Evo me... Maloprije se pogledah u ogledalo, kao da su me sa Bara donijeli. Ali dobro je, noc je prosla. Odavno sam provalio fazon da ne trebam pokusavati zaspati onda kada ne mogu, jer se sve pretvori u valjanje po krevetu i eventualno lezanje na rukama (da zaustavim grceve) i povremeno ustajanje i setnju po sobi dok se ne smrznem i to... Sreca da je sinoc poceo neki film o Amisima prilicno kasno, pa onda i WTA turnir u Sidneyu, pa se imalo sta gledati. Samo sam sad umoran. I nervozan kad pomislim da cu jos nekoliko dana morati ovako, dok se san ne vrati.
E Raskorak, ostadoh ti duzan neke odgovore. Pa pokusacu odgovoriti, bez obzira sto rizikujem da ispadnem narocito dosadan i to... Cuo sam da se u Srbiji spominju dvije verzije privatizacije, jedna kroz IPO (sto je sad fora u Hrv i Slo), gdje bi drzava prodavala pakete akcija gradjanima, a oni ih kasnije prodavali na berzi uglavnom stranim investitorima... To je fantasticna prilika za zaradu, ako ti starci imaju nesto kesha, neka slobodno upisu paket akcija Telekoma ili NIRS-a, sacekaju dvije sedmice i prodaju prvog dana slobodnog trgovanja na berzi. Svi dosadasnji primjeri u regionu su otprilike donosili zaradu od 20-50 %, sto je pravo dobro...
Druga varijanta je ovo sto si ti rekao, da se svim drzavljanima dijele akcije za dzabaka... Ta prica ima smisla, te pomenute firme su nekad bile u drustvenom vlasnistvu, pa je logicno da svako dobije dio kolaca. E, otprilike nesto slicno je odradjeno u Crnoj Gori i RS-u i Federaciji BIH, a svi oni koji su na pocetku kupovali akcije su pravo dobro prosli (bile su strašne zarade). Analogno tome, svi koji su prodali odmah na pocetku, najeli su se govedine... Ako dobijete akcije na taj nacin, zaboravite da ih imate barem godinu dana, pa ih tusnite nekad sljedeceg maja. A dividenda je manje znacajna u cijeloj prici (dividenda je dio dobiti koje firma isplacuje akcionarima godisnje). U principu, dividenda bi trebala donositi veci prinos od prinosa na stednju, zbog veceg rizika, ali to kod nas prilicno skripi u praksi... Vecina preduzeca su pravi dinosaurusi iz komunisticke ere, pa dok se namire svi direktori i pokupuju sebi stanove po BGd-u, pa dok se isfinansiraju sranke i to, malo sta ostaje da se podijeli akcionarima... Ali dobro.
Kad prica bude fakat aktuelna, ako budem ziv i zdrav, valjda cu moci nesto konkretnije napisati. Jos uvijek se nsam pozabavio bilansima.
A sad moram nekako da ubijem dan. Nemam ideju. Jos uvijek nemam volje da citam, a odbojkaske utakmice pocinju tek poslijepodne, tako da mi je jutro pravo prazno.
Ipak, bolje sam. Dovoljno dobro da izadjem vani i ganjam šemu, hahahhahah... Ma necu. Odvratna je ova klackalica. Potpuno sam svjestan da onako ne ide. A ovako ne znam da zivim.
Poz.
Idiot
Moderator: sanela
Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu
Vlado trgni se ,molim te! I drži se...eto,ti navijaj za utakmicu - a mi ćemo za tebe! Ok?!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
This must be a bad trip
Ma proslo je jutro nekako, a ja se pravo edukovao. Cijeli dan gledao History kanal, naucio sam brdo stvari i korisno potrosio dan. Bravo ja. 5-... U jednom trenutku sam bio toliko ponesen herojstvom RAF-ovih pilota (mada jebeno mrzim pilote i avione) u II svj. sranju, da sam donio hrabru odluku da se pokusam obrijati. Medjutim, voda je bila prilicno hladna i izazvala mi drhtavicu, pa je tako moja hrabrost odleprsala. Prava steta.
Srbija pobijedila Finsku, to je okej, kao sto je okej sto ce Eurosport prenositi kosarku u 18:00... Dan mi je elegantno popunjen, fuj.
Ali sve kontam da cu za nekih 5 dana najkasnije ponovo postati covjek, a ne slina... Tada cu sjesti i porazmisliti sta dalje (a prekosutra plata).
Zivio 12.01.2008. godine.
Srbija pobijedila Finsku, to je okej, kao sto je okej sto ce Eurosport prenositi kosarku u 18:00... Dan mi je elegantno popunjen, fuj.
Ali sve kontam da cu za nekih 5 dana najkasnije ponovo postati covjek, a ne slina... Tada cu sjesti i porazmisliti sta dalje (a prekosutra plata).
Zivio 12.01.2008. godine.
-
Hej dijete iz svemira, sinoc vidim na TV-u neke mnogo ruzne naslage snijega u tvojoj regiji... Ne moras mi vjerovati, ali sjetih se tebe i toga kako volis zimu.
