ANONIMNI IZ CRNE GORE

Ovdje možete saznati više informacija o programu AN i pronaći podršku ukoliko ste još uvijek ovisni i tražite pravi način uspostavljanja i održavanja apstinencije.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: ANONIMNI IZ CRNE GORE

Post by heroinapg »

HVALA majko
u ime svih cerki...koje su krivile sve i svakoga
A SAME SMO/SAM/ SU ODABRALE
Biljana79

Post by Biljana79 »

Eh, MAJKO, MAJKO... Sve Majke - jedno ogromno HVALA STO POSTOJITE!
Svima Vama jedno veliko hvala sto ste uopste tu, sto se borite, sto ste se okupili da sve ovo kroz sta treba proci, bude bar malo olaksano...
Da, Bobane - bicu tu i pisacu sta god mi padne na pamet i kad god mi padne na pamet, bar neki ventil... Izvinjavam se sto pominjanjem izvesnih depresivnih momenata, mozda nekome od vas budim sumorna secanja na iste... A mozda i treba da ih se cesto setimo kao opomenu na ono sto dolazi ako...
heroinapg

Post by heroinapg »

BILJANA79-pogledaj predlozite temu topic
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... ozi#p44699
ne samo BILJANA79
Jidino odnosi koji nisu politika-porodica
heroinapg

Post by heroinapg »

