Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
Vlado_M

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by Vlado_M »

Doslo je sutra. Nista specijalno. Jednako kao i uvijek se mrak navukao nad grad i na TV-u pustaju pogresne serije i fudbal na africkom kupu nacija je ispod svakog nivoa i pije mi se pivo, a poslijepodne prokleto sporo prolazi... Lafo mi je kao krivo zbog toga. Nekoliko sati ranije sam isto tako jedva cekao da kazaljka dodje do pola cetiri i da razgulim kuci sa posla... Manje vise dani mi prolaze u iscekivanju necega. Sta cekam ? Pojma nemam. Valjda musicu da prdne ili tako nesto.

U devet sati igram basketa i poslije toga cu smrdljiv i oznojen svratiti u Skalu da sa isto tako smrdljivom i oznojenom ekipom ljudi razgovaram o finansijskom trzistu i seksu i sportu i kladionici i alkoholu. To je najljepsi dio dana. Basket i cedevita poslije njega i ceznutljiv pogled u pravcu krigli piva oko mene. Trenutno alkohol spominjem samo u proslom vremenu i nije da mi je lako. Jebiga... Jedino mi se cini da je noc vrijedna pomena ako sam se napio i izbudalesao i iskreveljio. Mozda sam samo neozbiljni jebeni tinejdzer zarobljen u debelom mlohavom tijelu dvadesetosmogodisnjaka... I trunem od dosade. Pola jutra sam proveo citajuci diskusiju na ekonomskom forumu u kojoj se cetrdesetogodisnjaci zale na svoje zene i zivot uopste. Bilo mi simpa da citam kako ih zene ne razumiju i nemilice prekucavaju limite na karticama i kako u braku Nesto jebeno ne stima i kako je zivot generalno kurac... To pricaju ljudi sa barem 6 nula na racunu. Kontam kako cu ja za 12 godina takodje biti tip sa sest nula na racunu, zarobljen u virtuelnom ekonomskom forumu i besmislenom zivotu uzivo i uzasnut prazninom u sebi... Znam, pronadji vjeru, Vladimire.

Moj djed je bio alkoholicar pola svog zivota. Nekad, pocetkom devedesetih se skinuo sa flase, prodao sve sto je imao u gradu i pobjegao na vrh planine. Tamo je cuvao ovce i vristao u šumi. Smirio se... Nije pio alkohol. Umro srecan prosle godine. Govorio da jedino zali za tim sto nije provalio tu foru nekih 15-tak godina ranije. Mozda ja jednog dana provalim da je u šumi spas.

Nazad na drvo. Preci su se zajebali.

A nije rad stvorio covjeka. Kontam da je to jos jedna varka, zamjena teza servirana od strane jebenih kapitalista... Rad stvara tovarnu zivotinju, nista vise. E, imao sam dobar dan na poslu danas. Nisam dobio zelju da pucam sebi u sljepocnicu, a imao sam energije da citam par sati poslije rucka.

Dolazio mi diler na posao. Istina, plivao sam mu 500 kerma od nove godine. Tip je prilicno korektan, mjesec dana me nije podsjecao da sam mu duzan, a non stop mijenja brojeve telefona pa ga nisam mogao nazvati da to zavrsimo... Izbrojao sam mu pare, 500 km mi nije danas prevelik problem. Ali rece mi tip nesto. Kaze ima dobar skank. Kaze dace mi komad da probam. Kaze - Oces da ti donesem ?

Nije bas da sam se tresao kao Jermenija osamdeset i neke, ali nije mi bilo ni svejedno. Ipak, stisnuo sam jaja i odbio. A nadam se da ce broj promijeniti prije nego ja promijenim misljenje.

Skank je povratak na staru stazu. Utabana. Vodi strmo. Sto vise njom odmices, nagib sve veci. Pri kraju, skoro da letis. A u dnu, mocvara puna govana (izvinjavam se damama).

Kad smo vec kod dama, da spomenem jednu ribu. Upoznao je u petak. Dobro izgleda i iz nekog tesko shvatljivog razloga je interesujem. Naravno, sad nemam pojma sta da radim.

Rijesice se samo od sebe.

Pozdrav.

p.S.

Evo Deks, post dugacak kao partija saha Smislov - Dugokontov sedamdeset seste u Tripoliju. Nisam odavno igrao.
saša-ex

Post by saša-ex »

Spremi tablu, igracemo...
SAMO CEO ŽIVOT...
deks-

Post by deks- »

"PLAY TOY",interesantna stranica za ubijanje vremena,pa ko hoce nek se javi.U 500 KM.
jana

Post by jana »

Vladane,skockaj se i budi otvoren za tu ribicu.Mozda je to ono sto cekas.Da te malo upeca i da podvuces dvije crte ispod svoga zadnjeg datuma.Sada ce jos malo i proljece.Mimoze ce u Sarajevo sa obliznjeg Mediterana.A mozda ti i vjetar sa Trebevica dosapne da nisi bas sve otkrio i razgolicio i da nije bas da se ne isplati za nista upirati.
Ja jos uvijek pamtim,Kralja Tomislava 36,stara jevrejska kuca,sa izrazitro visokim plafonima.Nikada ugrijati sobicu zbog visokoga stropa.A bile neke termoakumulacione,pa jorgan oko nogu,knjiga u rukama,a ispit u glavi.Svejedno,nije nikad bilo da se nije uvece promrzlo u crnom,studentskom kaputicu,u prolazu pokraj Parkuse.Ritual...Hajde ,Vladane ,nadji i ti neki ritual,koji ces upraznjavati redovno kad ti dodje da trebas zujati kao muha izmedju dvije krivine.Mozda tako izbjegnes da te spuca beznadje.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Za dvije crte je jos uvijek prerano... Trenutno sam u defanzivi, branim ovu jedinu.

Sanela, imam ozbiljnu zamjerku na funkcionisanje foruma -" Ne možeš dodati sebe na listu neprijatelja/ica." Jebiga.

U odlicnoj sam formi. Dodje mi danas Sibi na posao.

- Oooooo, Sibi, djesi covjece... Bila ti raja u subotu u Beogradu (kafana), a tebe nigdje...

- Bio sam i ja, razgovarali smo pola sata. Ne sjecas se ?

Bio sam trijezan.

Pitah juce drugog tipa - Kad ces otvoriti onu teretanu sto si mi pricao ?

- Otvorio sam je prije godinu i po...

- Hahahhaahhaha.

Dobro je. Otkazali su mi svi dijelovi mozga osim malog. Mali jos radi.
sanela

Post by sanela »

Vlado_M wrote:
Sanela, imam ozbiljnu zamjerku na funkcionisanje foruma -" Ne možeš dodati sebe na listu neprijatelja/ica." Jebiga.
Moraćemo nešto mijenjati. Sramota da nema ta opcija!
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Tako je... A imam jos jedan problem - zajebavaju me privatne poruke. Ne mogu da ih pisem. Cim kliknem na odgovori, mozak mi prestane sa radom i ne mogu da povezem ni prostuprosirenu recenicu. A ako je slucajno i napisem, tu tzv. PM, onda ona nigdje ne ode. Nece da ode... Ruga mi se u sentboxu. I ja je izbrisem.

Ok, bio je ovo jos jedan petak, jos jedan dan na poslu slican svakom drugom danu na poslu, ali dobro, iza mene je sada. Moze biti nezgodno ako ne volis previse to sto radis, ako imas utisak da si protiv svojih ubjedjenja ubacen u prokletu masinu, i to onda zna da preraste u patnju, u rezece uzmicanje, u batrganje pod navalom bijesa i bola...

Htjedoh reci - jos jedan usran dan na poslu. Tokom cijele prosle godine, u periodima kad sam apstinirao, usrane dane na poslu sam krajem radne sedmice sapirao alkoholom... Izadjem uvece kao covjek i napijem se kao svinja. Bilo je prijatno smrditi za sankom u birtiji, nalivati se pivom, velikim tocenim i malim u staklenim flasama i tuci tekilu i votku i eventualno vlahov, tu i tamo stresti red bull u sebe; smijati se imbecilnim šalama, buljiti u pijane ribe u oblacima dima i komentarisati rezultate na teletekstu... To lijeci, opusta i oslobadja stresa. Kuci se vratis sam i uzaludan i besmislen kao i uvijek, ali si suvise tup da bi bio svjestan icega osim zajebanog pritiska u besici koja prijeti da se rasprsne pod bujicom, kao casa od kristala... Okej, to se nikad ne desi, te besike su prilicno zilavi organi i mogu da funkcionisu i po pedeset i vise godina, ali osjecaj je prilicno stvaran. I shoranje u wc solju postane pravi uzitak... Jedna od ljepsih stvari u zivotu morona poput mene. A najvece zadovoljstvo predstavljaju one rijetke situacije kad postanes zrtva zena - lovaca na vikend alkoholicare. Provalio sam da postoji jedna cudna vrsta zena, prilicno svjesnih sopstvene ruznoce, koje u fazonu bogomoljke vrebaju pijani plijen u uglovima kafica, zatim ga odvode na mracna i tiha mjesta i tamo zlostavljaju... Posto te bogomoljke savrseno dobro znaju da nemaju sanse kod tipa kad je trijezan, ujutro odbijaju svaki kontakt i pretvaraju se da te prvi put vide, cime im uspijeva da umanje stepen zajednicke blamaze (blamaze ima samo ako te je neko od raje snimio sa njom, pa te uz mamurnu jutarnju kafu ubija od zajebancije). Cudno. Zajebano... Evo, ruzna debela plava studentkinja iz Trebinja tako muci mog druga Djoleta. Djole joj je dopao kandza jedne pijane ljetne noci, a onda jos jednom prije dvije sedmice. A prosle sedmice je jedva utekao na spavanje... I meni se ponekad znala dogoditi opisana situacija (poznata jos pod terminom skrnavljenje groba). Nije odavno. Iskreno, mozda i ne bih imao nista protiv.

Zvao me drug Djole veceras. Kaze - Vlado, cuvamo ti mjesto za sankom, odmah do pipe za tocenje... Ostade mjesto prazno. Pisam uz vjetar. Kurcim se. Ne pijem. Nemam blage veze do kada mogu izdrzati. Kontam da moram pronaci neki nacin da pristojno potrosim vece, a da to ne bude pijano bulaznjenje... Jos uvijek sam bez ideje. Zato kucam gluposti veceras. Zato sam sat vremena ranije igrao football manager 08...

A sad cu da radim sklekove. Mozda pocnem raditi na prici. Ne nedostaje mi inspiracija za pisanje. Gledao sam Rode... Mnogo dobra serija. Ne znam ko je pisao scenario, ali po mom je ukusu. Kao i glumacka ekipa...
bojanol

Post by bojanol »

Rode su i meni ok, ne pratim preterano, ali stvarno nije loshe. Svidja mi se sto ima onih jako teshkih scena, super mi je Mira Banjac, dodje mi da placem kad vidim kako igra.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

koje u fazonu bogomoljke vrebaju pijani plijen u uglovima kafica
mahhahahahahahahahahahhah nisi normalan stare mi mhahahahhahahhahaha
jbte stomak me zaboli
eee ba, rode su za-kon...jbga ja ne mogu da ih gledam preko b92 nego preko stage6.com, pa cekam svake sedmice ko' ozeblo sunce da postave novu...
a i ova nova sezona Lost je pocela...al' sam primjetila da pocinje da me nenormalno smara...jbte mislim toliko su iskomplikovali da ne znam jel' gledam heri potera ili bliski susret trece vrste...i ko su vise ti the others? mislim onaj buljavi mi ide na zivce nenormalno, isto' kao i Kejt koja bi i da se jebe, a da joj i ne udje...Lock je opet ja mislim puko totalno...a da ne pricam o onom nevidljivom govnetu koje ih eliminise...ustvari jedini gotivni likovi su sawyer i deba...
isto zadnja sezona Sopranosa...totalni nedostatak ideja...pljuc...
Mona

Post by Mona »

Vidi Vlado sto se ja smejem ...vidi vlado kako se deca igraju :lol: Prosto mi je zao sto sam uplatila kablovsku ovog meseca ,...ljudi ne znaju ni da zaustave ovaj los trip a kamoli da objasne,...onda se neki ovde pitaju sto neki od nas ne pomazu ostalima...nemam vise zivaca...sad bih samo da se smejem :lol:

http://forum.krstarica.com/showthread.p ... 94&page=11

...vidi Vlado kojih slucajeva ima,...smej se,..mi smo ZDRAVI naspram ovoga ... :lol:

...Sanela pliz ne brisi zbog linka...evo primera sta se desava kod nas...smeh,tuga,jad....sta reci...Rode :lol: :lol:
Locked