Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

brown sugar

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by brown sugar »

I ako mi ne verujes slusaj Ivana utorkom na sredu na beograd 202 posle ponoci
Boban

Post by Boban »

Narkomanija je izleciva bolest. :D
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

bio je haloween party...ekipa je bila u odlicnom stimungu...a i ja sam bila iznenadjujuce dobro raspolozena...izmedju ostalog pojavila se moja tadasnja najbolja drugarica, sa kojom sam prvobitno i pocela da eksperimentisem sa tezim drogama...znala je da sam clean vec duze vrijeme, nisam joj nista morala govoriti, sama je povezala nakon mojeg konstantnog eskiviranja zajednickih izlazaka na zurke i to...ona je oduvijek smatrala da nema problem sa gudrom, misljenje koje sam i ja uostalom dijelila...medjutim, nakon nekih bliskih susreta sa zakonom i mojih sve primjetnijih psihickih problema pocela sam ozbiljno razmisljati da batalim to sve ...naravno posto je moja ovisnicka psiha jos uvijek radila prekovremeno, to se nije desilo preko noci...znala sam da mi je karakter nula i da ne mogu da kazem ne, ali uprkos tome D., je bila jedna od onih sa kojom sam jos uvijek imala kontakt...
tu noc sve je islo po planu...malo smo cirkali, zika je bila ok...nismo cak ni nesto pretjerano popili...u jednom momentu D. je krenula u wc, i kako to inace djevojke uvijek rade (ne znam zasto) pitala je hocu li i ja...ja sam bila u fazonu, ok, a i meni se piskilo (piva :) )...usle smo unutra ... ja misleci da popravlja sminku nisam ni povezala sta se desava , dok nisam skontala da priprema pipe...mislim da me iste sekunde kompletnu oblio hladan znoj...posto mi je mozak vec munjevitom brzinom poceo da sastavlja scenario koji ce se odigrati, pokusavala sam na svaki moguci nacin da se iskontrolisem...tragi-komicna stvar u svemu tome je sto mi nije palo napamet da jednostavno izadjem iz tog wc-a i odem u pm...
naravno ponudila me...vjerovatno je i njoj bilo lakse da nadje opravdanje za sopstvenu savjest ukoliko se ne uradi sama...nisam odbila (kakvo iznenadjenje jbte)...otisle smo iza lokala u neki smrdljivi prolaz, koji je bazdio na mokracu i neispraznjene kontejnere...ni jedna nije nista progovorila...ne mogu reci da mi je prijalo...sve o cemu sam mogla da razmisljam u tom trenutku je uzasan osjecaj gadjenja prema samoj sebi...ipak, ostala sam tu do kraja i to je bio zadnji put da sam se uradila...kontakt sa D. se od te noci sveo na cao ukoliko se nadjemo na istom mjestu...nazvala me u Decembru da mi cestita rodjendan i usput pitala jesam li nesto ljuta na nju, zasto se ne javljam...rekla sam joj...

sta ustvari hocu da kazem...mislim da niko od nas ovisnika ne moze da garantuje da mu se nece desiti slicna situacija, jer toliko je slucajeva koji ukazuju na suprotno...tesko je promjeniti ovisnicki mentalitet...ne znam da li je uopste i moguce...ono sto znam je da ja ne zelim da zivim takav zivot...zelim da budem normalna i zelim da budem ona prava ja...
Sonja

Post by Sonja »

brown sugar wrote:ali gospodjice il gospodjo ne znam kako da vas oslovljavam ja sam zaljubljivanje vec prosao pre dvadesetak godina fakultet nisam zavrsio t.j. nisam diplomirao ja ti gospodjo imam 55 godina imam sina od 20 godina i sve sto sam rekao o tome da je narkomanija neizlijeciva vec zalijeciva bolest je istina.ako je izlijeciva sta onda posijecujemo ovaj sajt jednostavno ne bismo bili zainteresovani da pricamo o ovoj temi isto kao sto nismo zainteresovani o pricanju o tome kako je ko prelezao boginje ne vidim da je neko otvorio forum o boginjama zato sto je to izlijeciva bolest.narkomanija je zalijeciva i zato tpliko price oko nje

AAAAAA, pa Vi gospodine imate pet i po banki , sjebali ste svoj zivot, pa nama ovde drzite pridike. Manite se toga gospodine. Nece svi Vasim putem i ako pazljivije pogledate nagovestila sam da smo u opasnosti do kraja zivota sto podrazumeva da je zaleciva, a za Bobanovo misljenje vec znam, no svako ima pravo na svoje.
Btw, Ivana ne zelim da slusam jer sam ga slusala dok sam se radila i ta emisija me na to podseca, vise mi se dopada AGAPE na studiju B. A sto se Vas tice verovatno nikada stvarno niste ni hteli da se zalecite ili mozda samo niste nasli pravo mesto za to...Ja mogu cerka da Vam budem, mislim medicina je dosta napredovala pa i neke stvari vezane za zalecenje bolesti zavisnosti. Ne pravdajte se recnikom jer jos uvek imate djanki recnik svejedno, i mislim da ste isuvise stariji da bismo se skapirali anyway. To sto ste se drogirali duze od nekih ovde ne daje Vam za pravo da popujete kako ce jednom neko kad tad da se ponovo zezne. Ne kazem da niste u pravu, ali ne forsirajte to vise, ovde ima mladih ljudi koji mozda veruju u sebe i u mogucnost zalecenja. Rovac ste Vi.

