Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
raskorak

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by raskorak »

Kakva je situacija kod matorog cinika?
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

heheheh odlican opis raskorak...matori je izgleda presao u ilegalu...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Moglo bi se reci... Matori cinik se osjeca sigurnije kad vidi da ova tema lagano tone na dno stranice. Ova birtija je u posljednje vrijeme zesce posjecena, narkomana ima vise nego ikad :). I unesrecenih roditelja i to. Jebi ga.

A i nemam vam nista posebno za ispricati. Cekam da me proguta rutina... Uzivam u svakodnevici i trudim se da ne razmisljam. Odavno sam provalio da propadanje vazda tece progresivno, a oporavak degresivno. I kad maksimalno userem motku, kao sto sam je usro u novembru i decembru, pa se konacno dozovem pameti, nije mi tesko da svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujem... Evo me sada, svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujem. Yo Yo magarac. Normalno, kasnije ce se napredak usporiti i polako cu poceti da tapkam u mjestu. A onda opet idemo nazad. Jebes ga, barem ne mirujem... Promolio sam prije par dana prvi put nos iz kuce. Nista specijalno. Nadjem svoju ekipu u Skali i sjednem za sto.

- Gdje si covjece ? Sta se desilo ?
- Nista. Malo sam se odmarao...
- Aha...
- Aha.

Odavno sam sa ljudima prestao da pricam o gudri. Ipak, skontam tu i tamo da mi zdraknu u zjenice kad se vidimo, pa znam da im problematika ne izmice bas onoliko koliko bih zelio. Moguce da razgovaraju o tome kad me nema. Svejedno... Nista nisam propustio. Zemlja se u medjuvrmenu obrnula nekih petnestak puta oko sebe same i malo napredovala u putu oko Sunca. A sirota mala plava planeta je zesce sjebana - ni ovdje nema snijega. Ljudi izbacili baste i sjede vani u sred januara. U mjestu u kojem je najniza izmjerena temperatura 25.01. sezdeset i neke bila - 42 C... Dobro, nisam ja neki ljubitelj zime, a nemam ni hotel na Jahorini, tako da me manje vise zaboli za globalno zagrijavanje. Cak sta vise, vazda sam se lozio na toplije krajeve i pricao o tome kako cu kupiti neki komad zemlje u srcu Pacifika i tamo provesti cetvrtu deceniju zivota i to... Medjutim, provodjenje plana u praksi zesce skripi, nesto mi proces bogacenja ne ide dobro u posljednje vrijeme (jebu me rashodi). Zato bi me pravo obradovala varijanta da Pacifik dodje meni. Zivio ugljen dioksid i efekt stakle baste i slicna sranja.

Prilicno sam cvrst u apstinenciji. Znam da nije poseban fazon biti cist od heroina ako pijes blokator, ali ponosan sam na to sto nisam jos uvijek zveknuo niti jedno pivo ili drugo alkoholno pice. Sega, komika... Bas sam sinoc bio na dvije slave i ostao dobar djecak. Liznuo casicu onoliko koliko sam morao da ispostujem obicaje i to je to. I nisam vristeci pobjegao nakon deset minuta razgovora. U stvari, bilo mi je prilicno prijatno.

Dlaka je falila da danas odem na posao. Rekao sam da hocu. Ali, nesto mi se nije dalo. Pokusacu sutra ponovo.

Uzeo prije nekoliko dana da radim sklekove. Ljetos sam mogao odraditi 250 komada u pet serija za dvadesetak minuta... E, tada sam uradio 47 u pet serija i gmizao po podu poput dzinovskog crva u smrtnim mukama. Posljednja serija je brojala citavih sest (slovima : sest) sklekova, prije nego sto sam legao na trbuh i udisao prasinu punim plucima... Pravo mi je krivo sto me niko nije snimao kamerom. Pustis na TV-u snimak moje vjezbe i ubacis u dno ekrana broj telefona cijim okretanjem mozes donirati 2 KM bolesnoj djeci Afrike i napravis pravu stvar... Kontam da bi snimak patnje smeksao i najtvrdja srca...

Prosao sam dva tiketa u dva dana, popravio licni buzet. Buljim nocima u TV, gledam kako skakucu teniske loptice po Melburnu. Spavam svake noci dva puta po dva sata... I sanjam odvratne stvari.

Gutam knjige. I cekam Nesto.

Pozdrav.
adam*

Post by adam* »

Matori......stisni guzicu i idi na posao.......ovako ce da te pojede ta prasina........
cucla cucla cuclica
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

pfff pa ja tako uvijek izgledam dok radim vjezbe...a da me neko snimi u akciji, umjesto gladnoj djeci u Africi dao bi mi licno donaciju, samo da ne gleda kako se meljam ko' kisna glista...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ma sam se uvijek bavio sportom onoliko koliko mi je dop dozvoljavao, pa mi je zesce krivo kad vidim da mi je fizicka sprema na nivou kisne gliste u invalidskoj penziji... Ali bice bolje vremenom. Valjda.

