ANONIMNI IZ CRNE GORE
Moderator: sanela
Re: ANONIMNI IZ CRNE GORE
yugoStar-Za apstinenta uvjek tu..Znam da je konfuzno-al ovo je naka moja -apstiniram od bas svega-"bitka"neka je shvata kakogod ko zeli-na meniju ne pise.S obzirom da grupi prisustvuje/ prisustvovao je Zavisnik i njegova supruga...Cuban i moja malenkost-"""mjerodavna" smo tu...na forumu... a ostalo prenosim kada dobijem aytorska prava...+ko "slucano" posmisli.NIKADA NICIJE IME NISAM IZGOVORILA, BEZ DAVANJA PRAVA.Nikola je momak koji ce biti na grupi.Ako Bog da...Zasto ljudi misle hehehehhe da vicem na njih..heroinapg?Jok ja
-
ma jok..tiglasa nijesi podigla tamo...hahahah...ove ovce su super...cak je i isus cuvao ovce zasto ne bismo i mi anonimni...tako mi anonimnih mislim da su mjerodavne
mi kao zavisnici smo ne-normalni...nijesmo ni mjerodavni..nema recidiva :drinkers: ..super...al ne oduzimajte mi ono jedino sto mi ostaje pravo na slobodnu rijec...amin..
tri nemas prava na grupe
napravio si recidiv
u kicu sam spavala
i cini vam se da sam kljucala :finga:

mi kao zavisnici smo ne-normalni...nijesmo ni mjerodavni..nema recidiva :drinkers: ..super...al ne oduzimajte mi ono jedino sto mi ostaje pravo na slobodnu rijec...amin..
tri nemas prava na grupe
napravio si recidiv
u kicu sam spavala
i cini vam se da sam kljucala :finga:
duvan, mene zavisnika nije duvan, nego NIKOTIN-mene zavisnika-NIKOTIN ubija…Ali, nisam mjerodavna=priznanje=početak pazi Mirko metak.I doaċu još nešto, žalije mi je oklinu, jer ja sebe svjesno a okolinu-ama ne slučanjo-ali…bez namjera ubijam.Cuban sredinom aprila-recidiv ubitačni prvog koraka-al ja sam za za svakog apstineta ZA! Elem, nisam znala da sam ovce čuvala, nit da jesam il nisam?!UH-nisam znala da to nisam bila ja(šteta što nije engleski=dupla negacija daje jaku afirmaciju)…Niti da sam blesava.Cuban…Ti jedina nisi sve čitala al znaš kolko sam branila……..auuuuuuu.ovo je bio out i za heroinupg.sad se koncentrišem na ljude koji čitaju ovo i trebaju realnost-pomoċ grupe. A alzuija da ne ostaje sve na grupi-heheh-ja imam receptore-au-tako da…Pitaċu odštampaċu samo u četvrtak anonimne. A tebi sve postove, jer ralni apstinentu imaš realno pokriċeDuvan me vrlo brzo uzeo???
Jebote...ja sve manje i manje kontam ove tvoje postove...a napisao sam ti da sam lijen i sve vise gubim zivce i snagu da naprezem mozak i odgonetan sta pises i sta si mislil reci.Vec te pocinjem citati na preskoke i letimicno...volio bih da jos neko da komentar pa da uporedimo misljenja...mislim,mozda je do mene,mozda meni samo nije jasno,pa da idem kod psihijatra i kazem da sam poceo gubiti razum,da nekontam.Skoro sam bio na nekim psiho testovima,nesto vezano za jedan odgovoran posao...prosao sam tamo gdje je vecina popadala,pa se malo dignuh i ego mi poraste,ali sad vise nisam siguran...KO je ovdje lud?
RA: PREDRASUDE
Jedan sasvim neobican post
pocetak
Dragi narkomani:) vi koji niste registrovani, pozurite upoznajte Avdiju. Fin momak, pozdravi se stalno kao da je iz finske. On ce Vas odvesti malo do Yuga, sjevera, istoka, zapada... Tu ce na vas pazit Sanela, mozda ofarbana, mozda i namazana. Dio je svemira, historije, povjesti, istorije.3w.narkomanije.u nas, vas, mars...zvijezda u usponu, zvijezda u svom filmu, plavusa u humanItarnom sivilu. ime u otvorenom kodu. naziv izmedju tacaka A prije Ba.
Nemoj mislit draga da te napadam A danas sam ti mislio ruzu dat, zasluzila...iLi je do zasluga iLi Je do ljubavi... mozda ipak do savjesti.
3in1 Dobar,Los,Zao...Broj 1 i O sto vise nula veca jedinica...Iris i Tesla...Plava,Crvena,Zelena.I.sivilo
sredina
Meni nema smisla, mozda je samo dosadila ista prica, meni od danas definitivno samo sitE
probas fino neide, probas zajebancijom fulis tajming, proso 1.April, probas ruzno A znas da zato apstiniras. Ali:) sve ima dvije strane, najmanje dvije, koja je koja, pitaj boga. Kojim putem ici, kako se vratiti. Ostavljajuci tragove nikad se neces izgubiti, moze ih snijeg zameseti ili nedaj Boze zedan se Coca-kole napiti! Nigdje veze sa aspirinom, naftom, klimom. Sta je ljubav? Mnogi je imaju A kao da nemaju. Oni koji je dijele nasli su put do srece. Ljubav je smisao zivota. Sretni ili nesretni, nikda nezadovloljni. nema ma10 iLi trudna iLi nije, Dobar iLi los, nikad zao. Čudo su kvakice, rogovi, t0ćke, tacke, linije, krugovi, kocke, piramide... Krvavi ili ne, zavisno od pakovanja, dijamanti nastaju od cumura uz pomoc pritiska...nema ih u nasim rudnicima. Nije do pritiska, jednostavno imaju Previse uglova. Ako nema pritiska nema ni promjena, svejedno, bez izbora nema slobode.
