Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
maxlo

Re: Metadonska terapija

Post by maxlo »

Uh Tuzna sta ti je zivot sve priredio pa sad ovo i sa bratom.......maxlo ti zeli svu srecu ovog sveta,ako je neko zasluzio onda si to ti.........drzi se i cuvaj sebe
Ziveti u harmoniji sa zakonima univerzuma je put ka najvecem zadovoljstvu
amyna

Post by amyna »

Čitam i iskreno , ne kužim oko čega se svađate .

1. Metadon je izlika za neuspješnu borbu protiv heroina(kako nama ,tako i doktorima).U Hrvatskoj je Metadon dostupniji od Normabela(bivši Apaurin) i dr.Sakoman je protiv Metadona , iako je glavni zadužen na državnom nivou za borbu protiv narkomanije , no , niko ga ne pita jer država se ne želi obračunat sa heroinom.

2.Ja sam trenutno navučena na hept i mogu posvjedočit da je to GORE OD DOPA 100 PUTA. Dobro , ja san ka ono zbog saobraćajne ,ka boli me i te šeme ,pa moram znaš , ne mogu funkcionirat ....i muž donese

3.Onog trena kad prihvatim činjenicu da moram ostat u krevetu tjedan dana bez išta , skidanje je tu , bez iti jednog hepta i bilo čega . KRIZU MORAMO PROĆ ILI NIŠTA OD NAS
...JA SAM ZADNJI ROMANTIK NA OVOM SVIJETU ŠTO SE SPORO KREĆE I ČEKA KRAJ...
Boban

Post by Boban »

Pozdrav,moram da se umesam ja sam do pre godinu ipo dana kupovao recepte za metadon za 50e plus boca viskija.Poznavao sam ljude iz raznih gradova u Srbiji koji su to isto radili i mislim da metadon nije nikakav prijatelj narkomanu.Taj isti doktor mi je dao prvo metadonsku terapiju da bi je kasnije posle ukinuo da bi ja morao posle da dolazim sa kintom i viskijem svake nedelje jer nisam vise imao snage da jurim kombinacije. :(
lizard

Post by lizard »

Sale reagovo sam iz razloga zato što je meni skidanje metadonom bio i ostao najbolji način. Održavanje je nešto drugo, svejedno, mislim da je 1.000.000 x bolje ići kod Dr. po svoju dozu nego istu kupovati na ulici nikad ne znajući hoće li baš taj šut biti zadnji.
Ostavljam ovaj topic onim kojima je i potreban, bez moralisanja.
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
zombi

Post by zombi »

pozdrav
evo ja sam bio na 18mg metadona i presjekao sam ga sa kutijom tramala(retard 100mg) 2-3 madako max.
to sam pio 14 dana i svaki dan u fitnes centru 2 sata,
i evo nema krize

http://forum.narkomanija.ba/posting.php ... &f=7&t=803#
:rock:
Modesty

Post by Modesty »

polako prijatelju,samo polako...riješio si se fizičke...tvoja borba i muka je tek ispred tebe
Tužna

Post by Tužna »

I ja kažem isto!!!!!
Modesty

Post by Modesty »

Zombi,super je to što si napisao kako si se skinuo sa metadona jer nam to skoro niko nije,tj. onima koji su na metu koji zbilja je zlo kad se navučeš na njega...eto,može se i to je vrlo ohrabljujuće...piši šta sad radiš,koji ti je sledeći korak....treba da ga bude jer problem narkomanije se ne zasniva na fizičkoj krizi.
zombi

Post by zombi »

http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.php?f=2&t=1820
dao sam odgovor na ˝vaše ispovjesti˝
pozz
xyx

Post by xyx »

reshavanje fizichke krize je tek pochetak skidanja... psiha dalje pravi problem i treba naci "svrhu" skidanja (bukvalno)...

po meni, psihoterapija obavezna, plus neka preokupacija tipa posao ili neshto slichno. Nzchi OBAVEZE, da ne bi imao vremena da razmishljash o bilo chemu drugom...

jer "dokoni um je djavolje igralishte" ;)
Locked