Metadonska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
adam*

Re: Metadonska terapija

Post by adam* »

Cim svi pricaju da je tako dobar lek i da nema ni K od krize ........negde mora da se odbije sve to(najvise o glavu).....Ja ga nisam nikada probao ali kapiram da je droga zesca...........
cucla cucla cuclica
cokapeace

Post by cokapeace »

Probala.... i ,totalno si u pravu...njesra!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
apstinent

Post by apstinent »

Pozdrav svima,tek sam se ukljuchio na forum,pa vidim imate razne teorije o metadonu.To me i privuklo da napishem ovo.
Ja lichno sam koristio metadon pre skoro tri godine i to samo onako kako mi je prepisano tj. prve dve nedelje apstinencije od heroina,posle jednoipogodishnjeg intravenoznog uzimanja.Moje mishljenje je da svi pridajete veliki znachaj tome da je metadon navlaka,jer ako ga pochnesh uzimati na svoju ruku i te produzene terapije,takodje mi se ne svidjaju,sem ko je bash primoran,ali iskljuchivo u dogovoru sa lekarom,jer ja posle dve nedelje nisam imao potrebu ni za metadonom ni za gudrom.Bio sam presrecan shto mogu da mirno sedim kuci,ako nishta,za pochetak extra.Nastavio sam sa terapiom rivotril+flormidal i to je sve shto sam koristio i koristim i dan danas.
POENTA MOJE PRICHE JE DA METADON JESTE LEK I TO MNOGO DOBAR,SAMO NE TREBA CHOVEK DA SE OSLANJA NA LEKOVE U TOME JE PROBLEM.SHVATITE,OVA PRICHA OD MINISTARSTVA ZDRAVLJA DONEKLE IMA SMISLA,ALI SAMO DONDE GDE CE SE VIDETI KO I NA KOJI NACHIN UZIMA MET,JER NA PODRUCHJU BB. JE ZABELEZENA NAJVECA POTROSHNJA OVOG LEKA.ZATO,AKO STE KRENULI U PROGRAM SA SOPSTVENOM ZELJOM DA SE OKANETE NAJJACHE BOLESTI NA SVETU,RADITE TO ISKLJUCHIVO U DOGOVORU SA LEKAREM.ALI,S DRUGE STRANE MORATE ISTRAJATI U SAMOUVERENJU DA SAMI,BEZ LEKARA I LEKOVA ZELITE DA OSTANETE CHISTI I ZIVITE ZIVOT KOLIKO TO MOZETE BOLJE I OSTVARITE SHTO VISHE SVOJIH CILJEVA.
I PONAVLJAM,NISHTA NA SVOJU RUKU I SHTO MANJE OSLANJANJA NA LEKOVE+NEMOJTE IZMISHLJATI ZIKRU JER VAM TREBA NESHTO DA SE URADITE,VEC TADA PREPOZNAJTE ZIKRU I SMISLIYE UNAPRED NACHIN DA ZABORAVITE.PONOVITE TO VISHE PUTA I SVAKI PUT KRIZA JE MANJA I KRACA. CHIST SAM OD PRVOG ODLASKA KOD DR. LIDIJE SHARAC SAMO GLAVE GORE,MOZE SE POBEDITI "DJAVO"
Đavo

Post by Đavo »

Evo mene opet,vjerovatno me se i nesjećate jer sam ostavio samo par postova.Pijem metadon već skoro tri mjeseca, i mogu reći da mi sve ide na bolje.Dajem ispite,s curom sve ok,s familijom sve ok.Od kako ga pijem jednom sam u prvoj sedmici uzeo H,i od tada nisam više niti imam namjeru,te ću Metadonu čitav život biti zahvalan.Imam par pitanja za iskusnije.Koliko mogu piti metadon da od njega nema fizičkih kriza(ako tu granicu nisam već prešao),trenutno sam na 2ml (mašala,jesam smanjio),te mislim prestati za tri-četiri sedmice.Hoću li imati kriza?Kakav je subotex?Kod nas se pojavio u centru,ali je 90KM,manje od trideset tableta,što mi je nešto puno!Eto nadam se da ću dobiti pozivitivan odgovor.
Veliki pozdrav i samo hrabro,sve se može kad se hoće!!!!
patka

Post by patka »

Brate ja sam bio kod bukerica i nisam zadovoljan.Samo prvci put se malo ispricate a onda dolazis svaki dan po met i njega ni nevidis.......
Posle meta terapije koja traje 8 ili 12 dana zavisi 7 dana kuliras uz neke lekove pa ti stavljaju implant ili pijes blokatore
srecnoooooooo
patka

Post by patka »

