STA SAD RECIDIV POSLE 6 GODINA!!
Moderator: sanela
Re: STA SAD RECIDIV POSLE 6 GODINA!!
legendo u sebi si nosio nesto, nesto sto te ponukalo da se uradis.. mozda... u sekundi prelomila je strana zla.. to je zeznuto, zeznuto je kad u jednoj sekundi vrtis milijun filmova da, ne, mozda, kako, nema veze, sto??? kuzis i prevagnes na stranu iako znas da ces se poslije kajati.. zato dobro sjedni i razmisli, razmisli sta imas, razmisli sta te kopka i lagano rijesi ono sto te opet povuklo k dopu.. poslije ces znati da si hrabar i da si pao i da si se ustao.. izmami na lice sretne crte.. ali imaj na umu da ce biti tesko ali poslije shvatit ces da je vrijedilo...
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
Joj boze dragi,sto je ovaj zivot,stalno neke borbe.Ja trenutno pokusavam svoju kcerku iscupati iz kandi droge,ona nece,nije svjesna da je na samom dnu,a ja neznam kako joj pomoci.Vi znate kroz sta ste sve prosli,iscupali se,pa zar vam nije jasnu koju ste bitku dobili-najvecu-bitku za zivot,pa nedajte tom neprijatelju da opet upravlja vasim dobrim zivotima.Borite se sto prije,da vam nedaj boze,ne postane svejedno sta imate,sta je na kocki i sta imate za izgubiti,a koliko vidim ulozi su jako veliki.Savjet jedne majke je da se sto prije uhvatite u kostac sa najvecim zlom.
Mikice, tebi ne treba momentalno nikakav savet, mislim, cim si se OVDE javio, SHVATIO si da ti treba pomoc i to brzo zatrazi, slobodno i bez ustrucavanja!!!
Predivno ti je islo bez toga, pokusaj da sve te lepote zadrzis, a USPECES SAMO AKO SI CIST!!!
Sta je sa druge strane na vagi VEC ZNAS!!!
Pozdrav.
Drzim ti palceve!!!
Predivno ti je islo bez toga, pokusaj da sve te lepote zadrzis, a USPECES SAMO AKO SI CIST!!!
Sta je sa druge strane na vagi VEC ZNAS!!!
Pozdrav.
Drzim ti palceve!!!
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Kazes "Samo da ne saznaju moji". Ne znam ko ti je pomogao prilikom skidanja pre sest godina, al' predpostavljam da su to, upravo bili tvoji. Lecenja nema bez porodice, i prvo sto moras da uradis je bas to cega se najvise plasis, moras da priznas. Moj brat je takodje imao recidiv nakon nekoliko godina. Pokusavao je sam da se skine, al' tonuo je samo dublje i dublje. Priznao je i ponovo smo krenuli na lecenje. Prosli smo kroz isti pakao kao i nekoliko godina pre toga. Sada je ponovo godinu dana cist. Zato, sto pre reci tvojima. To je prvi i nezaobilazni korak u lecenju.
SESTRA
kada sam ja napravila recidiv,imala sam isti problem kao kolega na čijoj smo temi.....već posle 20 tak dana me je sam se počela osječati očajno zbog pada ali mi je bilo još strašnije posle svega priznati taj pad,PONO ajme meni,kako je to strašno zvučalo,svi su mi več uveliko poklonili povjerenje,prošlo je toliko godina....mislila sam da je kraj svijeta ako saznaju,takvo poniženje se ne može preživjeti i tako ja odlučim da se koprcam sama.
Kontam,imam godine,iskustvo,moram pokušat,moram se izvući jer to zbilja želim.....ali dragi moji,vrdo se varaju oni koji osuđuju i na prvu kaža:slab si karakter,nemaš dovoljno volje...nisi dobra...pa da je to sve tako lako...kamo puste sreće.....kupim ja sebi lijekove za skidanje,probudi me kriza i ja čvrsto odlučim da danas počinjem sa skidanjem....izdržim do pposle podne.........auuuuu,počinje teška borba,psihička kriza...lomi me razara...počinjem racionalizirat,manipulirat sama sa sobom...drži-nedaj sve dok se ne slomim.....zato što sam bila sama.U kući roditelji,djete,to mi je bila dodatna tačka za samomanipulaciju,kao moram uzeti malo da mogu funkcionirat,da ne primjete....i tako ovo nanovo,ŠUT!
