metadon

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

oMcHo D

Re: metadon

Post by oMcHo D »

Nista necu na ovu temu da kazem, SAMO I DA POZDRAVIM MOG STAROG DRUGA .
BEZZE SA, POZDRAV!!!!!
Svakog cuva neka sila, a ja imam JABUKU!!!
Bezze_Sa

Post by Bezze_Sa »

Pa stvaaarno.... nema te nigdje.... (što je možda mislim i dobro u neku ruku....) :D
Vidjeh te ne davno kod "Sutjeske"... sa ženom fino... (drago mi je što ste još zajedno)... btw: jes' još uvijek gore na terapiji??? Nisam te vidio ne pamtim.... :)

Pozz...
oMcHo D

Post by oMcHo D »

Bezze moj drug, upravu si, sa zenom sam i znas sam sta je bilo sa mojim ALLAHRAHMETILE Akicom, znas sve da je Mimi trudna opet a isto znas da smo prvo dijete izgubili tj. spontani.Ali ipak , nisam drug moj gubio nadu, a to da me nema, ima me drug samo si ti NIJEM na moje pozive ili ti zena ne prenosi da smo te trazili i ja i Minela, da te ne lazem ,trazio sam te radi onih kaseta stosi mi prebacio na DVD.Trazio te fino, da ti tipla koliko treba, pa mi je TVOJA ZENA REKLA da je sve pobacala, pa drugi put kad je Minela moja zvala LJUTITO je skinula sa linije.Ja ne znam moj drug ,sta smo uradili, jesmo li nesto lose uradili, jesmo li te ogovarali ili slicno.Majke mi, pravo sam se iznenadio, prvo Minela se isplakalaaa ,a ti znas kakve su zene u 102 stanju hehheh :D , pa ono shvatam njenu labilnu konstrukciju karaktera a drugo nerazumljivo zasto je tvoja zena onako Mineli rekla.Isto drug ,kao ono mi te zelimo odvuci negdje daleko od nje, a nije tako znas i sam .Samo moli te tvoj oMcHo ,PAZI JA SE NECU LJUTITI MAJKE MI MOJE, ako si izgubio, bacio,ili nemas da mi kazes.Necu se ljutiti MAJKE MI opet ti se kunem,a ako imas to i ako si prebacio, daj da ti to TIPLA i da te pocastim za svo ovo vrijeme sto je bilo kod tebe.
Ne znam ,drug ,ono odjedanput si se izgubio, isto kao sto ti kazes za mene hehehhe :D , ocekujem svaki cas drug TRUDOVE KOD MINELE, tako da nemam niti vremena da hodam ,kontas, niti da zgubidanim jer eto kazem ti imam preca posla.
Moli te tvoj oMcHo, reci mi istinu oko toga, pa sta je god bilo ,neka je bilo.A ja , ne zelim da okrecemo glavu jedan od drugog na ulici, jer za TO NEMA RAZLOGA.Znas koliko puta sam te spomenuo i onaj cas kada sam bio kod tebe i kad si me nagovaro da posaljem SMS ,svojoj danjasnjoj zeni.Hejjjjjj, ti si mi nasao srecu, HVALA TI I JA NE MOGU DA MISLIM LOSE O TEBI.Tebe tvoj drug i dalje postuje, voli ( drugarski naravno,hehhehe).I nemoj bolan da ovako komuniciramo, nazovi nekad, BAREM NAZOVI.
VAZDA TVOJ DRUG, BIO PRIJE 3 GODINE A I SADA, OMAR-oMcHo :D :D :D
rhinocervs

Post by rhinocervs »

zamolio bih Vas i ovde da mi na topiku o lekovima vs ustanovama kazete koja je procedura za dolazak do sopstvene terapije metadonom, kod nas

zahvaljujem se unapred i izvinjavam na duplom postu, iako je apsolutno relevantan u odnosu na temu

pozdrav!
Sagitarius

Re:

Post by Sagitarius »