Demokratija, DemoNkratija, sloboda izbora...Mogu biti nacionalista, komunista, mahalac, globalista, cinik, optimista...narko.man stvar izbora, opstih, lokalnih...nacionalnih,socijalnih,demokratskih,liberalnih,seljackih, gradjanskih, slobodnih... Nije tema politika, vjera, religija, nacija, specijalizacija, farmacija...Tema je stvar izbora:narkomanija. Nikako da se nadjem...samo u narkomaniji. Sorry to je izgovor. Jebiga kako god okrenes zavisi sta, gdje, kako...
Nisam pametan, nisam nacitan...nemogu pomoci nikom od nas. nemam poterbu ali imam zelju...
Volim osjecaj kad mogu da zaustavim zemlju, sretan sam sto mogu dohvatiti zvijezdu, volim kad letim na drugu planetu... Ispravno ili neispravno, mozak iLi srce. Kako izabrati kako odabrati, koga pitati?
Pocetak, sredina, kraj...tri stanja...rijetko pozitivno lud!)
Linija, crta, ciza...ciza bilza...kad gudra krene kroz vene, oslobodi hemiju u mozgu, bijologiju u stomaku, fiziku u zraku, geografiju, istoriju, matematiku...
Lijepo je djeliti, pripadati, osjecati...jos vaznije sam izbrati. Za izbor se izbori,toliko jednostavno, da je postalo prekomplikovano...tek kad imas slobodu izbora mozes da zajebes, sad pa sad ispadnes seljak. 1. ja veceras, odluci da apstiniram, A glupan mogao da bira. ..Nemam strah da stanem pred zid, da sletim, odletim...bilo gdje samo da nije dosadno, samim tim je zabavno, krivudavo, opasno...kik za kikom, klikom, dvostrukim klikom. Nije igla, folija, linija...gudra je, a ona se voli,nevoli, mrzi, uzima ili neuzima...Sve je nekako jednostavno...da nije normalno.
Kraj
Gledam slike likova u transu, vole, mole, skacu, vriste...ko je zabio, koji je rezultat, ko igra...znaci nije utakmica. Nema DJ,rasvjete, spice...nije partija. Nema marama, zastava, kapica, karanfila...nije ni stafeta. Nije vrijeme izbora, nema crvenog tepiha,limuzina,mitinga, smokinga...nema filma jedna je slika.
AliBaba nebi bila baba da ima...bila bi ili ili ili mlada baba Fata, partizanka, pravoslavka,katolkinja, muslimanka sto je bombe bacala. Smijeh, zajebancija...suplja-konstruktivna...realna Bosanska, konstruktivna tri naroda, koga briga dok god zivi...slobodna trgovina.
Komuna-hvala! postoji zajednica.
Pshijatar-citao sam radovana.
12 koraka nije setnja.
Fakat je kraj...The End...nestalo filma
Hehe neko pritisno pauzu, II nije, Play film ide dalje...ANONIMNI NARKOMANI NOVOG MILENIJUMA
Program AN NoVOg Mi1enijumma
1.korak Priznat svoju nemoc prema LJUBAVI
Samo ovog trena i narednih 40dana cist.
Zamolila me Heroina, profesorica, kaze:"kolega moguli te zamolit da upalis TV DNEVNIK"
Nije problem drugarice, pogledao sam:)
Program: 1kanal Dodik kupio avi.on
2kanal Demobilisani borci protestuju pred skupstinom
Prebacim na Teletext i pogledam rezultate, danas sam se pomolio u kladionici, dao je bog 100, U ime Oca Sina i Svetoga duha, HVALA!
Program AN NoVog Mi1enijumma
pocetak
Dragi narkomani:) vi koji niste registrovani, pozurite upoznajte Avdiju. Fin momak, pozdravi se stalno kao da je iz finske. On ce Vas odvesti malo do Yuga, sjevera, istoka, zapada... Tu ce na vas pazit Sanela, mozda ofarbana, mozda i namazana. Dio je svemira, historije, povjesti, istorije.3w.narkomanije.u nas, vas, mars...zvijezda u usponu, zvijezda u svom filmu, plavusa u humanItarnom sivilu. ime u otvorenom kodu. naziv izmedju tacaka A prije Ba.
Nemoj mislit draga da te napadam A danas sam ti mislio ruzu dat, zasluzila...iLi je do zasluga iLi Je do ljubavi... mozda ipak do savjesti.
3in1 Dobar,Los,Zao...Broj 1 i O sto vise nula veca jedinica...Iris i Tesla...Plava,Crvena,Zelena.I.sivilo
sredina
Meni nema smisla, mozda je samo dosadila ista prica, meni od danas definitivno samo sitE
probas fino neide, probas zajebancijom fulis tajming, proso 1.April, probas ruzno A znas da zato apstiniras. Ali:) sve ima dvije strane, najmanje dvije, koja je koja, pitaj boga. Kojim putem ici, kako se vratiti. Ostavljajuci tragove nikad se neces izgubiti, moze ih snijeg zameseti ili nedaj Boze zedan se Coca-kole napiti! Nigdje veze sa aspirinom, naftom, klimom. Sta je ljubav? Mnogi je imaju A kao da nemaju. Oni koji je dijele nasli su put do srece. Ljubav je smisao zivota. Sretni ili nesretni, nikda nezadovloljni. nema ma10 iLi trudna iLi nije, Dobar iLi los, nikad zao. Čudo su kvakice, rogovi, t0ćke, tacke, linije, krugovi, kocke, piramide... Krvavi ili ne, zavisno od pakovanja, dijamanti nastaju od cumura uz pomoc pritiska...nema ih u nasim rudnicima. Nije do pritiska, jednostavno imaju Previse uglova. Ako nema pritiska nema ni promjena, svejedno, bez izbora nema slobode.