Agonija nastavljena.....ZATO ŠTO SAM SAMA!
Hvala Bogu,moj šef saznaje što se dešava samnom i on kao bivši ovisnik i dugogodišnji apstinent me ozbiljno savjetuje da nekom moram reći,odlučujem se za bivšeg muža.
Koja sreća,više teret nisam nosila sama......NISAM VIŠE BILA SAMA,ŠANSA ZA SPASENJEM JE POVEČANA!
Tih dana se namjestilo tako da je i moja majka slučajno saznala,ostavila sam na desktopu mail upućen svom šefu i ona je pročitala....prve reakcije,šta da vam kažem,hoće me izbacit iz kuće,ludilo opšte....mrtva sam za nju...ALI,TO JE SAMO PRVA REAKCIJA!
Sjedamo svi za sto,ja bezuslovno pristajem na sve..............nemate pojma kako sam bila sretna,rasterećena,KONAČNO,NEKO DA MI POMOGNE..........NE MOŽE SE SAM,NI JA SA 38G,NI SA VELIKIM ŽIVOTNI ISKUSVOM,NI SA DOBROM ŽELJOM ZA ČISTIM ŽIVOTOM......KAD ŠURUJEŠ SA DOPOM,TEŠKO ĆEŠ SAM I TREBAŠ POMOĆ!
nema tu puno pametovanja i filozofije....nema puno dobre volje jer će te izradit narkoman u tebi sve i da nećeš...trebaš nekog sa strane da ti pomogne...pred dopom je ovisnik nemoćan!
Kontam,imam godine,iskustvo,moram pokušat,moram se izvući jer to zbilja želim.....ali dragi moji,vrdo se varaju oni koji osuđuju i na prvu kaža:slab si karakter,nemaš dovoljno volje...nisi dobra...pa da je to sve tako lako...kamo puste sreće.....kupim ja sebi lijekove za skidanje,probudi me kriza i ja čvrsto odlučim da danas počinjem sa skidanjem....izdržim do pposle podne.........auuuuu,počinje teška borba,psihička kriza...lomi me razara...počinjem racionalizirat,manipulirat sama sa sobom...drži-nedaj sve dok se ne slomim.....zato što sam bila sama.U kući roditelji,djete,to mi je bila dodatna tačka za samomanipulaciju,kao moram uzeti malo da mogu funkcionirat,da ne primjete....i tako ovo nanovo,ŠUT!
Agonija nastavljena.....ZATO ŠTO SAM SAMA!
Hvala Bogu,moj šef saznaje što se dešava samnom i on kao bivši ovisnik i dugogodišnji apstinent me ozbiljno savjetuje da nekom moram reći,odlučujem se za bivšeg muža.
Koja sreća,više teret nisam nosila sama......NISAM VIŠE BILA SAMA,ŠANSA ZA SPASENJEM JE POVEČANA!
Tih dana se namjestilo tako da je i moja majka slučajno saznala,ostavila sam na desktopu mail upućen svom šefu i ona je pročitala....prve reakcije,šta da vam kažem,hoće me izbacit iz kuće,ludilo opšte....mrtva sam za nju...ALI,TO JE SAMO PRVA REAKCIJA!
Sjedamo svi za sto,ja bezuslovno pristajem na sve..............nemate pojma kako sam bila sretna,rasterećena,KONAČNO,NEKO DA MI POMOGNE..........NE MOŽE SE SAM,NI JA SA 38G,NI SA VELIKIM ŽIVOTNI ISKUSVOM,NI SA DOBROM ŽELJOM ZA ČISTIM ŽIVOTOM......KAD ŠURUJEŠ SA DOPOM,TEŠKO ĆEŠ SAM I TREBAŠ POMOĆ!
nema tu puno pametovanja i filozofije....nema puno dobre volje jer će te izradit narkoman u tebi sve i da nećeš...trebaš nekog sa strane da ti pomogne...pred dopom je ovisnik nemoćan!
