bice sve okej,Sanela. samo se opustis i nista ne slusas instruktora. furas ono sto si naucila kao osnovu i to je to.
pa,ja vozim dve trecine zivota i to sa regulrnom americkom dozvolom ,ali koju sam trebao da prevedem ii bar produzim 94,koliko se secam. i,ja u decembru upisao regularnu voznju,kao da i ja postanem regularan(iako je americka dozvola skroz prava ),medjutim dobijem nekog finog deckica za instruktora . jos kao hoce da mi izadje u susret,posto vidi da znam da vozim. kada ono ,posle nekoliko casova pocinje da mi prica,te malo brze,te malo lakse,te brze pustaj kuplung-kvacilo,te super je ,ali na poligonu gde se polaze kada se parkiras u rikverc moras ovako-onako.......i.naravno,dosta toga krece po losem. dvadeset pet-sest godina ima on,ali nekako kada ti neko neodgovara ono nista ne pomaze. sada sam se zaglavio sa tim polaganjima,i skoro da mi istice lekarski pregled-uverenje pa cu morati ponovo da vadim sve to.
posto napisah svasta,ajde sada na jednu kafu svi ,brzo. svoi koji su tu. ja,pravim,ja castim,bas kako ko voli.
joesspappa wrote:Sanela, obavezno javi, dan kad izlazis na voznju. Da javim prijateljima da se sklone sa ulice... Ne ide mi se na sa`ranu po vrucini...
Srecno!! I tebi i pesacima...
Ma ja ću vama javiti kad položim. A kad kupim autić pozada ću zalijepiti naljepnicu "Plavuša za volanom" pa da ljudi drže odstojanje... ako im je njihov autić mio. Ja kad krenem naprijed prvo odem metar-dva nazad. hahahahha
Kad si kod vozackog,Sanela,moram i ja nesto da kazem.U Bosni sam polagala kao mlada,i polozim od prve.Sjecam se da mi je moj instruktor,neki penzionisani policajac,rekao da popijem jednu votku pred voznju,jer kaze,imam dobru koncentraciju,ali sam tremaros.Poslusam ga i zavrsim brzo sve.
E,drugi put,ovdje u Canadi,covjece,velike mi ulice,velike raskrsnice,gubim se,nemam osjecaj da mi je sve pregledno i sta cu,nego voziti po noci.Pitam jednu svoju prijateljicu moze li ona sa mnom,kao suvozac,a ona kaze da moze.Ponese ona jastuk i deku i instalira se na zadnje sjediste.
"Pa,sta radis,crna Dijan"-pitam ja.
"Samo ti vozi,a ja cu da spavam.Kad si ti vozila po bosanskim ulicicama,ne brtinem ja ni za tebe ni za mene"
Tako ja dvije noci prodjoh sa Dijan na zadnjem sjedistu,pa slijedeceg dana hajde na ispit.Davno prosla emigrantska prica,ali mi uvijek smijesna.Hvala za paznju,i sretno Sanela.
pozdrav svima....evo i mene! proshlih 10-ak dana je bilo neshto poput titanika. evo tek sada doplivah do obale....naravno na komadu drveta... sjecate se da sam dobila posao u restoranu-napucanom...extra sve. well, to je sve bilo ok...samo shto ja bash i nemam iskustva u tome svemu...pogotovo ne u jednom takvom ambijentu. elem, radila sam...7 dana po 9 10 sati. onda se kao zavrshio trening i sad sam sama. dobijem svoju sekciju...stolove...ok. jedan dan...ok...padala sam s nogu ali...necu se predati....pomislih. jedva zaradim $40 za rucak ajde reko' ostacu i za veceru... i tako ostanem...znaci nekih 15 16 sati sam bila na nogama. sledeci dan...pogledam raspored...radim duplu smjenu. fuck...kontam kud ostadoh sinoc. ok..ajde...rucak..sve dobro bi...zaradih nekih 150...ukpne prodaje su mi bile $560.00 e prvi dan...sama...jebesh ga...nije loshe. ok...vecera....nije bilo puno ljudi...ali po baksuzu zapadoshe me neki ushtogljeni ameri... narucishe oni na kraju desert....i kako sve zvuci slicno ..a ja umorna ko konj...ja im donesem pogreshan kolac. ocete da vratim...ne ne...ok...pojedoshe oni...sve su smazali. i na kraju se zalili vlasnici kako sam im izgledala zbunjeno i to je ...molim te...pokvarilo njihovo vecernje iskustvo. sutra dodjem na posao.... vlasnica me zovne kao...jebi ga...tebi treba josh treninga...nisi josh spremna ...no nemam sada vremena da te treniram. ok....jebi ga...probala sam....a i ja se zaletila.....pa u burzuazijski restoran sa 0 iskustva. nema veze...sada opet trazim posao...negdje manje napeto.... i ok sam. nisam se sjebala....a to je bitno.
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
Vjerujem da sad imaš dovoljno iskustva i ne spuštaj kriterije...naučila si na pogrešci i nastavi tražit na takvim mjestim posao jer su tu pare....to što si ti pogrješila je sitnica nego si imala peh što si naletila na kreten jer da to nisu,pristali bi da im zamjeniš kolač koji bi ti platila i sve bi bilo Ok,nemoj se demoralizirat.
Ti zaslužuješ takvo mjesto.