THC/TravaHoceCrtu

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

djavolov sluga

Re: THC/TravaHoceCrtu

Post by djavolov sluga »

naravno, nije ona kriva.
ja sam.
djavolov sluga

Post by djavolov sluga »

Adame, vidim pomake, sitne ali priblizavaju se cilju.
da po dan.
joint po joint.
a zar Ti nije dosadilo?
radi Te?
mislis da Te ne baca u melanholiju i depresiju, amotivaciju?
step by step.
mislila sam da se nikada necu odreci trave.
shita, narocito.
ipak........
ispunjen dan.
stize nam polece.
leti.
nemoj ga propustiti.
iluzija je da ga sire percepiras naduvan
ne znam cime se bavis.
ja sam kreativac.
kada sam naduvana, bila, misljah da je to neprejebivo.
osvane novo jutro, kafa i cigareta-uslovno str8, pogledam rad i shvatim koliko je nebulozan.
za pola sata ga napravim iznova, prdhodnog dana, naduvana, tebalo mi je po 3-4 sata misleci da cinim remek delo.
vazi, juce.
posao i trava ne idu.
skidanje i trava ne idu.
ako Ti se bas hoce, pirni jednom u meec dana, da osetis o cemu se radi.
bices blesav-znas i sam.
ako Ti je do blesavljenja do it.
nemoj preterivati-opako smanjuje nivo IQ-a.
ako Ti nije stalo do sebe i slike kako Te drugi vide, a na osnovu cega btw, gradis sliku o sebi samome, naucno dokazano, duvaj.
ili kao sto ti rekoh u nekom od postova: sta travuljaris, vrati se dopu.
sorry na grubosti, namere su vise nego dobre, a Ti si poceo menjati misljenje sasvim ok.
nastavi.
kiss
j
adam*

Post by adam* »

Hvala na brizi........

Odgovore cu dati u prisustvu mog advokata-posto ne zelim da budem opet razapet!!! :butthead:
cucla cucla cuclica
Modesty

Post by Modesty »

Imam blagi osječaj da ti je taj"advokat" otišao na poduži odmor ili pak u penziju pa od odgovora adekvatnog neće biti ništa :lol: :lol: :lol: a šta ću.bolje da se smijem nego da plačem a ujedno pokazujem kako se lijepo i "otkačeno" može smijati bez obzira na sve životne i svakodnevne probeme............nekad sam mislila da to baš i ne ide bez te LAKE droze,bijaše na početku ali to ti je nakako kao sa tegovima,počneš dizat(npr,lupam) 20kg pa se navikneš(ojačaš) na iste i onda moraš preći na TEŽE,prosto te vuče ako hoćeš nastavit zabavu,ako hoćeš neke promjene jer čitav život DIZAT 20kg pređe u takvu naviku,rutinu,ne naprežeš više ništa tj. ne dolazi do nikakvih promjene i željenog efekta i tako ti je dragi moj(moji) put ka težem tegovima je neminovan.
Moj trener(trenerka) bi sad bila ponosna na mene..ona je mene ustvari skinula sa svih tegova,jbg,toliko me je krenulo da se žena pribojala da ako nastavim trenirat sa tim LAKŠIM i TEŽIM da bi uskoro mogla dizat betonske ploče,uzidanu iznad mene. :|
Majo,hvala ti,jeste da više nisam sportaš,da mi je kondiciuja slaba(a šteta,nekad sam lijepo morala trčati par puta na dan po tegove,pa valja teretanu i platit...ni sport više nije besplatan cccc.
I eto sada ja moram da se smijem nekim običnim životnim sitnicama a najteže mi pada to što se ujutro probudim i ne moram na džoging ,nego sam jadna prisiljena da u miru popijem kaficu uz muziku,da se u miru i laganice našminkam za posao.....i da ne povjerujete,JOŠ I dobijem platu i pošto me Maja odvikla od sporta čak i onog LAKOG jer kao što objasni,neminovno vodi onom TEŠKOM,ja ti jadna sad tu platu moram potrošiti na novu odječu,parfeme.........ej Majo,Majo,šta mi napravi od života. :wink:
djavolov sluga

