Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
Ovo je najbolje - "A zasto mislite da sam mala ako imam 13 god? Nema to veze sa zreloscu. Bar ne u mom slucaju!"
Vidi kad budes imala vremena da prosetas do bloka 70 i podijelis par vaspitnih ...
E, znam sto mi se svidja ona serija - savrseno je obicna, realna, bez jebackih holivdskih zapleta i crno bijelog svijeta i prikrivene propagande... A dijalozi su napisani svakodnevnim jezikom. Sve je logicno.
Sopranose sam prestao da gledam. Lost nisam nikad ni pratio. Jebu me termini, obicno uvece trcim za loptom i nisam kod kuce... Problem sa Amerikom je to sto sve mora da pravi pare, pa je i umjetnost tome podredjena. Npr. za Stivena Kinga mislim da bi bio odlican pisac da je rodjen negdje u Evropi. Ovako je "samo" bogat i slavan...
Zaboravih reci da se pravo dobro osjecam. Sutra na poslu imam jednu uzasnu stvar za razmrsiti i rjesenje se danas i ne nazire, ali opet sam dobro. Pa jebiga.
Evo ga... Cetvrtak, jutro, kisa, tmurno, sumorno. Dobar dan za umiranje. U kancelariji sam, jos niko nije promolio nos unutra i nije me iznervirao. Telefon posmatram sa mrznjom, volio bih da je mrtav. Zatrpan sam dokumentacijom, jednog suncanog jebenog jutra zalicu je benzinom i kresnuti upaljac.
Znaci, sasvim obican radni dan. U stvari, atmosfera je malo opustenija, direktor je na putu. Mozda popijemo i kafu, a Bojana zapali cigaretu. Ja cu, naravno, iskoristiti priliku da pauzu za dorucak produzim za nekih pola sata i da eventualno sastavim neki tiket na poslu... Danas nemam nikakav golem problem za rijesiti... Juce je bilo zajebano. Muda su mi visila u procjepu, hodao sam po zici. I najmanji prdez me je mogao oduvati u ponor. Srecom, niko nije ispustio gasove u mojoj blizini. Bojana nije imala probleme sa probavnim traktom. Fina dama. Uvijek Tihomir, nikad Zvonko u drustvu... Oduvijek sam mastao o ovome. Cijelo djetinjstvo sam proveo sanjajuci o tome kako trunem u kancelariji kao u celiji zatvorenik zarazen tifusom, kako mi papiri sišu svu kreativnost, energiju, kako buntovnik u meni uzmice pred pohlepnim gadom, namamljenim u fatalnu zamku masnom platom svakog desetog u mjesecu. Da, zelio sam da budem supak koji broji pare, sabira brdo brojeva i sortira dokumente. To je fakat romanticno...
Kad vec spominjem romantiku i supak, moram iskoristiti priliku da vas upoznam sa problemcicem koji imam – osjecam neko cudno grebuckanje i svrabez u predjelu anusa, za vrijeme defekacije i neposredno poslije tog procesa... Pitam se sta li bi to moglo biti. Da li me to nevidljivi prst sudbice zeli pocastiti nekim simpa hemoroidom ? Da li sam to svjedok radjanja novog zivota u predjelu svog cmara, da li cu to dobiti drugara sa kojim mogu dijeliti najintimnije svoje trenutke ? Zivio hemoroid, najvjerniji covjekov prijatelj...
U Bojaninu kancelariju udje covjek sa 10 kg papira i velikom cokoladom u ruci... Hoce kredit.
Jedva cekam proljece. S proljecem se znacajno poboljsava moj strateski polozaj na poslu. Imam dzinovski prozor s pogledom na zivot. Na nekad glavnu ulicu. Danas se centar, jebiga, malo pomjerio u drugom pravcu, ovaj grad je prilicno zivahan i razvija se... No svejedno, mnogo kvalitetnih picica defiluje trotoarom ispred mog prozora i dobar dio aprila i maja provodim u uzvisenom stanju poluerekcije... Jos ako berzanski indeksi rastu, erekcija je potpuna. Jako lijepo... Bolnica za umno bolesne nije daleko odavde, svega 25 km. Mozda je to trajno kvalitetno rjesenje. Ipak, ima nade... Jos uvijek nisam zaskocio cistacicu. Fina zena. Jednom nogom vec u penziji, drugom u vjecnim lovistima.
A berzanski indeksi vec citavu vjecnost ne rastu. Padaju... Jebala nam vlada mater. Tri privatizacije, tri autogola. Od aprila do danas u minusu smo najmanje 50 %. U bilo kojoj normalnoj zemlji na zapadu to se smatra krahom, jebenih kolapsom finansijskog trzista. Padale bi glave. Ko nas je sve opustenije, pa i to. Jebiga... Ako se necija glava zakotrlja, to ce biti moja. Pusi ga brokeru pederu... Mnogi su se debelo uvalili u crveno. Tesko je kockati se sa drzavom. Drago mi je to sto se vecina stranih investitora nije uspjela izvuci na vrijeme. Trziste je suvise plitko, kitovi su se nasukali i izdisu na obali... S padom berze, na multietnickim ekonomskim forumima se pocelo pricati o politici. Koji je narod najstariji. Ko je poceo rat. Koje pleme u prosjeku ima najduzi kurac. Pravo je smijesno. Citam svakodnevno... Mozda su u pravu oni koji misle da bi nam svajcarski standard donio svajcarski mir. Ili da se svi nakace na heroin, a zatim krenu sa skidanjem. Nama na forumu pravo dobro ide...
Izadje covjek. Poslala ga Bojana po jos 10 kg papira. Nije danas lako dobiti kredit. Da bi covjek mogao pozajmiti repa od banke, mora je prethodno ubijediti da mu novac apsolutno nije potreban. Zato imamo brdo zelenasa za obicnu raju kojoj je kesh neophodan. Kamata je prava zajebancija, jedva 20 % mjesecno... Neki su i moji klijenti. Zelenasi. Njihove pogibije pune naslovne stranice novina. A obicna raja obicno umire. Tiho i bez pompe. Kazu stres i losa ishrana i posljedice rata. Radijacija.
Volio bih da dam otkaz, da lezim kod kuce, pijem pivo i pisem. Mozda bih tako bio sretniji. A mozda se samo lazem, po obicaju... Mozda bih odmah po ostanku kuci spucao polutku u venu. Jebes pisanje. S polutkom u veni sretan si majmun, nekih sat vremena do tri. A kasnije platis racun i zelenaske kamate... Volio bih da tip sa velikom cokoladom u ruci ne dobije kredit, izgleda dobrocudno.
Zazvonio telefon. Gospodin hoce 1000 akcija *** fonda po 17... Ispunjavam zelje. Imam zescu srecu. Da sam po profesiji pomocnik bageriste, ne bih imao priliku da pisem sranja u wordu u toku radnog vremena. Kopao bih tamo gdje bager ne moze. Doduse, i tako bih ispunjavao zelje. I dzelati ispunjavaju zelje. Drustva kao posrane cjeline.
Sve je u glavi... Osjecaj srece i zadovoljstva. Nesreca kao odsustvo svijesti o sopstvenoj sreci... Mozda bih trebao svakog dana gledati kako ljudi umiru u najstrasnijim mukama da bih bio zadovoljan sopstvenim zivotom....Opet telefon. Da li sam prodao *** ?... Ne, nisam.. Bice bolje.
Tik tak... Tik tak. Juce prodjoh tiket na kladionici. Nemam pojma zasto sam odigrao na CSKA protiv Rome Lotomatike kad je kvota bila 1,15. (Cska dobio 72 – 71 trojkom u posljednjoj cetvrtini, sretan sam koliko sam tezak). Garant zbog vremena odigravanja utakmice. 18:15; nisam imao nijednu drugu utakmicu u to doba, a covjek jednostavno mora zijevati u teleteks... I veceras cu zijevati u teletekst. Sutra takodje.
Tik tak... Tik tak. Popio sam juce pivo sa djevojkom. Nekom... Fina cura. Studira nesto. Pise kaze cudnu poeziju. Strasno, rekoh, zar postoje ljudi koji se zamlacuju takvim stvarima. Ja pisem analize. Juce sam analizirao diskont na IF-ovima u RS... na 50 % su od NAV-a.
Tak tik... Tak tik. Pade mi na pamet Cerina prica kako je drkao na radnom mjestu... Hahahhahaah.
Da ovo besmisleno sranje ima kraj, lijepo bih ga sacuvao pod imenom analiza.doc, zatim ga poslao kao jebeni atacment na svoj mail (ionako mi niko ne pise osim avdije i neke suzy koja nudi potpuno prirodni preparat za povecanje penisa i robot sa ads.gov.ba koji permanentno misli na mene i salje mi obavjestenja o novootvorenim radnim mjestima u drzavnoj sluzbi. ), a onda poslije rucka prekopirao tekst na ispovijesti i pruzio vam priliku da stracite deset minuta vremena citajuci gluposti...
Da prijatelju, krenuli su hemoroidi, u narodu poznatiji kao suljevi. I nemoj da pitas odakle ti...I da se kao cudis...Seti se samo sta ti se desavalo posle desetodnevnih zatvora...Da, da, svi smo se okretali u pravcu wc solje i pitali se odakle je samo ovo izaslo...Delotvorne terapije nema, mozes samo izbegavati ovo ili ono, zavisi do pojedinca. Meni recimo smeta ljuto...
E ,pa Vladane,Harold Robins je definitivno mala maca za tebe...Daj malo"nepodnosljivoj lakoci postojanja" da dodje do izrazaja i da te od posmatraca ufitilji u jednog ucesnika u svom ovom trenutku vremena.Ima li sta za ljubit i zaljubit se ,bolan Vladane?
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~