HRABRE-SNAZNE_PAMETNE-VAZNE_ZENE ZELE-HOCE-MOGU_PRAVA I SLOB
Moderator: sanela
Re: HRABRE-SNAZNE_PAMETNE-VAZNE_ZENE ZELE-HOCE-MOGU_PRAVA I SLOB
Imate moju podrsku samo nastavite biti mlade, zgodne, hrabre, ljepe, pametne, vazne... borite se za svoja prava...sve je dozvoljeno dok nekazete DA;)
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
Sve je to do nas...neko bi mogao da me udari samo jedanput,ili da me ucjeni ili bilo šta drugo ružno da mi napravi.SAMO JEDAN PUT.......podizati nivo svjestI ženama,da ali se to pokazalo u mojoj praksi moguće samo onim mladjim i to je pitanje iz kog je kraja i kakve obitelji...možda naša djeca ureade nešto konkretnije po tom pitanju,na žalost.na žalost je i to da ima žena sa vrlo čudnim mentalnim sklopom;ako je muž ne bi maltretirao,držao na kratkoj uzici,ona jadna ne bi znala šta će sa sobom...tuga je to golema ali i istina.
Jakih i pametnih žena ipak ima sve više i one se bore za svoj status u društvu i ne vjerujem da tu mogu puno doprinjeti neki državni zakoni...tipa,ukidamo ropstvo.....ipak je ovo "demokratsko" društvo barem po pitanju tih nekih stvari,sve ostalo je stvar pojedinca,tj. pojedinke koliko je spremna boriti se za sebe.
našla sam se i to par puta u vrlo nezgodnoj situaciji gdje su mi se obratile žene koje muževi maltretiraju,tuku,jedu sam primila u kuću...savjetovala ih,punila im glavu....u sva tri slučaja se na kraju desilo isto,poklekle su iako su sve tri imale svoj posao,znači mogle su da nastave same...ali ne....vratile su se i nastavila da dobijaju još više batina.
Nikad više neću niti jednoj pomoći i zato rekoh,to je individualan problem sa kojim svako ponaosob mora da se bori za sebe ili da PRIHVATI pomoć.
Jakih i pametnih žena ipak ima sve više i one se bore za svoj status u društvu i ne vjerujem da tu mogu puno doprinjeti neki državni zakoni...tipa,ukidamo ropstvo.....ipak je ovo "demokratsko" društvo barem po pitanju tih nekih stvari,sve ostalo je stvar pojedinca,tj. pojedinke koliko je spremna boriti se za sebe.
našla sam se i to par puta u vrlo nezgodnoj situaciji gdje su mi se obratile žene koje muževi maltretiraju,tuku,jedu sam primila u kuću...savjetovala ih,punila im glavu....u sva tri slučaja se na kraju desilo isto,poklekle su iako su sve tri imale svoj posao,znači mogle su da nastave same...ali ne....vratile su se i nastavila da dobijaju još više batina.
Nikad više neću niti jednoj pomoći i zato rekoh,to je individualan problem sa kojim svako ponaosob mora da se bori za sebe ili da PRIHVATI pomoć.
- miratesman
BRAVO moje mlade dame.Ovaj post prosto odmara od svega.Imajte na umu da iza svakog uspesnog muskarca stoji jos uspesnija zena.A zasto je to?
Prosto mi njima to omogucavamo.Niko nama ne brani da se ukljucimo u mnoge sfere drustvenog zivota i da istovremeno budemo majke,domacice ,supruge.Zasto to ne radimo?
Ukljucite se budite aktivnije.
Ja sam relativno uspesna zena u poslovnom drustvenom smislu,ali sam neuspesna majka.
Vi imate sansu da se izborite za svoje mesto u drustvu.Imate bolje uslove za to.
Samo napred.
Prosto mi njima to omogucavamo.Niko nama ne brani da se ukljucimo u mnoge sfere drustvenog zivota i da istovremeno budemo majke,domacice ,supruge.Zasto to ne radimo?
Ukljucite se budite aktivnije.
Ja sam relativno uspesna zena u poslovnom drustvenom smislu,ali sam neuspesna majka.
Vi imate sansu da se izborite za svoje mesto u drustvu.Imate bolje uslove za to.
Samo napred.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
tako je miro o tome i ja pričam,sve je do nas samih,ko nam brani...predrasude,strah.....država sigurno ne a niti bilo koji muškarac muže u kuću da nas zaključa,može par dana ali ne i čitav život.....svi nas tretiraju onako kako se postavimo i onako kako im dozvolimo.Dakle,žene,glavu gore i napred.........nisam klasična feministkinja,to nikako....to su osnovna ljudska(ženska)prava.