Demokratija, DemoNkratija, sloboda izbora...Mogu biti nacionalista, komunista, mahalac, globalista, cinik, optimista...narko.man stvar izbora, opstih, lokalnih...nacionalnih,socijalnih,demokratskih,liberalnih,seljackih, gradjanskih, slobodnih... Nije tema politika, vjera, religija, nacija, specijalizacija, farmacija...Tema je stvar izbora:narkomanija. Nikako da se nadjem...samo u narkomaniji. Sorry to je izgovor. Jebiga kako god okrenes zavisi sta, gdje, kako...
Nisam pametan, nisam nacitan...nemogu pomoci nikom od nas. nemam poterbu ali imam zelju...
Volim osjecaj kad mogu da zaustavim zemlju, sretan sam sto mogu dohvatiti zvijezdu, volim kad letim na drugu planetu... Ispravno ili neispravno, mozak iLi srce. Kako izabrati kako odabrati, koga pitati?
Linija, crta, ciza...ciza bilza...kad gudra krene kroz vene, oslobodi hemiju u mozgu, bijologiju u stomaku, fiziku u zraku, geografiju, istoriju, matematiku...
Lijepo je djeliti, pripadati, osjecati...jos vaznije sam izbrati. Za izbor se izbori,toliko jednostavno, da je postalo prekomplikovano...tek kad imas slobodu izbora mozes da zajebes, sad pa sad ispadnes seljak. 1. ja veceras, odluci da apstiniram, A glupan mogao da bira. ..Nemam strah da stanem pred zid, da sletim, odletim...bilo gdje samo da nije dosadno, samim tim je zabavno, krivudavo, opasno...kik za kikom, klikom, dvostrukim klikom. Nije igla, folija, linija...gudra je, a ona se voli,nevoli, mrzi, uzima ili neuzima...Sve je nekako jednostavno...da nije normalno.
Kraj
Gledam slike likova u transu, vole, mole, skacu, vriste...ko je zabio, koji je rezultat, ko igra...znaci nije utakmica. Nema DJ,rasvjete, spice...nije partija. Nema marama, zastava, kapica, karanfila...nije ni stafeta. Nije vrijeme izbora, nema crvenog tepiha,limuzina,mitinga, smokinga...nema filma jedna je slika.
AliBaba nebi bila baba da ima...bila bi ili ili ili mlada baba Fata, partizanka, pravoslavka,katolkinja, muslimanka sto je bombe bacala. Smijeh, zajebancija...suplja-konstruktivna...realna Bosanska, konstruktivna tri naroda, koga briga dok god zivi...slobodna trgovina.
Komuna-hvala! postoji zajednica.
Pshijatar-citao sam radovana.
12 koraka nije setnja.
Fakat je kraj...The End...nestalo filma
Hehe neko pritisno pauzu, II nije, Play film ide dalje...ANONIMNI NARKOMANI NOVOG MILENIJUMA
Program AN NoVOg Mi1enijumma
Zamolila me Heroina, profesorica, kaze:"kolega moguli te zamolit da upalis TV DNEVNIK"
Nije problem drugarice, pogledao sam:)
Program: 1kanal Dodik kupio avi.on
2kanal Demobilisani borci protestuju pred skupstinom
Prebacim na Teletext i pogledam rezultate, danas sam se pomolio u kladionici, dao je bog 100, U ime Oca Sina i Svetoga duha, HVALA!
Program AN NoVog Mi1enijumma
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
HVALA PLAY!!!!!!!!!!!!!NE IGRAM SE VISE SA ZIVOTO. NE ZELIM DA IZNOSIM VISE STVARI SA ANONIMNIH O LJUDIMA....uh..dosta mi je..NEMA VISE!!!!NEMA SREDINE..yudo..Naglasila sam da na svako ptanje dajemo svoje misljenje.I mi smo se na grupi "pogubili"..Ovaj put totalno iskrenoredina
nema magle
DOVODILI SU NAM???KO JE KRIV?Danas je Taj neko pitao "Ko je kriv?! necu vise da trosim tastaturu ni ja nekog ko je inicirao grupe anonimnih u cg.doboljno od zavisnika Marije je bio pokrivan.JA NISAM. CUBAN_LUNX KOJA IDE SA MNOM NA GRUPE OD 3. DECEMBRA NIJE. -DOVOLILI SU-NE ZNAM KO?!??!? IZDROGIRANE LJUDE..KOJI SU MLATILI PRICALI SVE I SVATSA-ALO=DOSTA MI JE NARKO PRICE! iz toga sam ispala, zavisnik, svjestan u svakom trenuttku svoje zavisnosti-ne samo danas!!!!!
OVO NIJE Igrga!!!IGRA ZA ZIVOT!!!!!ili ili! nema sredine!!!!
Aloha! 1. put u zivotu stavila sam sebe na 1. mjesto. Ne dam vise nikom! Nema trika!
da
1. korak PRIZNANJE BESPOMOCNOSTI PREMA SVIM DROGAMA-PSIHOAKTIVNIM SUPSTANCAMA!!!(ALKOHOLO, naravno))
uh prvi korak je gorak i put od 1000 milja pocinje prvim?! Pa i onim normalnim-jer nas neki kategorisu kao nenormalne
Ukoliko ste voljni ja sam pisala o prvom koraku-nisam kopirala iz knjige-nego licne utiske
napisala heroinapg 22.decembarDok ne priznas da si narkoman (iako apstiniras!)..nisi nista postigao..niti poceo da se lijecis
1. korak je priznavanje problema
Zvuci-znam kako zvuci :axe: i meni je zvucalo
ja?
ma jok..nikad..mogu sjutra ostaviti..SVEMOGUCA SAM...