Nesto sam uzeo zadnjih dana da razmisljam o jednom problemu koji imam u odnosu sa ljudima - nikako ne pamtim lica... To je nevjerovatno, u stanju sam godinama da se druzim sa ljudima i smatram ih prijateljima, a da ujedno nemam blage veze koje su im npr. boje oci ili kakav imaju oblik nosa, usiju i to... Bas uzeh danas da se testiram sa kolegama na poslu i skontah da sam nevidjeni moron. Naravno, ta glupost me cesto dovede u neugodnu situaciju, pojma nemam koga bih trebao pozdraviti na ulici ili birtiji i tome slicno... Vazda ljudi mene prvi pozdravljaju, a ja se onda prisjecam odakle se poznajemo. Bas mi se desilo prvi ili drugi dan od novog pocetka da zateknem u Skali Majkija sa novom ribom i Acom. Sjede za stolom. Cura mi totalno nepoznata, ali to je sasvim okej, Majki svake sedmice ima novu curu, to je pravo tesko pohvatati... Rece mi da se zove Natasa. Osim imena, za desetak minuta koliko su tu jos boravili, uspio sam da zapamtim da je plava. Za ostalo, pojma nemam. Sljedeceg dana ponovo odem u Skalu i ponovo nadjem Majkija za istim stolom sa nepoznatom curom i Acom... Za razliku od jucerasnje, ova cura je crnka. Kulturno joj pruzim ruku da se upoznamo. Rece mi da se zove Natasa i da smo se dan ranije vec upoznali. Hahahhahaha, ofarbala se jebote... Da sam je barem upoznao prethodne noci, mogao bih se vaditi da sam pijan i to. Ovako sam samo tuzno saopstio da imam Alchajmera i da bolest brzo napreduje...

Procitao sam juce clanak u novinama koji mi je popravio dan. To je izjava Nikole Legrotalje-a. Poznat lik. Kao sto svi dobro znamo, rijec je reprezentativnom defanzivcu Juventusa, koji je karijeru poceo u letecim magarcima iz predgradja Verone i to... Jos u Chievu je bio ekstra igrac, ali je po prelasku u Juve naprosto propao i godinama ga nigdje nije bilo. Tek je od prosle godine ponovo poceo da igra na vrhunskom nivou. I novinari ga pitaju na koji fazon je uspio da se vrati u formu. Tip hladno kaze - "vec dvije godine nista nisam jebo. Zivim u strogom celibatu. Nista ne jebem vec dvije godine. Zivim u strogom celibatu..." Hahahahhahah. Covjek spoznao boga i duhovnost i odlucio da se kloni culnih zadovoljstava... Pa jebes ga, evo i ja zivim u strogom celibatu, vec odavno nista nisam jebo, pa sam opet daleko od ekstra forme, a i nikako da spoznam tog boga i razvijem se u duhovnom smislu. Nije fer :)...

Poceo sam da radim, od juce. Nista posebno. Nisam izgubio sposobnost manipulacije ljudima i laganja. To mi je izgleda urodjeno, nema posebne veze sa gudrom... Fino. I odvratno u isti mah.

Izlazim redovno i gledam utakmice. Ne pijem. Podnosljivo je. Ipak, kontam da je pravi izlazak vikendom uvece jos uvijek prevelik zalogaj za mene. Ne bih izdrzao, a da se ne prihvatim flase... Jebiga.

Dani prolaze. Danas je dvadeseti dan kako sam cist. Bravo ja.

Ugodno vece zelim i dobru zajebanciju...
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

kongrechulejshn...
to sa licima mislim da ima sto posto veze sa gudriranjem...ja prilicno dobro pamtim dogadjaje iz djetinjstva, i to ne samo onako globalno nego i detalje...dok recimo sto se tice skorijih stvari, pamtim detalje tipa oblik nosa, usiju, nekog mirisa i to, al' zato se ne sjecam ne samo faca, nego citavih situacija...moja raja kada prepricavaju neke dogadjaje i to bas one u kojima sam se nalazila kao glavni lik i kojih bih se trebala sjecati, ja se gubim maksimalno... ono nemam pojma o cemu pricaju...to ti je prava sjebada...
dete svemira

Post by dete svemira »

Ti si jednostavno sasav covek.
:lol: :D

PDT_Love_14 :heart: PDT_Love_07 PDT_Love_14 PDT_Love_14
Misli koje misliš
su život koji živiš.
Mona

Post by Mona »

Dobro je...ja samo zaboravljam imena..."drago mi je ja sam ta i ta"...posle 3 minuta zaboravim kako se zove.... :? Kazu..ima vezba...kad se sa nekim upoznas,kad cujes ime,...ponavljas ga jedno vreme,odma po upoznavanju,znaci jedno 10 puta...hahaha....Milena,Milena,MIlena.....hahaha i kao zapamtis..."nije tesko,probajte,sigurno cete zapamtiti ime svog sagovornika" .... :lol: Izgleda da mi treba mnogo vise vremena,...dana,da zapamtim ko se kako zove ...jbt pomislice ljudi da sam toliko nezainteresovana,...da me ne zanimaju imena,...mozda nece hteti da se druze sa mnom? a sta mislite ? ...

