Dragi Sasa-Ex, potpuno si u pravu da veze nemaju dileri, da veze nemaju ni jbni naslovi u novinama.
Moj sin je u 21 godini poceo svakodnevno da duva travu (za to znam), sad ima 22.
Pre toga je jako rano poceo sa pijenjem alkohola, kao i celo njegovo drustvo. Sada se ne opija (godinu dana), ali..........ne znam
Zavrsio je i osnovnu i srednju skolu PORED DILERA i ostalih izazova (sad mu doslo)!
Moj stariji sin (27 godina), ne pije i ne pusi i ne drogira se, ne bezi od stvarnosti kao mladji sin i ja.
To je nesto unutra osobe, ali me bas zanima sta ti mislis, koji je glavni kljuc za "bezanje od stvarnosti" ako on uopste i postoji???
Pozzz
Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Moderator: sanela
Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Hm, nema nekog univerzalnog odgovora, bar ga ja nisam provalio...Vec sam pisao o tome, kako je fascinatno da u istoj porodici imamo recimo, dvoje brace, koji odrastaju u istim uslovima, sa istim roditeljima, u istom drustvu...,pa jedan postane narkoman, a drugi ne proba nikad nista. Ne verujem u neko sudbinsko odredjenje, pre sam pristalica da svako od nas sam izabere svoj put. Ja sam uzeo dzoint, niko mi ga nije dao...O.K., nabrojao sam puno razloga koji su doveli do toga ali te razloge ima vecina ljudi...Besmisao svog zivota u danasnjem svetu oseca vecina ljudi, pa ne postanu svi narkomani, alkosi, perverti...
SAMO CEO ŽIVOT...
Odgovor je u emocionalnom sustavu licnosti,sto je vrlo neistrazeno podrucje ljudskog bica.Daniel Goleman"Emocionalna inteligencija"dodiruje to podrucje.Knjiga izasla u izdanju Prosvete ,Beograd.Imam je i preporucujem Vam je.Emocionalni dozivljaj,i mehanizam odbrane koji se stvara na njega ,cini sklop emocionalnih radnji koje odredjuju u ponavljanju,reakcije jedne licnosti.Ima veze sa strukturom mozga ,dakle genetikom,ali i percepcijom pojedinacnih emocionalnih dozivljaja,koji se iskustveno ponavljaju.Kao reakcija,nastaje potreba da se "razvodni"realan dozivljaj nepodnosljivosti i besmisla zivota.
Je ne mogu da dokucim zasto sam uzeo taj prvi dzoint. Jednostavno sam se nasao u takvom momentu i ruka mi je posla ka njemu. I ostala dugo, dugo, dugoooo. A ovaj savet za knjigu je bash ok.
- joesspappa
DEFINICIJA NARKOMANIJE
SVAKO SREDSTVO ILI CAK SVAKO DELANJE KOJE NE ODGOVARA VISHE SVOM CILJU I SMISLU, POSTAJUCI OVAKO SAMO SEBI SVRHA, POCETAK JE NARKOMANIJE.
Vladeta Jerotic - Licnost narkomana, Droge u raznim kulturama Beograd (1971-1974) Ars Libri - Neven 2006
SVAKO SREDSTVO ILI CAK SVAKO DELANJE KOJE NE ODGOVARA VISHE SVOM CILJU I SMISLU, POSTAJUCI OVAKO SAMO SEBI SVRHA, POCETAK JE NARKOMANIJE.
Vladeta Jerotic - Licnost narkomana, Droge u raznim kulturama Beograd (1971-1974) Ars Libri - Neven 2006
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
ćao saša,omiljenu seriju nisam pogleda zbog tvoje priće,ali vridilo je...
uspio si ono što ja tražim godinama,borio se,pronaša i osjetia,izlićia se-svaka ćast i hvala bogu!!!
zato nastavi pružat ruku nekome u pustinji ka šta si lipo reka!
bog s tobom i obitelji-pozdrav
da izljećiva-pitj sašu-ex 
uspio si ono što ja tražim godinama,borio se,pronaša i osjetia,izlićia se-svaka ćast i hvala bogu!!!
zato nastavi pružat ruku nekome u pustinji ka šta si lipo reka!
bog s tobom i obitelji-pozdrav

Od 28.03 do 30.03. u Sarajevu ce se odrzati 2. hricanska druzenja bivsih zavisnika, sve informacije mozete dobiti od Bore, na tel. +38761482882 ili na mail krscanska_druzenja@yahoo.de
Last edited by saša-ex on Thu Mar 20, 2008 5:26 pm, edited 1 time in total.
SAMO CEO ŽIVOT...
