Narkomanska grupa vs. ostatak svijeta

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Luna

Post by Luna »

ccc :roll:
Shone

Post by Shone »

Meni je glupo da uopste ovde nesto napisem jer mrzim svadju.
Al me cisto zanima jer si to citirala vedada? Ako je o njemu rec zar nije on kao uostalom i drugi moderatori bivsi narkoman?
sunrise

Post by sunrise »

jeste to sam njega citirala
nije ni meni namjera bila svadjati se ali me malo iznenadila ta izjava...
sanela

Post by sanela »

Od moderatora i autora ovog sajta samo je Šarkić bivši ovisnik, ali je sada savjetnik za alkohol i droge, što je mnogo važnije od činjenice da je bivši ovisnik. Vedad je ljekar, a ja sam socijalna radnica.

Pozdrav,

Sanela
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

...narkomani su izuzetno teski za rad jer su uzano tvrdoglava, lazljiva i podla grupa u kojoj vladaju asocijalna mjerila i standardi i koji bi i majku rodjenu prodali kad je droga u pitanju....
Ne želim da se bilo ko naljuti,ali razmisli malo...jebiga ovo je istina,i ne bi svi mi bili u tolikom problemu i nakon prestanka uzimanja da nam se svest nije toliko promenila...
Luna

Post by Luna »

u redu je istina je...ali sarkazam ima neke mjere....i zajebancija...on je postao malo previse sarkastican i cinican...Neko pise o necemu u zivotu i iz duse on mu se smije...ma daj....
i vrijedja...jakoooo punoooo vrijedja......to nije ok...to jedan doktor ne bi trebao da radi. i kad mu neko nesto kaze on jednostavno odgovori da se poklopis po usima jer si narkoman i nemas pravo glasa...Sanela...mislim da neke granice ima i da je ovaj put prevrsena...Ti to npr ne bi nikada rekla i uradila...malo je ipak previse i mislim da bi trebala skrenuti paznju na to...mi smo tu jer nam nije dobro ...ok? treba nam pomoc...zelimo je....niko nije tu radi fola...i takve stvari puno povrijede jer smo ionako ranjeni i osjetljivi i ne trebaju nam tudje bljuvotine....znam da se slazes sa mnom...jer i ti vjerujes u granice.....zato bih te zamolila da ucinis nesto....
a sunrise...nije me sjebao...ko je on da me sjebe...niko! Nego me je iznenadio...sokirao...sramota....njegova ovaj put. Tu se nasao sa ljudima koji treba pomoc sprdati....malo si pretjerao!
saces mi reci nemoj citati moje postove....i ne pravi se pametna i ne pametuj svakome jer si obicna narkomanka i kome ti mozes pomoci, jel tako? ccc....nemoj ni ti onda moje postove citati jer mi ne treba tvoja licna pomoc...niti si mi ikada pomogao niti je to moguce....Sanela i Avdija su posebni ljudi...nema ih puno takvih na svijetu.....skidam im kapu....uvijek! Sarkic je isto divan covjek...ima razumjevanja...ne zajebava nikoga...nije sarkastican...ne provocira...ne ismijava nikoga...nego razumije.....I to je to...sasvim dovoljno. A ovo je sramota i glupost........
:roll: :smt012 :smt102 :smt075 :smt116 :smt084 :smt006 :smt040
Last edited by Luna on Mon Sep 26, 2005 4:31 am, edited 1 time in total.
vedad

Post by vedad »

@Luna tvoje postove rijetko citam. dosadni su i konfuzni, sa puno gramatickih gresaka gdje izmedju redova izbija razmazeno deriste koje jesi i koje zeli da bude centar svijeta po svaku cijenu.
kako ce se doktor ponasati nije tvoje da sudis.

@svima ostalima ako mi neko moze pomoci i pokazati mi gdje ne smatrama narkomane ljudima i vrijednima postovanja? usput, za jednu novinu sam u sanelinom prisustvu izjavio da je narkoman dio drustva i covjek kao i svi drugi i ima ljudska prava te da je drustvo duzno pomoci svim svojim clanovima. ovisnicima izmedju ostalog. to izaslo u 100 000 primjeraka + moja slika attached. vecina se "normalne" populacije zgrozila na tu izjavu.
da me ovisnici nikako ne zanimaju i da ih ne volim ne bih bio ovdje. stoga te sudove o mom misljenju o nekim bolesnickim grupama bih molio da se ubuduce zadrze za sebe. takodje, molio bih da se malo povede racuna da obavezanost ljekarskom zakletvom ne znaci da se moze pustiti da neko rasipa tersluke i sebicnost. hipokratova zakletva ni u kom slucaju ne iskljucuje samoodbranu kada je ona neophodna.

puno pozdrava
katarinadimedici

narkomanka ili čovek?