Post by djavolov sluga »

htedoh ostaviti Modesty-in post kao poslednji na ovoj temi.
dr. Maja je zasluzila sve napisano u tom postu.
ipak isprovocirana sam tuznom reakcijom moje mame.
tuznom, normalnom, neiskrivljenom.
koliko smo drugaciji, izmesteniji od relativno normalnih ljudi.
TravaHoceCrtu.
dr. Maja se vise nego obradovala mojom definicijom.
veli, skaratila sam joj muke oko price o "travuljarenju" kako ga je ona do tada nazivala, ne bi li istakla pezorativni karatet uzivanja iste.
sada, dadoh joj za dz, autorska prava, kaze da je svi odmah, svi pacijenti, razumeju na 1.
za dz, naravno.
ta divna zena, zena-zmaj, mada je i moj nick na nekim forumima i slicnim sranjima bio dragonesa, (nebitna ja u ovom pisanju), ali jos bolja doktorka, odgovorno tvrdim jer sam ih upoznala mnoge bez zelje da ih ponovo vidim, sasluzila je bar jednu povratnu uslugu za mnoga dobra koja je meni ucinila za ovih 10 meseci.
pa cak ni postovana dr. maja nije bitna ovde, vec moja nesrecna majka.
nas dve, maja i ja,, hvalismo se mojom lucidnoscu.
serem ti se na lucidnost koja je isprovocirana rokanjem sadrzaja desetine grama benzodiazepina u venu............sa sve limuntusom, smeka radi....
nije lucidnost.....strah od sebe same i djavola koji me je u kandze strpao............ma.......
elem, nas dve, hvaleci se i isticuci moju "pamet" i uvid u problematiku, saopstismo to mojoj mami.
prvo sam joj morala objasniti da dosta ljudi, koji konzumiraju dop drugacije od mene, "crtaju".
-Mama, smrcu, izvlace crte, ne bodu se svi.
mama, pokusavajuci da sakrije uzas koji je bacao senku na njeno lepo lice, upita:
-A mozda je Jelena htela da kaze da podvlaci crtu. Da prestaje sa svime?!
"ubi me prejaka rec"
-mama, ti razmisljas kao str8 osoba, ni jednom narkomanu to ne bi palo na pamet. ili glupost.
sta je ostalo od nas?
jesmo li toliko defektni i daleki od opet, navodno, normalnih ljudi?
zelimo li i mozemo li to postati ikada?
otuda i moj nick.
mislim, da ce mi Mr.Devil zauvek rondati po dusi, ahocu li ga slusati ili odjebavati, znam na meni je.
isto tako, sigurna sam bice tu. "kohabitacija" je neminovna.
dokle god je "ko" ok je.
imam 33. i jos mnogo toga pred sobom. lepog i manje lepog.
hoce li to manje lepo razgoropaditi djavla?
bojim se.
kliknucu na "send" odmah, da ne bih vise patetisala i jaukala.
joesspappa

Post by joesspappa »

Jeco , ne znas da li ce djavo zauvek "rondati" po tvojoj dusi. To ne mozes nikako znati. Mozes ga ili kulirati ili dozivati. To je opet do tebe. Jedno je sigurno uvek ces se secati sta ti je napravio ili sta si ti sama dopustila. Sad na tebi je da shvatih to kako hoces. Da li ti je bilo toliko lepo da mu se ponovo prepustis? Ja to ne znam. Znam da meni nije. Dzaba sve njegove lepote i slatkoce, ako sam ja zbog njega izgubio sve drugo. Za sebe ne smatram da sam defektan ili da mi nesto fali. Ja imam samo jedan visak. Ne visak, nego vishak. Bolest zavisnosti. Iskustvo koje retko ko prihvati i prezivi. Ja sam prihvatio, a sad da li cu preziveti, to ne znam. Znam da mogu da zaustavim napredovanje bolesti, kao sto i jesam. I znam da ne postoji stvar koju necu uraditi da bi taj oporavak potrajao. Ako se nisam stideo da kradem i otimam, sto bi se stideo da uradim nesto dobro za sebe samog. Ili moje bliznje. Ili druge zavisnike. Ili "normalne". I da, jedini je nacin podvuci crtu. Ne povuci, nego podvuci, onu debelu, boldovanu. Mozda i duplu. I od danas krenuti dalje bez icega. Za mene je trava, alkohol, pilule, heroin sve isto sranje. Pa cak i red bull. Koji ce mi qrac bilo sta, kad mogu i bez toga da se osecam dobro!? Da budem dobar sam sa sobom i predsobljem.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
PlayLife

Post by PlayLife »