Ali to nije to
Bolest smisla ili pak narkomanija se tesko priznaje
a poznto ili ne..Tuberkulozni bolesnici su u proslosti "lijecili" svoju bolest tako sto su ljubili svakog na kog naidju.
Da bi se sto vise ljudi zarazilo..Bilo im je lakse?!
:rock: Ja, narkomanka, nisam nikog poljubila..ali jesu mene
SAMO DANAS VAM I SEBI KOPIRAM-ono cega ja zelim da se sjetim. Mogli sete i sam mi naci, al nije zgorega sjetiti se...
http://forum.narkomanija.ba/posting.php ... f=9&t=1737
Od popocetka gruoa govorim istinu...3 decembra...Od tada nisam NARKOMAN. Govorim istinu.Zavisvisnik jesam.Itekako je tacno da se bolest smisla il narkomanija u drustvu poznaje kada zene udju u problm.Kadsam mogla ponavljat ovo zbog ama bash svakoga, mogu i zbog ljudi!!!koji su stvarno skrenuli paznju na iskonski i jedini moguci pocetak=start procesa progresivne bolesti-NARKOMANIJE
-JA 23. decembar 2007SMATRAM da kod svih nas mora postojati SVIJEST da nas 1 uzimanje vraca u predjsnje stanje.
droga je nasla put do nas..u pocetku mi do nje.
zato nismo obicni ljudi?1
- Cuban_Lunx...startovale s grupama 3. decembrasuper je vidjeti da postoji ovakav forum...ja sam novi chlan,takodje zavisnik..apstiniram 2 mjeseca..trenutno ne umijem nista vise reci...
10 Jan 2008, 02:31
..I tako dan za danom.......tatatatira...Ne mogu da spavam, a da ne podijelim sa vama (Da ne kazem sa sobom).."Sto te muci, cakani?!"
Pa sto ne muci?...Da vam kazem-iz 1. ruke-KOD NAS U CRNOJ GORI-TJ. U CRNU GORU (na "mom" jeziku)-postoje 3 narkomanke- i 20ak narkomana, tako da statistika...
Hehhe.E kamo srece..No, ipak se okrece :rolleyes:
Naime, mi anonimni-smo-razdvojeni po polovina-KA JUZNI I SJEVERNI-a u ovom veleselu se nijedna cura s curom ranije poznavala nije (Sto je nebitno?!)
MENI je psihoterapija terbala oooooodavno-tj. ja sam trazila da me slusaju-ne poslusaju-nego saslusaju-cuju-i prije drogiranja!A tek....
ALO, ZAR MENI-da ne kazem nama nije bila potrebna pomoc?!
Brat me-STREJT U MOZAK!-samo neka je zdraavo

NE VERUJ NIKAD NARKOMANI, SVE STO KAZE SLAZE!
OK-i ja sam tako govorila..I da...ja sam ovaj,onaj, najpametnija i mogla sam "sve"..Ali, LJUDI, kad smo se obracali za pomoc trebala nam je?opet ja u mnozini-a ima nas 2:)-ona i ja-I against I-i dalje traje borba ocigledno :axe:
ja sam sa FORUMA I NETA (citaj kao sto pise) sa(Znala) za RECIDIV BOLESTI (znala znacenje rijeci..ali ne i..)..Nikad mi nije niko spomenuo..saznavala sam ja i against I..da ZA MENE NE POSTOJI "SAMO 1 PUT"-VIKENDASKO-POVREMENO DROGIRANJE...Znala sam da to ljecenje nije to..Vise su se meni zalili nego ja.
AL JA SAM MANIPULATOR:)...A govorila sam SVE!
isla sam po pomoc.. a vracala se jos izbedacenija
A TEK SE SAD VRACAM..
Jel moguce da osnovne stvari za vrijeme tog `ebenog stydiranja nisu naucili? OK-I DA MI JE RECENO JA BIH NASTAVILA?!Ok..
Al mi nije receno!Zato u meni postoji jedno ALI.
I JA IMAM DIPLOMU..I nisam je stedjela dok sam je koristila..Dijelila sam ono sto znam!I vise nego sto treba
SHIT HAPPEN!..Ali, ostaje ALI!
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=30Zamislite kolko traje Crnogorskih 12 koraka?:)
A Crnogorac kad ustane iz kreveta ode da se odmara od spavanja...drzi u sobi kamen pored kreveta da ne bi ustajao ljeti..da otvor prozorwindow..ocu rec..
OCU REC...Anonimni iz CG su fooooooooooool!(jedno "o"..ne da nismo anonimni, no se imenom i prezimenom gadjaju strucnjaci navodeci primjere.
Znam da sam sa sela..rodjena u ovom vele gradu..Al sta znaci ANONIMNI?-pita me neko nocas..te uzeh vujakliju..te vidjeh da se grijesi..Da ne vidjeh i dalje bih bila u zabludi..tj treba da kazem BILA BIH U ZABLUDU (predstavljam vam dio CG jezika)
KOD NAS NEMA NI NARKOMANA, NI DILERA, NI NARKOMAFIJE..
Kod nas na kutijama cigara pise PUSENJE UBIJA..na 40 stepeni se pale svjetla na kolima..Grade se staklene zgrade..CIJEPAJU PARKOVI
WELOCME TO MONTENEGRO!
THE WILD BEAUTY!
I jeste ljepotica..odolijeva kamenjem..no, kako su krenuli i kamenje ce posjec.
LJUDI-gudra je kod ans od ranih 90-ih
POJMA SE NIJE IMALO(neka sam vam rekla, kod vas niej slucaj?:)+:(
ali "cuti, nemoj nikom rec"
e takve su i grupe-psihoterapija
na pauzi se isprica vise negio za vrijeme grupe..a svi smo krasni bajni..svi smo tolko ok da vam ne mogu objasnit:)
Predjosmo 1. korak za manje od mjeseca dana.HAHAHAHHA
A ja po 1-2 god. apstinirala
ALI, AVAJ!