Post by katarinadimedici »

Dokle god lekari i mnogi drugi budu ovako generalizovali narkomane kao "grupu" broj izlečenih neće procentualno rasti.Evo ga prvi primer:pojedinci će mi odmah odgovoriti da branim svoju narkomaniju i svoju ljubav prema drogi,te moj komentar i gledati kroz tu prizmu,a da sam ga potpisala kao neko ko nema veze sa drogom,možda bi krenuli u raspravu i odbranu svojih stavova!
Ja i dalje tvrdim da bar u ovo sadašnje vreme ima mnogo drugih "grupa" i ljudi koji su mnogo lažljiviji,podliji i uz majku bi prodali i dete u detetu,a da nemaju veze sa drogom!Mnogo takvih "normalnih" grupa ljudi susrećemo svakoga dana!Za razliku od njih većina narkomana uviđa svoj moralni pad!
Luna

Post by Luna »

bravo!!!!! bas tako....
a ti si se branio...samo ne znam od cega...sam si davao izjave i komentare...niko te nije napadao da se branis...ja sam se pokusala odbraniti na mom postu...od tebe..
shvatas li da sarkazam ima mjere i granica??? o tome se radi...i da si ti najpametniji i misljenja drugih ne vaze....uvijek ih omalovazavas...ne bitno sta si ti rekao u novinama...to su novine...ovo je forum...nas forum na koji si ti dosao da nam pomognes. pa zar ovako pomazes?? ismijavajuci se...ubadajuci gdje znas da ce da boli, spustajuci kome stignes??? gramatickih gresaka hmm??? Ja sam bila najbolji djak u srpsko-hrvatskom jeziku u svojoj skoli. Moji pismeni radovi kao i pjesme su se objavljivale. A pored toga zivim u americi vec 10godina...i dalje znam pricati i citati oba pisma...i dalje znam gramatiku...samo sto kad pisem ..ovdje barem nisam znala da moram paziti toliko na to...ali mogu ja..ako je potrebno. Nemoj molim te o gramatici i pravopisu....vjeruj mi. I vidis ti ...nisi imao nista pametnije da mi kazes nego da mi gramatika ne valja....wow....strasno!! odmah me u zatvor treba... :-D
ja ti ba nikad nista ne bi ne rekla da nisi onako odgovorio na jedan ozbiljan post...i da nisi pretjerao u sarkazmu...i poceo da vrijedjas vec. Ti mene ni ne znas a nazivas me razmazenim deristem??? cccc...svaka cast...ja sam daleko od tog derista....ja sam ozbiljna osoba koja zeli da se izvuce iz belaja u kom je...jer nisam nikad ni trebala biti u njemu. Ti si ovdje kao doktor koliko ja znam....da odgovoris na pitanja u vezi medicine i bilo cega u vezi toga. Ne da se svadjas i spustas ljudima koji su tu jer zele pomoc...a ne iz zajebancije.
Usput ja pricam 4jezika (S-H, talijanski, spanski i engleski)i to sva 4 pravilno...kad zelim i moram....
i opet kazem granice postoje...a cini mi se da su ovaj put prevrsene...
a sto se tice savjeta i pomoci.....:
Last edited by Luna on Mon Sep 26, 2005 6:12 am, edited 1 time in total.
Luna

Post by Luna »

i jos nesto...post kao ovaj:"
"Sam proces detoksikacije je maltene sitnica u poredjenju sa onim sto ocekuje nakon njega. Da bi se licnost ponovo vratila u stanje prije bolesti preporucuje se izdvajanje iz stare sredine sa potpunim prekidom kontakata,i obilata psiholoska podrska. Najcesca greska koju laici cine je kad vjeruju da se ovisnost moze izlijeciti preko noci ili da je ovisnost hir. Niti se moze izlijeciti preko noci vec je to proces koji traje godinama, niti je neciji hir "
-je ono sto je ocekivano od jednog doktora...na zalost takvi su rijetki....i to je ono sto me naj vise iznenadilo. Jer u pocetku, tvoji postovi su bili veoma drugaciji,...puni podrske i pomoci...i puf nestade sve. Eto vjerujes li mi da sam pomislila da je neki drugi vedad...majke mi...Odem na listu clanova i trazim jos jednog...eto...toliko me iznenadilo.
A sto se savjeta tice ovo je tvoj savjet bivsem narkomanu:"
"poslije cu ti napisati kako da lako zaobidjes blokadu dugotrajnih opijatskih antagonista.[/quote]"
ili neukusne sale:"Roditelje na lomace Oni i njihova ljubav su krivi za sve: za pogresna drustva, lose odluke, za igle sa virusima, stvari iz kuce prodavane po ulici Smrt roditeljima i njihovoj borbi sa ovisnoscu svoje djece DOP DOP DOP, DOP JE SAMO JEDAN "...znam ja da si se salio shvatas...no i sala mora da ima svoje mjesto, a tu joj nije bilo.
vidis...to je bilo previse...kao sto rekoh...ne bih nikada nista ni rekla za ovo ali kad postane personalno i prevrsi granice onda moram...da se odbranim :-D
Last edited by Luna on Mon Sep 26, 2005 10:11 am, edited 1 time in total.
Locked