Ovdje možete saznati više informacija o programu AN i pronaći podršku ukoliko ste još uvijek ovisni i tražite pravi način uspostavljanja i održavanja apstinencije.
Hi i veeeeliki pozdrav za BG - NA od mene. Nisam zaboravila na vas samo sam jos uvek dosta fizicki lose da bih se dovukla na sastanak ali vidimo se uskoro, samo da malkice stanem ma noge. I danas sam mnoooogo srecna jer nakom silnih dana izolacije, ponovo imam pristup netu - Tehnicki problemi sa ADSL-om, sta ces - a sada jeste da je sporije al je zato dzaba i bilo bi glupo da se zalim na kvalitet veze. Nek ste(smo) zdravi !!!
Dobro jutro zelim svima,
Sinoc sam doputovao iz Budimpeste. Nakon 4 dana provedenih sa "najvecim" olosima ovog sveta. Neverovatan i nezaboravan osecaj pripadanja jednom tako velikom skupu. Stotinjak razlicitih ljudi, 20 razlicitih jezika, dijalekata, boja koze, a samo jedan cilj. Prenosenje poruke. Da jedan jedini cilj. I jedna poruka. OPORAVAK JE MOGUC - NADA POSTOJI.
Ne mogu da Vam opisem osecaj sa kojim sam usao u autobus, osecaj sa kojim ovo pisem.
Nikada u zivotu nisam video i osetio toliko ljubavi, brige i postovanja izmedju toliko razlicih ljudi. RUSIJA, AMERIKA, IZRAEL, EGIPAT, MALTA, TURSKA, GRCKA, ENGLESKA, SEVERNA IRSKA, FRANCUSKA, ITALIJA, POLJSKA, SVEDSKA, LETONIJA, ESTONIJA, LITVANIJA, CESKA, BELGIJA, SLOVENIJA, MADJARSKA, HRVATSKA I SRBIJA. Svi za istim stolom, sa prevodiocima i bez, svi sa svojim iskustvima i znanjem koje su spremni da podele zarad jacanja i dobijanja snage... Milion i jedno pitanje, dva miliona odgovora... nema pogresnih pitanja i odgovora, nema kritika, osude, ljubav na svakom koraku, smeh, onaj zarazni, najzdraviji i najbolji, pripadnost necem neopisivo velikom. Nova prijateljstva, nova porodica. Velika, mozda i najveca ikada...
Nikada ne bih ni sanjao da ce me neko iz Amerike pozvati da budem deo ovog velicanstvanog skupa, da ce mi uz to i platiti boravak u jednom prelepom gradu, ni sanjao nisam da cu sobu deliti sa prijateljem iz Hrvatske, koji je stariji od mene 15 godina, a moje iskustvo njemu spasava zivot... !? Da ne poveruje covek. A opet Desava Se.
A jedna me je cinjenica posebno fascinirala, a to je da je SVAKI ZAVISNIK KOJI JE CIST JE CUDO.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
tu smo neco ali na drugim temama..kad sam pročitala pappin topik,ostala sam bez riječi...šta dodati,reći...samo sam osječala i sad osječam....SPASENJE......dan po dan....ta poruka se tako snažno prenjela na mene i za sada je uglavnom volim ljubomorno držati za sebe,gledati na svoje ozdravljenje....ići napred....
Elem, PAS-psihoaktivne supstance (uključujuċi alcohol-ohol!)…PAS-za nas je bila substitutivna-substituciona teraija-tapija. Iako sam možda spomenula, pomenuċu opet i opet…Dok ne dođe, baš do Tebe…Pokušavala sam da se “skinem” sa marihuanom, sa alkoholom, sa mixom i remixom alkohola i tableta). Sa D. sa povremeno dijelila joint-vezu u pravom smislu te riječi, a Spajao nas je i taj dim…bratski i sestrinski…Znam i poznajem mnoge ljude koji su alkoholom liječili drogu?! Produžavali bollest smisla i besmisla.. Poginuli kao žrtve…nijemo u alkoholisanom stanju…PAS…računajte na nas
Šta posle 12 koraka?Svaki korak je gorak. Tvrd je orah voċka Čudnovata…Ali vata-hvata. Posle 1. prelaženja programa “12 koraka”, pitaju se ljudi “A šta sada”….parafraziram…nisam ništa stekao/stekla. Naučio/ċhila…. I vraċaju se over and over, ponovo i ponovo…Idu od početka. Od 1. koraka…kao da ga nikada nisu ni čitali ni prešli. Kao i svaki film, knjiga, kolikogod puta da je čitate, svaki put ċe izgledati/ dati drugačiji info. Vjerujem da se svi ljudi koji se vraċaju programu, neċe vratiti zlu