BUDITE MI DOBRI
a od mojih casnih predaka procitajte-ima se sto cut
No nas otrova Evropa
MISLIM..NEMA DROGE KOD NAS..TO SAM VAM HTJELA REC
Klikam na POSALJI-bez editinga ka i vazda..error maye
al ostacu slobodna, necu se vezati, vazno je samo................?
ozbiljna sam
nemoj se smijat! :tonqe:
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=4514 Jan 2008, 22:25
.e he he..Ja sam Marija, drago mi je..
BESPOMOCNA PRED drogama
09 Feb 2008, 17:13
-sanelaIzvini heroina, ali ja stvarno ne vidim smisao ove teme... Kako sam shvatila ti ideš na sastanke AN u Crnoj Gori, pa mislim da bi bilo vrlo korisno da pišeš o utiscima, konkretnim stvarima u vezi AN umjesto ovih nekih meni potpuno nerazumljivih komentara. Za interne prepiske imate PM i chat, pa bih vas zamolila da tamo nastavite sa ovakvim prepiskama. Hvala.
od
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... a&start=90heroinapg na 09 Feb 2008, 19:20
Sastanci NA u Cg-zenske grupe su startovali 3. decembra 2007.
Na pocetku bjeze rijec…Problem svima isti…A svi po otisku prsta drugaciji.
Pravila NA su data na startu-krsila su se-kao sto smo se i mi krsili-lomili sami sa sobom.
Na sastanicam je, nartavno, forsirano da se CITA program-da se diskutuje, al neki nisu shvatili zasto. Nadam se d ace poceti-da su poceli da shvataju.
Grupe je inicirao-po meni Dr. koji je Boziji izaslanik, koga Je Bog, a zovite Visu silu kako god zelite, vratio u Podgoricu.
Jas am i na grupama zahtijavala da me prekinu, usmjere-jer se ja rasplinem.
I ovdje to zelim-tako d ace ovom prilikom otqcano HVALa biti suvisno.
Kao i otqcano IZVINITE jer sam sama trazila i cekala..
ZA SVE POSTOJI VRIJEME
Muske grupe su ranije startovale-mnogo ranije.
Elem, SVI smo instistirali na tome das mo tu zbog sebe,iako razlicitih profesija, zanata, alata. Svaki pocetak je tezak. Ja nisam umjela da izgovorim..”Jas am Marija narkoman..Govorila sam “Ja sam Marija-ja sam narkoman…
I prje droge sam pokusavala da ispravljam krive drine, a u drogi sam ih tek BASH ispravila:]
Danas stojim ne strejt-nego sjedim na svom mjestu.
Grupa je zastupala pravila koja je svjesno, podsvjesno krsila..Recimo da ja sada znam zasto sam tamo. 1. zbog sebe+lijecenje svojih komplexa+izvlacenje ljudi-jer mene nije mogao kamencic da slomi.
Na startu-pogledajte postove sam see krivila sto sam pricala ISTINU koju ja mislim- a ispostavilo se da je to iskonska istina.
Po 1. put u zivotu sam sebe, kakva god das am stavila a 1. mjesto-sebi..
U pocetku me nerviralo zasto me napadaju i ljute se na mene jer govorim ISTINU.
Ali, ja sam oduvjek govorila NEMOJTE ME PITATI UKOLIKO ZELITE DA CUJETE ODGOVOR.
Sada znam da svaka moja rijec…posle 5-6-10 dana ZA SVE POSTOJI VRIJEME DJELUJE-ne samo na 2….naravno, nego prvenstveno na mene.
Receno nam je da bolje napredujemo nego muska grupa. Nisam se slagala…Cutala sam…
Al…sta se god precuti..ostaje da pliva…i isplivace…Vratili smo se na 1. korak-gorak+sladak!
Trenutno smo na 2. Diskutujemo oko vjere-ja jesam vjernik-ali sada zastupam ono VJERUJ U VJERU. Kos am ja da zastupam? Ali, stupam…
Poavljam vam da me usmjerite-a napissala sam da vam dugujem post-i posticu:}
Ja nisam strejt! Prav-Castan-Otvoren-Otvoreno-Odmah-Ispravan-Pravo-Veran-Iskren-Ravan-Odan
Ja sam SILVER-
Inace sam po papiru-pogledaj te mi profil..ne lijevi ni desni nego moj!napisan..pa dopisan posle nekoko dana od inicijalnog stuppanja na FORUM! Koji nije chat! DA
ZNAM! Al ne mogbgu reci-jer nema sto da lazemm da zamjeram na bilo cemu-samo zzamjeram na neiskrenosti!
Elem, cure na grupi su raznih zanimanja, stanja, bivanja.
Inicijalno sam htjela da volonterski organizujemo radionice-nisam to na grupi rekla, ali cu!!!!!
Ja neku radionicu Engleskog jezika, ona violonterski makaze u ruke, ona2 frestyle, ona 3. staged..
SVI smo rekli-neki porekli da ne postoje barijere medju nama-ni “moja” katedra” niti ista…Ali, ljudi..kao sto rece jedna cura “Tako mi Annimnih”..i dalej pokusavaju ono sto nisu-citiraju nesto sto ni sami ne razumiju-e ja ne znam da baatam makazama, znam ono sto znam…znam o drogama….ali znam js ponesto . Na startu sam govorila da NAM NIKO NIJE KRIV! Da smo sami izabrali “put kojim se redje il cesce ide”
Nije meni niko kriv, ni moj tata koji umire..a ja sam uzimala mnogo tableta koje on SADA kada metastaza hara:{ neke nece da uzima…Jer je nnjgov mozak bio i je eaci od svega.
Moj proble-rekoh da na grupi je sto ne mogu reci DA TO NISAM BILA JA….prihvatila sam das am to bila transformisana ja…ali…ja se svega sjecam!
