Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
miratesman

Re: Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!

Post by miratesman »

Koliko vidim uvek je neko kriv sto ste uzeli prvi put.bilo kada bilo gde u bilo kojim godinama.Moj sin je uzeo u 25. a prvu cigaretu je zapalio u vojsci.O cemu pricate?
Uvek je bilo izazova,a drzava je takva - kakva je,mozete da je menjate -imate izbore,ali ni to nije opravdanje.Ako smo mi roditelji krivi sto smo davali novac,lagodan zivot - verovatno,ali i moji su meni pruzali mnogo.Imala sam vise od moje dece.Putovanja u inostranstvo,letovanja ,zimovanja, studentska putovanja i td.Imali su mogucnosti u ono Titovo vreme,pa nisam ni cula za drogu.
Tema je lepa,|"Sta biste vi uradili da saznate da Vam se dete drogira" Ja nisam procitala neki konkretan odgovor.
Mozda Vasi odgovori na ovo pitanje,pomognu nama majkama.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
heroinapg

Post by heroinapg »

Evo Gdjo-dio odgovora=meni niko nije kriv.JA SAM KRIVA. Napisala sam, al ocigledno treba da ponovim, ja od 19 u struci radim-cak sam i fakultetske knjige itd sebi placala, a ne ljetovanja
JA SAM KRIVA-to je odgovor na 1.-jer ste pomenuli studenstka ljetovanja
Ja sam napisala "mnogo" o ovom odgovoru..
a nastavicu..
A opet, svako ima svoj odgovor
heroinapg

Post by heroinapg »

Evo Gdjo-dio odgovora=meni niko nije kriv.JA SAM KRIVA. Napisala sam, al ocigledno treba da ponovim, ja od 19 u struci radim-cak sam i fakultetske knjige itd sebi placala, a ne ljetovanja
JA SAM KRIVA-to je odgovor na 1.-jer ste pomenuli studenstka ljetovanja
Ja sam napisala "mnogo" o ovom odgovoru..Napisal sam da bih tragala i preko 100 gora, mora, kada bih vidjela da ja ne mogu nista...a vidjela bih po ocima svog djeteta...sta/ ko mu ne "odgovara"-tj-ko/sta mu odgovara...tragala bih dok ne vidim....u ocima..prrvo bijes jer je culo ISTINU..ona ubrzo OSMIJEH
a nastavicu..
A opet, svako ima svoj odgovor
zvrky

Post by zvrky »

Ovde se uglavnom pise o bogu i o drzavi kao glavnom krivcu,a mira je upravu niko nije odgovorio sta bi uradio da sazna da mu se dete drogira...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
heroinapg

DA SI RODITELJ, A DA SAZNAS DA TI SE DIJETE DROGIRA

Post by heroinapg »

zvrky-miratesman je uradila sve sto je u njenoj moci!
mi smo krive za svoje drogiranje
Ti i dalje ne citas sve..nego selektivno...ne obracam se vise Tebi-nego sebi-Ko sam ja?!
miratesman je vidjela da ne moze sama, ZaBoga ona je na forum usla-cerku tu uvela-pisala...tragala...pitala
Nije mi jasno kako ne vidite da je Gospodja sve od sebe dala!
Aj, zvrky, molim te, reci ti
reci joj
Ma nedam im dzigericu bre,to moje,jedva je sacuvah od sebe same,nedam je nikome....pa ni njima...nego ne rece ti sta bi uradila da se dogodi sutra tvom detetu? Kako bi se postavila...sta bi preduzela?
zvrky napisala
poslednji put te citiram..znam zasto (ne znam jel 1..al znam da je poslednji)
a heroinapg
a mozes dzigericu da kupis, skuvas, isprzis i das im tu da pojedu
+covjece, naveci-kazu a najsrecniji BOL je posle 9 mjeseci il manje-PORODJAJNI
vezani pupcanom vrpcom...ta se veza ne kida!
full stop
tacka
Fool-sebi kazem-STOP!
....se nastavlja
P.S. Obratite paznju na TOPIC...ako zelite/ocete/mozete..u strahu, panici sam ga napisala-napisala sam i to-pogledajte sta pise iznad ovog
heroinapg

Post by heroinapg »

+
problem je sto sam pre dozivljavao Boga na onaj cisto religijski, obicajni nacin, kao deo tradicije, sto on definitivno nije.
napisao sasa_ex...ma isto mislim Ja
Ti me vishe volish, nego shto ja ni sam traziti ne umijem ...Ti vidis moje potrebe, koje ja ni ne znam.
joesspappa