Sale...lave bengalski...Vec par sedmica sam ovdje i citam,citam,ali rijetko pisem.Fakat neznam sta mi je,poznat sam da volim pisati...naletice.Nego vise puta sam citao neke tvoje odgovore,savjete...i krene ruka dati onako brzopleto odgovorim u stilu ne s..ri,svi su ljudi razliciti i pristup,a iko zna na koje msu nivou.Neko je tek poceo,neko je...Ono kao treba svakom prilagoditi pricu i sl.Znam po sebi,nisam isti 1,5,8 dan,mjesec...2,3...Ali svaki put odustanem od kritike,neznam zasto...ali sam danas 3. ili 4. put procitao tvoju pricu(ni to neznam zasto). Lafe,imas sav moj respekt isvaka ti cast...od naslova koji je optimistican do bola,pa nadalje.I ako ti nisam napisao nista,samo pomislio par puta,imas moje izvinjenje! I da,probaj da ostanes ovde i pomazes svima nama,i ako si vjerujem dosta i pomogao.
evo me samo da nesto napisem,da nebude heroinina zadnja...heheheh.I da Narco i ja smo imali mali nesporazum sa Bobanom i Modesty,pa ako vam nije mrsko pogledajte na njegovoj stranici,vezano je za salu i posalicu.A tebe Sasa,kako sam bolji i bolji sve vise gotivim i samo da ti kazem da si preuzeo Ogromnu odgovornost,ali vidim da si i sam svjestan,samo sto ces morati nekih 50 tak godina da bodris posrnulu omladinu,cisto da klinci,a bogami i mi malo stariji vidimo da se moze!Svaka cast!
SASA, vjerujem da ċeš shvatiti moju poruku na jedan jedini način-Pozitivan.
NARKOMANIJE JESTE IZLEčIVA BOLEST.Al, kako ima i psihologa,psihopata, tako ima i izuzetaka među Doktorima. Naš Doktor Lj.K-koji je bio načelnik kliinke u Moskvi-za liječenje zavisnosti. Vratio se u Podgoricu. Bog ga je vratio. Poštujem gradonačelnika koji je bio informisan, ali…Nama, djeci iz ulice Slobode, je bio potreban baš on. Osnovao je grupe-jedini mogiċi, za mene, zavisnika, put izlečenja. Ti si sigurno prešao. Znaš stvari…Jas am ih znala…al sam ponavljala greške.A, sada znam…Jeste izlečiva.. ILI ili!Nema sredine, niti granica. Žalim ljude koji ne slušaju kako taj čovjek-prvenstveno priča-Kolko energije ulaže, ne samo energije a mi se zajebavamo (nema blažeg izraza). Iskušavamo đavola. NARKOMANIJA JESTE IZLEčIVA, AL PRVENSTVENO OD NAS SAMIH ZAVISI.Odskočna daska-hm---zaustavna daska..zzaustavno dno!(kako se izrazih,a?:} je neophodna!
Ovo je bila moja reakcija na Tvoju priču da je odgovor Doktorima koji misle, jer naš Doktor nije iz Mita o Sizifu, nego se bori sim moguċim i nemoguċim silama za svakog svog pacijenta.
Jas am njegov pacijent! MOLIM BEZ NARKOMANSKIH KOMENTARA, TRIPOVANJA, BUDALAšTINA!!!!
NARKOMANIJE JESTE IZLEčIVA BOLEST.Al, kako ima i psihologa,psihopata, tako ima i izuzetaka među Doktorima. Naš Doktor Lj.K-koji je bio načelnik kliinke u Moskvi-za liječenje zavisnosti. Vratio se u Podgoricu. Bog ga je vratio. Poštujem gradonačelnika koji je bio informisan, ali…Nama, djeci iz ulice Slobode, je bio potreban baš on. Osnovao je grupe-jedini mogiċi, za mene, zavisnika, put izlečenja. Ti si sigurno prešao. Znaš stvari…Jas am ih znala…al sam ponavljala greške.A, sada znam…Jeste izlečiva.. ILI ili!Nema sredine, niti granica. Žalim ljude koji ne slušaju kako taj čovjek-prvenstveno priča-Kolko energije ulaže, ne samo energije a mi se zajebavamo (nema blažeg izraza). Iskušavamo đavola. NARKOMANIJA JESTE IZLEčIVA, AL PRVENSTVENO OD NAS SAMIH ZAVISI.Odskočna daska-hm---zaustavna daska..zzaustavno dno!(kako se izrazih,a?:} je neophodna!
Ovo je bila moja reakcija na Tvoju priču da je odgovor Doktorima koji misle, jer naš Doktor nije iz Mita o Sizifu, nego se bori sim moguċim i nemoguċim silama za svakog svog pacijenta.
Jas am njegov pacijent! MOLIM BEZ NARKOMANSKIH KOMENTARA, TRIPOVANJA, BUDALAšTINA!!!!