ajde sada da vas vidim....

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

oxo

ajde sada da vas vidim....

Post by oxo »

koliko dugo ste str8?

ja cu da se pohvalim sa skoro 8 meseci(od 1.februara,za jednim "ispadom" 1.maja)
Sivi decko

Post by Sivi decko »

Od kraja maja, bez ispada...
styx

Post by styx »

Ja sam "cist" sa povremenim "prljanjem" negdje oko 6 mj.
zvrky

Post by zvrky »

Od avgusta 2004 god. bez ijednog recidiva...
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Još malo pa tri meseca.
Daniel Trifunovic

Post by Daniel Trifunovic »

Zavisi sta podrazumevas pod str8?

Ja podrazumevam zivot bez alkohola, droge i cigara.

Str8 sam od 18. februara ove godine.
Luna

Post by Luna »

oxo-ispad se racuna...jeste ispad ali mi se tjesimo koristeci tu rijec...ja prva...kazem imala sam samo jedan pad i to je to...vidis...ja mislim da bas zato sto to gledamo kao "jedan ili dva ispada" a ne nesto vece da ponovimo to....jer jebi ga samo je ispad,,,kontas? da smo iskreni prema sebi to bi ustvari znacilo da si cist od maja dragi moj oxo....kad ides na NA i radis korake oni to zovu rodjendanom...a ako neko padne jednom onda je od tog dana novi rodjendan...ali uvijek spomenu i prvi rodjendan...jer ipak jeste samo jedan ispad ...ali dovoljno velik da ti pomjeri rodjendan.....
ja sam se tako isto tjesila...jeste davalo mi je neku snagu kad imam vise dana...ali isto tako to ponovim jer to nisam uzela za ozbiljno. Jer nije fer da ja sebi kazem cista sam od sredine jula...ali imala sam jedan ispad od 6dana....ne ne...cista sam od kraja jula i od tada nisam imala ispada...sa dopom :-D
probala sam brojati dane...ne ide mi to..onda stalno mislim na to...ovako znam kad sam prestala i to je to...toga vise nema u mom zivotu i ne zelim da mislim na to....tako je meni barem...sad svako je drugaciji... i svakome nesto drugo odgovara. kad sam brojala dane nikad nisam mrdala od drugog dana. :-D ...mozda uspijem i do treceg doci...ali onda moram prestati da brojim i mislim i pricam o dopu....jer onda bude 4dan bez dopa...dop dop dop.....i ode sve u pm....
budimo iskreni prema sebi...nije bitno koliko je dana proslo bitno je da je proslo....:wink:
Luna

Post by Luna »

ps. takodje biti clean /cist znaci biti cist...to su mi rekli na NA. To vece su djelili privjeske za odredjeno vrijeme bez droge...npr mjesec dana cistoce dobijes privjesak za mjesec...tako kad je ovaj pitao ko ima 30-60dana-ja dignem ruku...ustanem tip me zgrli cestita i uruci privjesak....usput, gotivan osjecaj.....onda pita ko je danas ostao cist..i prvi mu je dan...ja opet dignem ruku -ovi gledaju zbunjeno-ja kazem pa sa jednim imam 1.5mjesec a sa drugim samo danas--on mi da privjesak za danas-na kom pise "just for today"-poslije pitam da li je to u redu...da li se pika prvo ako drugo nije ok? ovaj kaze-inace cist 20godina-pika se...na neki nacin....ja kazem ono prvo mi da snagu za drugo....a on kaze pa koje je veci problem-to se pika!!!!jebi ga drugo je veci problem...ali nije mala stvar prestati s 'dopom...tako da ne mogu a da ne racunam i to...
poenta moje price :-D je da cist znaci biti cit...cist od svega sto nas prlja...alkohol, tablete(zloupotreba), droga, kocka...i bilo sta drugo u cemu nemamo kontrole i mjere....
M4j4

Post by M4j4 »

Od avgusta 2004. sa "ispadima" oktobar,decembar,jul. Nije strasno,a? ;)
Image
oxo

Post by oxo »

nije strashno,cak shta vishe super jw :-D

@luna,u principu se slazem,mada ne moze da se meri kad se jednom uradish i kada spojish 6-7 dana.
ja sam po ne znam koji put bio u drajzerovoj negde polovinom oktobra,i za novu god. kao ajde da se puknem jednom,sutradan mi nije bilo neshto loshe pa ajde ostalo od sinoc :-D pa tako kad' sam se probudio posle 7 dana u 6pm i nisam mogao da ustanem rekao sam sebi "ma ko ga jebe,ionako sam se sjebao skroz(shto je i bilo tacno) sad cu da se ispucam do kraja pa jbga,opet ispocetka".bedno,ali znate kako to vec ide.
a ovo u maju je bilo jedno vece,i to sam bzvze i uzeo,par dana pre toga sam se posvadjao sa devojkom(koja je inace rekla sledeci put kad' uzmem-cao :lol:),mislio kao da je(sa njom) gotovo pa neka bude i samnom :-D i shto je najgore taman sam se puko i ona zove posle pola sata a ja ono :shock: itd. nebitno,sve je na kraju ispalo dobro,ne znam ni shto sam ovo sve napisao,ali necu valjda sad da brishem :D

a opet,za alkohol,ja ne mogu da isqliram kada izadjem vikendom,jace je od mene :) a i prija mi da se opustim malo,non stop sam u nekom "cimu" :P

sve u svemu(ja skrenuo sa teme skroz :? ) meni je moja cura nemerljivo pomogla shto se uopshte tice skidanja sa dopa,i evo sad nije tu vec 10 dana :cry: i da budem iskren,uzeo sam pre par dana lutku,i verovali ili ne,dok sam sedeo onako u kolima,gledajuci u kesicu,razmishljao sam o svim mukama kroz koje sam proshao,i bacio je.(stavio cvoke,stisnuo gas,potpisao direktno iz druge,ostavljajuci za sobom prashinu i dop :o :) ) ovo poslednje je naravno shala :wink:

mislim da sam oborio i rekord sa brojem smajlija u jednom postu 8)
Locked