RECEPTI (ZA HRANU)
Moderator: sanela
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
nesto si se proljepsao Alene mada jos nisam skuzila u cemu je stvar 

Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sta god da kuham volim staviti puno povrca...obvezno dosta crnog luka,bijeli kako ko voli (mi ne),paprike,mladog luka,naribane mrkvice,poriluka, soja je odlicna!!!,mozes i smeka radi staviti jednu kiselu papriku i naravno meso u to. Od zacina ide sol,biber i vegeta uvijek i uz to crvena paprika,basilikum,origano,persun na kraju ili snitlauh,to je neko tanko duguljasto zeleno(ne znam kako to nazvati,nije lisce,nego ko trava,duga trava). na kraju mozes dodati malo tomaten sosa mada ponekad i ne treba. kao prilog ide uvijek ili riza ili pasta ili krompir,sta ko voli.
i sad to samo variras s prilozima ili mesom
i sad to samo variras s prilozima ili mesom
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
pustio sam kosu ali cini mi se da sam namestio pomalo gej frizurusunrise wrote:nesto si se proljepsao Alene mada jos nisam skuzila u cemu je stvar

- Zona Sumraka
to ovdje zovu chives...stavlja se najcesce u pire zbog smeka...snitlauh
http://www.garden.org/images/App/articles/2084a.jpg
a slicno cemu ima smek??ej kupio sam mentu za zacin a neznam da li ide na pecenu hranu ili
???

- Zona Sumraka
recimo na fazon mladog luka, ali puno blazi okus...
menta?...ja je inace ne stavljam tako cesto u hranu, tako da ti ne bih znala reci...ruzmarin i lovorov list vise koristim...
e ali ima dobar koktel od mente...dobro znam da ti ne pijes, ali recimo mozes napraviti bez alkohola.
Mojito
izgnjecis sa tuckom secer (po mogucnosti smedji) i limun (isjeci ga na cetvrtine, zajedno sa korom) ili lime (ne znam kako se na nasem kaze, isto limun samo zelene boje i malo kiseliji)
dodas svijeze listove mente, izgnjecis jos malo...prebacis sve u casu...dodas led...izmrvljeni po mogucosti...
dolijes bilo kojeg svijetlog ruma...i zavrsis sa sprajtom ili mineralnom, u zavisnosti koliko hoces da je slatko...
ne znam tacne kolicine, posto i ja to otprilike pravim...a i najbolje je sam da eksperimentises dok se ne ustelis kako ti odgovara...
menta?...ja je inace ne stavljam tako cesto u hranu, tako da ti ne bih znala reci...ruzmarin i lovorov list vise koristim...
e ali ima dobar koktel od mente...dobro znam da ti ne pijes, ali recimo mozes napraviti bez alkohola.
Mojito
izgnjecis sa tuckom secer (po mogucnosti smedji) i limun (isjeci ga na cetvrtine, zajedno sa korom) ili lime (ne znam kako se na nasem kaze, isto limun samo zelene boje i malo kiseliji)
dodas svijeze listove mente, izgnjecis jos malo...prebacis sve u casu...dodas led...izmrvljeni po mogucosti...
dolijes bilo kojeg svijetlog ruma...i zavrsis sa sprajtom ili mineralnom, u zavisnosti koliko hoces da je slatko...
ne znam tacne kolicine, posto i ja to otprilike pravim...a i najbolje je sam da eksperimentises dok se ne ustelis kako ti odgovara...
uh dobro zvuci za letnje vrucine koje predstoje...
Ma, pileća krilca na roštilju, zauvek.
- Zona Sumraka
sa ljutim sosom...meni su sto se tice piletine karabataci najbolji za rostilj...
a ti se kao razumes u rostilj,a zamfirsko???nemoj opet praviti spektakl od sebe,molim te nego metlu u sake i sudove operi.to je tvoj reon.