Gledam-posmatram neke cvjetove koje sam danas napravila i obojila NE ZUTOM vec crvenom bojom! BOJE SE NE BOJE!
Sama sebe se bojim
I AGAINST I!
Moji roditelji-CASNI LJUDI! Su uvjek krivili druge! A KADA NISAM BILA KRIVA-KRIVILI SU MENE-Iak se okrece
SASTANCI NA…
Cura je rekla da zeli d aide na livadu
Ja sam je pitala (uzgred, ja sam zatupala da se na pauzi ne razgovara o tome-vec pred svima!)…ali…rekla je da zeli d aide na livadu Jas am je pitala na kakvu livadu? Sta zeli da raste na toj livadi?!
Zacutala je…..REKLA JE TI MISLIS DA SVE ZNAS… a ja TEK SAD ZNAM DA NISTA EN ZNAM:}
Jas am “freshka” stupila na forum…. Trazila sam da se jedan moj topic obrise-jer znam da mu nije mjesto tu….jer, ko sam ja? Ja sam Marija…narkoman.
DOK BUDEM ISLA NA GRUPE! Pricaacu ono to mislim…pricacu ISTINU koju ja mislim
Samo ja sam rekla da me prekidaju i kidaju i usmjeravaju-to je bilo moje pravilo-sa mmo za mene
Ljudi, moj papir meni znaci………………..da se ne izrazvama
Neka-1 cura tamo ima nesto VELIKO sto Mod. Ima… cge se ja bojim da necu nikada imati.
GRUPA NA. ne zamjerajte-zamjerite meni! Nikom 2. se polako, al sigurno siri-iako je na startu postojalo misljenje da postoji nekoliko narkomanki u CG.
Ja znam sto ja nisam radial…One znaju sto jesu..Njihova istina nije moja.
BOG I JA ZNAMO
Grupe su nam itekako! Bile potrebne… S razlikom, a postujem je… sto bih ja-i da nisam citala program doopustila ljudima koji su jos u problemu da prisustvuju…knjiski…”ako nemaju gdje, sta……DONESI TIJELO, MISLI CE GA PRATITI
IZVUCI ONO STO JE TEBI POTREBNO
Sad ko si ti
?
Sanela, HVALA TI..ovo je jedini nacin na koji si me naaaaaaaaajdublje dotakla!
Za mene nisi “samo” admin, moder….
GRUPE-eeeeeeeeeej ja bih dovukla tamo sve cure za koje znam.. da dodju da cuju-da vide da postoji!!!!!nacin
NE VJERUJEM U BLOKATORE, ROKATORE, IMPLATANTE, INSTANTE, vjerujem i istinu!
Cak se ponekad…dijelom slazem da bi ih dovela …s uzllovom da cute u svakakvom stanju-DA SAME vide…DA POSTOJI REALNO! DA POSTOJIMO MI KOJI “SAMO” APSTINIRAMO
Iako ovdje kad pogledaju meni izvjestaj pod apstinira…”samo” se ne drogira”
SVE STO SAM NAPISALA RANIJE I SAD MISLIM-ZNAM I ISTINA JE!
Drznula sam se i predlozila-jer kod nas nisu formirane roditeljske grupe-a znam da citava porodica obilijeva…OD MENE!
Predlozih da roditelji prisustvuju al da cute….I DESICE SE kada bude vrijeme
Svi smo se vadili na sve osim na sebe zasto se drogiramo, al ja vise nikom necu dopustiti-dok sam tamo! Da prica ( i moju) narkmansku pricu-da mu je kriva drina, sanela, modesty, mama, tata, pas i kravata
Jer mi smo-tj..izvinite-JA SAM IZABRALA DA SE SAMA LIJECIM
+kad sam reagovala…ja…pa ja
Na pricu cure…PROTESTOVALA JE REKLA DA SMO SVI FOLIRANTI DA NAM SE URADE TESTOVI
Uradili su se…misli m testovi… a ona je otisla…vratila se na grupu seledeci put
DRAGO MI JE ZBOG TOGA!
I Zog jutrosnjeg poziva
I zbog svakog poziva!!!!!Zbog svakog izkrenog HVALA-iako ne radim to zbog hvala!!!
Da-procitali ste-ili procitajte jer ssm ja iskomleksirana-da su mi rekli “samo” zato sto se slazem-ne lazem-nego slazem s DR. da se muvamo
A JA SAM PACIJENT! Tacka
Biala je –postavila sam bila i inicijativa je bila moja da se topic izbrise i hvala
AL TU SAM FOR 4U:}
Uvjek
+ja poqsavam da jednog momka uputim na forum! prije izvjesnog i neizvjesnog angazmana jer je,meni itekako pomogao
I salila sam se da cu odstampat postove njegoeve i pretsao je da pise
u svakoj sali ima istine?
Mozda i ima...al znam i to zasto sam rekla
=; ](*,) \:D/ [-X
UDARAM I SUDARAM SE SA SOBOM, AL NE SA SPAVACOM:}
Hvala!
od heroinapg na 12 Feb 2008, 18:21
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... &start=105Ovo Crnogorski naglasavam, naravno, u svoje ime, sa konotacijama koje sami dodate.
Elem…Ema..Ena..eliminisacu..Zenska grupa u Podgorici “prolazi” kroz drugi korak. Sledeci put treba da odgovorimo na pitanja.
Ja sam vjernik. Vjerovala sam u Boga i dok sam se drogirala..I evo ga ono neizbjezno “ALI”
Kazu…”Ja vjerujem u NADja”…vjerujem u sebe”…”Vjerujem u (ne znam sta se jos tu reklo)
Znam da ja pored sebe imam tamjan, al necu otici i zapaliti ga tamo ( a ne mogu se ni zakleti da necu:}
Postavljala sam razna pitanja…..”Da li je NADja stvorilo jezero”…”Da li postoji neko u ovoj prostoriji ko nijednom nije rekao “Boze pomozi mi”…Ili “Ima Boga”…illi “Nema?”
