvala Bogu dok ljudi oko jednog ovisnika žele da se zajedno bore i kad imaju iste ciljeve.

Melany,niko ne sumlja u to da on tebe ne voli dovoljno samo što je "ljubav"(oviisnost) jača od te ljubavi...voljela sam i ja i svog muža i svog sina,sigurno više nego on tebe,barem djete pa ništa dok nisam dotakla dno dna.....ne oslanjaj se na njgove emocije nego na svoj zdrav razum........da li se on negdje liječio?Pijeli neku terapiju....6 mjesece,to je malo,svjež je.
Melany

Post by Melany »

Hvala Modesty.....ne leci se nigde niti se lechio.Tesim se time da se on nije bas dugo toliko chesto...mozda 4-5 meseci....Drago mi je sto je "na vreme"shvatio gde to vodi....mislim nije lose sto se tako postepeno odvikao(Ja barem mislim da je bio iskren).Ali morace prestati i sa ovim.....Zao mi je samo sto sam ponekad isuvise hladna prema njemu,ali mislim da jedino tako mogu da postignem svoj cilj...
Modesty

Post by Modesty »

i treba da budeš takva inače će manipulirati tobom,fvatati te na emocije i niko dobro tako nećeš napravit....budi samo dosledna a podršku i ljubav mu daji sve dok se trudi i pokazuje istinsko zanimanje za svoje ozdravljenje.
Post Reply