ovisnost o subotexu!!! moguče ili ne??

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

maya81

ovisnost o subotexu!!! moguče ili ne??

Post by maya81 »

pozz svima,

imam nekoliko pitanja za one koji več uzimaju subotex?? Naime,moj dok.tvrdi da ovisnost o sub.nije moguča,da se terapija subotexom vrlo bezbolno prekida i da nije kao metadonska i sl...Ali od nekih ljudi,po raznim forumima pa čak i osobno čula sam i čitala da to baš nije istina...da subotex stvara vrlo jaku ovisnost,ako se uzima dulje od 2 -3 mjeseca...da su krize nakon subotexa gore čak i od metadonskih (po meni su metadonske najgore,heroinske su mi podnošljivije)!! Kažu ljudi da ih boli svaka kost u tijelu,da bi rado promjenili sub.krizu za metadonsku (onda možete samo pokušat zamislit kako im je) a čak i nisu neko dugo vrijeme na subotexu..možda nekih par mjeseci!! Oni koji ga uzimaju dulje vrijeme,godinu i dulje kažu da nemaju ni namjeru prestat..jer da misle da bi ih kriza rasturila (neki su pokušali,al baš zbog krize i nisu uspjeli,pa sad uzimaju 1/2 ili 1/4 tablete od 2 mg) Ja sam mislila da je kod njih više stvar u glavi...al kako vidim,čujem i čitam opče nije tako..izgleda da su krize jako bolne fizički,a o psihi.nečemo ni raspravljat!!
Ima li ovdje netko iskustva sa tim? Da li ste uzimali sub pa prestali,ako jeste kakav vam je bio prestanak..jel bilo krize i sl??
Molim vas odgovor,ja sam na subu nekih 15-ak dana,al ako su ove krize ovakve bolje ga prekidat odmah,pa ili pokušat ostat čist ili preč na metadonsku terapiju....jel ovakve krize kako ih ljudi opisuju ja iskreno mislim da fizički nebih bila u stanju izdržat (ionako mi je jetra u lošem stanju,čujem da sub još gore djeluje na nju),a ni psiha mi nije baš za 5!
Molim vas odgovor...jako mi je važno..pogotovo od onih što su sub uzimali pa prestali..njihova iskustva bi pomogla mnogima..
maya81

Re: ovisnost o subotexu!!! moguče ili ne??

Post by maya81 »

pa zar nitko nema odgovor na ovo pitanje??ili nitko nije prikinio terapiju subom???
DAJTE,LJUDI..MOLIM VAS ODGOVOR!!!!!!!!
sanela

Post by sanela »

Žao mi je, ja ti ne mogu odgovoriti na pitanje. Odgovor ti može dati jedino ljekar. Ja sam socijalna radnica.
saša-ex

Post by saša-ex »

Naravno da se stvara zavisnost. Jedino za sta je sub dobar je spustanje i to da ne traje duze od 15 dana.
SAMO CEO ŽIVOT...
mysunrise

Post by mysunrise »

A ja sad nisam pametna! Moj dečko je Subotex koristio 2 puta po 6 mjeseci! Ja sam osobno bila s njim kod doktorice kada je rekla da se Subotex po potrebi može uzimati i po godinu i pol dana , ali da se terapija mora smanjivati onako kako osoba osjeća! Znači ako osjetiš da te 2 Subotexa 'dižu' moraš smanjiti jednu četvrtinu pa vidiš kako će to djelovati na tebe! Ja znam da je moj dečko naglo smanjivao jer je s tim Subotexima dobio osjećaj da može bez ičeg pa je onda imao jaku krizu i čak završio opet na heroinu pa nakon 3 dana otišao opet kod doktorice i ponovo ispočetka!
Ta njegova dr. je tvrdila da je Subotex super stvar za liječenje ovisnosti ali da ga puno izrabljuju pa neki nikada i ne prestanu s njim jer ubija želju za heroinom , navodno !
Ja ne znam osobno ali mogu pitati dečka!
Boban

Post by Boban »

OPET DOKTOR.....
maya81

Post by maya81 »

Bobane...a tko drugi nego doktori?? :)
Očito ljudi neshvačaju šta ja pitam..al neme veze..kad dođe vrijeme svatit če.. 8)
Ostavila sam vam drugu temu..Koliko znate o ovisnosti o subotexu?,pa koga zanima ima jako zanimljivih stvari za pročitat!! A ne samo da su zanimljive,nego uljevaju strah u kosti...

Draga mysunrise...i ti baci pogled na tu temu..više radi dečka..

I mani dok.jednostavno kaže da šta se unaprid plašin zikre..ako trebe na subu se može cijeli život..E pa dragi moj dok.i na heptu se može cjeli život..a ja se pitam -zašto?? Može li se na ničemu.a da me puno ne lažete?? Dok kaže..ja i ti čemo se samo češće viđati..od sada pa do ko zna kada..ma dajte ,molim vas!!!
Pa ja bi napokon tila bit čista od svega..a ne vječno sa tablom nekih tableta u đepu ili torbi!!!
I šta više razmišljam ..sve mi se čini da je metadon maje zlo od subotexa...kriza mu je zajebana,jako dobro znam..al tu vrstu krize bar poznajem a ovu od suba ne..pa bolje zlo kojeg i poznaješ nego...
Ma svejedno..zanimala su me iskustva ljudi koji su se skinuli sa suba..a dobijam svakakvih odgovora ,osim onog šta mene zanima...

BOBANE...jesi se ti skidao subom.i ako jesi kako je prošlo tvoje skidanje? bolno,bezbolno?? ajde,prika..piši malo da znam na čemu sam (nemojte ovo doslovno shvatit,znam ja jakoo dobro na čemu sam :-D ),nego me zanima kako je bilo kad si pestao uziomat sub (ako si ga i uzimao)...
pišite,razmjenjujte iskustva,ne ljutit se jedni na druge...i kako stvari stoje-polako sa subom,ispada da nije opče tako bezopasan i ljep kako dok pričaju

pozz od maye...čuvajte se :evil: jer on nikad ne spava!!!!
Boban

Post by Boban »

mislis li maya da ce ti neko dati recept kako da te kriza sto bezbolnije prodje...idi u komunu osetices je manje 10 puta nego napolju veruj mi.pozz
maya81

Post by maya81 »

Bobane...ja san komunu prošla..i ne bi nikad više...radije ulica i overdoz nego opet komuna!!
Neznam kakvo je tvoje iskustvo..al i sam vidiš moje mišljenje o komuni..a neželim puno objašnjavat,možda ima oni koji se dvoume..ko voli ,nek izvoli...
Nema recepta za bezbolnu krizu..al netriba mi ni laž da je sub.bezopasan i da komuna spašava..
Boban

Post by Boban »

nezelis puno objasnjavati jer nemas objasnjenje...ako je tvoj izbor over na ulici just do it...pozz
Post Reply