iko se aktivno ne MAS obzirom da si sugradjanin..I s obzirom na cinjenicu da sam mnogima objasnjavala,kopirala, a nisu prisustvovali nasim sastancima. Jos ovaj put cu uraditi to za
sugradjanina . NAime, ocigledno je nastala konfuzija, jer sam svima,
SVIRE, objasnjavala i lagano cu da se "odmorim" od toga. Molila bih da Te da ispostujes moj trud. (Da procitas-kad ja mogu u pola 5 da Ti objasnjavam.Ja sam xy puta pokusavala da apstiniram. I o tome sam pisala. .Dolazila sam u fazu "gole apstinencije". Ne znam koje si postove citao, pa izveo zakljucak da se tamo ide da se sprda..Ocigledno samo on koji ti odgovaraju. Knjiga "12 koraka"...da se tako izrazim Program po kojem se radi..Nalaze apstinenciju od svih
PAS-Psihoaktivnih supstanca, ukljucujuci alkohol. Naravno da se ponekad nasmijemo, naravno i posprdamo, al sugradjaninu moj-PO meni je ovo Veoma ozbiljno..niposto i nikako za sprdnju...Tako da cu ti prenijeti utiske sa gruope-vec sam to radila...Mozda budes u plusu. Knjigu "12 koraka" bi bilo potrebno da procitas.
Moj savjet-jer svi su nekako stajali posle citanja
1. dijela prvog koraka. (nisu citali dalje) 1 dio je...
kao da smo dozivotno osudjeni..I jesmo, ali ako budemo svjesni da smo zavisnici, Dook sam cital prvi dio prvog koraka, mislila sam da nema lijeka, ali kako odmices.Nasa bolest
NARKOMANIJAbolest smisla-jedna od definicija, je progresivna bolest.
SVIRE 1 doza bilo koje droge i alkohola..Vraca u prvobitno stanje. Gore nego ranije!! S obzirom da sam pravilla pauze, sada ih mogu samo nazvati pauzama u drogiranju..ne apstinenciji, jer apstinencija ne podrazumijeva samo "neuzimanje" supstance. Zakletva ANONIMNIH NARKOMANA je
SAMO DANAS Ni obican covjek ne moze da se zakune sta ce sjutra biti, a ne mi, koji smo ami sebe lijecili -drogom. Dakle, nacelo
ANONIMNIH NARKOMANA je
SAMO DANAS[/b] necu uzimati Toliko svakako mozes ukoliko zelis. Grupe nisu za sprdanje. Mozes samo sam sebi da se sprdas. Ovo je, zaista, poslednji put da trpam ovaj link ponavljanjem price. Ali, meni takodje znaci.Naime, bila sam odsutna par puta-jer radi. Grupa mi itekako nedostaje. Mozes otici do KIC-a, kancelarije, a danas na grupi mozes uzeti knjigu "12 koraka" i fotokopirati je. I CITAJ JE. Ukoliko se aktivno ne ukljucis u program...mrka kapa, Podgoricaninu. I na ovom sajtu imas verziju Ja imam verziju koj ti mogu poslati mejlom.Ako ti tako vise odgovara. nazalost, procenat izlijecenih je veoma nizak. bilo tebi smijesno ili ne, meni nije ni najmanje. To mi je simpaticno da cujem.."Molio sam Doktora da prisustvujem grupi. postoji nekoliko grupa, Podgoricaninu. Nisam bila oslednjih puta..Al mislim da je nasa grupa zatvorena. Nasa grupa datira od 3. decembra...Evo, koliko e to sprdnja...
Mene je ovo
SAMO DANAS, sigurno da nisam jeedina..asociralo na ono "slavno"
Jos samo danas
heroinapg na 09 Feb 2008, 19:20
Sastanci NA u Cg-zenske grupe su startovali
3. decembra 2007.
Na pocetku bjeze rijec…Problem svima isti…A svi po otisku prsta drugaciji.
Pravila NA su data na startu-krsila su se-kao sto smo se i mi krsili-lomili sami sa sobom.
Na sastanicam je, nartavno, forsirano da se
CITA program-da se diskutuje, al neki nisu shvatili zasto. Nadam se da ce poceti-da su poceli da shvataju.
Grupe je inicirao-po meni Dr. koji je Boziji izaslanik, koga Je
Bog, a zovite Visu silu kako god zelite, vratio u Podgoricu, svoje korijene. Ja sam i na grupama zahtijavala da me prekinu, usmjere-jer se ja rasplinem.
Muske grupe su ranije startovale-mnogo ranije. (govoreno je, a danas vec mislim tako..Da cure s emocijama ulaze u narkomaniju, ali kad uspostave apstinenciju, ona je crvsca nego na kod muusarac. Ukoliko ti nesto nij jasno, posalji PP..il slicno.(Otvori novi topic..Ako ne znas kako na PP mi se obrati..Rado cu Ti pomoci..Zelim da ostanemo fokusirani ovdje na nasim sastancima. Nisi spomenuo za koju si grupu pitao..Jer, svakko, dok se ne uspostavi uspjesna, kvalitetaElem, SVI smo instistirali na tome da smo
tu zbog sebe,iako razlicitih profesija, zanata, alata. Svaki pocetak je tezak. Ja nisam umjela da izgovorim..”Ja sam Marija narkoman..Govorila sam “Ja sam Marija-ja sam narkoman…"(al sam osjetila podvojenost u svojim rijecima. Moze biti smijesno..Al prije neku noc gledam film o Anonimnim Alkoholicarima. Covjek 56 godina. 34 godine nije ppio. (treba li koentar)..