Oprostite na greškama prilikom kucanja
KAD STE SVI DOVOLJNO JAKI I HRABRI DA SE BODETE IGLAMA ONDA BUDITE JOS JACI I SPASITE VLASTITI ZIVOT!!! Svako ima sranja u zivotu, pa sta bi bilo da se svi podju drogirati zbog silnih problema!? Najlakse je uraditi se i sta onda? Milion puta veci problemi i sranja!!!
Majketi?
Srdacan pozdrav!!!
Srdacan pozdrav!!!
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
- joesspappa
Najveci problem zavisnika je ostati cist...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
DOBAR DAN !
Ponovo čitam i ponovo ne virujen u ovo što vidim , za trenutak , pa onda jednostavno znam ono što mikica333 i Modesty znaju , i pišu i iščitavam između redova , teško razočarenje nas samih nama ....lako što iznevjerismo roditelje i okolinu , čak i djecu (?) , RAZOČARALA SAM SEBE ,...11 GODINA
Onog dana ,15.08.1993.,prvi i posljednji bijeg iz požeškog zatvora napravile ja i frendica , i nakon toga oformljen zatvoreni odjel koji nije desetak godina radio , odležala do daske(kraja) i nakon izlaska furala se luđački sve do 15.08.1996. (išla na zavjet Gospi) , 4 puta završila na hitnoj od overdoza u te tri godine .
Što se to promjenilo u meni pa se hvatam nečeg što sam mislila da je iza , da mi se više NE MOŽE DOGODITI , koji kurac se meni desio pa ponavljam sranja? Jesam , bila sam sretna tih 11 godina , ali ovih 8 miseci mi dokazuju kako ne znam živjeti bez dopa. ZAR NIJE TAKO ? Imala sm problema koje sam rješavala kao i svi normalni ljudi ,i ne vidim zašto nisam nastavila dalje tako . Muž ko muž , nije savršen ali je O.K. ,a ja sam sada u situaciji da sam NJEGA IZRAVNO OPTUŽILA ZA SVOJE DROGIRANJE :vom: :vom: :vom: MRZIM SAMU SEBE
Ima 15 min da sam zvala I. da mi spremi jedan i jedan , jedan piz dopa i jednu bocu hepta(u nas daju smrvljene tablete hepta u vodi jer misle ka da se to ne dila ,he he ... :drinkers:
ZAŠTO JA ?
Ponovo čitam i ponovo ne virujen u ovo što vidim , za trenutak , pa onda jednostavno znam ono što mikica333 i Modesty znaju , i pišu i iščitavam između redova , teško razočarenje nas samih nama ....lako što iznevjerismo roditelje i okolinu , čak i djecu (?) , RAZOČARALA SAM SEBE ,...11 GODINA
Onog dana ,15.08.1993.,prvi i posljednji bijeg iz požeškog zatvora napravile ja i frendica , i nakon toga oformljen zatvoreni odjel koji nije desetak godina radio , odležala do daske(kraja) i nakon izlaska furala se luđački sve do 15.08.1996. (išla na zavjet Gospi) , 4 puta završila na hitnoj od overdoza u te tri godine .
Što se to promjenilo u meni pa se hvatam nečeg što sam mislila da je iza , da mi se više NE MOŽE DOGODITI , koji kurac se meni desio pa ponavljam sranja? Jesam , bila sam sretna tih 11 godina , ali ovih 8 miseci mi dokazuju kako ne znam živjeti bez dopa. ZAR NIJE TAKO ? Imala sm problema koje sam rješavala kao i svi normalni ljudi ,i ne vidim zašto nisam nastavila dalje tako . Muž ko muž , nije savršen ali je O.K. ,a ja sam sada u situaciji da sam NJEGA IZRAVNO OPTUŽILA ZA SVOJE DROGIRANJE :vom: :vom: :vom: MRZIM SAMU SEBE
Ima 15 min da sam zvala I. da mi spremi jedan i jedan , jedan piz dopa i jednu bocu hepta(u nas daju smrvljene tablete hepta u vodi jer misle ka da se to ne dila ,he he ... :drinkers:
ZAŠTO JA ?
...JA SAM ZADNJI ROMANTIK NA OVOM SVIJETU ŠTO SE SPORO KREĆE I ČEKA KRAJ...