ocajna majka

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Tužna

Re: ocajna majka

Post by Tužna »

Draga tuma,
kaži mi dali ona samo uzima heroin ili još neke drude droge,i koliko to godina več traje,dali znate sa kojim se osobama ona druži tj. kakvim se poslom bave te njene prijateljice?
tuma

Post by tuma »

Draga"Tuzna"izvini sto ti nisam odmah odgovorila,par dana nisam mogla da se konektujem na internet,nekakvi tehnicki problemi.
Koliko ja znam,uzima samo heroin a to traje oko cetri godine.Od njenog drustva znam samo jednu djevojku,njenu"prijateljicu"sa hiljadu problema.Ostale neznam nikog,prije sam mogla provjeriti telefonske brojeve,ici na te adrese,pratit je,ali sad je jako oprezna,sve uspjesno krije.Zovu je na njen mobitel koji cuva kao oci u glavi.Neznam kako samo uspjeva o svemu tome razmisljati i smisljati planove,jer sve pozive,izlaske mora unaprijed isplanirati i to detaljno da ja nebi sta "pokvarila",a ne moze shvatiti da taj zivot koji zivi,nije nikakav.
Pozdrav
Tužna

Post by Tužna »

Draga tuma,
Sve što ona radi to sam i ja isto radila,svaki izlazak svako javljanje na telefon sve je bilo unapred isplanirano,stalno sam lagala roditelje kada treba da izađem negde,npr. vraćam se odmah idem samo da kupim cigare i ostalih gomilu laži.Kasnije više nisam ni znala šta sam slagala a šta nisam.A ti izlasci su uglavnom bili traganje za novcem sastajanje sa dilerom a kasnije pronalaženje mesta gde ču se uraditi,pošto sam ja drogu uzimala intravenski,što se iskreno nadam da vaša ćerka ne uzima tako.
A i to možete lako proveriti ,pregledajte joj ruke,prste na rukama,e sad narkomani se bodu i u noge da se nebi primetilo tako da sobzirom da ste u jako lošem odnosu to nebi mogli ni proveriti.Znala sam jednu devojku koja se čak bola i u prepone između nogu.
Što se telefona tiče najbolje bi bilo da ga ni nema da ga nekako uzmete i sklonite.
Stvarno ne znam šta više da vam kažem,ona je več dosta duboko zagazila,4god. nije malo,a najgore od svega je to što ne želi da joj se pomogne .Ne znam dali imate muža pa da i on nekako popriča sa njom i pokuša bilo šta da se stvari promene.
Vi i dalje pokušavajte,znam da vam je jako teško gledati svoje dete kako samo sebe uništava a odbija pomoć,ali nemojte odustajati.
Ja Vas puno pozdravljam i držite se koliko god možete pribranije,jer ovo je bolest koja se teško leči pogotovo ako osoba odbija pomoć.
Pišite ako šta bude novo,e da pretresite njenu sobu u detalje možda pronađete nešto a ja sam sigurna da hoćete jel ne može ona baš sve savršeno da sakrije.I recite mi koliko ona ima godina.
trna

Post by trna »

Svako ko se ikada poceo drogirati nije to poceo bez nekog razloga bio svestan toga ili ne. U stvari veliki procenat ljudi pocne sa drogiranjem ne znajuci da to radi iz odredjenog razloga. Jedan od ko zna koliko razloga je i odbacenje.Zbog toga ne mojte ignorisati svoju cerku jer tako moze doziveti odbacenje ako ga nije vec dozivela.
Pozovi me u dan nevolje!
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
Boban

Post by Boban »

Draga tuma,u potpunosti razumem vas duboki osecaj beznadja.Secam se svojih roditelja dok su me vozali po psihijatrijama,kod raznih vraceva,psihologa itd.Borba je trajala 10 godina ali dok nisu poceli da prestaju da pokazuju emocije ni dobre ni lose prema meni ja se nisam trzao iz tog ruznog sna.Tek kada su prestali da mi prete, da me vole, ja sam se trgnuo i video da se nesto desava dok svi ostali su me bili davno odbacili.Stoga mislim da ste povukli pravi potez ali je do nje i njenog ponosa kada ce se trgnuti i koliko ce ta agonija trajati.Ne gubite nadu pozz
jana

Post by jana »

""
ali dok nisu poceli da prestaju da pokazuju emocije ni dobre ni lose prema meni ja

se nisam trzao iz tog ruznog sna.""
Ovakvo svjedocenje,slusala sam mnogo puta ucestvujuci na sastancima za pomoc ljudima suovisnicima.
tuma

Post by tuma »

Dugo smo svi pokusavali da je na razne nacine,sto pise Boban,pokusamo dozvati pameti.Isla sam sa njom kod raznih doktora,psihologa,kod svih koji bi joj mogli pomoci,ali nista.Ode 2-3 puta i vise nece.Razlog njenog pocetka sa drogom,znam,ali to vise nije bitno ,sad je najbitnije pomoci joj da se odluci lijeciti,pa iako ce to biti ignorisanje.Cilj je da shvati da gubi sve,da,joj sa nastavljanjem uzimanja droge jedino ona ostaje,znaci da je motivise da se trgne.A ja sam tu da joj pomognem da se lijeci,a ne da joj dam podstrek da nastavi sa ovakvim zivotom.Jedino preostaje ignorisanje,jasno sam joj dala do znanja da na mene moze racunati jedino kad odluci,ali bas iskreno,da ode na lijecenje.Bobane,nadam se da ce i kod nje biti uticaja kao kod tebe,ne znam sta bi drugo uradila jer puno toga nije uspjelo.
Trna ako mislis da bi nesto drugo pomoglo,pisi.
Veliki pozdravi za sve vas
Tobi

Post by Tobi »

Ovako Upravu si sto kazes da Razlog pocinjanja sa Drogom Nije vazan ali moras joj pruziti sve da bih ona videla da ima nes bolje od heroina,Ja zahvaljujuci ovom netu nisam postao narkoman ili barem ja tako to gledam,Ovde sam naucio puno toga i moram da kazem da uzimam bas puno droga aktivno ali naidje i period kad sam sebi kazem da sam poludeo,Nesto ti pukne u glavu,nemogu da se setim nista,to jes puno zaboravljam,sa Mamom se svadjam stalno,i sada kako ja mislim saznala je da se drogiram.Sada Slusajte,To je najveci problem,primer Ne samo moja majka mnoge majke znaju da him se dete drogira i nece nis da kazu i tek kad mi preteramo i vise za nas nema povratka one se ukljuce.Naravno nisu sve takve ali tako je u mom slucaju.Iz moje skole ja poznajem puno cura koje se drogiraju a njihovi roditelji nemaju pojma mada za sada to je samo exstasy speed hasis marihuana i to,ali tako to pocne i onda najgore heroin.Ja nisam jos probao heroin ali sam uzimao sve drugo.I ovo moram da kazem nemoj neko da se naljuti ali takvi smo svi mi,Ja bih puno voleo da probam heroin,to nisam ja,ali to je nes u meni sto mi kaze uzmi to je naj naj...Zasada nisam jos uzeo ali ja kazem sam sebi mozda cu uzeti jednom i vise necu,voleo bih samo da probam jos taj osecaj...

I sada pomoc za tebe,veruj mi ovo je tacno ma koliko ludo zvucalo,Ako hoces da je maknes sa heroina moraces da joj das slabije droge da je smire_Izvini sto ti ovo pricam ali tako mora:Primer ja kad mi je mnogo tesko i kad mi se uzima nes ja onda uzmem nes slabije i tako polako smirujes Krizu,jer ako svaki put uzima heroin kad joj je tesko onda vise neoseca zadovoljstvo vec samo potrebu da bi normalno zivela_Izvini za ovo nemoras me poslusati samo sam rekao sta mislim_Nadam se daces uspeti
adam*

Post by adam* »

:?:
cucla cucla cuclica
cokapeace

Post by cokapeace »

:?: :shock: O Bože...Tobi brate -tebi uopšte nije dobro! Kakvo je to skidanje,ako jednu drogu zameni drugom?
NIŠTA ti nisi naučio na ovom forumu! I dalje ti po starom... :?
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Post Reply