Nijedno od vas dvoje, kao ni niko od nas ne moze zaboraviti proslost. Niko ne moze da zna sta ce ga cekati u buducnosti. Sta preostaje!? Ziveti DANAS...
Potpuno je nebitno sta se i kako desilo to sa njim, koji su razlozi pocetka njegovog drogiranja. Koji god da je razlog, sam po sebi je egocentrican. Niko ne moze podneti pritisak ako se uvek trazi secanje na drogiranje... to se zove drogiranje na suvo... drugo je ako on sam dobije zelju da prica o tome... A pre ili kasnije ce se ta zelja javiti... naravno ako bude dovoljno dugo str8 da shvati da ce mu to doneti olaksanje...
Evo mi ovde na forumu glabamo o nasim zivotima, neki cak i godinama... jer nam je to ventil. Neko ide kod lekara, neko prica sa prijateljima, a od skoro u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Podgorici i Ljubljani (6 godina SLO) postoje sastanci Narkotics Anonimus, sastanci narkomana i uopste zavisnika u oporavku, na kojima se iznose svi moguci problemi i za vreme aktivnog drogiranja i obicne zivotne dnevne stvari... Isto tako postoje i sastanci prijatelja i porodica zavisnika, onih na koje smo bili upuceni u svom oporavku, oni koje smo gadno povredili, onih koji su na bilo koji nacin imali oslonac u nama ili mi u njima... Na tim sastancima se dele iskustva, nada i osecanja. Bez osude, bez pitanja...
Kad smo kod osecanja napisala si : "Pitam se da li me on voli i da li bivsi narkoman uopste moze da ima emocije lisene sebicnosti i egoizma."
A ja tebe pitam: Kakva to druga vrsta emocija postoji osim onih vezanih samo za svoje JA...?
supruga bivseg narkomana
Moderator: sanela
- joesspappa
Re: supruga bivseg narkomana
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Joess,znala sam da je ovo tema za tebe,samo sam te čekala....sve si lijepo napisao,tj.tačno.
- joesspappa
Mod, ja bih najvise voleo da sam duduk za ovu temu i za forum uopste, ali sta cu, kad nisam... onda daj da ovo moje iskustvo i nase uopste podelimo sa nekim kome zivot visi o koncu... i ko hoce da cuje...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Modesty wrote:takođe pokušaj odbaciti od sebe tu predrasudu o antidepresivima.On nije lijek za narkomaniju.
Samo da kažem nešto u vezi antidepresiva i tableta uopće.
Ja mislim da jaroslava prolazi kroz životnu situaciju kada je normalno da se pojave osjećanja tuge, nespokoja, apatije isl. I ta osjećanja su tu dok ona ne pronađe pravi način rješenja situacije u kojoj se nalazi. Potrebno je to razlikovati od depresije kao oboljenja kada se propisuju antidepresivi. Mislim da nema potrebe da ona poseže za tabletama, jer čim pronađe rješenje ona će se osjećati bolje... Nekada je potrebno i da se osjećamo loše, ne treba zatrpavati emocije hemijskim supstancama. Ali, opet svi mi imamo svoj način nošenja sa problematičnim situacijama, a iskreno, ja sam uvijek protiv tableta, jer je to vještački. Osim, naravno, kada nije neophodno i medicinski opravdano.
Oh, drago mi je da neko deli moje misljenje. Svaka tableta je vrsta droge: na engleskom lek=drug. To je vestacka supstanca koja zamenjuje odredjene prirodne supstance u nasem organizmu i privremeno otklanja problem, ali i remeti prirodan balans prirodnih supstanci naseg tela. Kad Modesty kaze da strejt osobe koriste tablete - da, to je istina da ne-narkomani koriste tablete mozda i vise od narkomana, ali to samo govori koliko je duboko poremeceno ljudsko drustvo i prihvacen nacin zivota...Zato i nisam odbacila svog supruga - jer shvatam da su ljudi generalno zapali u nezdrav nacin zivota, a droga je samo jedan od njih. Nista manje lose nije biti debeo i ne baviti se fizickim aktivnostima, kockati se, gledati po ceo dan TV i igrati igrice, piti, jesti brzu hranu, izivljavati se u seksu bez ljubavi, lagati, itd, itd, a vecina ljudi zivi tako iako nisu narkomani. Da li je moguce ziveti u svemu tome odvojeno od takvog drustva, zdravo, i slediti svoje zivotne principe... Naravno da nije u potpunosti, moramo da pristajemo na razne kompromise...i da se trudimo da svojim primerom koliko je to moguce menjamo svoj mali svet i radimo na razvoju i edukaciji samih sebe i ljudi oko sebe...
Pozdrav. Zanimljivo, krajne interesantno:) Složio bi se da iskren razgovor rješava većinu problema. Koliko sam uspio pohvatati muž ti je sad OK? Dobar otac, ima karijeru, živ, zdrav, neovisan? Izvini u ovoj bajci ti imaš problem. Problem sa samom sobom. Draga riješi se svoje depresije a muža ostavi na miru 
Razumijem ja i tvoj strah «koga su zmije ujedale i guštera:) se boji!» Svejedno u životu nema garancija, ljudi sanjaju a Bog određuje. Ova priča me podsjeti na kako naći idealnog partnera, teško draga, teško. Idealnu sebe, mnogo lakše.

Razumijem ja i tvoj strah «koga su zmije ujedale i guštera:) se boji!» Svejedno u životu nema garancija, ljudi sanjaju a Bog određuje. Ova priča me podsjeti na kako naći idealnog partnera, teško draga, teško. Idealnu sebe, mnogo lakše.
Definitivno ima samo jedna kategorija društva koju organski ne podnosim: PAPCI!Kad Modesty kaze da strejt osobe koriste tablete - da, to je istina da ne-narkomani koriste tablete mozda i vise od narkomana, ali to samo govori koliko je duboko poremeceno ljudsko drustvo i prihvacen nacin zivota...
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
Pa, izmamio si mi osmeh:-). Hvala, ovako nesto valjda podsvesno i trazim - podrsku da sam na pravom putu i da treba da radim na sebi - posto sam podrsku svoje (bivse) porodice (mame i tate) potpuno izgubila i prestao je svaki razgovor osim formalnih kontakata. A to mi jako tesko pada posto sam u njima uvek gledala autoritet i pronalazila zivotnu podrsku.
P.S. nisam shvatila ono za papke, u kakvoj je to vezi sa onom mojom recenicom
Nema nikakve veze sa tvojom rečenicom, nego sa mojim radnim danom.P.S. nisam shvatila ono za papke, u kakvoj je to vezi sa onom mojom recenicom
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...

Da draga,ti definitvno sad imaš problem sa sobom a ne sa njim što uopšte nije loše,pametna si,obrazovana...evo i ovdje su dobila par mišljenja koji se uglavnom poklapaju,pa ti sad vidi.
Mi smo i dalje tu.