ocajna majka

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

adam*

Re: ocajna majka

Post by adam* »

MAKI wrote:Adame....!!!! Nek ti služim kao primer....čuvaj to što imaš!!!

Hvala ti Maki.......ja sam vec odavno svestan ovog problema.......ne strada samo narkoman nego i nevini ljudi oko njega.......KATASTROFA..........to samo govori koliko je jaka ta jebena supstanca.........
cucla cucla cuclica
MAKI

Post by MAKI »

Jak je to neprijatelj...cuvajmo se njega,i nepotcenjujte ga nikada...
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Mislim da tate ne ćute,barem je kod mene taj slučaj, samo što mi više bježimo majkama u pomoć, zagrljaj i više pričamo....evo moj slučaj, uvjek sam u životu više gledala zaštitu u majci, nego u ocu, jer sam znala da tata prebacuje krivnju na mamu što sam ja postala ovakva.... osjećam krivnju zbog toga, veliku......moj otac samnom razgovara samo onda kaka vidi da sam ok..... ono super se ponašam i hvali me kao da želi majci reći...e.. gledaj je kako je sad fina, kao da je on uticao tih dana na mene,kao nešto posebno.....i ja se ponašam normalno.... ljudi niko na nas ne može uticati no mi sami.... to vidim iz svog slučaja.... ne volim kada mi se stalno napominje da sam u problemu......tada mi se stalno vrti taj film, koji ustvari pokušavam izbaciti iz glave...... evo samnom u kući niko o tome ne razgovara nekoliko zadnjih dana i vjeruj te mi, da sam mnogo bolja...... sada sam uvidjela pravo svoj problem i riješila sam da sama sebi pomognem, vidim nekako da imam više šanse, prolaza kod same sebe...... ono kada mi se ne priča o narkomaniji...... mislim da kod mene treba obrnuto da bi se postiglo nešto..... ne znam, al, fakat je ovako.....mama, slažem se sa Maki, u potpunosti.........
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
joesspappa

Post by joesspappa »

Najgore je to sto je svako od nas morao da dotakne dno, da izgubi sve, da bi shvatio da mora da nesto da se promeni da bi krenulo na bolje!!! Onda kad nismo imali sa kim da manipulisemo, koga da jos koristimo i iza koga da se krijemo... onda kada smo ostali potpuno sami, mi smo se pokusali boriti... posto smo uspeli da se skinemo, mnogi od nas su ostali samo na tom prvom koraku... nisu se menjali dalje... mnogi su ponovo pali jer nije umetnost skinuti se, umetnost je ostati cist... umetnost je delima povratiti poverenje...
A ocevi... ocevi... i ja sam otac... i volim svog sina... ali realno on nije deo mene... ja ga nisam rodio nisam sa njim proveo 9 meseci svaki sekund... i ja mogu da kazem e necu da cujem za njega i da se tako ponasam... a majka, mislim da to ne moze da uradi ma koliko mislila da moze... i ocevi generalno gledaju na zavisnost kao da je to hir, zajebancija... greh u krajnjem slucaju... i potrebno im je mnogo da shvate sa cime imaju posla, a kad shvate, vecina nema snage da se izbori sa osecajem srama, ponizenja i ostalog... i generalno muskarcima je "kao" teze da pokazu osecanja... ona topla, nezna... ona koja su ranjenom zavisniku preko potrebna... naravno kada prodje prvu fazu skidanja... i kada je potrebno samo razumeti da, kao sto Maki rece, u zavisniku kuljaju razna osecanja, od grize savesti, kajanja do srece i ljubavi... da li je ko sposoban da tu bujicu osecanja istrpi, razume i na kraju podrzi...zarad sto duze apstinencije... i promene kompletne licnosti, stvaranja nemoguceg, novog... jer SVAKI ZAVISNIK KOJI JE CIST JE CUDO ...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
miratesman

Post by miratesman »

E sada mi je lakse.Obzirom,da su mi deca u problemu nakon oceve smrti.On je umro sretan.Ako je tako tate neka i dalje cute a mame da se bore,sa Vama i sa svim ostalim sto ide uz to.
Nesretan je to svet i lakse je gledati sa distance.Sami kazete da nama roditeljima treba pomoc.Pa evo tu smo naucite nas kako da Vam pomognemo.Ja se trudim i slusam kao da sam u osnovnoj skoli.
PS.Malo se salim ,da ne bude bas sve sumorno.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
MAKI

Post by MAKI »

Narkomanija je bolest CELE PORODICE a ne samo pojedinca...!
Radi zalečenja i izlečenja treba svi da se menjaju...
dete svemira

Post by dete svemira »

Moje postovanje za Vas!

Drustvo pozdrav!

Jedna od recenica moje majke je : NA SILU SE NE MOZE VOLETI!

Krenuvsi od te misli,ceo zivot mi prolazi tako sto necu da radim ono sto mi se kaze.Mrzim naredjenja.
Dolazim da zakljucka:

Na silu se nista ne postize.

