-InTRO-Hroinapg
Moderator: sanela
Re: -InTRO-Hroinapg
...evo draga samo da ti se javim na tvom topicu....vidim da iz tebe isijava neki tranzit...ja sam u komi jebenoj ne spavam danima ma sranje živo...ne znam koji mi je k ovo trebalo ali vadim se ....toliko za danas ne mogu pisati ruke mi se tresu po tastaruri....pusa čujemo se...
WHO DARES,WINS
A STA DA RADIM kad ocu..odem!?
a
Last edited by heroinapg on Sat Nov 08, 2008 2:30 am, edited 1 time in total.
Iskreno, mislim da je tvoj najveci problem sopstveni ego, a to nije nista novo na forumu (ima nas mnogo takvih)... Ne dozvoljavas mogucnost da ti nekad pogrijesis, a eto, cijeli svijet se urotio protiv sebe. Ili cijelo veleselo u kojem zivis.
Napravila si jednu veliku gresku - bila iskrena prema ljudima koji to ne zasluzuju... Jedno je kad se prica po gradu da si se drogirala/drogiras.
Drugo je kad to sama pricas. Nisi trebala reci direktotu. Nikome. A ako si primila infuziju, trebala si to svima razglasiti skoro pa slucajno, da bi preduprijedila price i pricice...
I ja zivim u malom mjestu... Manje vise svi su culi za moje probleme i ovisnost (u proslosti:)). A niko nikad nece cuti iz mojih usta priznanje. Priznanje cuvam za forum ili ordinaciju ili porodicu, za ostale sam fini namrgodjeni zamisljeni tip sa rojem brojeva oko glave...
Moras biti strpljiva. Ne osvrci se na price i potrudi se da ne dizes prasinu. Ljudi slabo pamte i slabo kontaju. A vrijeme radi za tebe.
Mislim da nisi u prilici da postavljas uslove na poslu. Prihvati ono sto ti se nudi, pa pokusaj kasnije na lijep nacin direktoru staviti do znanja da si cista, a da je ono sto se prica obicna glupost i nesporazum... Ego tripovi ti nece koristiti. Ni ponos ni prkos. To zapakuj na suvo i hladno mjesto, cuvaj za bolja vremena...
Sretno.
Napravila si jednu veliku gresku - bila iskrena prema ljudima koji to ne zasluzuju... Jedno je kad se prica po gradu da si se drogirala/drogiras.
Drugo je kad to sama pricas. Nisi trebala reci direktotu. Nikome. A ako si primila infuziju, trebala si to svima razglasiti skoro pa slucajno, da bi preduprijedila price i pricice...
I ja zivim u malom mjestu... Manje vise svi su culi za moje probleme i ovisnost (u proslosti:)). A niko nikad nece cuti iz mojih usta priznanje. Priznanje cuvam za forum ili ordinaciju ili porodicu, za ostale sam fini namrgodjeni zamisljeni tip sa rojem brojeva oko glave...
Moras biti strpljiva. Ne osvrci se na price i potrudi se da ne dizes prasinu. Ljudi slabo pamte i slabo kontaju. A vrijeme radi za tebe.
Mislim da nisi u prilici da postavljas uslove na poslu. Prihvati ono sto ti se nudi, pa pokusaj kasnije na lijep nacin direktoru staviti do znanja da si cista, a da je ono sto se prica obicna glupost i nesporazum... Ego tripovi ti nece koristiti. Ni ponos ni prkos. To zapakuj na suvo i hladno mjesto, cuvaj za bolja vremena...
Sretno.
,Iskreno, mislim da je tvoj najveci problem sopstveni ego
Napravila si jednu veliku gresku - bila iskrena prema ljudima koji to ne zasluzuju... Jedno je kad se prica po gradu da si se drogirala/drogiras.Ne dozvoljavas mogucnost da ti nekad pogrijesis, a eto, cijeli svijet se urotio protiv sebe. Ili cijelo veleselo u kojem zivis.
Drugo je kad to sama pricas. Nisi trebala reci direktotu. Nikome.
