Cijeli koncept demokratije je obicno sranje, glupost... Atina je kao kolijevka demokratije, a tamo je pravo glasa imalo jedva 10 % stanovnista. I ljudi su "svima" dali pravo glasa cisto iz razloga da bi pokusali eliminisati potkupljivanje poslanika. E sad, da su stari Grci bili zadovoljni demokratijom, ne bi Sokrat i Platon i Aristotel izmedju ostalog razbijali glavu konceptom idealne drzave.
Zvuci pravo odvratno da svi imaju jedan glas. Milosevicu su godinama seljaci donosi odlucujucu vecinu... Sto bi se bilo ko nadjebavao sa seljacima ?!
Btw. Modesty, nemoj misliti i da je u Hrvatskoj mnogo bolje. Tamo su isti tipovi, samo su malo bolje zapakovani i to...
Za mene je bojkot i ismijavanje pravi odgovor, kad pojedinac vec ne moze nista promijeniti.
Ali, vjerujem da ce se do 2076. godine stvari konacno srediti i da cemo svi razmisljati o poslu i zajebanciji i sportu i seksu, a necemo se ubijati zbog vjere i nacionalne pripadnosti.
ahha necemo necemo...do tada cemo vjerovatno koristiti neke lasere i slicne futuristicke kerefeke...
izbori....pa to je zajebancija ziva... barem ovde. Ideja je fina....i ljudi vjeruju. Misle jadni da ce s tim sto ubace onaj komadic papirica u kutiju(ili pritisnu dugme na ekranu) nesto promjeniti!!??? kakva zabluda. Oni one papirice ba recycle poslije hahaha-pa onda prave nove za iducu godinu. Kad bi amerika zapravo dala glasanje u ruke naroda nestali bi brze nego sto su cigani nestali iz Sarajeva na pocetku rata...(ne zamjerite...ne mislim nista ruzno u romima, nego tako je bilo)...to je sve opticka varka.....vi ovde glasajte...osjecajte se dobro, zadovoljno da ste eto kao nesto postigli....a mi cemo zapravo izabrati umjesto vas . odlicna fora. hilari nece nikad pobjediti jer je zena, Obama josh manje jer je crn..jebi ga tako je. Kaze meni neki tip, kao pa to je white house a ne black house. tako isto , na zalost, i goverment razmislja. To ce biti neki bjelac, koji zvuci kao demokrata ali je u srcu republikanac i to je to.....nema tu nekih izbora.
eto ....
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
ma daj, da nece Edwards dobiti izbore...ja mislim da Obama ima dobre izglede i ako nista svidja mi se zato sto nije politicki namazan...tj. nije plivao u tim vodama dovljno dugo...s druge strane za republikanca ne glasam ni u ludilu, ali nazalost poslije posljednjih izbora me ne bi iznenadilo i da skotovi pobjede opet...
ustvari realno gledajuci razlika izmedju demokrata i republikanaca bar sto se tice vanjske politike maltene ne postoji ...mislim teoretski da, ali u praksi nema nikakve razlike...a stvari u kojima se razlikuju tipa taksa, abortusi, kontrola vlade i to su marginalne u poredjenju sa sranjem koje rade drugim zemljama...
Tja, koliko ljudi, toliko cudi...Nisam bas mislio da ulazimo u neku ozbiljniji debatu,al dobro...Tesko je naci svrseno drustveno uredjenje, tesko je naci i idealnog politicara, u Srbiji bar znamo da sve konce vuku oni koji se i ne prijavljuju na izbore...Ali opet, ne mogu da se pomirim sa tim da ostanem kuci u nedelju. Zato cu glasati za Borisa. A to sam i pitao, al* mi niko nije odgovorio...
Vlado, bez uvrede, vi Srbi iz Bosne uvek ste bre imali malo iskrivljenu sliku o srpskoj politickoj sceni, to sam provalio