Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Modesty

Re: Metadonska terapija

Post by Modesty »

Strašno!
davor

Post by davor »

Buraz moja je zelja da budes totalno cist i da se jednom skines i sa hepa,pa da nam se svima javis i kazes kako si totalno cist i kako je dobar osjecaj biti totalno normalan i boriti se sa svim sto zivot nosi kao i mi ..
Volio bi da uzivas u pobjedi..Evo ja cu te zamoliti:hajde buraz moj makar probaj,vazi...
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
Tužna

Post by Tužna »

Sale tog doktora poznajem jako dobro tako da o njemu moze jako puno da se kaže,a to što je rekao da je met jedini sa skidanja sa dopa ima svojih ličnih interesa.
saša-ex

Post by saša-ex »

Naravno, a taj njegov licni interes se zove Hemofarm...
SAMO CEO ŽIVOT...
Modesty

Post by Modesty »

Sve je to neki lični ili "viši" interes ali ne pravda nikoga jer kome je taj interes jači od savjesti,nije baš dobar ljekar,možda je trebao otići u bankare ili šta već znam gdje.
Šef neuropsihijatriske klinike u tuzli ne dozvoljava matadon i zbog toga je na neki način kažnjen Tuzlanski kanton..ne dozvoljavaju im razne projekte zbog toga ali čovjek i dalje neda metadon jer se to kosi sa njegovim etičko/moralnim normama.
Metadon je droga koja stvara tešku ovisnost i bez obzira što se postepeno smanjuju tek po prestanku uzimanja nastaju prave muke...uz čemu je onda caka,pa prestanitega uzimat odmah i počnite sa skidanjem...to vas čeka svakako stim što će te si uštediti vrijeme,zdravlje i eventualno novac.
A ko metadon koristi isključivo da bi se skinuo,koristi ga u jako maloj količini samo prvih par dana tijekom jake fizičke krize.
lizard

Post by lizard »

Sale ti si stvarno car pare i magle! Nevjerovatno šta pišeš. Ali:) pošto si mi drag, da ti pokušam pojasnit:) Postoji nešto što se zove esencijalna lista lijekova. Sve lijekove na toj listi plača ministarstvo zdravlja. Na toj listi Metadon ne zauzima ni 0,% nego manje od 0,00% Da zanemarimo zakon o javnim nabavkama koji ima čak i Srbija, nekome ko ima škole koliko ti godina, prebacivati da je uveo terapiju radi smiješnih para je krajnje nozbiljno! Jedna stvar je tvoje mišljenje o Metadonu, druga stvar je valjati gluposti o nečemu o čemu nemaš pojma ili nisi kompetentan. Možda ja samo griješim, možda sam samo malo nervozan od posla, možda je meni taj Metadon pomogao, možda je zemlja okrugla, možda sumljam da se DNK može promijenit ali:) znam da DNS može sigurno!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
Tužna

Post by Tužna »

PARE,PARE POKREĆU SVET,briga njega dali će tebi met pomoći ili odmoći,važno mu je samo da što duže budeš na njemu.Tako je U NS-u. jako lako možeš da dobiješ metadonsku terapiju,što je ranije bilo veliki problem jer su lekari hteli da ti pomognu, a sad ti daju met pa ti vidi kako ćeš se skinuti sa njega.
saša-ex

Post by saša-ex »

Dragi Lizard, licno poznajem coveka, poznajem situaciju u Novom Sadu, znam kakva je situacija u Srbiji. Znam da postoje doktori koji preprodaju metadon i subotex po deset puta vecim cenama, od onih koje su realne. Sve ovo pisem jer mi je muka od njihovog licemerja. Nije mi samo jasno odakle ti znas kako stoje stvari kod nas?
SAMO CEO ŽIVOT...
maxlo

Post by maxlo »

Metadon u bg-u moze se naci po ceni od 3000 din.-300 kapi....sto puta sam se skidao sa metom i to sam ga pio samo u periodu krize....desetak dana.....pomogne definitivno ako ne zaglibis sa istim,medjutim ebes ti met,subotex,lekove,bilo kakva pomagala ako............................
Ziveti u harmoniji sa zakonima univerzuma je put ka najvecem zadovoljstvu
Tužna

Post by Tužna »

Maxalo i ja isto kažem,ne može ti pomoći niko ako ti ne želiš sam sebi,pogotovo u današnja vremena.
LJudi brat mije na metu 3 god.kao skido se,a pored toga se još radio i dopom,juče ujutru se overio.I ko je tu kome pomogao kad on nije hteo sam sebi.
Locked