Izbirsao mi se jos jedan post-veza me zeza. Vlado, svaka ti je na mjestu. Nepogresivost, "samo" za rad-ne umijem nesto fizicki, al previodljenjem barat am pprreko 10 godina.(zanat-isto kao-s cim da uporedim?!}ako si vozac 10 godina, oa ti je to rutina. Stvarno mi se post izbrisao. nestala je struja na minut.jbg..Al cu ga napisat..jer nieje kraj oprice, naravno.i mene istina ne vrijednjaTO ZELIM..kakvagod da je Na tom sam mislila.Za infuziju sam dobijela i ljekarsku listu. Crno na bijelo. Vidi da nisam trebala rec. A ego...da mi je znat dje je..Opet se gubim. TAman sam stala buila na noge.A ako si primila infuziju, trebala si to svima razglasiti skoro pa slucajno, da bi preduprijedila price i pricice...
justmeKadgod dosla dobro dosla!i ne izuvaj se
Ne znam spomenuh li gor- da me Direktor zvao-iako ponovim, nije frka?!ne mora se citat. Zao me da mi kaze da mi ide staz i neka plata..Vlado i svi ostali
dje cu bit iskrena, ako ne ovdje. NISTA ZGRIJESILA NISAM..Jednostavno, a komplikovano-ok-prihvatam i taj egomada samo ja znam kako se osjecam..Posto se tim zanatom bavih 10ak godina, tim mogu da se "pohvalim".ne drigiram se vise, Vlado...ranije sam rdila to. Al, kao zig na zivotinje..Zivotinje prastajte...obiljezena sm i ide mi se odaavde..ne da bjezim od problema. Vec da se nosim sa istim..Al, neki mir mi je potreban. da odem negdje i samo da radim..mir da imma..Znam da zelim previse..oac mi umire, majka bolesna..Al, vakva nikom necu valjati
Last edited by heroinapg on Wed Apr 23, 2008 4:25 pm, edited 1 time in total.
Ja za razliku od Vlade, mislim da je bolje sto si mu rekla jer ako je malo mesto cuo bi i ovako i onako i onda bi postala jos sumljivija.
Vlada je u pravu, nisi u poziciji da postavljas uslove na poslu, ali jesi u poziciji da mu kazes:"Molim Vas, zar bih ja Vama uopste govorila da se jos uvek drogiram ili da zelim na bilo koji nacin da Vas prevarim?" Ako je hiperinteligentan kao sto kazes, shvatice da je tvoje priznanje samo plus da i u poslu budes odana i cista. Stavi i do znanja da si to rekla zbog sopstvene savesti i zeljom za dobrim medjuljudskim odnosima. I sto je najvaznije stavi mu do znanja da kad god, ali bukvalno kad god nesto posumnja, dovoljno je da ti da.....pauze da ides uradis detekciju i doneses mu rezultate. Mislim, ako hoce da ti veruje, nakon jednog smirenog, stalozenog razgovora/sastanka koji mu ponudis, verovace ti, a ako nece i toliko sumnja jbg. Svi smo prolazili kroz te periode, ali i dalje mislim da ima jos puno razumnih ljudi koji ce te prihvatiti sa problemom i shvatiti da niko nije savrsen.
Drzi se i veliki pozdrav
S.
Vlada je u pravu, nisi u poziciji da postavljas uslove na poslu, ali jesi u poziciji da mu kazes:"Molim Vas, zar bih ja Vama uopste govorila da se jos uvek drogiram ili da zelim na bilo koji nacin da Vas prevarim?" Ako je hiperinteligentan kao sto kazes, shvatice da je tvoje priznanje samo plus da i u poslu budes odana i cista. Stavi i do znanja da si to rekla zbog sopstvene savesti i zeljom za dobrim medjuljudskim odnosima. I sto je najvaznije stavi mu do znanja da kad god, ali bukvalno kad god nesto posumnja, dovoljno je da ti da.....pauze da ides uradis detekciju i doneses mu rezultate. Mislim, ako hoce da ti veruje, nakon jednog smirenog, stalozenog razgovora/sastanka koji mu ponudis, verovace ti, a ako nece i toliko sumnja jbg. Svi smo prolazili kroz te periode, ali i dalje mislim da ima jos puno razumnih ljudi koji ce te prihvatiti sa problemom i shvatiti da niko nije savrsen.
