
RECEPTI (ZA HRANU)
Moderator: sanela
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
nesto si se proljepsao Alene mada jos nisam skuzila u cemu je stvar 

Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
sta god da kuham volim staviti puno povrca...obvezno dosta crnog luka,bijeli kako ko voli (mi ne),paprike,mladog luka,naribane mrkvice,poriluka, soja je odlicna!!!,mozes i smeka radi staviti jednu kiselu papriku i naravno meso u to. Od zacina ide sol,biber i vegeta uvijek i uz to crvena paprika,basilikum,origano,persun na kraju ili snitlauh,to je neko tanko duguljasto zeleno(ne znam kako to nazvati,nije lisce,nego ko trava,duga trava). na kraju mozes dodati malo tomaten sosa mada ponekad i ne treba. kao prilog ide uvijek ili riza ili pasta ili krompir,sta ko voli.
i sad to samo variras s prilozima ili mesom
i sad to samo variras s prilozima ili mesom
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
pustio sam kosu ali cini mi se da sam namestio pomalo gej frizurusunrise wrote:nesto si se proljepsao Alene mada jos nisam skuzila u cemu je stvar

- Zona Sumraka
- Posts: 1552
- Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
- Location: SA/USA
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
to ovdje zovu chives...stavlja se najcesce u pire zbog smeka...snitlauh
http://www.garden.org/images/App/articles/2084a.jpg
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
a slicno cemu ima smek??ej kupio sam mentu za zacin a neznam da li ide na pecenu hranu ili
???

- Zona Sumraka
- Posts: 1552
- Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
- Location: SA/USA
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
recimo na fazon mladog luka, ali puno blazi okus...
menta?...ja je inace ne stavljam tako cesto u hranu, tako da ti ne bih znala reci...ruzmarin i lovorov list vise koristim...
e ali ima dobar koktel od mente...dobro znam da ti ne pijes, ali recimo mozes napraviti bez alkohola.
Mojito
izgnjecis sa tuckom secer (po mogucnosti smedji) i limun (isjeci ga na cetvrtine, zajedno sa korom) ili lime (ne znam kako se na nasem kaze, isto limun samo zelene boje i malo kiseliji)
dodas svijeze listove mente, izgnjecis jos malo...prebacis sve u casu...dodas led...izmrvljeni po mogucosti...
dolijes bilo kojeg svijetlog ruma...i zavrsis sa sprajtom ili mineralnom, u zavisnosti koliko hoces da je slatko...
ne znam tacne kolicine, posto i ja to otprilike pravim...a i najbolje je sam da eksperimentises dok se ne ustelis kako ti odgovara...
menta?...ja je inace ne stavljam tako cesto u hranu, tako da ti ne bih znala reci...ruzmarin i lovorov list vise koristim...
e ali ima dobar koktel od mente...dobro znam da ti ne pijes, ali recimo mozes napraviti bez alkohola.
Mojito
izgnjecis sa tuckom secer (po mogucnosti smedji) i limun (isjeci ga na cetvrtine, zajedno sa korom) ili lime (ne znam kako se na nasem kaze, isto limun samo zelene boje i malo kiseliji)
dodas svijeze listove mente, izgnjecis jos malo...prebacis sve u casu...dodas led...izmrvljeni po mogucosti...
dolijes bilo kojeg svijetlog ruma...i zavrsis sa sprajtom ili mineralnom, u zavisnosti koliko hoces da je slatko...
ne znam tacne kolicine, posto i ja to otprilike pravim...a i najbolje je sam da eksperimentises dok se ne ustelis kako ti odgovara...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
uh dobro zvuci za letnje vrucine koje predstoje...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Ma, pileća krilca na roštilju, zauvek.
- Zona Sumraka
- Posts: 1552
- Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
- Location: SA/USA
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
sa ljutim sosom...meni su sto se tice piletine karabataci najbolji za rostilj...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
a ti se kao razumes u rostilj,a zamfirsko???nemoj opet praviti spektakl od sebe,molim te nego metlu u sake i sudove operi.to je tvoj reon.