Fanatik wrote:Pa dobro, izvaljivo sam ja i gore stvari, nije ovo nista :D :D :D .Ja ti kazem da su iz "Plivinog" Metadona izuzete 3 opijatske komponente.E sada........Šta ,kako,gdje,i ko je kako uradio ja to ne znam.Samo znam da mnogi stariji ljudi koji su prije rata bili na Metadonu MI FINO KAZU, DA SE OVAJ METADON ,NE MOŽE POREDITI SA ONIM OD PRIJE RATA, LAZU ONI ,LAZEM I JA. :D
Ja se drogiram od 1989.To što ti gore pišeš nije moguće,metadon je metadon,ako bilo šta izdvoje iz njega nije više metadon,evo usporedba(uh što pametujem :) ):heroin je diacetil-morfin,izbaciš diacetilnu skupinu i dobiješ morfij vulgaris.
sunrise

Post by sunrise »

metadon je metadon,nisu oni nista ni smanjivali no dodavali jer onda ne bi vise bio met nego nesto drugo
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
oMcHo D

Post by oMcHo D »

Sunrise, ima,ima razlike ako si u Sarajevu onda bi vidjela razliku, kontas.Ali slazem se ja i sa ovim sto drug iza mene rekao,stoji i ta cinjenica ali bogami drug, prije rata puno je taj lijek bio jaci i bolji.Pa meni!!!!
Sagitarius

Post by Sagitarius »

oMcHo D wrote:Sunrise, ima,ima razlike ako si u Sarajevu onda bi vidjela razliku, kontas.Ali slazem se ja i sa ovim sto drug iza mene rekao,stoji i ta cinjenica ali bogami drug, prije rata puno je taj lijek bio jaci i bolji.Pa meni!!!!
Dosta starijih djana to kaže,ali misllim da je to više naša psiha,naime prije rata ga nije bilo na lopate kao danas.Tada bi i deset tramala za skinit se bili k'o kuća, a metadon se dobijao samo u klinici u BG(mislim da je to drajzerova-nisam bio).Tako da i kad bi uzeo metadon,"puknuo" bi fino,jer nismo bili navikli na njega.Ja sam ga prije rata na ulici vidio možda 4-5 puta,jednom i konzumirao,plativši ga dosta skupo u odnosu na dop.
oMcHo D

Post by oMcHo D »

Pa ja na to i mislim,a i ti znas na sta ti ja aulidiram.Puno utice i psiha naravno, ali onaj Metadon kao lijek ,dosta se razlikuje od ovog danasnjeg.Ja sam u Sarajevu i imam godina ,sad nisam starac hehehehj :-D ,ali ono znam kako su mi jos stariji pricali da su od njega i kljucali,i da su bili euforicni,itd,itd.Mislim na one karakteristike koje su se izgubile tokom ovih godina,jer je i Metadon bas sluzio kao zamjena,jel tako.Mislim ,ja barem po onome sto su mi pricali i ovaj danas Metadon su kao nebo i zemlja, ima razlike veeelikeeeeeee.
Neka me niko pogresno ne shvati, svako ima svoje misljenje i svako ima svoj dozivljaj, istog.
Puno pozdrava!!!!!
sunrise

Post by sunrise »

cuj a onda je i dop bio bolji.sad je pun svih sranja.
sjecam se kad sam pocinjala terapiju i davala urin da vide sta imam i sta uzimam,meni je bila prisutna cijela moguca paleta droga,od dopa,benzosa,spida,pa cak i bijelo i jos nesto sam imala u sebi iako sam samo po dopu brijala.
I hocu ti reci kad ti uzimas taj dop pun svakakvih sranja jebi ga mozda si napravis neku toleranciju prema i metadonu,ma ko zna sta smo mi smrkali ili rokali se.
ovdje kad dileri uzmu bijelo da naprave buste od njega odmah usput kupe u apoteci neke tabletice za sportase koje lagano,kao dizu i na 5gr koke ide 5gr te tablete. a on je zadnja karika koja je do ulice,prije njega je ta droga prosla 10 ruka
zato ti Omare kazem da je met isti kao i onda ali sve ovo drugo stoji
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply