I ja poštujem svačije mišljenje,iako namjeravam prestati piti met,logično gledajući,radije ću biti na njemu nego na heroinu.Kolike su kod vas cijene sub-a,jer mi je 90KM za manje od 30 tableta,stvarno previše i može li mi neko ko ga je pio reći šta,kako s njim.lizard,koliko si dugo pio metadon,kad si se zadnji put skinuo?Isreno,na početku kad sam tek počeo uzimati terapiju,imao sam veliku želju za horseom(naravno,psihičku),međutim,sada mi je totalno odbojan...i drago mi je zbog toga,jer vidim kakav mi je bio život dok sam uzimo gudru i kakav je sad(pogađaje koji je bolji).Ima li iko ikakav prijedlog šta ću poslije met-terapije.Mislio sam kad dođem do 0,prestati piti bilo šta,ali ako neko ima neki prijedlog koji će mi smanjiti šanse uzimanja H,volio bi to čuti.Usput,malo su mi bezze prepucavanja oko meta,niti će mene neko ubijediti da je met više štetan nego koristan,niti ću ja nekoga ko tako misli ubijediti suprotno,zato je to potpuno beskorisno...
Veliki pozdrav
Metadonska terapija
Moderator: sanela
Re: Metadonska terapija
E Bezze_SA,
Kod nas(u Mostaru) je bio Plivin,ali tablete.Sada je isto uveden taj plavi(nikome nije jasno odakle ta boja).Mi ne dobijamo bočice,nego u onim flašicama što se dobiju npr.kapi za oči.Ali sam jednom vidio da na njemu ne piše heptanon(kao na plivinim),nego metadon,ali raspitaću se ko ga proizvodi.Meni je također Plivin hep bio puno bolji,ali šta ćeš,ko nas pita išta.
Kod nas(u Mostaru) je bio Plivin,ali tablete.Sada je isto uveden taj plavi(nikome nije jasno odakle ta boja).Mi ne dobijamo bočice,nego u onim flašicama što se dobiju npr.kapi za oči.Ali sam jednom vidio da na njemu ne piše heptanon(kao na plivinim),nego metadon,ali raspitaću se ko ga proizvodi.Meni je također Plivin hep bio puno bolji,ali šta ćeš,ko nas pita išta.
Ma ja... ono plavkasto-zelenkasto .... mislim isto stelex a ukus odrvataaaaaaaan do bola...
lijepi plivin heptanon .... crnjak mi sto zbog toga sve kontam, :"Slijedeci put cu da dignem za 5mg (1tbl)" i kad dodjem, predomislim se, sve ono,...bezze mi dizat (valja to smanjiti u p.m,.) al nisam rega sto jes' jes'... sve kontam, haj kad sam na pocetku izgurao, jos malo i prestace.. al' evo mjesec i vise skoro i jos uvijek (doduse moram priznati nije gadno kao na pocetku) me hvata jeza. Dok Plivin heptanon, extra, ono kanio se da odem na terapiju, i odem oko 14:00 15:00 nekad i u 17:00 (jer do 18:00 rade) .... a sada, probudi me malte ne ,nekad jeza u 7 i ja sam na terapiji vec oko 9:00 - 10:00 plafon
dok prije mi nije padalo na pamet tako rano da idem .... jer nisam imao nikakvu potrebu....
Haj valjda ce i ovo proci, zapalim koji joint i nije toliko strasno....(uz 3-4 apaurina, al njih sam uvijek pio....)
lijepi plivin heptanon .... crnjak mi sto zbog toga sve kontam, :"Slijedeci put cu da dignem za 5mg (1tbl)" i kad dodjem, predomislim se, sve ono,...bezze mi dizat (valja to smanjiti u p.m,.) al nisam rega sto jes' jes'... sve kontam, haj kad sam na pocetku izgurao, jos malo i prestace.. al' evo mjesec i vise skoro i jos uvijek (doduse moram priznati nije gadno kao na pocetku) me hvata jeza. Dok Plivin heptanon, extra, ono kanio se da odem na terapiju, i odem oko 14:00 15:00 nekad i u 17:00 (jer do 18:00 rade) .... a sada, probudi me malte ne ,nekad jeza u 7 i ja sam na terapiji vec oko 9:00 - 10:00 plafon
dok prije mi nije padalo na pamet tako rano da idem .... jer nisam imao nikakvu potrebu....
Haj valjda ce i ovo proci, zapalim koji joint i nije toliko strasno....(uz 3-4 apaurina, al njih sam uvijek pio....)
Ma bezze_sa,kolika je kod vas sad cijena.Kod nas je dok su tablete bile,bilo 16KM ,40 tableta,dok je sada 40 tableta(u kapima) tog "američkog" 5KM,pa koliko ga onda oni plaćaju jebote,nemože nikako biti bolji ako je takva razlika u cijeni.
Ali samo hrabro bezze,jer psiha je čudo,neko je na početku teme spominjo da ga je strah da su mu manje stavili,meni se jednom desilo to...ma jeben fleš pravo,a maksimalno se prosulo pola tablete-
Znači prebrodio si i gore pa ćeš i to,probaj da ne povećaješ!
@patka
Mislim da neću uzeti taj sub,a jeli govoriš da si bio u Mostaru u Centru,jer očito da znaš kakva je situacija,ja sam tamo, i sve što si rekao si u pravu.Ja sam savjetućući se sa drugima koji uzimaju terapiju,postao sam svoj doktor i do sada ide super 8)
Ali samo hrabro bezze,jer psiha je čudo,neko je na početku teme spominjo da ga je strah da su mu manje stavili,meni se jednom desilo to...ma jeben fleš pravo,a maksimalno se prosulo pola tablete-
Znači prebrodio si i gore pa ćeš i to,probaj da ne povećaješ!
@patka
Mislim da neću uzeti taj sub,a jeli govoriš da si bio u Mostaru u Centru,jer očito da znaš kakva je situacija,ja sam tamo, i sve što si rekao si u pravu.Ja sam savjetućući se sa drugima koji uzimaju terapiju,postao sam svoj doktor i do sada ide super 8)
Ma neam pojma što se tiče cijene, ja sam u centru (MST program) .... pa ne bih mogao isprintati koliko bi mi para trebalo.... Inače ovdje je pravo teško naći tablete (jedino ko ide u ZE ili tu kod vas), ovdje 80km (na crno) 80km. Dok ima raje koja podaju svoju terapiju odozgo (ko ima privilegiju, pa preko vikenda ono sto mu daju, a on to proda ili zamjeni za žuto.... al' posto je solucija, jedino moze se prodati direkt kad izadje iz centra, drugacije niko nece ni da kupi (jer narravno, niko nikome ne vjeruje...)
Ja sam jedno vrijeme imao par boca (Plivin Heptanon, isti kao sto smo dobijali u zavodu) evo slike, mislim poslao sam bio koliko mi se cini u prije postu, al' evo nema ih.. neam pojma... evo opet:

