ANONIMNI IZ CRNE GORE

Ovdje možete saznati više informacija o programu AN i pronaći podršku ukoliko ste još uvijek ovisni i tražite pravi način uspostavljanja i održavanja apstinencije.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: ANONIMNI IZ CRNE GORE

Post by heroinapg »

Hvala joesspappa...Ja bih ih prihvatila, al ja sam samoo 1 clan grupe, kojoj je duugotrebalo da krene ispavnim -jedinim putem. Hvala!
Grof

Post by Grof »

Kad je sledeca grupa za nas muske zna li ko ko, kod naseg doktora koji se vratio,vjerovatno znate na kojeg mislim,u pg
Ja, i dalje tu sam, i dalje u snu buncam, i dalje spucan, i dalje recima pucam...
heroinapg

Post by heroinapg »

JA sam u mixanoj grupi,. Grof-e. Ne znam za musku. NAma je vodja iz muske grupe, mogu ga pitati u cetvrtak, ako je to ta. Na PP mi napisi nesto vise o clanovima grupe, ako ti nije kasno do cetvr. A znamOOO za Dr, ne brini :D Nije anoniman..Dobrodosa na ANONIMNE CG..Poslala sam ti PP.(dvije)Nikako da procitas da bih ti "pomogla" ukoliko mogu
heroinapg

Post by heroinapg »

Ne idem, prema predlogu vodje grupe a oluci relativno novih clannova-jos jedan clan i ja mjesec dana. Popila sam casu piva pred njim. Mogla sam naravno, da se uzdrzim, ali nisam...A prije toga sam jos 2 puta u rasponu od 20 dana (po casu piva)..Komentari su dobrodosli, ali znam za alkohol da moze biti-dovesti do recidiva. 2. maja 2 case..i taj dan malu plasticnu pred njim. Samo primjecujem, ljudi su dolazili uradjeni, onima sa recidivom je bilo dopustano da dodju, il da ramisle. Ja sam radila, nisam smjela vise da izlazim s posla. Skupo me kostalo sto sam izlazila..1. grupa sa cutala, kao da sam uzela enesto, a nisam. Malo cudno...Od njegovog pojavljianja, mozete hronoloski vidjet, meni ne prijaju grupe. Takav jje zivot..Oce li ko u online grupu?
sanela

Post by sanela »

heroinapg wrote: ali znam za alkohol da moze biti-dovesti do recidiva.
Samo da te ispravim, alkohol ne može biti, nego JESTE recidiv...
Pripazi se malo draga. To što si pila nije slučajno. Nešto se dešava. Ako ti grupe ne pomažu, probaj individualno razgovarati sa ljekarom koji vodi (kako sam skontala) AN grupe.
Čuvaj se...
joesspappa

Post by joesspappa »

Slazem se sa Sanelom i sa textom white book koji kaze:
Mnogi zavisnici su napravili recidiv zbog toga što alkohol nisu smatrali vrstom droge. Pre nego što smo došli u N.A., mi smo na alkohol gledali drugačije. Sada, međutim, ne možemo sebi dozvoliti nedoumice po tom pitanju. Alkohol je droga. Mi smo ljudi sa bolešću zavisnosti, koji moraju da apstiniraju od svih droga da bi se oporavili.
Ali u celoj toj prici oko Podgorickog NA se ne slazem sa jednim. Ko to ima pravo da mi zabranjuje da dolazim na grupu, iako sam u recidivu!? I jos da mi odredjuje kad i kako i kakav cu da dodjem!? Ili da mi daje pauzu.
Na primer sad u Trogiru, u grupi od 101 zavisnika, naravno da je bilo onih koji nisu cisti, bilo je i onih kojim je recimo bio prvi dan cistoce, i ne da ih je neko odbacio, naprotiv, najveci aplauz i najvecu podrsku su upravo dobili oni. Jer oni IMAJU ZELJU DA POSTANU CISTI...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
zvrky

Post by zvrky »

Alkohol je alkohol a droga je droga ,alkohol nikako ne moze biti droga kao sto caj ne moze biti sok i tome sl...mislim cisto da se to rascisti a oba slucaja definitivno stvaraju zavisnost ali ja bi ih ipak nazivala pravim imenima...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
joesspappa

Post by joesspappa »

zvrky wrote:Alkohol je alkohol a droga je droga ,alkohol nikako ne moze biti droga kao sto caj ne moze biti sok i tome sl...mislim cisto da se to rascisti a oba slucaja definitivno stvaraju zavisnost ali ja bi ih ipak nazivala pravim imenima...
A ledeni caj? To je sok, zar ne?

Terminologija je manje bitna... od onoga sto zapravo predstavlja sustinu. Psihoaktivna supstanca... i alkohol i heroin, i trava i LSD... Sve redno ima isti uticaj na mozak... A kako ces da ga zoves to je na tebi...
Za mene "Alkohol je droga"... LOL...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
zvrky

Post by zvrky »

Nije droga jer ja se ne drogiram a ipak tu i tamo popijem a nisam ni alkoholicar ....i necemo se vise natezati oko toga :-D :-D :-D
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

u jbte zvrky, pa ti si postala pravo zajebana :-D ...
Post Reply