...ja sam bila rob svom ex mužu...živjela u 21vj...a nisam živjela nikako...NISAM BILA HRABRA
...lomio me dok mi nije slomio sve kosti....a ja šutila poput idiota...NISAM BILA SNAŽNA
....masu puta sam se upitala zašto ta sranja trpim...umjesto da sam mu uzvratila ja se davila dopom...NISAM BILA PAMETNA
....i tako godinama...nitko od moje familije i prijatelja pojma nije imao...a svaku modricu ili preležanu noć u bolnici...pravdala sam nesrećama (ipak događaju se)...posljedni put kad me pretukao...ostavio me skoro unakaženu...
tukao me skoro 3 sata...kroz glavu mi je prolazio čitav život...samo sam mislila o tome da li je njegovo lice posljednje što ću vidjeti u životu...čak ni njegovi udarci nisu toliko boljeli ...koliko su boljele riječi poniženja....vukao me po ulici poput vreće..udarao nogama,rukama...i dan danas mi se te slike vrate kao flash back...koji je gori od ijednog na tripu...činilo mi se kao da me šalje na put bez povratka...i samo Božijim čudom što sam preživjela tu noćnu moru...sama sebi sam rekla..."slobodna sam žena,imam svoja prava"...prijavila sam ga policiji ali nisam naišla na puno podrške...i kad je moj slučaj počeo ići nizbrdo...obratila sam se EUMP,OHR-u;svim vladinim i nevladinim organizacijama u čitavoj zemlji...javno progovorila o zlostavljanju...više nisam osjećala sram i poniženje...probudila se zvjer u meni...tražila sam SVOJA PRAVA...da đubre stave gdje mu je mjesto...i tako,nakon duge i bolne borbe na sudu...dobio je kaznu...i zabranu prilaska...to je moj život i moje tijelo...nitko nema pravo da uništava...

WHO DARES,WINS
:smt038 :smt038 :smt038 :smt071 :smt067

...hvala Modesty...upravo ovo :axe: sam i ja njemu namjenila...i čak spremila,al rekoh sebi...to zadovoljstvo ću Bogu prepustiti...ipak to je iza mene...samo ružno sjećanje...i spoznaja kakvih psihopata ima s kojim djelimo/djelili smo krevet :vom: ...ali njemu to ostaje vječni pečat u životu...
WHO DARES,WINS
Zene u politici...ima jos toga-statistickih podataka...al ebem ga -izbrisa mi se ..nastavljamo ovo je samo pocetak!!!
JEL TAKO ZENE!!!!
JEL TAKO ZENE!!!!
PER ASPERA AD ASTRA...
Drage moje Zene,
ko Vama uskracuje ravnopravnost i gde?
Neznam....ja ovu tendenciju danasnjice da zena bude hladnokrvna zver koja ima karijeru, tezi stalnom dokazivanju da moze biti bez emocija , kao masina, sa samo jednim ciljem da se dokaze , da bude lider politicke partije.....dajte ... pogledajte ove politicare....ko god je usao u ozbiljnije bavljenje tim poslom ne lici vise ni na coveka, a kamoli na zenu.
Zena je stvorena za nesto malo suptilnije.Ne treba biti genije da bi shvatio da postoje velike razlike izmedju muskarca i zene.Da je muskarac bio dovoljan sam sebi, zena nebi bila ni stvorena.....cemu onda stalna teznja zena da pokazu da su dovoljne same sebi.Bog je stvorio coveka da bude jaci i veci, a zenu da bude manja i slabija.Pored tih fizickih razlika postoje i emocionalne .Zene imaju veci senzibilitet, veci spektar emocija...od velikih emocionalnih visina, do niskih dolina...I covek ,naravno, ima emocije, ali tu sirinu i raznovrsnost osecaja moze da ima samo zena.
Intelektualno,mislim da razlika gotovo i da nema....mozda je zena samo malo u prednosti jer neretko koristi svoju intuiciju....
Po prirodi stvari zena se oseca najbolje kad ima pored sebe coveka koji joj uliva sigurnost i cvrstinu, koji je jak i koji je stiti, a njoj ostavlja mogucnost i prostor da iskaze svoj senzibilitet, suptilnost....da dozvoli sebi da se oseca slabo jer "ima ko da je zastiti"....
Kad se pobrkaju loncici onda nastaje problem....
ko Vama uskracuje ravnopravnost i gde?