Za mene je trava, alkohol, pilule, heroin sve isto sranje. Pa cak i red bull.
Opet ja:) stacu kad se sjecam vremena kad je Red Bull bio zabranjen u Svici a znam i da je pice sa najvise kopija na svjetu. Jest da daje krila ali i logicno je da ih poslje uzima. Provjerno:) nije za brzih disciplina zna da boli danima. Nije zajebancija, Jose tebe fakat cjenim i postujem nekako si reala lik oslobodjen fanatizma. Pisem svoje misljenje ali ono je moja kao i DNA. Sinoc sam sjedio sa nekom rajom, vise manje svi sa istom pricom. Svi sa drugacijim supstitucijom. Neko se naso u ulozi roditelja, neko u cudesnom svjetu privatnog biznisa, neko u sportu, neko u alkoholu, neko se nije sanso nikako a neko je spojio sve. Skontas sjedi nas 5-6 niko nije isti a svi prosli kroz istu pricu. Samo dvojica mogu da se zaustave na picu/dva ili jointu. Drug mi se ne zaustavlja mjesecima polje prvog pica a drugi drug najvise cuga a najbolji je sportista u raji. Cudno kao i sto su cudni putevi Boziji. Nemam pojma sta sam htjeo da napisem ali znam da se niko nije rodio naucen i da smo se svi rodili sa instiktom za prezivljavanjem. Jose slazem se u potpunosti sa tobom da onog trena kad sve one normalne stvari i obaveze ne mozes isvrsavat bez neke supstance pa bila ona i kofein nesta nije u redu. Moje misljenje: Ili su ti obaveze nedovoljno vazne ili si u qrcu. Sta je kome vazno - kao i sve zavisi od covjeka do covjeka. Meni najvaznije da je covjek sretan. Sa pilulom, drogom, picem, kafom, sexom, parama...ili bez. Svejedno, svako sebi najbolje zna ugodit, ako ne zna sebi ne zna ni drugom.
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
joesspappa

Post by joesspappa »

Play, kao sto si ti sedeo sinoc, ja sam sedeo sa prijateljima koji su me svojevremeno ubedjivali da nemam ni ja ni oni problem sto duvam/o, cirkam/o, a onda jedan po jedan zavrsismo na dopu. Osim jednog koji eto posle 15 godina ne moze da ustane bez jointa. I on je kao srecan kad duva. A kad ga pitas nesto on tabula raza. Slijep, gluh i nijem. I definitivno nesto nije u redu sa njim. Njegovim obavezama. Koje il nema il radi preko one stvari samo da bi se skrpilo za novu turu. Kako ovo zvuci poznato!?
A onda sa druge strane sedeo sam sa zavisnicima, oko 50 sto zena sto muskih, i pre neki dan i pre koji mesec. I jbt, svi cisti (totalno str8), srecni, zadovoljni, a opet drugaciji. Ne interesuje ih politika, bave se samo sobom, sportom, nekim poslovima od kojih solidno zive... a svi do jednog prosli losu pricu, ma bili ono na margini zivota, a sad su pre svega puni samopostovanja i neke snage, neke energije koja zraci i pomaze kako njima tako i ljudima oko njih. A kad njih pogledam samo pomislim ako mogu oni mogu i hocu i ja... I jesam sretan. Bez iceg. I to je meni najvaznije.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
PlayLife

Post by PlayLife »

Izgleda da u svakoj raji ima po jedan zadnji hasisar. Nemam pojma samo ponovo postajem drustvena osoba ili socijolizovana pa me puno ne tangira skim cu sjesti ako meni drustvo pase. Nazalost ne znam puno "ciste" raje i to samo par momaka koji su se totalno posvetili vjeri. Nihov izbor, ja sam naucen da postujem svaciji izbor. Ne volim nametnute stvari i price tipa neko mi je kriv sto sam posto narkoman. Svi znamo da nije niko i da je to samo nas izbor. Druga je stvar jesmoli mi znali sta biramo. Ista stvar kao sa politikom. Prica o politici je prica za ovce. Daleko od toga da se nedruzim sa "normalnim" ljudima, sjednemo na kafu, rucak ako nista onda radimo svaki dan zajedno. Meni su svi normalni dok postuju moj izbor. Posebno gotivim ljude koji kazu: "to ti ne valja, mjenjaj." Malo mi smeta kad vecina sve stavlja u isti kos. Tako je i sa gudrom. Proso sam kroz pakao droge, hava Bogu izasao iz istog. I poslje toliko godina treba da kupim pricu da je Heroin i Trava ista svar. Da nije zalosno bilo bi smjesno. Stacu, nit se nerviram, nit mogu sta promjenit sem sebe. Svaki dan ucim, nalazim primjere u svjetu oko sebe, sve se moze ako se hoce. Ucim se snalazit u tom i takvom svjetu. Pocinjem uzivati u malogradjanstini, vikendima, izletima, janjetu za 1.Maj...Drago mi sto imam svoj granap, piljara, mesara,kafanu, taksistu, mehanicara, frizera, doktora itd. Male stvari koje su nekom dosadne a meni tek postale zanimljive.
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
djavolov sluga

