Iskustva iz centra u Crnoj Reci
Moderator: sanela
Re: Iskustva iz centra u Crnoj Reci
da zensko sam,nisam se ja lecila tamo ali ima ko jeste meni blizak...ne bih se raspravljala dalje,kazem da je moje misljenje o crnoj reci takav i tesko ce ga iko promeniti.. a ocajan znaci sranje,toliko skotova na jednom mestu...reci nemam..zao mi je
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ja sam gledala neke reportaže o toj komuni i u svakom slučaju mislim da je daleko bolji od ulice,neko bude i u vrlo renomiranim komunama pa mu ne pomogunu.Čudni su putevi Gospodnji.
moj brat je tamo,6 meseci je ok.Orvi put posle 8 godina,on licno kaze da je zadovoljan i da zeli da ostane i pomaze drugima...
Svaka komuna je na svoj način dobra onima koji ozbiljno žele da si pomogunu ali svaka.
Oni koju komunu doživljavaju kao zatvor,ja ću im reći da sam se upravo tamo naučila šta znači biti SLOBODAN/OSLOBOĐEN.
Oni koju komunu doživljavaju kao zatvor,ja ću im reći da sam se upravo tamo naučila šta znači biti SLOBODAN/OSLOBOĐEN.
Ja sam cuo da u tom centru tuku kako oni kazu za tvoje dobro. Bas se i ne slazem sa tim. Jedan dugogodisnji narkoman hteo to ili ne biva odbacen od drustva i sistema u kojem zivi i ono sto mu je prvo potrebno kada resi da ostavi drogu je ljubav i prihvacenost.
Pozovi me u dan nevolje!
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
- miratesman
Niste dobro onformoisani,To je pre svega duhovno-misionarski centar.A moj sin dolazi krajem meseca na vikend i sam ce Vam napisati kako je tamo.
Imace te pravo iskustvo iz prve ruke.
Imace te pravo iskustvo iz prve ruke.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
Ja nemam nista protiv da se ljudi tamo lece ,ako nekome to pomaze okic,ja sam samo rekla da se meni ne svidja nista vezano za to mesto,drago mi je ako je tvoj sin dobro i ako mu oni pomazu,svakako je bolje i to nego da je na ulici..pozdrav
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
- miratesman
Odavno nisam bila na ovoj temi i forumu jer mi je sin bio 5 dana na vikendu.Upravo je dosao iz Crne Reke,posle 6 meseci i danas se tamo vratio.Obecala sam da ce Vam on napisati o iskustvima,ali prosto nije stigao.Proveo je 2 dana u putu i samo 3 za celu porodicu i prijatelje.
Komuna je kao i svaka druga-surovi su uslovi jer je izolovana -na vrhu same planine.Trenutno ih ima 80 i taj broj se stalno odrzava.Posle prva 2 meseca upucuju se dalje na rehabilitaciju u manastire u Loznici ili na planini Cer.On je odlucio da ostane sve vreme u Crnoj Reci.Postoje jednostavna pravila ponasanja koja moraju svi da postuju.Pravila nisu teska i kako on kaze samo budala ih krsi.Za nepostovanje postoje sankcije- kaznene mere,raznih tipova.On kaze da su mere delotvorne i sankcionisanje ljudi koji ih krse mora da postoji kao u svakoj zajednici.
Toliko od mene.
PS.Da jer tako lose i crno on ne bi zurio da se vrati upravo u Crnu Reku i odbio da ode u Loznicu gde mu je nudjeno.
Komuna je kao i svaka druga-surovi su uslovi jer je izolovana -na vrhu same planine.Trenutno ih ima 80 i taj broj se stalno odrzava.Posle prva 2 meseca upucuju se dalje na rehabilitaciju u manastire u Loznici ili na planini Cer.On je odlucio da ostane sve vreme u Crnoj Reci.Postoje jednostavna pravila ponasanja koja moraju svi da postuju.Pravila nisu teska i kako on kaze samo budala ih krsi.Za nepostovanje postoje sankcije- kaznene mere,raznih tipova.On kaze da su mere delotvorne i sankcionisanje ljudi koji ih krse mora da postoji kao u svakoj zajednici.
Toliko od mene.
PS.Da jer tako lose i crno on ne bi zurio da se vrati upravo u Crnu Reku i odbio da ode u Loznicu gde mu je nudjeno.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
Centar u Crnoj Reci je jedan od najboljih u Srbiji... To mogu da tvrdim iz licnog iskustva, tamo mi je ujak vec godinu dana, najboljeg druga sam poslala tamo pre 5 dana, imam jos poznanika tamo ali ne zelim da ih imenujem.... Mislim da ljudi koji ne opravdavaju nacin na koji se tamo ti momci lece imaju neki problem sa sobomili su suvise demokratski orijentisani, pa ljudi nama je to demokratija i donela... Ja sam prva koja ne podnosi nasilje ali verujte mi tamo toga nema, batine dobije onaj ko zasluzi i tamo se jednostavno zna red.
Mislim da centru ne treba nikakva reklama, imaju dovoljno sticenika... Da je ocajan kako pojedinci pisu ne bi ih bilo toliko. Pozdrav svim pristalicama ovog centra....
Mislim da centru ne treba nikakva reklama, imaju dovoljno sticenika... Da je ocajan kako pojedinci pisu ne bi ih bilo toliko. Pozdrav svim pristalicama ovog centra....

Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!