Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
cokapeace

Re: Metadonska terapija

Post by cokapeace »

Pa čemu onda služi forum i ova tema,nego o raspravljanju o nečemu,ali je očito da forum zrači pesimizmom
Upravo tako-služi za iznošenje mišlenja-ali ti svako mišljenje koje ti se ne dopadne,shvataš "pesimizmom",i ne možeš o celom forumu ceniti -po jednoj temi,a "juče si se pojavio.Pa ,pobogu,gde ćeš veći pesimizam-Skinuo si se sa Dopa,znači,ne zavisi ti dan više od jeb praška- Sada ti zavisi - od Hepa...crnjak!
.znaš.ljudi se posle 10g na dopu skinu na suvo za 10 dana...šta dramatizujete...niko od krize nije umro.....stisni zube kao muškarac i riješi to i nemoj nas ubjeđivati jer smo mi radili to što ti sad radiš a ti još uvijek nisi u našoj poziciji i slika ti je uža...tj. predstava cijele situacije u kojoj se nalaziš.
Sa ovim se u potpunosti slažem!
pogledajte čitav forum, pa samo nekakva osuđivanja,nešto...
Na ovo nemam komentar,zato što se ovo ne dešava,ali to bi ti bilo jasno da si prvo upoznao ekipu,i oni tebe,pre nego što si počeo da misliš da si kompententan da ocenjuješ situaciju ovde.
pozz
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
saša-ex

Post by saša-ex »

Prva konstatacija vezana za to da o metadonu pricate kao o heroinu bila je zbog nacina na koji pisete o njemu, podsetilo me je na na one price koje smo imali o heroinu, o kome smo pricali sa puno ljubavi, tepanja...
A o pesimizmu nema ni govora, pa ovde je bas suprotno prisutna poruka puna optimizma, a to je da se moze ostaviti metadon i da postoji zivot u kome se moze biti totalno strejt.
SAMO CEO ŽIVOT...
davor

Post by davor »

Davole dok su god mene tapsali po ramenu i govorili kako sam dobar(a bio sam katastrofa)moj je zivot isao prema dole.Kad su se pojavili ljudi koji su mi rekli stvari koje su me bolile i smetale mi jer su bile istina koliko god na prvu je bilo revolta u meni kasnije sam poceo da ih slusam i priznajem da su u pravu i tad je pocelo nesto da se desava..
I ono gore od mene je bilo prijateljski,najozbiljnije..Ja bi iskreno i od srca zelio da pocnes da radis na tome da se skines i sa heptanona,a ne da se interesujes koji je bolji ili gori..
I kao sto sale rece ima optimizma mozes biti totalno cist,zar to nije bolje nego da te tapsemo po ramenu i govorimo ti da si dobar i tako na metadonu..Razmisli malo drug
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
lizard

Post by lizard »

Bezze mogu ti pomoci ko tusi centru taj "americki metadon" ili kako je prosao na tenderu, haha. Firma koja ga proizvodi je gigant farmaceutske industrije. Zar Vijagra nije dovoljna reklama? Poznavajuci zakon o javnim nabavkama, pravo dobro ste prosli!!!
Meni je pravo drago sto nisam usao u program. Razlog je sto volim da glumim gospodina, samim tim, nacin izdavanja ljeka mi nije odgovarao. Nisam bio dovoljno jak da glumim kera, ni da dolazim po terapiju sa vecinom sa kojom sam se gudriro, pogotovo ne sa onim koji rade dop! Hvala osoblju crnog vrha sto je tako i sto nisu pristali na moje zahtjeve :lol:
Hep sam dosta vremena placao u fening koliko i dop. Razlika je bila samo u tome da me je hep mogao pokriti citav radni dan. Sto se jacine tice, najjaci met koji probah je Francuski.
Sale care u DNSu postavi da linkuje na terapijske zajednice kad kliknes na supstituciju. Jebiga drug, da si imao prilku mozda bi i danas bio na istom!
Davore sugradjanine, upravu si za hep i skidanje. Ja ne znam nikoga u Sa da je bio na odrzavanju a da je sad godinu cist! Daj Boze da grjesim.
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
saša-ex

Post by saša-ex »

Lizarde, u Beogradu se na odrzavanje primaju samo ljudi koji su HIV pozitivni, tako da nisam imao priliku sto se toga tice ali sam devet meseci pre odlaska u komunu bio na caju od maka, sto ti je prirodna supstitucija, sa radom i krizom identicna metadonu. I ne znam sta bi trebalo ljudima koji su na odrzavanju pricati, da li je bolje reci-slusaj prijatelju, ovaj sto je malo tamniji je bolji, probaj malo sa njim...ili im reci da postoji izlaz iz tog ropstva i sranja i podrzati ih da se bore.
SAMO CEO ŽIVOT...
lizard

Post by lizard »

Mislim stvarno si imao super izbor. Mislim i da je sasvim logicno gdje ima ulaz da ima i izlaz. He he sad se sjeti kad sam bio mlad i ljep narkoman. Pitam par starijih komana sta su radili kad su bili cisti? Kazu:"zivjeli normalno!" To tad nisam mogao ni zamislit!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
Modesty

Post by Modesty »

"Meni je pravo drago sto nisam usao u program. Razlog je sto volim da glumim gospodina, samim tim, nacin izdavanja ljeka mi nije odgovarao. Nisam bio dovoljno jak da glumim kera, ni da dolazim po terapiju sa vecinom sa kojom sam se gudriro, pogotovo ne sa onim koji rade dop! Hvala osoblju crnog vrha sto je tako i sto nisu pristali na moje zahtjeve
Hep sam dosta vremena placao u fening koliko i dop. Razlika je bila samo u tome da me je hep mogao pokriti citav radni dan."

Bravo Lizarde,napiši kako si se nakraju riješio heptanona.
Đavo

Post by Đavo »

Ok,nisam ja rekao da vi nemislite dobronamjerno kada kažete da prestanemo piti hep...U mom centru je neko na zidu napisao "EJ LJUDI,HEP JE DOP"... :-D Ima nešto u tome...ali mi što ga pijemo smo tako izabrali i jebiga...
Ne želim se više raspravljat o tome,pogrešno ćete me shvatiti...Kad ga prestanem piti,javiću vam(iskreno) jesam li promjenuo mišljenje i njemu ili nisam,kakve su krize i sve ostalo...

P.S.Evo šta znači ne prestati piti hep na vrijeme:Znam momka koji ga je pio par godina i koji bukvalno,ali bukvalno nije mogao ustati iz kreveta dok ne popije hep i dok ne proradi u njemu...Znači svjestan sam šta može uraditi,svjestan sam da je u nekim slučajevima(zloupotrebljavanju) i gori od dopa,ali isto tako mislim,da ko se suzdržaje nekih pravila on može biti lijek.

Pozdrav
Tužna

Post by Tužna »

Hej pa u Novom Sadu je sam Prof.Dr.Vuckovic nacelnik psihijatrije rekao da je met isto sto i dop.
saša-ex

Post by saša-ex »

Taj isti doktor zagovara metadon kao najbolji nacin za skidanje....
SAMO CEO ŽIVOT...
Locked