I tako...urekla sma sama sebe ....Da li verujete da mozete da ureknete sami sebe ? Kad vam nesto ide kako treba,kad su vam neke stvari skroz ok,...i onda pocnete da pricate o njima,da govorite naglas svoje odusevljenje o tome kako vam nesto ide ok ...E bas tad...ko da me Djavo slusa....odma' mi se to o cemu sma pricala se okrene...i ne bude vise kako treba ....Naime...pisala sam ovde kako mi sex prija vise nego ista,kako me leci,kako ga volim,kako bi mozda i Vlado trebao da se okrene vise sexu nego gudri....dobro,pricala sam i van foruma o tome kako volim sex koji sam tada imala :lol: ...za sve su krivi moji napadi ironije i cinizma...bolje da sam cutala jelte :roll: ...I eto...nestade mi moje zadovoljstvo...sad moram da cekam :lol: :lol: ahahaha ....

Da li stvarno verujete da mozete da izbaxuzirate sebe ako pricate kako vam je lepo pa vam se naglo sve okrene ? Meni se okrenulo.....kontam da sam sama kriva jer sam tebi Vlado pocela da pricam o sexu,pa me Sale prekinuo...Sad se raspadam jer nemam sexa.... :? :lol: :lol:
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ipak se okrece :)... Snaci ces se ti vec nekako i to. Frajere treba s vremena na vrijeme mijenjati, samo ne valja pretjerivati :)... Ja cim javno izjavim da imam dobar tiket, padnem na najsigurnijem paru.

Ja pamtim imena, ali sta mi to znaci kad ne znam kako izgleda osoba koja mi je rekla... Kontam da to kod mene nije do gudre, to je jednostavno do toga sto sam moron. Sjecam se kad sam radio test inteligencije - mogao zapamtiti i ponoviti 8 cifara unaprijed i unazad, a nisam bio sposoban da sklopim obicnog slonica od puzli, aahahahhahah. Doktor mi pomagao :

- Vlado, evo vidi... Na sta te ovaj djelic podsjeca ? Od cega bi mogao biti ?
- Pojma nemam. Ne podsjeca me ni na sta.
- Evo, pomoci cu ti... To je surla, Vlado. Vidis ?
- Aaaaaaaaaa. Fakat surla.

E, vidio sam prije dvije veceri u Skali ribu koju vrijedi zapamtiti (i uspio). Cura me vratila nekih sedam godina u proslost, podsjetila me na nekoga. Bas kontam veceras kako je prava steta sto nista necu preduzeti po tom pitanju. Dobro, mozda se opet trznem kad je budem vidio i eventualno jos jednom.

Sta ima novo kod vas ? Trula nedjelja ili nesto bolje ? Kod mene pravi penzionerski dan, proveo sam ga zijevajuci i blejeci u teletekst i prozdiruci sve jestive mase u stanu i slusajuci po 1000 put iste cd-ove i citajuci knjigu koju niko osim autora i lektora nije procitao itd... E, imam upalu misica, juce sam bio zesce aktivan. Popio jedno pivo, ali nije upala od toga, mislim. Jebiga, nikako nije moglo drugacije. Otisao na skijanje na Jahorinu, perfektan dan i dovoljno malo turista da ne moram dugo cekicati za zicu i ... pravo sam zardjao. Napravio nekoliko zica i jednom se polomio kao picka, a zatim se zakucao za stolicu u Rajskim vratima i herojski se borio sa telecim misicima. Dobri su bili. Zalio ih tocenim tuborgom i osjecao se kao da sam bog na Olimpu... Imam sad neke boje na licu, ne licim vise na les koji su zaboravili zatrpati.

Za nekih pola sata cu ganjati loptu po sali. To mi je druga rekreacija u novom pocetku. Za prvi put sam ocekivao da cu biti katastrofa, najgori pojedinac na terenu. Ocekivanje sam u potpunosti ispunio. Igrali smo protiv nekih klinaca rodjenih 89.-te godine, poveli 5-1... Poslije smo primili barem deset komada. Djeca nas nakantala. Ostarilo se :). Za veceras ocekujem da igram lose.

Juce napisao zamalo pjesmu. Nisam bio zadovoljan. Jebe me posao. Stari Grci su u pravu. Jebes rad. Rad nije za covjeka. Covjek treba da lezi pod palmom i meditira i pise tragedije i filosofiju. Eventualno i da nesto jebe. Da jede i pije.

Rad je za robove. Pitam se da li su robovi u Staroj Grckoj za sebe misli da su uspjesni i korisni clanovi drustva, da li su se borili za karijeru i poslovni uspjeh i usavrsavanje i napredovanje... Da li su za pametnije od sebe mislili da su paraziti.

Sutra radim. To mi kvari raspolozenje.
Locked