E, posto vec 3 noci nisam spavao, jutros nisam sposoban da pisem bilo sta smisleno. Eto, dobar razlog zasto cu jutros pisati gluposti. Ili necu nista.
Osjecam se prilicno jadno. Sve mi je dokurcilo, ukljucujuci filmove i utakmice i knjige i igrice na kompjuteru i stalni osjecaj hladnoce i umor u kostima i nesanicu... Imao sam zelju da prosetam do kladze i sastavim neki tiket, ali samo kad pomislim da bih nekoga poznatog mogao sresti i da bi me taj neko zvao na kafu i kakav mi je napor razgovarati sa ljudima... Ne. Vise volim da sam zakljucan medju cetiri zida i da jebem samog sebe u mozak. A dani sve sporije prolaze... Pitam se ima li smisla spucati u biceps jos jedan implant. To ce mi, istina, kupiti jos 3 mjeseca apstinencije, ali znam da cu cim to odradim, dici sve cetiri u vis i necu ni pomisliti da radim na sebi... Ali opet, ako ga ne ugradim, sta me sprecava da za deset dana opet ne napravim sranje ?!
Ne ide mi se na posao. Na samu pomisao o poslu, zelim da glavom lupam kokosove orahe... Zelim da dam otkaz. A nemam muda za takvu odluku.
Bas sam bez ideje.
E, posto vec 3 noci nisam spavao, jutros nisam sposoban da pisem bilo sta smisleno. Eto, dobar razlog zasto cu jutros pisati gluposti. Ili necu nista.
Osjecam se prilicno jadno. Sve mi je dokurcilo, ukljucujuci filmove i utakmice i knjige i igrice na kompjuteru i stalni osjecaj hladnoce i umor u kostima i nesanicu... Imao sam zelju da prosetam do kladze i sastavim neki tiket, ali samo kad pomislim da bih nekoga poznatog mogao sresti i da bi me taj neko zvao na kafu i kakav mi je napor razgovarati sa ljudima... Ne. Vise volim da sam zakljucan medju cetiri zida i da jebem samog sebe u mozak. A dani sve sporije prolaze... Pitam se ima li smisla spucati u biceps jos jedan implant. To ce mi, istina, kupiti jos 3 mjeseca apstinencije, ali znam da cu cim to odradim, dici sve cetiri u vis i necu ni pomisliti da radim na sebi... Ali opet, ako ga ne ugradim, sta me sprecava da za deset dana opet ne napravim sranje ?!
Ne ide mi se na posao. Na samu pomisao o poslu, zelim da glavom lupam kokosove orahe... Zelim da dam otkaz. A nemam muda za takvu odluku.
Bas sam bez ideje.
Samo ,za svoje dobro- ne donosi ishitrene odluke...razmisli dobro..ja lično mislim da brzaš zato što se osećaš sjeb_no,a zapravo te puca neka depresija..... ](*,) "čukni" i Razmisli...
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
This must be a bad trip
-
PDT_Love_07 
Last edited by dete svemira on Thu Jan 10, 2008 10:14 am, edited 1 time in total.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
Vlado,nalaziš se u jednom sasvim normalnom stanju zvanom kriza.....ništa više,ako misliš da ti je implant potreban a sakako da ti nikako nebi škodio,ti ga onda ugradi što hitnije ali nemožeš ostati samo na njemu..implant nam ne liječi psihu ni dušu...pisali smo se dosta preko PP,znaš to....imaš sve predispozicije da postaneš zdrav,prav čovjek,da budeš ispunjen i zdrav....teško ti je trenutno,jedeš vlastita govna...pa dobro,jeli smo ih toliko puta ali ne moramo ih jesti dovjeka.....uzmi implan,nađi dobrog psihoterapeuta...baj mu da to pomogne i to je to,da ne nosiš sve sam jer je preteško a i teško riješivo.
Kenja bre,sta ste se razletele....nece taj dati otkaz...Jeli Valdo,da nisi mozda stvaaarnoo planirao,kao sto reche Modesty, da zvaces ta govanca do karaja zivota a ...to znaci da ce ova tema stici i do stote strane ali uz jos minimum 3 skidanja i tonu slicnih prica ...i da necu uz smeh vise piti kafu ovde i smejati se ujutru tvojim sranjima
Maaator si Vlado,...mator i umoran...ja bih tebe samo do jednog najboljeg psihijatra dovela i milina bozija
Shto se,pobogu, ne navuches na sex kao ja ...zameni jedno za drugo
....treba ti nesto novo u zivotu,neka novina,...postao si dosadan sam sebi...smisli.... 

Maaator si Vlado,...mator i umoran...ja bih tebe samo do jednog najboljeg psihijatra dovela i milina bozija

Shto se,pobogu, ne navuches na sex kao ja ...zameni jedno za drugo

vi sad nejmu pricate sta on da radi i cime da se zanima...hehehe sigorno mu to mnogo znaci...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!