Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Bezze_Sa

Re: Metadonska terapija

Post by Bezze_Sa »

Krivo si me razumjela, čisti od heroina, tj. par mjeseci bili.... ok jeste malo vremena... Ja sam 3 godine na hepu, i meni je psiha drugacija nego kod njih, njima malo treba i da (iako su na terapiji...) opet pocnu se rokati... to govorim

@ Davor - Ja sam samo htio pitati za ovaj "novi" metadon koji je dosao, jer bas se osjeti razlika, ne mala, nego baš baš razlika. Zato sam samo htio pitati zna li ko, ko proizvodi taj hep. Jer kad sam pitao tehničara, kaze samo "americki" i to je sve.... Dosta raje koji su taman uspostavili neku apstinenciju, opet napravili recidiv ....
Što se tiče skidanja, svi koji su malo duže na hepu (par godina) 100% žele da i to izbace... oni koji su tek počeli, oni su druga priča... meni lično je dozlogrdilo... i ja lagano idem ka 0... iako idem 3x sedmično
Lagano al' sigurno.... :lol:
davor

Post by davor »

Ma kontam drug,vjerujem da ti je dodijalo..Evo i sam kazes tri godine si na njemu,ja sam jedno vrijeme u komuni vidao ljude koji su godinama na hepu i nemogu da ti opisem koliko su ih dugo drzale krize,znali bi i po mjesec dana da nespavaju i da ih bole kosti i tako dalje...
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
davor

Post by davor »

Ali zaboravio sam ti reci najbolju stvar od svega,dosta od njih dole sto su samnom zivjeli su se uspjeli skinuti i sa hepa,ali sam poslije primjetio da su oni bili najvise protiv heptanona
Modesty

Post by Modesty »

TRI godine na metadonu....ajmeeeee
davor

Post by davor »

Stvarno je puno tri godine zivota,najgore je sto se covjek nekako zavuce u to sve i takav nacin zivota mu postane normalan..A nije normalan..A godine prolaze...
Toliko ih znam koji govore bolje i to nego da sam na heroinu,,ali do kada i tako 3 godine,pet ,deset..
Ne treba se pomiriti sa tim da je to dobro...daleko je od dobrog..
Modesty

Post by Modesty »

Ljudi koji odobravaju to medadonsko održavanje su stvarno zločinci jer,tim postupkom samo srede svoji savjest jer su ih sklonili sa ulica a to što su im produžili u nedogled agoniju,što su im onemogučili(zbog te aluzije da su sad ok jer se ne fiksaju) da počnu sa zdravim i normalim životom..to nikom ništa.
Ponekad pomislim da je bolje biti na dopu 3 godine,dotači dno pa se okrenut za 360 stepeni ili crći.
Đavo

Post by Đavo »

Davore,znam da imaš mnogo razloga da misliš da ću čitav život ostat ne hepu ili gudri,jer i sam znam koliko hoćeš ljudi koji su na hepu par godina.Ali isto tako svi ti ljudi uzimaju hep da nebi imali krize,a ne da bi se skinuli.Znači popiju terapiju i onda idu po gudru.Pa priznajem,mogao bi pričati o hepu tri debela sata,što?Pa to mi je sastavni dio života(trenutno) i stvarno neznam što bi šutio o njemu!?I normalno da se raspitujem o njegovoj štetnosti i svemu,neznam šta u tome vidiš negativno?Stvarno želim da saznam što više o njemu,jer ga unosim svaki dan u organizam.Nemora mi niko vjerovati da ću ga prestati pit,meni je važno da ja vjerujem u sebe i u to.Drago mi je što na forumu ima dosta kritika,jer ipak svi smo mi ljudi koje treba gledati s rezervom i nikome od nas skoro da nemožeš vjerovati,ali mislim da ovom forumu fali podrška ljudi brate!Možete biti protiv hepa,i misliti da je gudra,ali ako se nekome život okrenuo za 360 stepeni odkako pije taj hep,pa jebemu miša ja ću ga podržavati,ohrabrivati,to je ono što fali forumu,a to je ono što svak od nas ovdje i traži!!!
Moje mišljenje za hep,je ako se jedan čovjek s njim uspio skinuti,to je već uspjeh i nemogu ništa pričati protiv tog lijeka!!
Modesty

Post by Modesty »

U čemu podrška prijatelju...najprijateljskiji savjet ti očito ne doživljavaš kao podršku jer ti se ne sviđa.
Evo ti savjet ako želiš pomoć:umjesto da razmišljaš o proizviđaču heptanon,njegovom dejstvu,počni razmišljat kad ćeš početi da se skineš...znaš.ljudi se posle 10g na dopu skinu na suvo za 10 dana...šta dramatizujete...niko od krize nije umro.....stisni zube kao muškarac i riješi to i nemoj nas ubjeđivati jer smo mi radili to što ti sad radiš a ti još uvijek nisi u našoj poziciji i slika ti je uža...tj. predstava cijele situacije u kojoj se nalaziš.
cokapeace

Post by cokapeace »

Slažem se...
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Đavo

Post by Đavo »

Pa čemu onda služi forum i ova tema,nego o raspravljanju o nečemu,ali je očito da forum zrači pesimizmom,htjeli vi to priznati ili ne.Izvini ali ja sam bio na 6ml,a danas sam na 2ml,što znači da smanjujem.Ja nikoga ne pokušajem ubijediti da hep valja,boli me kurac,nekom valja,nekom ne valja...Ali smiješna mi je furka,što ja ne upadam na temu subotex i serem svima "to je gudra ovo ono...",iako ga nisam ni probao(modesty ovo se ne odnosi na tebe,nego na pojedine likove),
ja shvatam da trebam smanjivati i da su to prijateljski savjeti,nisam konkretno mislio na davora,pogledajte čitav forum, pa samo nekakva osuđivanja,nešto...
Locked