S postovanjem gospodine,

S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
YugoStar

Post by YugoStar »

Stari moj,postujem godine,iskustvo i to...ali i ako se u vecini slazem sa Zonom i Sonjicom,ponavljacu se namjerno.Ja vjerujem u izljecenje,imam iskustvo,godine(i jedno i drugo manje od tebe,ali imam) i jebeni stav,ali fol je u tome da se ovde daje podrska,pozitivna energija,da se guramo i to.E sad zamisli koliko je mladih ljudi zeljnih da se izbave, ovom tvojom pricom potonulo...kontas.Mozda ce sad oni kojima treba jos samo ova noc da prodju fizicku krizu pasti ili oni koji su par mjeseci cisti i na klackalici...Meni ovo izgleda k'o da si davljeniku umjesto uzeta bacio kamen.Nekontam ti namjeru...A sta ako je neko uz heroin odbacio i heroinski zivot? Jednostavno skinuo se,nasao str8 zivotnog saputnika,odjeb'o ekipu s kojom se rokacio,nasao nove zdrave prijatelje,posao,sport,vjeru,neke nove preokupacije,usput, rjesio uz pomoc psihica neke mrlje iz proslosti(ako je bilo potrebno)...i da ti nenabrajam vise.Ja poznajem takvih gomilu i to ne samo sa prostora bivse nam drzave...Nema tu nekog obrasca,sablona...Evo i dok ovo pisem nekontam cemo ovaj tvoj post,koji je to poriv koji te natjerao da to napises...stvarno nekontam...Mislim meni si izazvao inat i to pozitivni,sad cu jos vise da budem oprezan...ali...sta ti bi covjece.?
brown sugar

Post by brown sugar »

gospodjo ja ne zalim sto sam "sjebao" svoj zivot vec zalim sto sam sjebao zivot svojoj porodici u to vreme dok sam se drogirao ja sam samo rekao da je narkomanija zalijeciva bolest nista vise,a nemoj da sudis po tome ko koliko godina ima da je po tvom recniku "sjebao" zivot po cemu mislis da ti nisi sjeb. svoj.mislis da svoju proslost mozes gumicom obrisat e nece moci gospodjo za sve postoji dan kad moras ispastati za svoje greske i nemoj misliti da tvoj nece doci
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

ne kontam kakva je ovo furka sa gospodjo, gospodine, gospodjo ...
Sonja

Post by Sonja »

Brown sugar, no hard feelings,

Ispastam ih vec dosta dugo i znam da cu ih ispastati. I niste Vi jedini koji ste unistili sve oko sebe, zar nismo svi? I meni je mozda i teze na neki nacin jer mi zivot tek predstoji. Ja tek treba da osnujem porodicu, da vaspitavam svoju decu, da zivim zivot sa svojom prosloscu i da, pre svega toga da nadjem nekoga ko ce moci da je prihvati. Ne morate da me osvescujete, ali malo me bacate u depresivno raspolozenje kada stalno potencirate nesto u stilu..."hahaha, videcete vi, kad tad opet cete pasti u kandze te grozne stvari zvane droga". A ja sam solo tri godine. bas zato jer hocu da sredim sebe i hocu da sutradan moja bolest nema posledice na moju porodicu kao sto je to imala Vasa. Moj otac je umro od alkoholizma u 47. godini zivota.Ja sam se u istoj ustanovi lecila u kojoj je on trebao mnogo godina ranije da se leci pa nije. Da smo tada poceli porodicnu terapiju mozda ja ne bih bila sada ovde i pisala ovo, ali taj zavisnicki karakter, nefunkcionalna porodica sve to mora negde da pukne i da se prelomi. I eto, nadam se da sam ja poslednja, da se prelomilo na meni i da cu sve kroz sta sam prosla upotrebiti na pozitivan nacin da budem svoja, stabilna i cvrsta zena i da vasapitavam svoju decu u funkcionalnoj porodici, bez scena i bez zavisnickog ponasanja. Kod mnogo osoba koje ne koriste supstance je ustanovljeno zavisnicko ponasanje, jer su im roditelji bili zavisnici. Oni sa tim odrastaju i sutradan kada oforme svoju porodicu ne znaju kako da se ophode nego isto tako. To je ono sto sam rekla, apstinencija je jedno, ali promene iz korena, promene zavisnickog ponasanja - e tada govorimo o zalecenju. Eto, samo toliko i kao sto sam rekla na pocetku no hard feelings...

Srdacno

Sonja
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
heroinapg

Post by heroinapg »

Narkomanija je IZLEČIVA bolest
svetlana

Post by svetlana »

Draga Sonja,
mnogo sam citala tvoje pisanije, svaki put si me odusevila svojom pamecu. Mnogo sam se obradovala kad sam procitala da ti se dopala knjiga Igre koje igraju narkomani. Svima bih je toplo preporucila.Meni licno je mnogo pomogla, primenila sam je u zivotu, prepoznajem igre, ne "pecam" se i tako sam pomogla i kceri koja ima problem sa drogama i sebi. I, da, narkomanija jeste izleciva bolest. Srdacan pozdrav. :)
Post Reply