Post by joesspappa »

miratesman wrote:Koliko vidim uvek je neko kriv sto ste uzeli prvi put.bilo kada bilo gde u bilo kojim godinama.Moj sin je uzeo u 25. a prvu cigaretu je zapalio u vojsci.O cemu pricate?
Uvek je bilo izazova,a drzava je takva - kakva je,mozete da je menjate -imate izbore,ali ni to nije opravdanje.Ako smo mi roditelji krivi sto smo davali novac,lagodan zivot - verovatno,ali i moji su meni pruzali mnogo.Imala sam vise od moje dece.Putovanja u inostranstvo,letovanja ,zimovanja, studentska putovanja i td.Imali su mogucnosti u ono Titovo vreme,pa nisam ni cula za drogu.
Tema je lepa,|"Sta biste vi uradili da saznate da Vam se dete drogira" Ja nisam procitala neki konkretan odgovor.
Mozda Vasi odgovori na ovo pitanje,pomognu nama majkama.
Gospoja ako Vi niste culi za drogu u Vase vreme ne znaci da ona nije postojala... samo Vas nije interesovala...

Koliko ja razumem neki roditelji ni ne priznaju da imaju problem. Da im je dete u problemu. Okrecu glavu. Beze u svoje svetove. Kriju se od komsiluka, prijatelja, rodjaka. Od onih sto osudjuju i od onih sto su spremni da pomognu. Cega ih je stid!? Sopstvenog deteta? Tesko je ovo i izgovoriti jer moje dete ima 2 godine, ali ako bi se ono navuklo, sta bih ja?
Pokusao bih sve... da mu ukazem na put kojim sam ja isao... koliko je ispravan... A sad da me pitate kako, ne znam, ali znam da je to individualna stvar... i da bih mu neku zicu nasao. Izolacijom od okoline, ne verujem u uspeh. Vracanjem njegovih dugova, ne verujem. Resavanjem njegovih problema, ne verujem opet. Jurcanjem za njim i dilerima, ja bih verovatno nastradao. Pa sta ostaje? Truba na sav glas. MOJE DETE JE NARKOMAN. NEMOJTE MU POMAGATI. AKO MU TREBA POMOC ZNA GDE SAM.
Surovo... nema sta... sad samo to treba i sprovesti, ne daj boze u delo... ili nedelo. Koliko sam ja skapirao svako od nas je prestao da se drogira onda kada su droge pocele da cine zlo i pored kolicine unete. Onda kada je zivot postao nepodnosljiv i sa njima i bez njih. Kada su nas svi napustili. Kada su svi izgubili volju da nam pomazu. I veru u nas. Svi osim onog sto je pravedan i sto nas voli. Onog sto na kraju jedini moze povratiti razum bolesnom, isceliti ga i povesti na pravi put.
Toliko...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
heroinapg

Post by heroinapg »

Vracanjem njegovih dugova, ne verujem. Resavanjem njegovih problema, ne verujem opet. Jurcanjem za njim i dilerima, ja bih verovatno nastradao. Pa sta ostaje? Truba na sav glas. MOJE DETE JE NARKOMAN. NEMOJTE MU POMAGATI. AKO MU TREBA POMOC ZNA GDE SAM.
:nod:
Najvece greske se preve iz ljubavi...Elem, iako sam i samo sebe krivim, moji su trebali da pricaju, da urade nesto, jer su vidjeli da nesto nije u redu..Ja sam i prije droge vapila za pomoc. Al ja sam drogu uzimala...a onda ona mene. Cak-uzdah-vise sam odgovarala ostalima kad sam cutala (droga)..Al, ja nikada nisamm zeljala da odgovaram ostalima-svima...zeljela sam da odgovaram..bar kada me pitaju.
da..joesspappa...Postojao je i opijum i Kraljica Elizabeta, pomenuh vec...al treba ponavljat, evidentno. I nikotin... i svasta nesto....Ja sam uvjek bila JA-kada sam se drogirala, uh-kupovala sam drogu kao cigarete-kratko se zadrzavala sa dilerima, zbog etiketa sam i za zenske dilere saznala i stupila u kontakt sa njima.
JA ZNAM sa kim sam ja bila-etikete su me nervirale dok sam se drogirala..Al, Ja, Bog i niko 3. ne zna (kojim redosledom god zelite)
Pa, vojnicima su davali zvakace gume, i policajcima kako bi izdrzali-sa dodatkom kokaina-Licno ih probala.Nemojte vjerovat da nisam znala sta probam
............itd
zvrky

Post by zvrky »

E heroina ja nigde nisam rekla da je kriv neko drugi no mi sami.....
I jes istina da citam selektivno jer ima gomila stvari koje su toliko nebitne,komplikujete beveze. Izvinjavam se :?
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
heroinapg

Post by heroinapg »

jedno retoricko pitanje-od mene...glupe, grube, cudne, hehehehehehehhe, od mene,,heheheheheh
"Da li postoji mogucnost da neki clanovi foruma na pojedinim temamam-topicima samo kliknu a smaljila kome su usta zatvorena"
retorcko pitanje-ko zna zna-ko ne zna-u recniku, Vujakliji pise
Post Reply