Terapijska doza Subutexa

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Sagitarius

Terapijska doza Subutexa

Post by Sagitarius »

Jučer sam bio na kontroli,i umjest jednog starog doktora kod kojeg obično upadnem(ima 3 doktora na cijelu županiju,a taj je poznat što je malo star i senilan pa je jednom tipu koji je bio na 50mg metadona propisao Reviu,ovaj nije znao šta je to,i jedva živ ostao),dođem na red kod jedne doktorice koju sam vidio prvi put.I krenuo ja pričat o mojim depresijama,trenutnim problemima...
Pita me onda žena kolio subutexa uzimam,ja joj rečem 1-3mg.Onda mi ona objasni da je to premalo i da i ne koristi u tim količinama,a isto navlači,te da su tako male doze doktori opće prakse navikli davati kada se subutex plaćao(cca.65kn kutija)jer teško je nekme tko se hoće skidat nać te novce,obično kad se spale sve financije,krene skidanje,a da je terapijska doza 8mg.Mene to začudilo,kažem ja,pa ako dignem sad,teže će mi bit skinit se.Njen odgovor je bio:"Kada poželiš,ja ću ti napisat program skidanja s minimalnom krizom,zasnovam na polaganom smanjivanju i prorjeđivanju doza".Onda mi je objasnila da ako se sub. pije po 8mg dnrvno,tek za 20tak dana,proradi 100%(nešto slično mehanizmu rada Prozaca,prvo treba da se nataloži u jetri).
Ovo je za mene nešto sasvim novo,poslušat ću je pa da vidim kako će to izgledat.

Uz to sam dobio i Zoloft,za depresiju,zanima me da li ga je itko od vas koristio,kako djeluje,kakve su nuspojave?
yellowmonkey

Re: Terapijska doza Subutexa

Post by yellowmonkey »

pila sam zoloft, al kod mene nije bilo ucinka pa sam sad na drugom antidepresivu. osobno nisam imala nikakvih nuspojava. to sto meni nije pomogao, ne znaci da tebi nece, znam ljude koji su na njemu i dobro im je. i ja sam bila na 8mg subutexa, ove manje doze mi stvarno nemaju smisla. krize ima, naravno, bila sam na skidanju, nije toliko jaka ali je dugotrajnija od heroinske ili heptanonske. vjerojatno ces dobit catapresan i seroquel ili vec nesto slicno, da lakse prodes krizu. a i sam valjda znas da je vecina toga u glavi. ako zabrijes da ce ti biti tesko, tako ce i bit. zato razmisljaj pozitivno. ja sam se opet vratila na subove, trenutno sam na odrzavanju, 16mg, tj 8 tableta dnevno jer me manje doze nisu pokrivale. ostani malo duze na njemu jer ti inace i nema previse smisla.
ako te nesto posebno zanima, pitaj, mozes poslat na private.

inace, ne treba se natalozit u jetri nego pohvatat po receptorima u glavi. otprilike tako nesto. :smt043
Post Reply