Crna reka-centar za izbegavanje
Moderator: sanela
- Zona Sumraka
Re: Crna reka-centar za izbegavanje
sta plus u matematici? pa i to je ljudska tvorevina...da nije mozda i to sada neka tamna sila...daj ba...
Vazi,pozdravi ga i u moje ime...nego,kakvu kafu inace on pije?oduvek me je to interesovalo.pozdravtrna wrote:Vi ste neozbiljni(cast izuzecima).
Samo tako nastavite i uzivajte u svojoj zavisnosti a ja cu sa Bogom ljudi da uzivam.
ovo se pretvara u sprdnju o nekim stvarima o cemu nemate pojma i cisto sumnjam da zelite da imate zaista vas prijateljski molim da prestanete da se isprdavate sa tim stvarima...ako nemate postovanja prema sebi imajte bar prema nekom pored vas ovde...sta onda je sve ljudska tvorevina covek je sazidao i svet ili je slucajno nastao i priroda koja radi perfektno sve...ej ba znas da se neki znaci i geometriska tela koriste za neke rituale i da su mnogi znakovi sastavljeni o geometriskih tela...narco moraces ga sam pitati ako te nasto zanima...pozz
U svakom slučaju, rasprava je glupava. Strana koja se nudi, sumnjiva je isto koliko i ona koju napadate (ovo kažem svima).
Toliko.
Toliko.
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
Iznošenje svojih uvjerenja,stavova,nadanja i vjerovanja je Ok zbog toga i jesmo tu pišemo o onome šta nas diže ili spušta .šta nas čini ispunjenima ili šta nas frustrira ali ponižavanje i omalovažavanje onoga što se kosi sa našim načelim i mišljenjima nije ni ljudski niti fer.
ja osobno ne mirišem jevreje ali nikad nisam niti ću u bilo kojem kontekstu pljunuti na tu vjeru jer u bilo što čovjek da vjeruje(pričam o vjeri koja je zasnovana na dobom,na ljubavi i židovska je ali se mnogo kosi sa kršćanstvom i zato je ne mirišem) ali mi to kao dobroj osobi ne daje za pravo da pljujempo njima,da ih iskijavam ili ponižavam,čak naprotiv,smatram i čvrsto vjerujem da će svaki čestit vjernik,bilo koje vjeroispovjedi završiti u raju daleko prije nego neko ko je moje vjerosipovjedi a li nije čistog srca i nije dobar čovjek.
Ljudi su se podjelili po vjerama ,to nije učinio Bog ali su načela,osnovna barem od sviju ista....BOG JE JEDA,BOG JE MILOSTIV I SVE NAS PODJEDNAKO SMATRA DJECOM SVOJIM KOJU STRPLJIVO OČEKUJU TA ZATREŽE NJEGOVU POKOĆ.......ZATOŠTO OČEKUJE OD NAS PRVI KORAK A NE SPAŠAVA NAS PRIJE NAŠEG "UDESA",ZATO ŠTO NAM JE VELIKODUŠNO DAO NAJVEĆI IDEAL ČOVJEČANSTVA A TO JE SLOBODA,SLOBODA IZBORA.....U SUPROTMOM(DA SE ON MJEŠA I POMAŽE BEZ DA MI TO TRAŽIMO I DA NAM SE SVOJEVOLJNO MJEŠA U ŽIVOT,MI BI BILI SAMO MARIONETE.....U TOME I JE JEDNA OD VELIKIH RAZLIKA IZMEDJU BOGA I DJAVOLA....BOG JE DAO SLOBODU I PRIHVATA SVAKU PRUŽENU RUKO OBJERUČKE DOK NAM DJAVO POSTAVLJA PERFIDNE SLADUNUAVE ZAMKE I NAVLAČI NAS NA SVOJU VODENICU.
i NEPOSDJECJENITE GA NIKAD,KO VJERUJE U BOGA,MORA VJEROVAT I U DJAVOLA...ON JE BIO PRVI DO BOGA I ONOG MOMENTA KAD SE TOLIKO POGORSIO I SAM HTIO POSTATI BOG,OTPAO JE,ZATO GORDOST(PREVELIKO RAČUNANJE NA VLASTITE SNAGE,IZMEDJU OSTALOG<) I JESTE JEDAN OD NAJVEČIH SMRTNIH GRIJEHOVA.