mala napomena...Nisam slucajno stavila naziv ANONIMNI-da sam htjela samo ja da lupkam po tastaturi..mozda bih napisala ANONIMNE...elem
Prije 7-tj. 8 dana je grupi prisustvovao jedan momak, a danas, tj-u cetvrtak se pridruzio drugi.
Pitani smo za misljenje da li smo za/ protiv.
Svuda u svijetu su miksane grupe. PG je, zaista, kao i svaka sredina, specificna...Receno je da je taj potez rizican. Rekla da smo i mi RIZICNA GRUPA.
OK-odluka je na nama. Ja svoju necu promijenit. Sta bi bilo kad bi bilo?! da se na grupi pojavi neki bivsi momak...ema, ela...Da...to se desilo i kod nas-na zenskoj grupi-kada je neko vodio sastanak, a cura iz grupe se potpuno pogubila..Taj neko je ni najmanje nije provocirao, gadjao, peckao..cakstavise forsirao je.
Use i u svoje kljuse..Meni da se pojavi sada princ na bijelom konju, mozda ne konj na bijelom princu :smt079 jer definitivno nisam spremna za vezivanje-koja ja ne zelim..E, postoji izuzetak-ne zvala se ja MARIJA...da se meni pojavi u snu....ali nisam te srece..JA necu biti ispunjena dok me neko prihvati sa svim=duhom, dahom i ostalim sto imam. Naravno da postoje izuzeci. Podrazumijeva se da ce biti pokusaja muvanja..Slijezem ramenima...Jer u nista se necu klet..SAMO U DANAS!
I dalje mislim da je potreban neko da nas usmjeri-provocira-kako to neki kazu
A ja sam bas JUCE-preuzela tu ulogu na sebe, koju je imao COVJEK u ocima drugih ljudi. Ja jesam provokator-al na mene, Mariju, zavisnika..nece gledati kao na provokatora. Ma ne mogu da dozvolim da tog Covjeka tako zovu. JA znam zasto je on to radio i radi. Elem, receno je i da NAJJACI samo ostaju-tj..tako nesto-parafraziram-ja sam tako prevela..a znaci to..Jer i grupa se rasipa...Svako svojim putem. Trenutno imam 2 zelje-da ja-bas ja prevedem knjigu jednog covjeka, kada je napise..a, napisace je, ne zvala se ja Marija..a 2. da radim tamo gdje cu biti ispunjena.
Jos uvjek necu reci gdje! ZA SVE POSTOJI VRIJEME..Kolko je sjutra-tj danas idem da vidim za neki startni posao- da se socijalizujem. Slazem se i sa tim. +upoznala sam 2-3 DIVNE ZENE-curu sa harizmaticnom ljepotom+ljepotom..njenu tetku i jos jednu zenu. (ne grupi) samo ova sa harizmom je zavisnik-i cudna mi cuda..da je ovdje...skoro da bi napisala nesto kao i ja...ako ne i jace, ukucnije, bolje...ALI JA JOJ NECU DATI DA VJERUJE U NAD ja-
Moram spomenuti da mi je ona-bas ona-na moje pitanje-odgovorila "Sta ocekujes da cujes"..ja sam se, naravno, nasmijala i rekla "Da ne zelim da cujem sto ocekujem nego ISTINU=MISLJENJE"..neka stuca..nece je boljet-ako se broji spominjanje na internetu.(rekla mi je da je u glavi imala u vidu nasta ja ciljam-vjerujem joj!)
Elem, tamo, kao i svugdje, dolazi do sukoba misljenja...1. ja kazem kadgod, skimgod se ne slazem.ALI, potrebno je postaviti to na pravo mjesto :smt014 NENASILNA KOMUNIKACIJA bi bio moj termin=definicija..da kada izadjemo iz prostorije budemo svjesni da niko nikom zlo ne zeli!
Rece mi ona danas da kazem da dolazim zbog sebe. I dolazim, al ja ne bih bila ja, kada ne bih rekla i ostalima sta JA mislim-govor tijela-izraz llica me odaje..neka odaje! To su moje odaje :-# Potrudicu se, ali ne i zaklet...da cu autosugestijom neke stvari pokusati..
Vracamo se na 1. korak.Ja sam prva ZA.Jer, i da nismo zavisnici, svaka knjiga, film...na nas u raznim periodima djeluje razlicito-drugacije.
Ja U Boga vjerujem. Citala sam Bibliju, Kuran, ali i "12 koraka" je moja Biblija.
Elem, spomenuh li?! :?: receno je-1. put provjerih da se ne ponavljam..Da smo proli put rekli da smo bili opusteniji kada Dr.COVJEK nije prisustvovao grupi.
Ja ne mislim tako! Al samo ja, Marija, zavisnik, veeeliki gresnik, ne samo rodjenjem, nego i nastavkom.
Rekla sam da nije bilo opustenije. I nije. I ja ne idem tamo da pricam o bilo cemu-jer to mogu bilo gdje-kad-ne bilo s kim..nikad nisam bila zensko u tom smislu...(neke klasicne zenske price-d ih ne nazivam-price-imenima). tj ne idem da se ispricam(ne izvinjavam!-ja sam marija, zavisnik+ Prevoilac:}-raspricam.Ja sam za program! i za dodatke, SVE komentare, SVAKI odgovor.
1 cura je napustila grupu-na startu je rekla da nije zavisnik-da je uzimala ponekad...ali kroz nekolko sastanaka..REKLA JE DA JESTE (UZDAH) REKLA JE PUNO TOGA..a JA SAM NA STARTU NA PITANJE STA NEDOSTAJE apstinenciji te cure-rekla OSMIJEH...Ubrzo se i taj osmijeh pojavio.
Elem, ja sam je ispratila sa listicom na kojoj je pisalo-mozete vidjeti na strani broj 8 ANONIMNIH CG(BOLDOVANA)
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... &start=105
al cu je sebi ponoviti
DAJ MI SPOKOJ DA PRIHVATIM STVARI KOJE NE MOGU DA PROMENIM
HRABROST DA MENJAM ONO STO MOGU DA PROMENIM
I RAZUM DA RAZLIKUJEM JEDNO OD DRUGOG!

i naravno na
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... OJA#p44703
...nastavlja se...
heroinapg

Post by heroinapg »

miratesman-Gospodjo
viewtopic.php?f=11&t=1843
postavila sm topic tamo
Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!
hehhenapisah da ti je dijete drogira
SLUCAJNA-A OPET NIJE GRESKA slucajna

