Vi ocigledno nemate pojma o Metadonu i o odrzavanju sa njime. Naime niske doze nisu efektivne i pitajte bilo kog lekara koji je prosao kroz edukacioni tretman za metadonsko odrzavanje i recice vam isto.
Da ja sam na 260 kapi dnevno, no bas do pre nekoliko dana sam resio sa doktorom da se spustim na 210 kapi dnevno. I spustio sam se. Pa razmisljam sad da dodem i na 180 kapi i tu da stanem sa spustanjem.
Niske doze metadona su neefektivne i ne izazivaju metadonsku blokadu i ne zadovoljavaju um narkomana i ne odrzavaju ga dobro. Te doze od 70 ili 90 kapi to su pocetne doze i sa njima se pocinje. Posle se dize sve dok se pacijent ne stabilizuje na jednog dozi. Sve se radi jako lagano i sa oprezom jer se metadon izgradjujne u organizmu pa jako lako moze doci do overa, ali znaju doktori i rade.
A vi ovde po forumu izgleda da ne znate nista drugo do da lupetate. Ovo je odsek foruma supstitucijska terapija i o njoj se treba pricati onako kako jeste a ne onako kako nije. Te price da se neko skinuo sa 70 kapi su sranje. Nema skidanja sa Metadonom, to je pogresna metoda. Skidanje se kod nas vrsi sa Tramadolom, jer nemamo Dekstropropoksifen kao i sve normalne zemlje pa da ga koristiomo u te svrhe.
Ja sam ljudi prevodio tekstove i pripremao za stampru knjige za EuroMethwork , knjige o Metadonu i Buprenorfinu za nase doktore da citaju i savrseno znam stivo.
A i inace se bavim farmakoinformatikom tako da vam samo mogu dati po koji koristan savet.
Ne bih zeleo da se svadjam, ali bih voleo kada biste me poslusali.
Da, 210 kapi metadona dnevno nije puno uopste. To je preporucena doza od strane internacionalnih tela za Metadonsko odrzavanje.
I naravno treba ga dati svakome kome je to potrebno i ko nije uspeo da se skine drugim nacinom.
To je to.
Agencija za lekove VS. SUBUTEX
Moderator: sanela
Re: Agencija za lekove VS. SUBUTEX
P.S. Znam jos mnogo uglednih ljudi koji su na visim pozicijama u zivotu i drzavi a koji su na metadonskom odrzavanju isto na dozama od oko 200 kapi dnevno i funkcionisu sasvim normalno. A i inace, svi koji su na odrzavanju su na tim dozama, od 90 kapi do 400 kapi dnevno.
Vi ljudi pricate o Metadonu a ne znate nista o njemu. Ne znate da bilo koji opioid Metadon, Morfin, Heroin, Hidromorfon kada se da u cistoj formi u regularnim dozama uopste ne ostecuje organizam.
Znam majke koje su radjale savrseno zdravu decu a na metadonskom odrzavanju su. Tako da ta lupetanja o metadonu treba da prestanu. Da, znam ja da dileri ne vole supstitucijsku terapiju, a nesto je ne gotovi ni nasa drzava.
O cemu je tu rec. Naucnici su jasno rekli da su opioidi dati u cistoj formi u regularnim intervalima potpuno bezbedni. Bezbednije je uzeti 10mg Metadona nego 100mg Tramadola. Jer je tramadol vec hemija i nije cist opioid. Bezbednije je uzeti 10mg Morfina nego 500mg Brufena.
To je ziva istina.
Ali ne zelimo da gledmao u istinu izgleda. Vise volimo da nam u drzavi vlada nestasica oralnog Morfina.
Ne znbam. Videcemo. Ja navijam za istinu i da Istina pobedi.
Vi ljudi pricate o Metadonu a ne znate nista o njemu. Ne znate da bilo koji opioid Metadon, Morfin, Heroin, Hidromorfon kada se da u cistoj formi u regularnim dozama uopste ne ostecuje organizam.