OOOoh,baš me krenulo,mogl BIH SATIMA A HTJELA SAM SE FOKUSIRAT SAMO NA JEDNU TEMU......TEŠKO JE TO JER GDJE SE GOD OKRENEM,VIDIM NJEGOV ODRAZ,NJEGOVA DJELA I NJEGOVA ČUDA,POČEV OD SUNCA,MJESECA,PRIRODE I CIJELE PLANATE ..........................KOJU STOVI,NAMA NA KORIST .
ja osobno ne mirišem jevreje ali nikad nisam niti ću u bilo kojem kontekstu pljunuti na tu vjeru jer u bilo što čovjek da vjeruje(pričam o vjeri koja je zasnovana na dobom,na ljubavi i židovska je ali se mnogo kosi sa kršćanstvom i zato je ne mirišem) ali mi to kao dobroj osobi ne daje za pravo da pljujempo njima,da ih iskijavam ili ponižavam,čak naprotiv,smatram i čvrsto vjerujem da će svaki čestit vjernik,bilo koje vjeroispovjedi završiti u raju daleko prije nego neko ko je moje vjerosipovjedi a li nije čistog srca i nije dobar čovjek.
Ljudi su se podjelili po vjerama ,to nije učinio Bog ali su načela,osnovna barem od sviju ista....BOG JE JEDA,BOG JE MILOSTIV I SVE NAS PODJEDNAKO SMATRA DJECOM SVOJIM KOJU STRPLJIVO OČEKUJU TA ZATREŽE NJEGOVU POKOĆ.......ZATOŠTO OČEKUJE OD NAS PRVI KORAK A NE SPAŠAVA NAS PRIJE NAŠEG "UDESA",ZATO ŠTO NAM JE VELIKODUŠNO DAO NAJVEĆI IDEAL ČOVJEČANSTVA A TO JE SLOBODA,SLOBODA IZBORA.....U SUPROTMOM(DA SE ON MJEŠA I POMAŽE BEZ DA MI TO TRAŽIMO I DA NAM SE SVOJEVOLJNO MJEŠA U ŽIVOT,MI BI BILI SAMO MARIONETE.....U TOME I JE JEDNA OD VELIKIH RAZLIKA IZMEDJU BOGA I DJAVOLA....BOG JE DAO SLOBODU I PRIHVATA SVAKU PRUŽENU RUKO OBJERUČKE DOK NAM DJAVO POSTAVLJA PERFIDNE SLADUNUAVE ZAMKE I NAVLAČI NAS NA SVOJU VODENICU.
i NEPOSDJECJENITE GA NIKAD,KO VJERUJE U BOGA,MORA VJEROVAT I U DJAVOLA...ON JE BIO PRVI DO BOGA I ONOG MOMENTA KAD SE TOLIKO POGORSIO I SAM HTIO POSTATI BOG,OTPAO JE,ZATO GORDOST(PREVELIKO RAČUNANJE NA VLASTITE SNAGE,IZMEDJU OSTALOG<) I JESTE JEDAN OD NAJVEČIH SMRTNIH GRIJEHOVA.
OOOoh,baš me krenulo,mogl BIH SATIMA A HTJELA SAM SE FOKUSIRAT SAMO NA JEDNU TEMU......TEŠKO JE TO JER GDJE SE GOD OKRENEM,VIDIM NJEGOV ODRAZ,NJEGOVA DJELA I NJEGOVA ČUDA,POČEV OD SUNCA,MJESECA,PRIRODE I CIJELE PLANATE ..........................KOJU STOVI,NAMA NA KORIST .
- Zona Sumraka
zao mi je sto ostavljam dojam kao da nemam dovoljno respekta prema stvarima koje su nekima ocito vrlo vazne...i nije mi namjera da ikoga vrijedjam licno, ali ne vidim nacin na koji mogu da iznesem svoje misljenje, a da to neko ne protumaci kao nedostatak postovanja...
uostalom ne trazim ni ja da ljudi pricaju o Darvinu sa obaveznom dozom respekta...
uostalom ne trazim ni ja da ljudi pricaju o Darvinu sa obaveznom dozom respekta...
Nisi zone vrijedžala,diskutirala si i to je Ok....ja zbilja nemam ništa protiv darvina kao čovjeka koji je živio jako davno i čije metode istraživanja su več odavno zastarjele a i mnoge teze su mu naučno oborene.......nek smo nastali od planktona(da ne kažem majmuna) a ko stvori taj plankton???
- Zona Sumraka
mislim, znas i sama da mozemo ovako u nedogled i da mogu da ti postavim isto pitanje u vezi boga...nek smo nastali od planktona(da ne kažem majmuna) a ko stvori taj plankton???
Pa sto ne postavis.
Pozovi me u dan nevolje!
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
Djavo ne bi imao sta da radi kada ga ljudi ne bi zaposlili.
BOG CUVA DUSU TVOJU SVE DOK TI CUVAS JEZIK SVOJ.
(Prepisano....ja znam odakle)
Sve Vas ljubi, Bakuta!!!
BOG CUVA DUSU TVOJU SVE DOK TI CUVAS JEZIK SVOJ.
(Prepisano....ja znam odakle)
Sve Vas ljubi, Bakuta!!!
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!