joj,joj SANELA BRAVO TI.
evo sad cu ja da odgovorim u svoje ime ( misty je na odmoru

)
ja sam pedagog po zanimanju ( radim u nekoj nevladinoj organizaciji..blabla ) prvo sto sam naucila je :emocije ne mozes eliminisati ali moras kontrolisati reakciju na iste i vec si napisala odmaram se kad odem kuci.
i naravno da sam jedna od onih pametnjakovica koji misle da se neke stvari bas njima ne mogu dogoditi.
a dogodilo se.
svjesno ja sam "odabrala" decka istih ili slicnih shvatanja,jaceg od sebe,nekog ,a svi znamo kako se neke stvari dese ili poklope.tri i pol godine apstinencije,mozda i nije garant da se neko izborio sa ovisnoscu...ali.............prvo sto sam pomislila kad sam shvatila da je napravio recidiv ( a i to se desilo nakon nekog perioda mog neznanja,nevjerovanja u isti,pa mog samozavaravanja=vjerovanja njemu )bilo je...sta ce to meni u zivotu..par dana poslije,ono zensko malodusno ..ja ne mogu i ne zelim zivot bez njega.
eh teorija..
da on jeste zrtva...
ja spasilac!?!?!?!?!
da li je neko izlozen manipulaciji i sam zrtva? da li je neko ko osjeti koliko njegov zivot povlaci za sobom i moj,zrtva ili spasilac..
ok zrtva svakako ne zelim biti, ali slab sam ja spasilac

.
pa naucim ja da razlikujem sta je laz, a sta istina, sta govori dop iz njega, sta on.
naucim da se ponekad ne javim na telefon ,da uskratim mogucnost zajednickog zivota,ako njega roditelji izbace iz stana ,naucim i ono nekad zajednicko je sad moje i tvoje.
kao i to da prihvatim da se plasim,bojim,da sam nesigurna.
da ja odvajam vrijeme za sebe, odmaram se kad on nije tu pored mene.
da li zelim da mu pomognem ..da zelim ..
da li volim osobu u sta se pretvara,cas zbunjenog ,uplasenog,depresivnog,cas iskrenog,pa opet lazljivog,rastrojenog,nesrecnnog...onakav kakav je bio, onakav kakav je sad.da volim.
sta zelim
da mu dodje iz dupeta u glavu,da prestane traziti uzrok problema u svijetu oko sebe,vec u sebi ,da nauci da sam od sebe ne moze pobjeci, sa mnom bez mene...ne znam.samo to ocekujem od njega..pisala sam kod nadin vec..samo da odabere zivot.
e sta ja svasta napisah ovdje!?!