Fenix

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

narcohimno

Re: Fenix

Post by narcohimno »

ja se ne slazem sa njima,nadin.ako ti pomaze da budes ovde a ne u nekoj komuni to je onda stvar tvog izbora jer svi smo ovde odrasli i nismo svi isti...sve je u glavi,ja iskreno mislim da kada bi otisao u komunu,tamo bi tek skrenuo.nadin,nadam se da si dobro,ja verujem u tebe.UP THE IRONS
nadin

Post by nadin »

ČISTA 39 DANA
...mislim da ne bi podnijela još jednu komunu (psihički)...djelim mišljenje s narcohimno-m...sve je u glavi...prošla sam te terapije u komuni...u neku ruku jesam napredovala ali...ne u cjelosti...želim da spoznam korijen problema koji sam prekrivala s drogom...jer ona je bila samo maska moje (unutarnje) rastrganosti...ako nisam spremna napraviti to za svoj život...sve je onda uzalud...a ja želim biti zdrava i normalna...to želim...i uspjeti ću...borim se...teško je...ALI NE ŽELIM BITI VIŠE ROB POTREBE I NAVIKE...
WHO DARES,WINS
Modesty

Post by Modesty »

Onda nađi DOBROG neuropsihijatra/psihoterapeuta i idi na blokatore.....seanse su dobra stvar....ko zna šta je iza te droge,šta njome anesteziraš.
nadin

Post by nadin »

...Mod..radim na tome...kao što sam ti rekla preko pp....ali nemože ništa preko noći da nestane...uglavnom,tražim pomoć...
WHO DARES,WINS
kritika

Post by kritika »

Nadin,ovisnost je igra na rubu ludila.
Zato se i zove ovisnost.
Osobno nisam zagovornik komuna,ali i one su stvorene za nešto,tj. za pomoć ovisnicima.
Ako ne želiš opet u komunu,ajde onda obuci željezno odilo i ubi tu bolest.
Zgazi je,ima pomoći i u medicini.
Ništa od šetnje,kiša pada,mala nervozna.
A ti kako si Nadin?
Ona prava ti,unutarnja?
Virujen da ćeš pobiditi zlo,nedaj se prijo.
nadin

Post by nadin »

...hvala Bogu...dobro sam danas...osjećam se bolje...nisam toliko nervozna kao jučer...
WHO DARES,WINS
savjest

Post by savjest »

1.UPOZNAJ SAMU SEBE-tko si zapravo iza maske koju je droga skrivala? Čovjek je društveno biće,koje redovito živi,radi i kreće se među drugim ljudima.Stoga kao pojedinac neminovno si upućena na suradnju s drugim ljudima,tražiš njihovu pomoć i podršku ili im i sama pomažeš.Sasvim je razumljivo da je zato od najstarijih vremena ljudima bilo stalo do toga da nađu puteve i načine kako bi mogli što bolje i što jednostavnije upoznati sebe i ljude koji ih okružuju.Prva i najstarija metoda s pomoću koje su ljudi upoznavali sebe i ostale bila je-kako zgodno kažu naši doktori "metoda vlastite kože".Naime,tek na vlastitoj koži,nakon,dužeg ili kraćeg vremena možeš iskusiti kakav si kao pojedinac;da li si otvorena,poštena,sposobna,pouzdana itd. ili si naprotiv podmukla,nesposobna,sebična i sl.Ova je metoda "vlastite kože",naravno,veoma skupa metoda jer je bezbrojnim ljudima donijela gorka iskustva i razočaranja.Na nju,se nažalost,često moramo oslanjati,pa zato nema čovjeka koji na svojoj koži nije osjetio nedostatke ove metode i prevario se,opekao u samom sebi.-Pođi od ove točke.Kao i od dana starta bez droge.
nadin

Post by nadin »

