Fenix
Moderator: sanela
Re: Fenix
...vrijeme liječi sve rane...samo pitam sebe hoće li to vječno trajati...???????
WHO DARES,WINS
...spremna jesam...ali teško je sve to ostaviti iza sebe...flash back...i opet na tren živiš u tom momentu...
WHO DARES,WINS
rad,rad i samo rad !!!bilo kakav -umni,fizicki...citaj,setaj,pospremi kucu,precisti ormare,baci sve nepotrebne gluposti koje cuvas i vuces godinama(CISCENJE DUSE)-ne dozvoli sebi seknde slobodnog vremena da bi priustila patnju misleci i vracajuci se proslosti!istrci se do iznemoglosti,znas kakoto utice na organizam-kladim se da tad ne bi sigurno mislila o proslosti...vec o toploj kupki i nekoj lepoj kafici u basti ,nakon toga...show must go on!ne okreci se sine...nikako!
PER ASPERA AD ASTRA...
prakticiram ja mnogo stvari koje si pomenula..mjenjam stare navike iz temelja...čak razmišljam da se zaposlim...drugačije se osjećam sad s ljudima...fobija lagano nestaje...vidim napredak rajuno...ali ovo je tek početak.. 

WHO DARES,WINS
...neznam ni sama...taj posao je malo zahtjevan pa se zbog toga predomišljam,,,kuoila sam knjige pa startujem polako za ispite... 

WHO DARES,WINS
Nadin i raojuno,kad se uspostavi stabilna apstinencija,tjelu i nervnom sistemu treba srazmjerno isto vremena za rehabilitaciju,koliko se vremena ostavilo na konzumaciju.Zato,sto kaze Modesty,lagani koraci.Nista veliko,na brzinu,i zahtjevno.Uspostavljanje fizicke i emocinalne ravnoteze,tvrde,ovdje u Centru La Pointe,u Montrealu,zahtjeva da se bivsi ovisnik odmjeri na nivoima svoje licnosti,gdje postoje zastoji u razvoju,zavisno od dobi kada je poceo sa konzumacijom.
U ovoj kuci najvise insistiraju na rutinskoj organizaciji zivota bivseg ovisnika,slicno kao kod nas u komunama.Zbog smanjene koncentracije,dosta ucenika ,ucesnika foruma u ovom Centru,izjasnjavalo se da ima problem sa paznjom i pamcenjem,narocito jednu godinu poslije uspostavljanja apstinencije.Nove,sinteticke droge ,jako ostecuju mozak.Zato,polako,djevojke moje.Svijet je saburom pokriven.
U ovoj kuci najvise insistiraju na rutinskoj organizaciji zivota bivseg ovisnika,slicno kao kod nas u komunama.Zbog smanjene koncentracije,dosta ucenika ,ucesnika foruma u ovom Centru,izjasnjavalo se da ima problem sa paznjom i pamcenjem,narocito jednu godinu poslije uspostavljanja apstinencije.Nove,sinteticke droge ,jako ostecuju mozak.Zato,polako,djevojke moje.Svijet je saburom pokriven.
Mene zanima jedna stvar, ukratko, na heroinu sam bio svaki dan, recimo 3-4 godine (pre toga, mnogo vishe, povremeno), svo to vreme sam radio, ovo sto i sad radim, bavim se grafickim dizajnom i pripremom stampe. Nekako sam uspeo da se skinem, naime, cist sam skoro dve godine, bez recidiva, u smislu konzumiranja heroina. Nisam nikad imao ni novca, ni vremena koje bi mogao da odvojim za neko ozbiljno, u stvari bilo kakvo lecenje. Zanima me, sta je sa osobama koje nemaju materijalnih mogucnosti za lagano, postepeno uspostavljanje ravnoteze i potpunu rehabilitaciju. Ja moram od neceg da zivim, zivim u Srbiji, znam da imam problem, jer sam u sushtini zamenio jednu zavisnost drugom, naime, pijem alkohol, pijem i dok radim, nije mi tako loshe kao shto mi je bilo na heroinu, ali ja stvarno ne mogu sebi da dopustim luksuz prestanka bavljenja mojim poslom, jer ne bih mogao da funkcionishem, ne bih mogao da placam racune, ne bih imao sta da jedem. Nisam ja usamljen, ja sam samo jedan od onih koji sebi to ne mogu da priushte. Svestan sam svog problema, ali kako da lagano i postepeno uspostavim fizicku i emocionalnu ravnotezu. Ne mogu, moram da radim. Jesam po prilici jaka osoba, ne bih uspeo da predjem preko svega sto mi se deshavalo, ali me samo zanima kako, ja ne mogu da zivim od vazduha, ne mogu da zivim bez struje, interneta, telefona i ostalih sranja. Kako?