Pitala sam i DA LI POSTOJI NESTO OD CEGA VAS JE STRAH?
Znaci..ja sad mislim da je i drugi korak negiranje nase bolesti, jer “12 koraka” ne insistira na INSTANT vjeri…..potencira VJERU U VJERU.
Kao sto, niposto, nista nije slucajno, je`l slucajno to sto 2. korak ima manji broj strana nego 1.?!
Kazu da su citale…ja znam da je ja citam, po ko zna koji put.
Kazu ii da nemaju emocija… a ja –aj da se slozim sa nekim curama da sam i ja smece-al ja sam smece za reciklazu.
Pitam se ja, da li znaju sta su emocije-da postoji pregrst emocija.
DAJ MI SPOKOJ DA PRIHVATIM STVARI KOJE NE MOGU DA PROMENIM
HRABROST DA MENJAM ONO STO MOGU DA PROMENIM
I RAZUM DA RAZLIKUJEM JEDNO OD DRUGOG!
OSTALO SAMI TRAZITE, IZBOR JE SAMO TVOJ!
i dalje cemo se vracati na prvi korak, bareM ja, ako budem bar 76% sigurna da imam zbog koga.jer zavisnik zavisniku latentno, al primijetno pomaze
Umorna sam-moj ne-al navedeni simptom recidiva...Trazite, ukoliko vas zanima...napisano je...sopstveno iskustvo sa grupe-svrsishodno! iznosenje!
PETAK JE..PROSLO JE VRIJEME I NEVRIJEME ZA SAMO DANAS-POCELO JE MA NE SAMO SJUTRA....
Svaka čast na posvećenosti.
ITEKAKO JE POTREBNA POTPUNA POSVECENOST-JER JA SAM NA 1. MJESTU ZAVISNIK.Hvala, Bojane
Foliraze sa grupe, da i ja sam se nagledala i naslusala toga.
nego jedna rezimirala, zavrsila grupu, pa ubila babu jer se narokala alkoholom i lekovima i eno je u zatvorskoj bolnici
Druga nije imala decka godinu dana, pa dosla na grupu i rekla ej ja u trecem mesecu trudnoce
Treca zavrsavala grupu, cirkala sve u 16, duvala....
Ja pogazim pravila apstinencije posle 2,5 godine i odem na techno zurku. Popusim joint. To je bio jednokratni recidiv. Odem sa majkom u bolnicu jer sam znala sta mi sledi ako nastavim to da drzim u sebi, a moje stanje se sve vise pogorsavalo. Prime me u bolnicu, zadrze me letos opet mesec i po dana i izgazise kao najgoreg teroristu, neka i zasluzila sam.
Ali mene su izbacili sa grupe jer sam napravila recidiv...pa bar sam rekla i obratila se za pomoc. Recidiv je normalna pojava u narkomaniji, kao i secer kod secerasa ili sta ja znam....
Poslednje nedelje u bolnici mama mi polomi nogu, ode deset dana na operaciju u bolnicu, pa 30 dana u banju, a ja sama. E to je bio test. Mislite da mi je palo napamet nesto, a ne, tada sam sebi dokazala da mogu da se nosim sa problemima i tek kako. Radila i trcala i negovala majku i brinula o bratu....A eto grupa mi je tada bila najpotrebnija, a uspela sam bez nje.
Kazu ja sam poremetila grupu svojim recidivom, eh kada bi svi lepo tamo otisli i ispricali sve mislim da vise ne bi bilo pacijenata.
Nikoga ne krivim, sama pala-sama se ubila. Ali morate priznati da je ispalo malo nefer. Ali mom terapeutu i svim devojkama koje su stvarno ispale O.K. svaka cast i hvala im. Stvarno su mi pomogle za te dve i po godine, ali kada je pomoc bila najpotrebnija....Kada ti neces svi ti okrenu ledja, ali ako pruzis ruku i zatrazis pomoc pomoci ce ti. Ja sada imam adekvatnu podrsku u toj ustanovi idem na redovne kontrole i tako...a mislim da bi me povratak na grupu samo jako vratio unazad. Dobro je ne zalim se...Moglo je i gore. Ali to je ono sto pricam, nema opustanja ni jednog jedinog trenutka, ne dodje recidiv sam po sebi, to se podsvesno manipulativno priprema mesecima unapred. Pa sta sam ja mogla da ocekujem ako odem na techno zurku...I to je to necu sebe ni da dovodim u situaciju jer ne znam kako bih reagovala i eto dovela sam se i tako sam reagovala. Bolest je isplivala, kulminiralo je sve i grupa i posao i skola i sve zbog cega sam se osecala rastrgnuto. Samo je krenulo u krug i povukoh ja tih par dimova...i gde sam zavrsila ponovo na psihijatriji i to pola leta. Mogla sam da ne odem,mogla sam i samo da dodam onom pored sebe, ali ne uradila sam to. I to je bilo ciljano i svesno, podsvesno manipulativno ali u tom trenutku bih lagala kada bih rekla ju ne znam sta mi bi. Znam i zato se vise nece ponoviti.
Bas sam se raspisala, izvinite ako sam smorila,samo jos nesto.
Sto se recidiva tice za mene je lecenje tek posle toga stvarno pocelo. Pre toga one dve i po godine sam bila na klackalici stalno, ma nije bas tako kako pricaju, ma kakve to veze ima sa muzikom budaletine...itd. Sve ima veze sa svacim i nista nije slucajno. Kada sam popusila travu, okrenula sam se i otisla kuci. A jel znate zasto, zato sto sam se usrala za svoje narkomansko egocentricno dupe. Zato sto sam se opustila, pa je mogao da se nadje i neki extasy, a posle bih mogla i da se "spustim". E od toga sam se ukenjala, shvatila gde sam i pobegla glavom bez obzira.
