Potrebna mi je pomoc! Narkoman iz Podgorice

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
unconscious

Potrebna mi je pomoc! Narkoman iz Podgorice

Post by unconscious »

Veliki pozdrav za sve ucesnike foruma!
Evo i mene po prvi put sa vama!
Ja sam narkoman iz Podgorice. Imam 25 godina i vec nekih tri godine aktivno uzimam heroin, a poslednja tri mjeseca i intravenski...
Jako puno puta, odavno sam prestao da brojim, sam pokusao da se "skinem" sa dop-a... Sto "na suvo", sto uz neke glupave terapije koje mi je propisao ljekar od kojih sam bio kao biljka, potom sam prosao i metadonsku terapiju... Nema sto nijesam probao, izuzev subutex-a... Ali, svaki put sam se vratio heroinu... To vam je, vjerovatno, poznata prica...

Zasto ja ovo pisem... ZATO STO MI TREBA POMOC!!!

porodica je odavno digla ruke od mene...

Sam sam i nemam nikog ko bi mi pomogao...

I pored toga sto sam narkoman, radim i studiram... Snalazim se kako znam i umijem da nabavim dop... Ali ne kradem i ne varam nikoga da bih do njega dosao!

Trenutno sam na poslu, pa ne mogu pisati vise!!!

UGLAVNOM! LJUDI, MENI STVARNO TREBA POMOC!!!

ZA POCETAK MOLIM NEKOG IZ HRVATSKE DA MI NA E-MAIL ILI PRIVATNOM PORUKOM NAPISE NA KOJI NACIN I U KOJEM GRADU I NA KOJOJ, PREDPOSTAVLJAM PRIVATNOJ KLINICI, MOGU JA, DRZAVLJANIN CRNE GORE, DOBITI SUBUTEX I KOLIKO KOSTAJU TE TABLETE.

MOJ DOKTOR MI JE KAZAO DA BI MI DVIJE KUTIJE OD PO, VALJDA, OSAM MILIGRAMA BILE SASVIM DOVOLJNE ZA DVA MJESECA, KOLIKO PREMA NJEGOVIM RIJECIMA MENI TREBA DA BUDEM CIST ZA POCETAK DA BIH NASTAVIO DALJE UZ NJEGOVU POMOC BEZ HEROINA.

DAKLE, MOLIM VAS DA MI JAVITE KAKO STRANI DRZAVLJANIN MOZE DOCI NA PREGLED U DUBROVNIK, SPLIT ILI ZAGREB I DOBITI TERAPIJU SUBUTEXOM...

KOD NAS U CRNOJ GORI TAJ LIJEK JOS UVIJEK NIJE LEGALIZOVAN, IMA GA NA CRNOM TRZISTU, ALI JEDNA TABLETA KOSTA CIJELIH CETRDESET DO PEDESET EURA! A JA NEMAM 40*60, ODNOSNO 2.400 EURA ZA 60 TABLETA!!!

NADAM SE DA CE SE MEDJU VAMA NACI NEKO VOLJAN DA MI POMOGNE I DA CEMO NEGDJE U HRVATSKOJ POPITI KAFU ILI SOK ZAJEDNO, KADA DODJEM NA PREGLED I PO TERAPIJU...

VELIKI POZDRAV IZ, DANAS SIVE, HLADNE I KISOVITE PODGORICE!
Modesty

Re: Potrebna mi je pomoc! Narkoman iz Podgorice

Post by Modesty »

Dobro došao među nas i jako me raduje vidjeti da neko želi pomoć,da želi izači iz tog tamnog i začaranog kruga.
taj tvoj doktor nema pojma kad ti kaže da ti sub treba dva mjeseca,sa subom se skida fizička kriza a svi znamo koliko je to dana....a šta posle????
Skidao si se i do sad i opet se vraćao...nije išlo,jel da...pa teško tako ide....koliko znam a znam,kod vas nema kvalitetne grupe Anonimnih narkomana,preostaje ti onda vrlo kvalitetna i dugotrajna psihoterapija,seanse jer medikamenit pomažu ali ne liječe psihu sami od sebe..idu u paru ili komuna dragi prijatelju....znaš,komuna ti je dobra stvar,ne zadrži sa na predrasudama koje ti je neko nametnuo o njima.

u svakom slučaju drži se i piši nam
raskorak

Post by raskorak »

Izvini Modesty, kako to doktor nema pojma??? To što ti smatraš da je samo jedan način lečenja ispravan ne znači automatski da si upravu kada pričaš o tome.

Pozdrav novom članu foruma.
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
komsije

Post by komsije »

a sta je sa komunama u cg?
``zli razgovori,kvare dobre obicaje``
Modesty

Post by Modesty »

navela sam tri načina a ne jedan
komsije

Post by komsije »

izvini nisam procitala,a jos sam se i zacudila da ti nisi pomenula komunu.
``zli razgovori,kvare dobre obicaje``
davor

Post by davor »

Znam da se u crnoj gori isto nedavno otvorila jedna kuca reto centra..Ako te bas interesuje mozemo ti saznati broj..
U svakom slucaju je bolje od subotexa..
Ja govorim u svoje ime meni doktori nisu mogli puno pomoci,bar ne za trajno...
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
unconscious

Post by unconscious »

Pozdrav ljudi! Drago mi je sto se vise vas javilo od sinoc, kada sam postavio oglas...

Da pojasnim za doktora...

Zasto dva mjeseca sub. Pa, kako mi je objasnio, da bih skinuo krizu, da ne bih uzimao dop to vrijeme, ali kako mi doktor rece sub daje dobar osjecaj... nema crnjaka, depresije i slicno... naravno da je predlozio lagano smanjenje terapije...

Zelim da probam i sa sub. da se skinem...

Ako to ne uspije... ne znam... pokusacu na drugi nacin...

Jos jednom molim svakog od vas, ako neko zna na koji nacin mogu u Hrvatskoj dobiti pregled i sub. da mi to napise u privatnoj poruci... nije mi problem da dodjem i da platim pregled i tablete...

Uzgred... terapijska zajednica ne dolazi u obzir, jer radim na jednom mediju... takodje ne dolazi u obzir ni "Anonimni narkomani" jer sam crnogorcima prilicno poznat....

Uhhh....
Modesty

Post by Modesty »

Kriza traje 7 do 10 dana a za depresiju postoje antidepresivi i psihostabilizatori.
Da se nebi uzimao dop,postoje blokatori tako da mi taj tvoj doktor stvarno nije jasan.
miratesman

Post by miratesman »

Postoji provatna klinika za bolesti zavisnosti u Beogradu,ul Miklosiceva br, 9..Oni lece pre svega psihoterapijom uz suboxson. Mozes pogledati njihov sajt http://www.spec.clinic.org.
U toj klinici sam videla dosta pacijenata upravo iz Podgorice.
Samo napred.Hvala bogu da imas zelju da se lecis.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
Post Reply