Ove su zakon, ovakve smo dobijali do skoro mjesec dana... extra ukus, rad i ostalo.... inače par puta je znalo nestati, pa nam u zamjenu davali tbl. al' vjeruj da se dosta isto raje zalilo, ono da im je bolja solucija nego tbl. (Garant neko "uzimo" jer ja sam isti takav "dobijao" ispod ruke, kao sto se vidi na slici i ser. broj otkinut, sto odmah sam posumnjao da je neko odavdje. Lik koji je meni prodavao, nije imao nikakve veze sa medicinom...)
Sad su gore u centru dobili neki aparat, kompjuter, (neki dan) isto ko Caffe Aparat, i ukuca na komp. rega dozu (koliko mg) i aparat izbaci... šega malo, al et
heheheh.... okrenut je nama, tako da vidim kad sipa u casicu (i ko ima povlasticu, njemu u bocicu i doda slatku vodu)... Sad tek mogu reci da tačno daje... samo ga gledam (tehničara) u tast. koliko kuca mg.
Jer kad su dobili taj metadon, raja se bunili, tj. kontali da ih "kradu", al' to je ustvari losiji od Plivinog, pa sad treba proci neko vrijeme da se "naviknemo" na ovaj. Zbog toga su garant i nabavili ovaj aparat!!!! Jedan tehničar mi reće da Plivin više neće nikako biti...
šteta....
Ja sam jedno vrijeme imao par boca (Plivin Heptanon, isti kao sto smo dobijali u zavodu) evo slike, mislim poslao sam bio koliko mi se cini u prije postu, al' evo nema ih.. neam pojma... evo opet:

Ove su zakon, ovakve smo dobijali do skoro mjesec dana... extra ukus, rad i ostalo.... inače par puta je znalo nestati, pa nam u zamjenu davali tbl. al' vjeruj da se dosta isto raje zalilo, ono da im je bolja solucija nego tbl. (Garant neko "uzimo" jer ja sam isti takav "dobijao" ispod ruke, kao sto se vidi na slici i ser. broj otkinut, sto odmah sam posumnjao da je neko odavdje. Lik koji je meni prodavao, nije imao nikakve veze sa medicinom...)
Sad su gore u centru dobili neki aparat, kompjuter, (neki dan) isto ko Caffe Aparat, i ukuca na komp. rega dozu (koliko mg) i aparat izbaci... šega malo, al et

Jer kad su dobili taj metadon, raja se bunili, tj. kontali da ih "kradu", al' to je ustvari losiji od Plivinog, pa sad treba proci neko vrijeme da se "naviknemo" na ovaj. Zbog toga su garant i nabavili ovaj aparat!!!! Jedan tehničar mi reće da Plivin više neće nikako biti...
šteta....
Davole ako namjeravas prestati piti metadon sto onda toliko pricas o njemu?
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!
Ne znam po čemu kontate da je priča o dopu???? Samo kažem šteta zbog PLIVINOG hepa, jer ovaj trenutni mu ne moze ni prismrditi, dosta raje (bar ovdje) je napravilo recidiv, upravo zbog ovog novog "losijeg" metadona!!! Taman fino krenu (znam par havera) koji su "čisti", znači samo terapija, i kad je ovo njesra došlo, napravili recidiv, iako su prvo dizali terapiju (po 5mg moze najvise), al' to je malo.... još kad dodju po terapiju, naslušaju se priča, kako ostalim isto ne valja (i odmah njemu je "frka"....) u 7 dana max. moze dignuti 2 do 3 tbl... i dovoljno je samo sresti nekog, i gotovo... odeee
Možda se dovoljno ne razumijem u te stvari ali me jako zanima kako neko ko je na metadonu(heptanonu) može bit čist?
Pa evo vidi buraz,nije rekao da pricate o dopu ali ste se isto tako nalozili na metadon da bi satima mogli pricati o njemu..
S druge strane eto davo kaze kako hoce da ostavi i metadon ali s druge strane ne prestaje da pita o njemu...
Ali evo otvoreno da te pitam razmisljate li vi ikada stvarno o tome da se skinete i sa metadona i da nebudes vezan za bolnicu i raznorazne ustanove?
S druge strane eto davo kaze kako hoce da ostavi i metadon ali s druge strane ne prestaje da pita o njemu...
Ali evo otvoreno da te pitam razmisljate li vi ikada stvarno o tome da se skinete i sa metadona i da nebudes vezan za bolnicu i raznorazne ustanove?
Najbolje stvari u zivotu su besplatne!