"Mislim oke je pokusati pomoci nekom, ali ako taj neko ne zeli pomoc, cemu onda sve to... jbg...NE POMAZE SE ONOM KOME POMOCTREBA, NEGO ONOM KOJI POMOC TRAZI...
Potpisujem a što se tiče trodona...fuj,to ti je zlo veliko.
Prijatelj i njegovo samouništavanje
Re: Prijatelj i njegovo samouništavanje
jel' da? i ja sam prvo pomislila na to iako nemam nesto iskustva sa trodonima...
PDT_Love_07
linker wrote:
Mada nisam pravnik i nemam kod sebe Krivični zakonik, koliko vidim po ovome, postoje dve tačke u KZ-u na osnovu kojih je protiv onog zlotvora moguće nešto preduzeti:
čl. 247 st. 1 KZ - kriv. delo omogućavanja uživanja opojnih droga;
čl. 246 st. 3 u vezi st. 4 KZ - neovlašćeno držanje opojnih droga.
Takođe je i ovo vrlo bitno:Možda i još nekome nekad ovi podaci budu od koristi.trodon koji je proglašen za opojnu drogu Rešenjem o utvrđivanju opojnih droga i psihotrpnih supstanici (Sl. glasnik R. Srbije br. 24/05) na A listi pod rednim brojem 106
(Ovi članovi se odnose na KZ R. Srbije, ne znam pod kojim članovima je to regulisano u drugim državama.)
Točno je ovo. Ja sam iz hr al i mi tako imamo zakone - krivični, zakon o suzbijanju zlouporabe opojnih droga... da sad ne tražim članke jer to mrzim...
Znači zakonski je regulirano omugućavanje uživanja i držanja opojnih droga, te bi ti lako mogao prijaviti tu osobu slično kao i ta žena. Postoji nešto što se zove "građanska dužnost" a to bi ti spadalo pod to.
Pozdrav, piši i dalje
Ovolika raznolikost odgovora pokazuje mi da je moja dilema opravdana. Sa jedne strane, postojao bi rizik da ako onog lika prijavim, neprijatnosti sa policijom bi mogao imati i moj drugar, a to mu apsolutno nije potrebno kao dodatak na sve ove probleme koje inače ima.
Sa druge strane, tu je "građanska dužnost", što reče Iva... A čini mi se čak da, po Zakonu, neprijavljivanje krivičnog dela takođe predstavlja krivično delo...
Našao sam i ovo u međuvremenu: http://www.vutra.org/kazneni-zakon-srbije.php
Možda će značiti nešto podatak: kao što napisah, 5-6 puta je (kako je on meni rekao) išao u Drajzerovu na detoksikaciju - nije ležao tamo, nego je svaki dan išao na injekcije, dve ujutru i jedna uveče - i tako 7-10 dana.
To mi je malo čudno, jer sam pročitao na ovom forumu, a i na net-u, da su mnogi bili navučeni na Trodon, neki čak i na 30 tableta dnevno, a ipak su uspeli da se skinu sami, bez nekih većih problema. Još nigde nisam pročitao da je neko zbog Trodona išao 7 dana u Drajzerovu na detoksikaciju.
I još nešto je karakteristično... Kad god je uveče tako urađen, sutradan se ne seća apsolutno ničeg šta se dešavalo... Ne zna ni gde ni s kim je bio, ni o čemu se razgovaralo, ne seća se ni šta je on govorio niti radio... Znači, totalni prekid filma.
Možda neko od vas može na osnovu svega ovoga da zaključi koja bi droga mogla biti u pitanju, ako nije Trodon.
Sa druge strane, tu je "građanska dužnost", što reče Iva... A čini mi se čak da, po Zakonu, neprijavljivanje krivičnog dela takođe predstavlja krivično delo...
Našao sam i ovo u međuvremenu: http://www.vutra.org/kazneni-zakon-srbije.php
Na osnovu čega to zaključuješ? Misliš li da se bode, ili "samo" ušmrkava? Vidim da među odgovorima ima još dosta mišljenja da ovde nisu u igri samo Trodoni.saša-ex wrote:Na dopu je. nisu to trodoni...
Možda će značiti nešto podatak: kao što napisah, 5-6 puta je (kako je on meni rekao) išao u Drajzerovu na detoksikaciju - nije ležao tamo, nego je svaki dan išao na injekcije, dve ujutru i jedna uveče - i tako 7-10 dana.
To mi je malo čudno, jer sam pročitao na ovom forumu, a i na net-u, da su mnogi bili navučeni na Trodon, neki čak i na 30 tableta dnevno, a ipak su uspeli da se skinu sami, bez nekih većih problema. Još nigde nisam pročitao da je neko zbog Trodona išao 7 dana u Drajzerovu na detoksikaciju.
I još nešto je karakteristično... Kad god je uveče tako urađen, sutradan se ne seća apsolutno ničeg šta se dešavalo... Ne zna ni gde ni s kim je bio, ni o čemu se razgovaralo, ne seća se ni šta je on govorio niti radio... Znači, totalni prekid filma.
Možda neko od vas može na osnovu svega ovoga da zaključi koja bi droga mogla biti u pitanju, ako nije Trodon.
Po svemu što si naveo i ja sad mislim da je dop!
trodon ili heroin,tvoj prijatelj je težak đankoza i neznam uopće kako mu možeš pomoći.......investiraš se za DŽ....on priča kako mu je lijepo i šta ćeš ti onda tu,da ga ubjediš kako mu nije lijepo????Pa to nebi uspjeli ni mi sa dugim stažom,naravno da mu je lijepo sve dok lako dolazi do toga...........ne možeš mu pomoći,ustvari,najefikasnija pomuć bi mu sada bila da ga se svi odreknete,da posle dejstva osjeti,vidi da je sam...on mora dotaći dno,osjetit posledice da bi počeo uviđat da to nije užitak nego robovanje i patnja.....ne troši vrijeme beskorisno....zvuči surovo ali strahovito istinito.
