Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Boban

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by Boban »

dobro adame sta se pravis pametan sada sta treba da citam istoriju zabole me uvo za istoriju decko je u potrebi i treba mu pomoc a ne profesor istorije...hoces da razgovor ode u nekom 10 toku..,"da da da da'l si nekad bio cetnik ustasa parizan dal si nekad im'o skolu ili bio tarzan"(sunshine).Daj covece moim te...
Last edited by Boban on Mon May 05, 2008 4:55 pm, edited 1 time in total.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

jbga albanci su Iliri, koliko sam ja upoznata (a nisam bas pretjerano)...a mi...s obzirom da nas kroz istoriju gazio ko je kako stigao, ko' zna uostalom sta smo...kelti u pm...
mislim da je tip implicirao da smo ljudi, ono generalno...nismo maslachci, i to... :)
Boban

Post by Boban »

uh zona htedoh dodati nesto a ti vec reagovala hahahahahah pozz
Boban

Post by Boban »

ej skapirao sam kako mozete napaviti sajt za malu kintu http://ivanforum.freeforums.org/kako-na ... -t436.html molim vas napravite sajt i tamo trpajte politicka sranja.Ovde ljudi traze pomoc jer su u gabuli
...iva...

Post by ...iva... »

sloba wrote:ja sam ratni veteran rata na kosovu 1999 bivsi vojni policajac, nakon skidanja iz vojske posle rata poceo sam da patim od nesanice i kad bi uspeo da zaspim pocelo bi buncanje i vristanje a kad bi neko od ukucana pokusao da me probudi ja bi ga nesvesno poceo daviti ili bi ga udario. nisam mogao iz glave izbaciti miris krvi i slike mrtvih drugova iz noci u noc sam sanjao mudzahedine jurnjavu sa siptarima tako je bilo dok nisam probao heroin i postao zavisnik. kad sam shvatio da je heroin veci problem nego moji kosmari bilo je kasno. sad sam trenutno na terapiji blokatorima nalorex i problemi sa dopom cu najverovatnije resiti ali ostaju kosmari ima li neko ideju kako da resim ovaj problem verovatno da ima jos slucajeva kao moj i njima sigurno treba pomoc kao i meni mi smo samo obicni ljudi koje je drzava iskoristila i odbacila kao staro gvozdje a mi smo za drzavu dali ono sto je najvrednije, svoje zdravlje.

Stari mislim da imaš problem zvan PTST - toga ti u Hrvatskoj ima jako puno i savjetujem da se liječiš kod psihijatra jer to je vrlo ozbiljan problem :cry: :cry: . Evo jedan moj kolega je s 18 godina otišao u rat i svašta je prošao i također je imao velikih problema s tim... pio je svakakve ljekove, mislim da nešto od toga i sada pije, ali malo po malo je uspio izboriti se s time uz stručnu pomoć. Nemoj se zavaravati da će PTSP ( ako ti bude dijagnoza to) proći sam od sebe. Radi na sebi ali najprije se riješi ovog zla od heroina tako da bi mogao čis nastaviti boriti se protiv tih noćnih mora. Pretpostavljam da sanjaš živo - kao da se zaista događa.

Sale pozdrav, žao mi je što nismo uspjeli :drinkers: u Zagrebu. :) :(
saša-ex

Post by saša-ex »

misty wrote: Malo me uplašio tvoj prethodni post gde kažeš da po tebi psihijatri koji leče sa dve seanse nedeljno daju rezultate na kratke staze...
Pa eto ako možeš malo da mi pojasniš neke stvari!!
:roll:
Pozz od Misty!
Narkomanija je kompleksna i ozbiljna i svakakva bolest, potreban je pristup,posebno u prvih par meseci, u kome ce terapeut svakodnevno vidjati osobu, pruzi pomoc, pravi savet...Ako ja dva puta nedeljno vidim lekara, kakav ja odnos mogu izgraditi sa njim, kakvo poverenje i bliskost? Zato komune i daju najvise rezultata, zbog tog zajednickog zivota i podrske koja je dostupna 24 sata...Dobroje da su i neki psihijatri to shvatili i poceli da rade na taj nacin. Pre tri godine zove mejedna majka i kaze-dete mi je na prozoru,hoce da skoci. Pitam je sta su rekli lekari, posto je mala izasla iz Miklosiceve tri dana ranije, a ona kaze- pa rekli su mi da pozovem sutra, sada je kasno...
SAMO CEO ŽIVOT...
misty

Post by misty »

Hvala Saša na odgovru!

Slažem se sa tobom u vezi svega što si rekao...Malo je pravih psihijatara koji na pravi i iskren način prilaze pacijentu, a takođe sam i za komune čula da daju najviše rezultata...

Nego eto mene muči u vezi mog dečka, koji je odbijao da ide u komunu, pa smo probali kod raznih privatnih klinika koje su bile jako skupe i za to stvarno nismo imali para i na kraju je on prihvatio lečenje u Drajzerovoj...
Dobro je, odnosno čist je 2 meseca (bez i jednog recidiva)..
Svesna sam ja da je to u stvari jako malo vremena, ali on kaže da mu taj psihijatar što radi tamo u potpunosti odgovara...
I to je viđanje sa njim jednom u nedelju dana...
Pošto smatram isto kao što si i ti rekao ne znam šta da radim i da li nešto u opšte da preduzimamo obzirom da je on zadovoljan tamo i što je najvažnije čist je!!

Pozdravljam te!
saša-ex

Post by saša-ex »

Ne morate nista menjati, ako je vec zadovoljan ali budite oprezni...
SAMO CEO ŽIVOT...
misty

Post by misty »

Naravno vrlo oprezni!
Hvala ti Sale puno, stvarno mi mnogo znači tvoje mišljenje!
zlivuk i crvenkapa

Post by zlivuk i crvenkapa »

zli vuk se vratio sa uspesne radne terapije nakon dve godine.pozdrav svima jel jos uvek krizirate na forumu :evil: :twisted: :D
Post Reply