Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
bojanol

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by bojanol »

Jebi ga, možda je problem i to, što smo na neki način pioniri u procesu usvajanja "kapitalističkih vrednosti". Nisam pametan, već 15 godina radim svaki dan, skoro svaki, i preživljavam tranziciju još od doba kad se nije zvala tako, nadam se boljem, kapiram, ...ma iskuliraj još neko vreme, proći će, ali ne, ne prolazi, možda si i u pravu, možda sve bude ok, za, recimo, 20-30 godina.
joesspappa

Post by joesspappa »

Mnogo bre *enjate!

Zivot je samo tvoj. Iskoristi ga najbolje sto mozes.
Ima jedna lepa prica o bogatstvu, koja kaze otprilike ovako:

Zamisli da si dobio prvu nagradu u igri koju organizuje tvoja banka. Svako jutro kada se probudis od banke dobijes na racunu 86.400 eura. Mozes da ih potrosis kako god zelis. Ali postoji uslov. Sve to moras potrositi u jednom danu. Ne mozes da prebacis na neki drugi racun. Ali svaki dan dobijas 86.400 eura novih. Drugi uslov je da banka moze da prekine igru kad god zazeli i bez ikakvog obrazlozenja.
Da li si zamislio ovu igru.
Ovo nije igra ovo je realnost. TA magicna banka je vreme. Svako jutro ti uplati 86.400 sekundi, koje mozes samo taj dan potrositi, ne mozes preneti u naredni dan, vratiti ih ili sta god. Jednog jutra moze samo da prekine da tece vreme za tebe. A sta ti radis sa svojim vremenom danas? Razmisli o tome...
Zivot leti i vreme prolazi brze nego sto ti mozes da zaradis 86.400 eura...

POZZZ...
Ja sam danas uzivao u prelepom danu, nadam se da ste i vi...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ta prica je obicno sranje. Ne krece se svakog dana od nule i niko nije potpuno slobodan. Jebe nas nesto sto se zove drustvena odgovornost i pravila igre koja mi ne pisemo.

A nije problem ni do tranzicije. Ni na zapadu se bolje ne zivi.

Ja odoh uzivati u danu, uz pivu...
bojanol

Post by bojanol »

Ma ne treba meni bog zna šta, ali čoveče, pričam iz svoje perspektive, a to znači, ne bih radio ni za koga, radio bih za sebe, ne bih se smarao sa gomilom budala, sa svakodnevnim poslovima koji se ponavljaju u nedogled, kapiraš, ne želim svaki dan ni 100 eura, ja sam skroman momak. Želim da uživam, ne u ovom, nego u svakom danu, ne samo danas. Kapiraš. Džaba i kinta, kad moram da izblejim 6-7 sati radeći gluposti, od kojih mi na kraju bude muka.
A ja ću to i uraditi, veruj mi.
bojanol

Post by bojanol »

By the way, odo' i ja, stvarno je dan do jaja.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

e jebi ga, a meni bas taj sugavi sistem pomaze da organizujem zivot...u principu, to o cemu sanjate, vjerovatno sanja svaki covjek, ovisnik ili ne...zivot bez lanaca i to...

ono sto bi mene licno ispunilo je da nadjem posao koji me cini sretnom...da radim maksimalno 4 dana u sedmici i da zaradjujem dovoljno za sopstvenu egzistenciju...da znam da su mi starci i buraz obezbjedjeni...bar dva puta godisnje da putujem na mjesta koja sam oduvijek zeljela da vidim...da se skolujem do kraja zivota (ali da uzimam iskljucivo predmete koji me interesuju)...da nadjem stvarno iskrene prijatelje i da odrzim ta prijateljstva zauvijek...da istrajno radim na tome da postanem bolja osoba...

a ono sto bi me licno najvise ispunilo, da imam mogucnosti da rodim bar dvoje djece...da ih gledam kako rastu....da ih volim i zastitim od surovog zivota i ucim da budu dobri ljudi...

eto to bih volila...
narcohimno

Post by narcohimno »

samo toliko bi volela,a?pa dodro...skromna si devojka,nema sta.
heroinapg

Post by heroinapg »

eto to bih volila...
..Zelje su mi slicne. Daj za start da Ti se ispuni 27% (ne pitaj odkuda mi cifra :wink:
narcohimno ..Ona prica sta zelis..Ajde, drzni se pa budi iskren.Napisi iskreno sta zelis?!Zasto ljudi i ostale domace i divlje zivotinje (ma, zivotinje su vrh) moraju da se trude da nas tjeraju da budemo neiskreni?!
PlayLife

Post by PlayLife »

Ovo nije igra ovo je realnost. TA magicna banka je vreme. Svako jutro ti uplati 86.400 sekundi, koje mozes samo taj dan potrositi, ne mozes preneti u naredni dan, vratiti ih ili sta god. Jednog jutra moze samo da prekine da tece vreme za tebe. A sta ti radis sa svojim vremenom danas? Razmisli o tome...
Zivot leti i vreme prolazi brze nego sto ti mozes da zaradis 86.400 eura...
86.400 eura koliko je to u dolarima?

Za pare je uvjek najlakse, jeli tako Papa?
Imam drugi problem, malo mi 86.400 sekundi. fakat, prvi put mi fali vremena:)
Mozda je do organizacije, mozda do viska obaveza, mozda je samo kratko 1440 minuta za samo danas!
Sreca je dok ima sutra...kazu sve do par stotina lopata i Halala!
Sve sto mozes danas, ti ostavi za sutra!
Zeli samo sto mozes imati, imat ces sve sto zelis!
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

samo toliko bi volela,a?pa dodro...skromna si devojka,nema sta.
:D hvala heroina na podrsci, ali ja narcove komentare ne dozivljavam kao zlonamjerne, vise kao duhovite...
e jbga narco, pisemo o zeljama, sta sam to trebala da napisem?
Locked