Neznam....ja ovu tendenciju danasnjice da zena bude hladnokrvna zver koja ima karijeru, tezi stalnom dokazivanju da moze biti bez emocija , kao masina, sa samo jednim ciljem da se dokaze , da bude lider politicke partije.....dajte ... pogledajte ove politicare....ko god je usao u ozbiljnije bavljenje tim poslom ne lici vise ni na coveka, a kamoli na zenu.
Zena je stvorena za nesto malo suptilnije.Ne treba biti genije da bi shvatio da postoje velike razlike izmedju muskarca i zene.Da je muskarac bio dovoljan sam sebi, zena nebi bila ni stvorena.....cemu onda stalna teznja zena da pokazu da su dovoljne same sebi.Bog je stvorio coveka da bude jaci i veci, a zenu da bude manja i slabija.Pored tih fizickih razlika postoje i emocionalne .Zene imaju veci senzibilitet, veci spektar emocija...od velikih emocionalnih visina, do niskih dolina...I covek ,naravno, ima emocije, ali tu sirinu i raznovrsnost osecaja moze da ima samo zena.
Intelektualno,mislim da razlika gotovo i da nema....mozda je zena samo malo u prednosti jer neretko koristi svoju intuiciju....
Po prirodi stvari zena se oseca najbolje kad ima pored sebe coveka koji joj uliva sigurnost i cvrstinu, koji je jak i koji je stiti, a njoj ostavlja mogucnost i prostor da iskaze svoj senzibilitet, suptilnost....da dozvoli sebi da se oseca slabo jer "ima ko da je zastiti"....
Kad se pobrkaju loncici onda nastaje problem....
- Zona Sumraka
Dragi moj Ivane,
Nisam neka feministkinja, ali izvini molim te, nisu ni sve zene ni muskarci isti...ima masa muskaraca koji su prave pizde (izvinjavam se na ovako slikovitom opisu) i koji su jednostavno nesposobni da se snadju u zivotu (sa svom tom svojom snagom i velicinom)...dok istovremeno poznajem i masu zena koje su shvatile emancipaciju kao izlaz za svoje frustracije vezane za muski pol...ne treba biti genije da se vidi da ravnopravnost izmedju zena i muskaraca nije jednaka, u mnogim zemljama pocevsi od razlika na radnom mjestu, do fizickog zlostavljanja, zakonskih i religioznih diskriminacija...primjera radi u Somaliji zenama sjeku klitoris i zasivaju spoljni dio vagine i mokracnog izlaza, ostavljajuci samo mali otvor za vrsenje nuzde...taj proces se zove infibulacija i citava njegova svrha je da zena ne uziva u cinu polnog odnosa, posto to valjda ne zasluzuje...a kada je vrijeme da ima prve odnose, humano joj se odsije dio, tako da njen muz moze da obavi svoj posao...znam najmanje 20 Somalijki ovdje i svaka je morala da prodje kroz taj proces...da ne govorim o bolovima i komplikacijama koje se desavaju kada dodje do infekcije...i zato molim te nemoj da mi pricas o kojoj to jednakosti mi pricamo...
Nisam neka feministkinja, ali izvini molim te, nisu ni sve zene ni muskarci isti...ima masa muskaraca koji su prave pizde (izvinjavam se na ovako slikovitom opisu) i koji su jednostavno nesposobni da se snadju u zivotu (sa svom tom svojom snagom i velicinom)...dok istovremeno poznajem i masu zena koje su shvatile emancipaciju kao izlaz za svoje frustracije vezane za muski pol...ne treba biti genije da se vidi da ravnopravnost izmedju zena i muskaraca nije jednaka, u mnogim zemljama pocevsi od razlika na radnom mjestu, do fizickog zlostavljanja, zakonskih i religioznih diskriminacija...primjera radi u Somaliji zenama sjeku klitoris i zasivaju spoljni dio vagine i mokracnog izlaza, ostavljajuci samo mali otvor za vrsenje nuzde...taj proces se zove infibulacija i citava njegova svrha je da zena ne uziva u cinu polnog odnosa, posto to valjda ne zasluzuje...a kada je vrijeme da ima prve odnose, humano joj se odsije dio, tako da njen muz moze da obavi svoj posao...znam najmanje 20 Somalijki ovdje i svaka je morala da prodje kroz taj proces...da ne govorim o bolovima i komplikacijama koje se desavaju kada dodje do infekcije...i zato molim te nemoj da mi pricas o kojoj to jednakosti mi pricamo...