Znam majke koje su radjale savrseno zdravu decu a na metadonskom odrzavanju su. Tako da ta lupetanja o metadonu treba da prestanu. Da, znam ja da dileri ne vole supstitucijsku terapiju, a nesto je ne gotovi ni nasa drzava.
O cemu je tu rec. Naucnici su jasno rekli da su opioidi dati u cistoj formi u regularnim intervalima potpuno bezbedni. Bezbednije je uzeti 10mg Metadona nego 100mg Tramadola. Jer je tramadol vec hemija i nije cist opioid. Bezbednije je uzeti 10mg Morfina nego 500mg Brufena.
To je ziva istina.
Ali ne zelimo da gledmao u istinu izgleda. Vise volimo da nam u drzavi vlada nestasica oralnog Morfina.
Ne znbam. Videcemo. Ja navijam za istinu i da Istina pobedi.
Dobro! Crtaj, crtaj .....
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
nama je prijatelju najmilije da si ti dobro i kad več tako dobro poznaješ materiju o kojoj ovisiš ne znam zapravo razlog zbog čega si došao među nas neuke....možda trebam ponovo pročitat tvoj prvi post,nemam pojma ili si pak došao da nam objasniš kako je metadon cool i da nam ga preporučiš pošto,moš mislit mnogi političari ili šta več reče poslovni ljudi koriste,pa ne bi li i mi tako krenuli njihovim stopama.
neka hvala...ja se navučem i skinem se za 5 dana,de se ti probaj skinut pa biti samo na antidepresivu.
neka hvala...ja se navučem i skinem se za 5 dana,de se ti probaj skinut pa biti samo na antidepresivu.
PRICA DA SE NEKO SKINU SA SEDAMDESET KAPI TI JE SRANJE!!!to je zato sto si ti jedna bolesna idiotska narkomancina a nadasve nedokazna...pobogu ljudi,nemojte vredjati opijate rizikujete da uvredite opsesivno zaljubljene ljude u njih.ne brani ti niko da obozavas gudru ali nemoj to porediti sa brufenom jer ja od njega zikru nikada imao nisam.ma ja bih tebe u kavez i dodavao ti samo neophodne namirnice,narkomancino jedna ogavna.
Narco,
Ne prica covek o brufenu
Nije da ga branim, ali to je ...procitaj ponovo, lek koji sadrzi opijat i blokator zajedno. Kada se uzima oralno onda je regularna terapija jer blokator tom leku propusta opijat(ne znam na koju foru), ali kada se mrvi i krcka i uzima intravenozno dolazi do velike krize pa i mogucnost od smrti.
Brufen
Koji si ti LIK!

Brufen

Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Bezbednije je uzeti 10mg Morfina nego 500mg Brufena.
to je on napisao.a ja sam samo konstatovao da od brufena nisam imao zikru...
to je on napisao.a ja sam samo konstatovao da od brufena nisam imao zikru...
Dosao sam da vidim ima li jos nekog ko je na supstitucijskoj terapiji i da podelim iskustva s anjime.
Takodje sam dosao da dam i neki dobar savet negkome ko se skida.
Naravno da ne propagiram metadon za sve, ali za ljude koji nikako drugacije ne mogu da se skinu, kazem da trebaju da uzmu u obzir i metadon i oralni morfin jer se sa njima dobija jako velika stopa kontrole ovisnika nad svojim radnjama i ovisnik prestaje sa krimilanim radnjama i sve ostalo i pocinje sa normalnim zivotom.
@narcohimno
Zaista ti stoji taj sound, mogu da mislim kakav si ovako u obicnom zivotu.
I verovatno je da ces se ponovo navuci na opijate jer ti vidim psihicku auru koja je skroz unistena drogama.
@Sonja
To je velika prevara taj Suboxone koji sadrzi i blokator. Taj blokator nema ama bas nikakvu funkcioju u njemu i mozes se opusteno bosti i smrkati ga jer je antagonisticka jacina buprenorfina mnogo puta jaca od antagonisteicke jacine naloxona tako da ga buprenorfin skroz anulira. Da da, to su dragi moji najnovija istrazivanja pokazala.