On je u tolikoj magli po onome što ti pišeše da do njega niti jedno tvoje slovo ne dopire....mora tu da se desi nešto više a ti na to ne možeš utjecati osim molit Boga da se što prije desi.
Okreni se svom životu jer će te on zavlačit u nedogled a ti dok si god uz njega sa takvim njegovim stavovima si kao njegov saučesnik.
On je u tolikoj magli po onome što ti pišeše da do njega niti jedno tvoje slovo ne dopire....mora tu da se desi nešto više a ti na to ne možeš utjecati osim molit Boga da se što prije desi.
Okreni se svom životu jer će te on zavlačit u nedogled a ti dok si god uz njega sa takvim njegovim stavovima si kao njegov saučesnik.
heroin,potpisujem!!!
i vjeruj mi da ti krivicni zakon i pravosudje tu nece mnogo pomoci(to kazem kao skoro dip.pr)jer iako je trodon proglasen za opojnu drogu,i ako k.z sadrzi tacke kojima se kaznjavaju oni koji omogucavaju uzivanje ,prodaju i stavljanje u promet opojnih droga -nece se mnogo iscimati!!!
jedino,ako nij taj njegov prijatelj neki diler zesci,pa da mu se namjesti neka sacekusa-ali ,ponavljam ti,samo bi sebe uvalio u neprilike!
to ti ne treba u zivotu...dok tvoj drug ne odluci da promijeni svoj nacin zivota,ti tu ne mozes nista vjeruj mi!
mozda da ga iscimas na foru,kao znas da se radi heroinom-a ne trodonima..kao provalio si ga,jer si se raspitivao u medjuvremenu-cisto da vidimo njegovu reakciju?ne znam sta da ti kazem...
i vjeruj mi da ti krivicni zakon i pravosudje tu nece mnogo pomoci(to kazem kao skoro dip.pr)jer iako je trodon proglasen za opojnu drogu,i ako k.z sadrzi tacke kojima se kaznjavaju oni koji omogucavaju uzivanje ,prodaju i stavljanje u promet opojnih droga -nece se mnogo iscimati!!!
jedino,ako nij taj njegov prijatelj neki diler zesci,pa da mu se namjesti neka sacekusa-ali ,ponavljam ti,samo bi sebe uvalio u neprilike!
to ti ne treba u zivotu...dok tvoj drug ne odluci da promijeni svoj nacin zivota,ti tu ne mozes nista vjeruj mi!
mozda da ga iscimas na foru,kao znas da se radi heroinom-a ne trodonima..kao provalio si ga,jer si se raspitivao u medjuvremenu-cisto da vidimo njegovu reakciju?ne znam sta da ti kazem...
PER ASPERA AD ASTRA...
Razmišljao sam... I ja isto mislim da bi to bio najbolji pristup.rajouno wrote:mozda da ga iscimas na foru,kao znas da se radi heroinom-a ne trodonima..kao provalio si ga,jer si se raspitivao u medjuvremenu-cisto da vidimo njegovu reakciju?ne znam sta da ti kazem...
Zato bi me i interesovalo da čujem na osnovu čega se ovde može zaključiti da se radi o heroinu, a ne o trodonu. (Opet naglašavam, potpuna sam neznalica što se droga tiče.)
ja ne znam puno o trodonu-ali o heroinu znam i previse!
prvo,od trodona ti glas nije usporen i promukao(ja kad god sam ga uzimala kod mene bi izazivao euforicne reakcije)
zatim,te detoxikacije od po 7-10 dan u drajzerovoj...nisam cula da je iko ikada toliko puta isao na detox od trodona,obicno su to heroinki zavisnici
dalje,ja licno sumnjam da neko moze 15 go da uzima trodone,jer prije svega rolerancija na njih raste brzo i ta doza koju on uzima- to bi trebalo da izgleda kao citav kamion trodona?
svako ko je imao posla sa trodonima,probao je i heroin(ar ove sto ja znam)i naravno navukao se...
ETO,SACEKAJ DA I OSTALI KAZU SVOJE MISLJENJE-ALI NE DOZVOI DA TE VUCE ZA NOS!ZNAM KOLIKO VJEST MANIPULATOR MOZE BITI..IZ LICNOG ISKUSTVA!
POZZ
prvo,od trodona ti glas nije usporen i promukao(ja kad god sam ga uzimala kod mene bi izazivao euforicne reakcije)
zatim,te detoxikacije od po 7-10 dan u drajzerovoj...nisam cula da je iko ikada toliko puta isao na detox od trodona,obicno su to heroinki zavisnici
dalje,ja licno sumnjam da neko moze 15 go da uzima trodone,jer prije svega rolerancija na njih raste brzo i ta doza koju on uzima- to bi trebalo da izgleda kao citav kamion trodona?
svako ko je imao posla sa trodonima,probao je i heroin(ar ove sto ja znam)i naravno navukao se...
ETO,SACEKAJ DA I OSTALI KAZU SVOJE MISLJENJE-ALI NE DOZVOI DA TE VUCE ZA NOS!ZNAM KOLIKO VJEST MANIPULATOR MOZE BITI..IZ LICNOG ISKUSTVA!
POZZ
PER ASPERA AD ASTRA...