Drzi se i veliki pozdrav
S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
ne trebas me dva puta zvati:)
ego ti je tu, samo je povrijedjen.
e ne pusti da ti previse pametujem...(slicne stvari se desavaju mom decku,ja mu pokusavam objasniti ne ukljucuj se emotivno...to je samo posao...nije vrijedan tebe..e sad...on kao nema pravo na emotivno ukljucivanje u posao , a ja imam!?!?)
e sad, mozda gazda razmislja kao i vlado_m * ljudi slabo kontaju i ne pamte i tu negdje stiti tvoja prava.koja imas.
pazi mi svi ( cijeli balkan zivimo u velikoj,primitivnoj selendri,neke ljude nikad necemo promijeniti ili uciniti pametnijim,razumnijim.
IMAS prava ista kao i mi "normalni" i niko nema pravo da te u poslu degradira na bilo koji nacin,dok god ti svoj posao valjano obavljas.
recidiv na zalost daje njima pravo prvenstva i razlog primitivcima da kazu...bili smo u pravu...
e to si ( im ) ne treba dozvoliti!
ostalo je rekao vlada_m.
vazno je da ostanes dosljedna sebi i da stojis iza svog posla i onog sto si uradila.
drzi se
ego ti je tu, samo je povrijedjen.
e ne pusti da ti previse pametujem...(slicne stvari se desavaju mom decku,ja mu pokusavam objasniti ne ukljucuj se emotivno...to je samo posao...nije vrijedan tebe..e sad...on kao nema pravo na emotivno ukljucivanje u posao , a ja imam!?!?)
e sad, mozda gazda razmislja kao i vlado_m * ljudi slabo kontaju i ne pamte i tu negdje stiti tvoja prava.koja imas.
pazi mi svi ( cijeli balkan zivimo u velikoj,primitivnoj selendri,neke ljude nikad necemo promijeniti ili uciniti pametnijim,razumnijim.
IMAS prava ista kao i mi "normalni" i niko nema pravo da te u poslu degradira na bilo koji nacin,dok god ti svoj posao valjano obavljas.
recidiv na zalost daje njima pravo prvenstva i razlog primitivcima da kazu...bili smo u pravu...
ostalo je rekao vlada_m.
vazno je da ostanes dosljedna sebi i da stojis iza svog posla i onog sto si uradila.
drzi se
i jos nesto...slobodno...pozeljno da divljas i da izbacis iz sebe bijes..
sonja..100% u pravu
sonja..100% u pravu
Ne sumnjam da dobro radis svoj posao kad si cista.Nepogresivost, "samo" za rad-ne umijem nesto fizicki, al previodljenjem barat am pprreko 10 godina.(zanat-isto kao-s cim da uporedim?!}ako si vozac 10 godina, oa ti je to rutina.
Jesi. Nisi bila dovoljno oprezna, dala si im priliku da te ogovaraju. Jesi kriva, dijelom.NISTA ZGRIJESILA NISAM
Nisam rekao da ih postavljas... Samo mislim da ne bi bilo lose da prihvatis to sto ti se nudi (da primas platu i ne dolazis neko vrijeme na posao), pa poslije praznika kad se malo psihicki oporavis i izduvas i oslobodis bijesa, odes kod direktora sa ljekarskom potvrdom da si primila infuziju i da si cista vec dugo vremena, pa mu objasnis da je rijec o nesporazumu.e znam odkud ideja da ja postavljam uzlove?! Ja to stvarno nisam radila
Tacno.recidiv na zalost daje njima pravo prvenstva i razlog primitivcima da kazu...bili smo u pravu...
Moj ti je prijedlog da odes na trcanje ili aerobik ili da polomis neki izlog u noci

Bices bolje za par dana. Ne posustaj...
"zNALI smo" .."Sta smo rekli""-NE!
Hvala Vlado, hvala justme
jbg..Ja sam im licno dala pravo da ogovaraju.Al, da nisam Direktoru rekla, bilo bi jos gore...Hvala vam, dobri ljudi
jbg..Ja sam im licno dala pravo da ogovaraju.Al, da nisam Direktoru rekla, bilo bi jos gore...Hvala vam, dobri ljudi
by Vlado...Ovo netju nikome dozvolit.Necu se zaklet, al me nisu ovog puta slomilili.A bio je direktan put za reci vei recidiv. A stalno ponavljam da e treba dozvolit a znali smo, ili rekli smorecidiv na zalost daje njima pravo prvenstva i razlog primitivcima da kazu...bili smo u pravu...