Dzaba su gurali taj otrov od nalorexa u buprenorfin, dzaba.
Govorim bezbednije je uzeti 10mg Morfina nego 500mg Brufena jer Morfin nije toliko jak za organizam kao Ibuprofen, kapirate. Nisam ja rekao da je bolje uzeti 10mg Morfina. Rekao sam da je manje stetno. Hteo sam da odbranim opioide i njihovu upotrebu na nasem podneblju.
Ovde je odavno ocigledno otisao bilo ko ko je na supst6itucijskoj terapiji stoga cu otici i ja.
Ja sam u stvari promasio temu, moja tema bi bila Metadonsko odrzavanje. Ali evo govorim vam i ovde o Subutexu, trebalo bi ga biti do jeseni i nadam se da nece da nam uvezu Subutex sa tim govnetom od nalorexa u njemu, vec cist Buprenorfin.
Takodje sam dosao da dam i neki dobar savet negkome ko se skida.
Naravno da ne propagiram metadon za sve, ali za ljude koji nikako drugacije ne mogu da se skinu, kazem da trebaju da uzmu u obzir i metadon i oralni morfin jer se sa njima dobija jako velika stopa kontrole ovisnika nad svojim radnjama i ovisnik prestaje sa krimilanim radnjama i sve ostalo i pocinje sa normalnim zivotom.
@narcohimno
I verovatno je da ces se ponovo navuci na opijate jer ti vidim psihicku auru koja je skroz unistena drogama.
@Sonja
To je velika prevara taj Suboxone koji sadrzi i blokator. Taj blokator nema ama bas nikakvu funkcioju u njemu i mozes se opusteno bosti i smrkati ga jer je antagonisticka jacina buprenorfina mnogo puta jaca od antagonisteicke jacine naloxona tako da ga buprenorfin skroz anulira. Da da, to su dragi moji najnovija istrazivanja pokazala.
Dzaba su gurali taj otrov od nalorexa u buprenorfin, dzaba.
Govorim bezbednije je uzeti 10mg Morfina nego 500mg Brufena jer Morfin nije toliko jak za organizam kao Ibuprofen, kapirate. Nisam ja rekao da je bolje uzeti 10mg Morfina. Rekao sam da je manje stetno. Hteo sam da odbranim opioide i njihovu upotrebu na nasem podneblju.
Ovde je odavno ocigledno otisao bilo ko ko je na supst6itucijskoj terapiji stoga cu otici i ja.
Ja sam u stvari promasio temu, moja tema bi bila Metadonsko odrzavanje. Ali evo govorim vam i ovde o Subutexu, trebalo bi ga biti do jeseni i nadam se da nece da nam uvezu Subutex sa tim govnetom od nalorexa u njemu, vec cist Buprenorfin.
@narcohimno
u obicnom zivotu sam jos gori...narocito prema kretenima koji su uzeli da proucavaju opijate nebi li sebe pa i druge lagali o tome kako to nije mnogo stetno.moj deda kaze da je zdravo klepiti casicu rakije na eks pre obroka.ti verovatno to isto radis samo sa bocicom,jebiga...a ta izjava o mojoj psihickoj auri je toliko kretenska da nemam reci.i dalje stojim iza toga da bi tebe i takve kao sto si ti stavio pod kljuc...muka mi je od takvog propagiranja...
u obicnom zivotu sam jos gori...narocito prema kretenima koji su uzeli da proucavaju opijate nebi li sebe pa i druge lagali o tome kako to nije mnogo stetno.moj deda kaze da je zdravo klepiti casicu rakije na eks pre obroka.ti verovatno to isto radis samo sa bocicom,jebiga...a ta izjava o mojoj psihickoj auri je toliko kretenska da nemam reci.i dalje stojim iza toga da bi tebe i takve kao sto si ti stavio pod kljuc...muka mi je od takvog propagiranja...