Pogledajte svi koji ste voljni/ zelite/ hocete....IZBOR JE VAS-THE CHOICE IS YOURS
choose job, shoose life, choose a carrear
Ive chose not to chose life iVe chose something else
http://www.youtube.com/watch?v=QDaCK9v8onA
ako treba text il prevod..na PP
AL VREMENA SE MIJENJAJU.JA SE MIJANJAM
cak i "lik"-ja cu reci karakter iz filma je KORJENITO PROMIJENIO ZIVOT nasao posao...sebe, roditelje, vratio se korjenima..SEBI
SVAKO DOBRO SVIMA!
miratesman

Post by miratesman »

Ah,dragi moji sve ja citam,kad god imam vremena i sve prezivljavam,Videce te i sami jednoga dana kada budete imali svoju decu,koliko je to strasno.
Iz tog razloga se molim za sve Vas kao za svoju decu,a volela bi da ima vise roditelja ovde na forumu.Sada od kada sam se ukljucila malo mi je lakse.Znam da nisam sama.Da nas majki ima strasno mnogo.Teska je kazna gledati dete kako ti umire na sopstvene oci a nista ne mozes da uradis!!!
Zbog toga i mnogih drugih stvari molim sve Vas da istrajete da pocnete normalan zivot da se nikada ne vratite na put smrti.Kako ???Stalno isto pitanje.A nigde odgovora.
Volela bi da u svakom gradu postoji nekop udruzenje roditelja gde bi mogli da olaksamo svoju dusu,da razmenimo iskustva.koja su nazalost uglavnom ista-ocajna.Ali i to nije moguce.Upravo zato sam ovde .
Ps.Sto vise se druzim sa Vama to manje shvatam ,a osetila sam to na sopstvenoj kozi,da svi morate da dotaknete dno-dna,da unistite sve ,pa tek onda shvatite da treba da se lecite.Ne znam sta je to u toj bolesti koja Vas tera da budete bolesni??
Ja sam intelektualac i citam mnogo,narocito strucnu literaturu od kada mi je problem usao u kucu i nigde nisam pronasla odgovor.Jedini pravi odgovor koji sam dobila od jednog profesora iz USA je da ste Vi svesni svojih postupaka,da znate da nanosite zlo,pa onda zasto je to tako?? Umeli neko da mi odgovori na to pitanje???
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
heroinapg

Post by heroinapg »

a ste Vi svesni svojih postupaka,da znate da nanosite zlo,
recimo-Ljudi iz najvece ljubavi prave najvece greske
POgledajte TOPIC
viewtopic.php?f=11&t=1843
Znam da citate, ali procitajte ponovo
Pitate se, kao i svaka majka (roditelj) gdje ste pogrijesili-NISTE VI-pogledatjte TOPIC
mi smo se sami "lijecili"
Boban

Post by Boban »

Gospodjo miratesman, ja nisam mislio na to dok sam se drogirao nisam bas puno zapazao kako koga i kada cu da povredim,stoga nijedan narkoman nije "svestan" svojih postupaka do prve krize onda trci, trazi ,moli, vara, povredjuje samo da ne oseti tu grizu savesti.U krizi su emocije 1000 puta jace i cesto ljudi nemogu da podnesu tu "grizu savesti" i vracaju se ludilu.Licno ja sam morao pred nekolicinom ljudi da se izvinjavam ljudima koje sam povredio jer je to moje srce trazilo i nije mi dalo mira sve dok to nisam uradio.pozz
zvrky

Post by zvrky »

Slazem se sa bobanom 100%
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
heroinapg

Post by heroinapg »

ja sam se i tokom drogiranja izvinjavala-moje srce je trazilo-SAMO ONIMA DO KOJIH MI JE STALO! a sada radim SVE STO JE U MOJOJ MOCI da im "vratim"
osmijehom, sitnicom, DJELOM...a naravno i "obicnim"-svakodnevnim ljudima, prolaznicima...neke sitnice koje zivot znace
mada sam ja to -UH- i tokom drogiranja radila
zato imam "problem" da prihvatim da to nisam bila ja, il pak transformisana ja....ali VIDIM u njihovim ocima-ocima ljudi koji mi ZNACE da vide proomjenu
pa se i ja lagano "mirim" s tim da nisam bila bash to ja
OSMIJEH
Post Reply