novi rat

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
M-48

novi rat

Post by M-48 »

Otac sam 22 godisnjeg sina koji je krenuo krivim putem. Dugo nisam znao za problem, mozda bi nesto uspio ranije i napravit. Niko od komsiluka, njegovog a i mog drustva mi nije rekao. Svi su znali za Heroin ja sam samo znao da ide po tehno zabavama. Bio sam i ja nekad mlad i kad sam vise puta namirisao travu u sobi, cuo da ponekad pojede ekstezile, cjelo vrjeme sam bio ubjedzen da moj sin nece probat Heroin. Prosao sam cjeli rat sa momcima koji su prije bili na heroinu i naslusao prica o tom zlu. Strasni borci i saborci, nije bilo mjesta predrasudama ulog je bio zivot! Ovisli smo jedan od drugog i prosli skoro sva ratista zajedno, cjelo vrjeme na prvoj liniji i uvijek prvi u akciji. Sa njima sam probao travu i par puta akinetone. I sad imam knedlu dok ovo pisem. Kako je to glupa droga koja samo trazi alkohol i neku akciju ili sto bi rekli armijski doktori -idealna za rat. Sansu da Heroin probam imao sam u Italiji u zatvoru, dok sam nekad davno varacao dug toj drzavi. Cudan je osjecaj kad u sobu sa 7 zatvornika udje malo Heroina. Sebe sam smatrao svjetskim covjekom koji je dosta toga probao pa zasto ne i heroin. Jedan poznati Sarajvski kockar i sibicar me je odgovorio rjecima „ tako sam ja dobio hepatitis C a ti razmisli. Nemoj biti glup! Jebo zabare naciste!“ Uzeo je prvi parvljeni spric, ubrizgao sebi heroin pa dao drugima. Nije mi bilo lako odbit, dvoumio sam se par mintuta pogledao na kalendar i odustao. To je bio sav moj kontak sa drogama. Strasno mi je tesko dok ovo pisem ali ako moja prica natjera nekoga barem na razmisljanje o tom zlu nije uzalud.
Sad vas moram napustiti, obecao sam sinu da cu ga sutra voditi na skijanje u Sarajevo. Znam da ima malo snjega ali Izradim li osjecat cu se odgovornim za sljedeci recidiv. Pozdrav dobri ljudi.
Baba Naca

Re: novi rat

Post by Baba Naca »

Dobrodosao M 48!!!
Citacu te, naravno, kao i ti mene, mada ces korisnije savete dobiti od mnogih koji su duze ili dugo strejt!!!
Nasi sinovi su vrsnjaci, pa se nadam da cu i ovde pronaci nesto korisno za NAS +!!!
Pozdrav,
Cije ono bese (na forumu): LAKO JE PRUTU DA SE SOKOLI KAD BIJE DECU NJEGA NE BOLI ? :axe:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Modesty

Re: novi rat

Post by Modesty »

od josseapappe
Post Reply