Voyager,
Mislim da je jedini problem u tome sto je odrzavanje metadonom jedno, a metadonska terapija drugo.
Metadonska terapija se sprovodi u cilju poptunog izlecenja. Terapija metadonom traje 21 dan i za to vreme se smanjuje kolicina dok se ne spusti na 5mg do 1mg. Najstarsniji za zavisnika je period kada mora skroz da prestane da pije metadon. Ali lekari se slazu da je mnogo bezbolnija metadonska kriza sa tako malom kolicinom, nego heroinska kriza. Zato je uvedena metadonska terapija.
Sto se tice odrzavanja metadonom, to je prvenstveno bio pokret Holandije, koja je narkomanima u svojoj zemlji omogucila legalno drogiranje, takozvano MO, sto verujem veoma dobro znas. Tako izbegavaju ilegalnu prodaju droge, kriminalne radnje koje zavisnici prave da bi se domogli heroina, kao i AIDS i druge bolestine. Jednostavno odrzavaju ljude na opijatima i oni pokusavaju, bas kao i ti, da funkcionisu u normalnom socijalnom okruzenju bez svih ovih gore navedenih sranja. Ali oni su zavisnici koji nemaju puno zelje za zalecenjem, kao i ljudi koji se u 90% slucajeva prema statistikama vracaju ponovnom koriscenju supstanci. To je otislo do te mere da se trenutno radi na odobravanju intravenoznog unosenja metadona kod ovisnika na odrzavanju.
Mozda bi mogao jos nesto da procitas sem te tvoje farmakologije kojom si pocinjen i da shvatis da ne propagiras zalecenje od opijata i zato ti se ljudi tako gnevno obracaju. Propagiras odrzavanje, a to znaci da si dzanki na racun drzave.
I nemoj da se ponasas tako prepotentno i da se obracas kao da je jedina knjiga koju smo procitali "Alisa u zemlji cudesa".
Tvoj izbor je samo tvoj, ali ne propagiraj ga kao izlecenje jer to nije.
pozdrav
S.
Mislim da je jedini problem u tome sto je odrzavanje metadonom jedno, a metadonska terapija drugo.
Metadonska terapija se sprovodi u cilju poptunog izlecenja. Terapija metadonom traje 21 dan i za to vreme se smanjuje kolicina dok se ne spusti na 5mg do 1mg. Najstarsniji za zavisnika je period kada mora skroz da prestane da pije metadon. Ali lekari se slazu da je mnogo bezbolnija metadonska kriza sa tako malom kolicinom, nego heroinska kriza. Zato je uvedena metadonska terapija.
Sto se tice odrzavanja metadonom, to je prvenstveno bio pokret Holandije, koja je narkomanima u svojoj zemlji omogucila legalno drogiranje, takozvano MO, sto verujem veoma dobro znas. Tako izbegavaju ilegalnu prodaju droge, kriminalne radnje koje zavisnici prave da bi se domogli heroina, kao i AIDS i druge bolestine. Jednostavno odrzavaju ljude na opijatima i oni pokusavaju, bas kao i ti, da funkcionisu u normalnom socijalnom okruzenju bez svih ovih gore navedenih sranja. Ali oni su zavisnici koji nemaju puno zelje za zalecenjem, kao i ljudi koji se u 90% slucajeva prema statistikama vracaju ponovnom koriscenju supstanci. To je otislo do te mere da se trenutno radi na odobravanju intravenoznog unosenja metadona kod ovisnika na odrzavanju.
Mozda bi mogao jos nesto da procitas sem te tvoje farmakologije kojom si pocinjen i da shvatis da ne propagiras zalecenje od opijata i zato ti se ljudi tako gnevno obracaju. Propagiras odrzavanje, a to znaci da si dzanki na racun drzave.
I nemoj da se ponasas tako prepotentno i da se obracas kao da je jedina knjiga koju smo procitali "Alisa u zemlji cudesa".
Tvoj izbor je samo tvoj, ali ne propagiraj ga kao izlecenje jer to nije.
pozdrav
S.
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...