:!: STA GOD RADILI,NEMOJTE NA SILU,JER TO MOZE BITI KOBNO I PO VAS,I PO NJU.
Ne znam da li ste svesni problema u kom je ona sad.
Ko jednom proba iglu,bice na njoj dokle god ne dotakne dno.
Neko ga dotakne pre,neko kasnije.
Da joj zabranite da se vidja sa tom curom,drugaricom-NEVREDI
Da joj zabranite da izadje iz kuce-NEVREDI

PRE ILI KASNIJE CE ZABRLJATI,I OTICI JOS JEDAN KRUG PROPASTI.
S toga,na Vama je da budete strpljivi.Pre ili kasnije ce shvatiti gde je pogresila.
Mozda biste mogli da joj iskopirate da vidi neke od nasih ispovesti.
Cisto da vidi da postoje ljudi koji su otisli bestraga,ali su se vratili u stvarnost i idu dalje u zivot.
Ako imate nekog psihologa,prijateljicu ili nekog u koga imate poverenja,mogli bi da pricate sa njim,i da ona pokusa da se otvori toj osobi.

Problem je samo u njoj,ali morate shvatiti,tesko je....
Misli koje misliš
su život koji živiš.
saša-ex

Post by saša-ex »

Dok sam bio u komuni u 95%slucajeva su majke bile te koje su pravile prvi kontakt i trazile pomoc. One su bile te koje su se kasnije vise raspitivale, vise borile, vise trudile da pomognu svojoj deci. Ocevi su vise bili kao nemi posmatraci, ponekad su bili i kao nojevi...Mislim da su zene ipak jace.
Da se vratim na prvi post u ovoj temi.Na silu nema lecenja ali narkomanu se do svesti najbolje dopire kada cela porodica ima zajednicki stav, kada svi stanu u gard i kazu-moras se boriti ili ce nas izgubiti. Samo jasan i cvrst stav moze izazvati neku reakciju. Naravno, bez sile ili slicnih gluposti, posto sam upoznao i ljude koji su vezivali svoju decu...Narkomani su manipulatori, probace na sve nacine da u vama izazovu sazaljenje, pricace vam razne price ali vi kao roditelji morate stisnuti srce i pokazati se jaki u ovoj borbi, u kojoj je ulog zivot vaseg deteta.Davanje para za vracanje dugova, popustljivost, bolecivost, neslaganje oca i majke u pogledu nacina pristupa, su samo stvari koje ce vase dete iskoristiti da bi nastavilosa drogiranjem.Morate reci jasno i glasno-tu smo da ti pruzimo pomoc i to konkretnu, moras se leciti i to samo uz pomoc doktora ili komune, ne kao odgovor ne zelimo da prihvatimo!
SAMO CEO ŽIVOT...
lizard

Post by lizard »

Draga majka!
Citam, mislim,razmisljam... narkomanija je bolest drustva u cjelini a samo jos jedna od manija i samo jos jedan od problema u porodicama!
Hvala dragom Bogu, pratim put stvaranja novog zivota. Majka je se brine o svemu, mi ocevi smo sad tu da budemo majci pri ruci. Ocevi ne MOGU znati ko je otac, moze biti 1 a moze i 101 (mozemo samo osjecati.)
Pokusat cu Vam, bas na primjeru majke priblizit sa cime imate problem. Znate najbolje koliko ste se pazili i koliko su vas pazili tih ravno 10 lunarnih mjeseci. Znate isto koliko vas je sam cin poroda bolio. Znate i da je sam porod bio samo jedan korak u vasem zivotu i presudan korak u zivotu vaseg djeteta. Trenutno kao da samo slusam price o porodu i svaka majka mi kaze: „eeee smo da znate kako je to.“ Ista stvar je i sa zivotom jednog narkomana. Kao sto majke misle da ocevi ne mogu zamislit kroz sta su prosle, isto tako narkomani misle da neko ko nije prosao krizu ne zna kako je to. U oba slucaja se radi o pocetku jednog novog zivota. Kao sto se zena moze sama porodit-tako se i narkoman moze sam skinuti(ne mislim samo na krizu) Majka priroda se brine o svemu! Naravno nije ni vama palo na pamet da se sami poradjate, zasto misliti da nama narkomanima pada na pamet da se sami skidamo. Iskustva koja sam slusao o krizama su identicna iskustvima koja slusam o porodu. Nekome nista, nekome sve.

Opet ja na forumu u vrijeme dnevnika ...forum vs dnevnik? Idemo dalje :D

Drage Majke! Postovani Ocevi!
Sigurno se sjecate poroda, neki i ne! Sjecete se kad je Vas ovisnik bio mala beba. Sad vam je sve isto, samo sto ta beba i prica i trci i laje. Ne mozete je nosati,njinjati, ponosno pokazivati drugim. Vasa beba se preko noci pretvorila u ogromnu zvjer! Samo molim Vas ne zaboravite da ste upravo vi rodili tu zvjer!
Znaci ta zvjer je u stvari ista ona vasa beba, samo, sada raste 15x brze. Racunicu sam dobio uzevsi iskustava ljudi koji govore da se tek poslje 2godine apstinecije i 30 godina zivota moze pricat o emotivnoj zrelosti covjeka!
Postovanje, razmisljajte malo, i ja bi ali sad moram radit!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

...LIZARD, svaka ti čast.... skidam kapu...... ovo poređenje je napisano tako stvarno da sam se sva naježila, majke mi........ pozzzzzz
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
Post Reply