Post by djavolov sluga »

Sta? propustih da te u nekom od chat-ova zamolim da me ne oslovljavas tim otrcanim nadimkom?!
nemoj, molim te. jelena je sasvim ok, a znas i kako je jos ok-eije.

da, znam.
sama ga prizivati necu, dosta mi je sto mi za vratom dahce.
a ja ga kuliram, pa stekoh, od te silne promene toplo-hladno, hronicno ukocenje.
duse.
mozak pamti lepe stvari, ree mi na nekoj od prvih seansi dr.Maja.
a dozivljaj zaborava, krila, totalnog relief-a je svakako lep.
malo me kara sto nemam parce kaziprsta leve ruke, stondom odstranjeniim.
leva je ruka u pitanju, a ja sam desnoruka, ali levak sam.
na moju nesrecu, ja nisam dotakla dno, ako se izuzme over.
a ni to nije bilo strasno, cak mom morbidnom mozgu, interesanstno.
nikada nista nisam prodala, sem sive mase i duse, nista ukrala, laguckala kao sto i nezavisnici to cine.
e, zato se bojim. i staz mi je kratak.
prkosim mu, da ne kazem qr..m se ali je njegov veci.
majka priroda.
hvala joj.
i tako qrcevit, izvinjavam se, moja je senka.
ili ja njegova.
sablasno, sve u svemu.
ne zelim da sablaznjena prozivim ostatak zivota.
borim se josspappa, ali i on se konfrontira.
pojavi se iz nebuha, nepristojno, nenajavljen, naravno kada ga najmanje ocekujem.
zato prestah i sa travom i alkoholom u kombinaviji sa tabletama, i speed-om, red bull-om, guaranom..........
na cajevima sam i kafi filterusi, propracenim nikotinom. i onom stvari koja ide pre i posle.
ne mogu se zamonasiti. zasestriti? kako se kaze?
kako kod se kazalo, necu.
zelim bas onakav zivot kakav vas dvojica u primerima navedoste.................
.............senka.................
............paralizovan deo duse.............
verujem u reinkarnaciju iste, ali dok ja postojim u ovome obliku i vremenu.
eto nove vere.
nade.
borbe.

Jeco , ne znas da li ce djavo zauvek "rondati" po tvojoj dusi. To ne mozes nikako znati. Mozes ga ili kulirati ili dozivati. To je opet do tebe. Jedno je sigurno uvek ces se secati sta ti je napravio ili sta si ti sama dopustila. Sad na tebi je da shvatih to kako hoces. Da li ti je bilo toliko lepo da mu se ponovo prepustis? Ja to ne znam. Znam da meni nije. Dzaba sve njegove lepote i slatkoce, ako sam ja zbog njega izgubio sve drugo. Za sebe ne smatram da sam defektan ili da mi nesto fali. Ja imam samo jedan visak. Ne visak, nego vishak. Bolest zavisnosti. Iskustvo koje retko ko prihvati i prezivi. Ja sam prihvatio, a sad da li cu preziveti, to ne znam. Znam da mogu da zaustavim napredovanje bolesti, kao sto i jesam. I znam da ne postoji stvar koju necu uraditi da bi taj oporavak potrajao. Ako se nisam stideo da kradem i otimam, sto bi se stideo da uradim nesto dobro za sebe samog. Ili moje bliznje. Ili druge zavisnike. Ili "normalne". I da, jedini je nacin podvuci crtu. Ne povuci, nego podvuci, onu debelu, boldovanu. Mozda i duplu. I od danas krenuti dalje bez icega. Za mene je trava, alkohol, pilule, heroin sve isto sranje. Pa cak i red bull. Koji ce mi qrac bilo sta, kad mogu i bez toga da se osecam dobro!? Da budem dobar sam sa sobom i predsobljem.
Post Reply