...počinjem od straha koji osjećam prema samoj sebi...kreira moje emocije na sve moguće načine...prati ih nekom neugodnošću ili kad bolje razmislim nekom vrstom intezivne napetosti... taj strah budi brigu za totalno strane stvari u meni....pojačava moju tjeskobu.....shvatam da način na koji izbjegavam taj strah tako izbjegavam i neugodne emocije...gušim ih u sebi...na kraju one preuzimaju glavnu ulogu u meni...tjeskoba ima primarni faktor duboko u meni...s njom se sukobljavaju moji konflikti i kompleksi...prestavlja strah od događaja koje zamišljam da bi mi se mogle dogoditi...sad u ovom slučaju recidiv...nalazim snagu da pobjegnem od običnog straha...ne onog u meni...na taj način se uklonim iz opasne situacije...ali ne nalazim način kako pobjeći iz tjeskobe i brige...njih nosim posvuda sa sobom...zato i imaju tako važnu,negativnu ulogu u čitavom procesu mog prilagođavanja...samoj sebi...jednostavno nemam kontrolu nad mojim emocijama...ali sad pokušavam da pogledam svakoj mojoj emociji direktno u lice...nalazim se u nimalo povoljnoj situaciji...i realno govoreći...pa osjećam strah...ali sama sebi priznajem taj strah...gledam mu u oči...svom mogućem recidivu gledam u oči...trenutno se osjećam vrlo neugodno,ali malo osjećam da smanjujem njegov intenzitet i tako sebi olakšavam nastalu situaciju...nisam u stanju direktno ukloniti neugodnu emociju,zato mogu izbjeći situaciju u kojoj se ona javlja pa tako indirektno ukloniti i nju samu...to i radim...imam strah od starog društva...pa ih izbjegavam trenutno...upravo brišem njihove brojeve iz mobitela da u kritičnom momentu ne bi došla u "napast"...u meni se budi emocionalni potres...jer radi se o mojoj koži...i u ovom momentu moja perspektiva je zbog toga uska,subjektivna...iskrivljena...osjećam se kao borac u isčekivanju juriša...prati me samo napetost i neugoda...strah mi prelazi u neku vrstu tupog bola...moram li spriječiti da bi mogla liječit....da,moram....nema smisla sada da se grizem zbog onoga što je već iza mene u prošlosti...jer i tako,se ništa neda izmjeniti....zar ne.....trenutno u ovom strahu imam priliku da djelujem na sebi...pokušavam hladnokrvno da analiziram ako se desi i ono najgore...tu me strah poklapa...nema hladnokrvnosti,samo mogu uspostaviti emocionalnu kontrolu...spriječiti da strah ne postane užas...
WHO DARES,WINS
narcohimno

Post by narcohimno »

cao nadin.moje pijano misljenje je da se ti previse bavis razmisljanjima i to je ono sto te ukopava sve dublje i dublje.isprazni malo glavu radnom terapijom,uzmi heklaj nesto(salim se)radi nesto korisno ili radi na svome telu...evo,verovala ti ili ne ja ovako pijan trenutno u razmacima izmedju pisanja radim cucnjeve...zvuci idiotski,znam ,ali bez obzira kad finisiram ovo pivo planiram da radim sklekove,makar mi srce iskocilo,necu se predavati jer imam utisak da kada prebubam ovu najgoru pricu koju sam doziveo u zivotu,izaci cu kao veoma jaka i stabilna(nadam se)licnost kojoj ce odvratni zlobnici koji su jedva docekali moje propadanje moci samo da pljunu pod prozor.ne daj se drugarice u nevolji mi smo tu da zajedno dobijemo rat protiv ovog sljama od dopa.sve najbolje.UP THE IRONS!!!
savjest

Post by savjest »

Narcohimno,nemoj dobiti upalu mišića.Polako s tim cuganjem hehehe.
Nadin,i to je početak,izbaci iz sebe sve ono što te tišti,pogađa,vodi ka destrukciji.Prepoznala si strah,radi (radiš) na njemu da bi ga otklonila.I,nije loš savjet koji ti je dao narcohimno,heklaj,smiruje živce hehehe šala.Ne ozbiljno radi nešto,trebaš i fizički biti aktivna.Poz.
Post Reply