I ne vracam se tamo, nikada vishe, ne ne.
I against ja najbolje znash pravila apstinencije, to deluje tako rutinski, tako smesno, tako pateticno ponekad, ali to je sustina svega, to je moja molitva.
S.
Toliko o tome.
S.
nego jedna rezimirala, zavrsila grupu, pa ubila babu jer se narokala alkoholom i lekovima i eno je u zatvorskoj bolnici
Druga nije imala decka godinu dana, pa dosla na grupu i rekla ej ja u trecem mesecu trudnoce
Ja pogazim pravila apstinencije posle 2,5 godine i odem na techno zurku. Popusim joint. To je bio jednokratni recidiv. Odem sa majkom u bolnicu jer sam znala sta mi sledi ako nastavim to da drzim u sebi, a moje stanje se sve vise pogorsavalo. Prime me u bolnicu, zadrze me letos opet mesec i po dana i izgazise kao najgoreg teroristu, neka i zasluzila sam.
Ali mene su izbacili sa grupe jer sam napravila recidiv...pa bar sam rekla i obratila se za pomoc. Recidiv je normalna pojava u narkomaniji, kao i secer kod secerasa ili sta ja znam....
Poslednje nedelje u bolnici mama mi polomi nogu, ode deset dana na operaciju u bolnicu, pa 30 dana u banju, a ja sama. E to je bio test. Mislite da mi je palo napamet nesto, a ne, tada sam sebi dokazala da mogu da se nosim sa problemima i tek kako. Radila i trcala i negovala majku i brinula o bratu....A eto grupa mi je tada bila najpotrebnija, a uspela sam bez nje.
Kazu ja sam poremetila grupu svojim recidivom, eh kada bi svi lepo tamo otisli i ispricali sve mislim da vise ne bi bilo pacijenata.
Nikoga ne krivim, sama pala-sama se ubila. Ali morate priznati da je ispalo malo nefer. Ali mom terapeutu i svim devojkama koje su stvarno ispale O.K. svaka cast i hvala im. Stvarno su mi pomogle za te dve i po godine, ali kada je pomoc bila najpotrebnija....Kada ti neces svi ti okrenu ledja, ali ako pruzis ruku i zatrazis pomoc pomoci ce ti. Ja sada imam adekvatnu podrsku u toj ustanovi idem na redovne kontrole i tako...a mislim da bi me povratak na grupu samo jako vratio unazad. Dobro je ne zalim se...Moglo je i gore. Ali to je ono sto pricam, nema opustanja ni jednog jedinog trenutka, ne dodje recidiv sam po sebi, to se podsvesno manipulativno priprema mesecima unapred. Pa sta sam ja mogla da ocekujem ako odem na techno zurku...I to je to necu sebe ni da dovodim u situaciju jer ne znam kako bih reagovala i eto dovela sam se i tako sam reagovala. Bolest je isplivala, kulminiralo je sve i grupa i posao i skola i sve zbog cega sam se osecala rastrgnuto. Samo je krenulo u krug i povukoh ja tih par dimova...i gde sam zavrsila ponovo na psihijatriji i to pola leta. Mogla sam da ne odem,mogla sam i samo da dodam onom pored sebe, ali ne uradila sam to. I to je bilo ciljano i svesno, podsvesno manipulativno ali u tom trenutku bih lagala kada bih rekla ju ne znam sta mi bi. Znam i zato se vise nece ponoviti.
Bas sam se raspisala, izvinite ako sam smorila,samo jos nesto.
Sto se recidiva tice za mene je lecenje tek posle toga stvarno pocelo. Pre toga one dve i po godine sam bila na klackalici stalno, ma nije bas tako kako pricaju, ma kakve to veze ima sa muzikom budaletine...itd. Sve ima veze sa svacim i nista nije slucajno. Kada sam popusila travu, okrenula sam se i otisla kuci. A jel znate zasto, zato sto sam se usrala za svoje narkomansko egocentricno dupe. Zato sto sam se opustila, pa je mogao da se nadje i neki extasy, a posle bih mogla i da se "spustim". E od toga sam se ukenjala, shvatila gde sam i pobegla glavom bez obzira.
I ne vracam se tamo, nikada vishe, ne ne.
I against ja najbolje znash pravila apstinencije, to deluje tako rutinski, tako smesno, tako pateticno ponekad, ali to je sustina svega, to je moja molitva.
S.
Toliko o tome.
S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Sonja,ne epada mi napamet da brisem il prijavim Tvoj post (*poslednji put sa velikim T)...NASA GRUPA FUNKCIONISE. EJ, NE DAM NIKOM DA UNOSI RECIDIV. NE DAM PRVA JA!MARIJA ZAVISNIK DA BILO KO UNOSI BILO KOME RECIDIV. A SONJA, NISI ZASLUZILA NITI OCIGLEDNO CITALA, A UMIJES PISAT-UTISKE REALNE-NASE GRUPE-TAKO DA SLEDECI PUT-MISLIM?!STA RECI....NEKA TE SUZE.NEMOJ PLAKAT ZBOG ANONIMNIG CRNE GORE-MI NISMO ZA SAZANJENJE....AKO VEC PISES NA OVO TOPICU, HM..KAKO DA SE IZRAZIM...PROCITAJ.....AMA I ZA TEBE CU PRLOZITI NEKOLIKO LINKOVA (ONO STO POCINJE SA "WWW")...PA KLIKNI I CITAJ SAMO DANASDA SE NE PREDOZIRAS JER NASE GRIUPE NISU ZA SVAKOG!Foliraze sa grupe, da i ja sam se nagledala i naslusala toga.