Loreta wrote:
Ono čega me sram, je da kad sam pomislila da ga napustim, osjetila sam se ogromnom kukavicom..
Osobom koja bježi, a bojim se da baš ti neki problemi i moje inzistiranje da potraži pomoć ne natjeraju ga da opet potone u taj pakao..
Jer stvarno mi se čini da je mali korak od alkohola do ponovnog uzimanja droge..
e draga,upravo to sam ti i htjela reci..nastoj si stvari postaviti tako, da se ne osjecas tako kako se sad osjecas.
ja sam se identicno tako osjecala ,ostala sam i nisam napravila nista.
pazi,ti nisi kukavica niti ako odes (niko i nista ti ne moze,niti smije zamjeriti ako svoj zivot ne vidis pored ovisnika ).
ja sam,ponavljam,ostala uz njega,nisam mogla iskljuciti emocije,niti ih sad mogu iskljuciti,niti ih zelim iskljucivati ,moja odgovornost je da naucim da kontrolisem reakciju na emocije,da odreagujem na pravi nacin.zbog toga sam i dosla na ovaj forum,toliko sam se uplela u sve to,toliko zbunila, da nisam znala kako da se postavim niti prema sebi ,najmanje prema njemu.
i slobodno ti mogu reci i stojim iza toga.
ti nisi odgovorna za njegovo opijanje,nisi odgovorna za njegovu apstinenciju,nisi odgovorna niti ako napravi recidiv dopom.
najdragocjeniji savjet ja sam dobila ovdje na forumu.
covjek sve, ali sve radi zbog sebe.
moj decko se drogira zbog sebe.
ja sam sa njim ostala zbog sebe.
primarno ,nisam imala "muda" ostati ,sama,bez ljubavi,paznje,njegovog prisustva.( sad mi je vec omiljena pjesma "podsjeti me sta to bjese ljubav"

),
a da te ne gnjavim.