Cuban_Lunx..Cura koja jje takodje na forumu, ide na grupe, od 3. decembra. Zajedno smo startovale.
I
prje droge sam pokusavala da ispravljam krive drine, a u drogi sam ih tek BASH ispravila:]
Danas stojim ne strejt-
nego sjedim na svom mjestu.
Grupi su data pravila koja su se krsila...Recimo da ja sada znam zasto sam tamo.
1. zbog sebe+dijeljenja+izvlacenje ljudi-jer mene nije mogao kamencic da slomi.- Grupi u prisustvovali "razni"..Cure, djevojke..Neke su uzimale ponekad da im nije hladno?1 Bilo e svakakvih prica i ikustva. Nazalost po njjh.
Po 1. put u zivotu sam sebe, kakva god das am stavila a 1. mjesto-sebi..
U pocetku me nerviralo zasto me napadaju i ljute se na mene jer govorim ISTINU.
Ali, ja sam oduvjek govorila
NEMOJTE ME PITATI UKOLIKO ZELITE DA CUJETE ODGOVOR.
Sada znam da svaka moja rijec…posle 5-6-10 dana ZA SVE POSTOJI VRIJEME DJELUJE-ne samo na 2….naravno, nego prvenstveno na mene.
Receno nam je da bolje napredujemo nego muska grupa. Nisam se slagala…Cutala sam…Uspostavilo se ,nazalost da sam u pravu
Al…sta se god precuti..ostaje da pliva…i isplivace…Vratili smo se na 1. korak-gorak+sladak!
Trenutno smo na 2. Diskutujemo oko vjere-ja jesam vjernik-ali sada zastupam ono VJERUJ U VJERU. Kos am ja da zastupam? Ali, stupam…
Poavljam vam da me usmjerite-a napissala sam da vam dugujem post-i posticu:}
Ja nisam strejt!
Prav-Castan-Otvoren-Otvoreno-Odmah-Ispravan-Pravo-Veran-Iskren-Ravan-Odan
Ja sam SILVER-ZNAM!
Elem, cure na grupi su raznih zanimanja, stanja, bivanja.
Inicijalno sam htjela da volonterski organizujemo radionice-nisam to na grupi rekla, ali cu!!!!!
Ja neku radionicu Engleskog jezika, ona violonterski makaze u ruke, ona2 frestyle, ona 3. staged..
SVI smo rekli-neki porekli da ne postoje barijere medju nama-ni “moja” katedra” niti ista…Ali, ljudi..kao sto rece jedna cura “Tako mi Annimnih”..i dalej pokusavaju ono sto nisu-citiraju nesto sto ni sami ne razumiju-e ja ne znam da baatam makazama, znam ono sto znam…znam o drogama….ali znam js ponesto . Na startu sam govorila da NAM NIKO NIJE KRIV! Da smo sami izabrali “put kojim se redje il cesce ide”
Nije meni niko kriv, ni moj tata koji umire..a ja sam uzimala mnogo tableta koje on SADA kada metastaza hara:{ neke nece da uzima…Jer je nnjgov mozak bio i je eaci od svega.
Moj proble-rekoh da na grupi je sto ne mogu reci
DA TO NISAM BILA JA….prihvatila sam das am to bila transformisana ja…ali…ja se svega sjecam..al to niposto
nisam bila ja
Moji roditelji-CASNI LJUDI! Su uvjek krivili druge! A KADA NISAM BILA KRIVA-KRIVILI SU MENE-Iak se okrece
SASTANCI NA…
Cura je rekla da zeli d aide na livadu
Nikom 2. se polako, al sigurno siri-iako je na startu postojalo misljenje da postoji nekoliko narkomanki u CG.
Ja znam sto ja nisam radila…Neke od njih su radile nesto, zbog ceg a se ja nikaada ne bih vratila sebi. Njihova istina nije moja.
BOG I JA ZNAMO
Grupe su nam itekako! Bile potrebne… S razlikom, a postujem je… sto bih ja-i da nisam citala program doopustila ljudima koji su jos u problemu da prisustvuju…knjiski…”ako nemaju gdje, sta……
DONESI TIJELO, MISLI CE GA PRATITI
IZVUCI ONO STO JE TEBI POTREBNO..Jedno od pravia dolaska na grupe
nE VJERUJEM U BLOKATORE, ROKATORE, IMPLATANTE, INSTANTEsve je to kratkog maha. Znam za primjere dan posle imp. i umre:{, vjerujem i istinu!
DA SAME vide…DA POSTOJI REALNO! DA POSTOJIMO MI KOJI “SAMO” APSTINIRAMO
Iako ovdje kad pogledaju meni izvjestaj pod apstinira…”samo” se ne drogira”
SVE STO SAM NAPISALA RANIJE I SAD MISLIM-ZNAM I ISTINA JE!
Drznula sam se i predlozila-jer kod nas nisu formirane roditeljske grupe-a znam da citava porodica obilijeva…OD MENE!
Predlozih da roditelji prisustvuju al da cute….I DESICE SE kada bude vrijeme
-
JA SAM IZABRALA DA SE SAMA LIJECIM
+
UDARAM I SUDARAM SE SA SOBOM, AL NE SA SPAVACOM:}
Hvala!
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=90
DAJ MI SPOKOJ DA PRIHVATIM STVARI KOJE NE MOGU DA PROMENIM
HRABROST DA MENJAM ONO STO MOGU DA PROMENIM
I RAZUM DA RAZLIKUJEM JEDNO OD DRUGOG!