Meni se taj Bukeric i endotop nesvidjaju ,videces da samo hoce pare da ti uzmu....
pisi sta si uradio
Tužna

Post by Tužna »

Pozz za đavola
Poštujem svako mišljenje o metu, ali mislim da ko jednom počne sa njim kao što sam i na početku rekla nema skidanja,samo sebe zavaravate.A što se zikre tiče gora je dva puta više nego od krize sa H
lizard

Post by lizard »

Sejtane! Subotex nisam probao, citam da je dobra stvar, mladji je od metadona mozda malo jeben za doziranje.
Sejtane:) pio sam metadon 4-5 godina, ne kao odrzavanje nego u vlastitoj reziji. Imao bezbroj pokusaja skidanja do 0 pa se za par dana obavezno vracao heroinu i tako u krug! Probao sam na suho, skidanja uz Dr, blokatorom i sakom drugih pilula. Metadonu Hvala, sto sam danas resocijalizovan ovisnik, sto sam sacuvao posao i tako obezbedio koliko-toliko sigurnu buducnost!
Sad za koji dan ce godisnjica moje apstinencije od heroina. Najljepsa godina u zadnjih 8!
Hvala mom dileru sto je dao savjet kako da se skinem ili kako bi on to napravio. Lik je bio prijeratni ovisnik sa bruku godina heroinskog staza i sad mu zatvorski terapeut odredjuje terapiju!
Pokuso sam po prilican broj puta, ovako sam uspio:
Par mjeseci sam stekao metadon. Zavisno od mog stanja i stanja na ilegalnom trzistu, te su zalihe varirale. Uglavnom da te sad ne davim, skupio cca 200 ml. Uzeo papir, olovku i gun (nisam hep rokao nego pio sa vodom:) Napravio kalendar i krenuo od zadnjeg dana ilti od jedne crtice u gunu po danu prema gore. Da te sad ne lazem, tako nekako je islo do jedno 2-3 tablete. Pocetna doza je bila 8 tableta ili 4ml. Koju sam svakih par dana smanjivao po pola tablete do 2-3. Fakat se nesjecam detalja ali:) se sjecam zelje da tog puta uspijem!
Da napomenem: Nisam ni jednom hors uzeo niti bilo kakvu drugu tableltu sem b-kompleksa.(tako je hvala Bogu ostalo do danas:) Nikad uzeo ni kap vise nego sto je pisalo u kalendaru. Otprilike je tako nekako izgedao moj put. Treba neke stvari da se poklope u zivotu. Kad sam stigao pred sami kraj, dobar drug dobije 2 table extra import shita.(ni traga paranoji od vutre:) Sljed okolnosti i po prvi put u zivotu ostavljam cigarete! Jebiga sve sto je ljepo kratko traje ili je tako trebalo da bude :D Kad je shita nestalo a i zbog male opercije meni drage osobe pocinjem opet pusit, pocinjem upadat u crnjake iliti sjebavat se! Dva druga me naloze da kupim biciklo-moja najbolja investicija u zadnjih par godina:) HVALA ludjaci:) DA, krize nisam ni osjetio, pedalo sam svaki dan, vikendom obavezno odlazio na planinu sa biciklom u gepeku ili sa rajom... druzio se sa na forumu i eto jos malo pa rodjendan :wink: :lol:

Danas sam imao jos jedan dan iz snova:) sav radostan sto mi je mozak u stanju da proizvodi sve one ljepe osjecaje bez ikakvih stimulansa.
Ps. Sad se borim sa duhanom-samo da covjek nije rahat:)
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
cokapeace

Post by cokapeace »

:smt023
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Bezze_Sa

Post by Bezze_Sa »

Jedna boca Heptanon-a sadrži 100ml = 1 000mg = 200tbl

ImageImageImage

btw: u BIH / SA /se pojavio, metadon neki (solucija isto), zelene boje....vidi se drugačija boca skrooz, nego od HEPA-a, i dosta raje se zali.... mislim PLIVIN HEP je naj naj (čak i u svijetu....) eh, sad ako neko zna ko ga proizvodi.... bio bih zahvalan na info. Osjeti se velika razlika.... al' haj ja sam konto zbog promjene, pa par dana... al evo vec mjesec ima kako je taj (lafo kazu Američki... mada nema sanse da ti pročita šta pise na boci (mislim čisto da znam šta pijem... :roll: ) Mislim, nemojte me pogrešno shvatiti.... nema krize ili nesto, samo PLIVIN je bolji 100 puta nego ovaj, ima dosta razlike što jes' jes'.... Prije sam išao po terapiju ono oko 14:00 - 15:00, a od kako je ovaj uveden, u 7 sati kad ustanem i popijem kaficu, vec jeza prolazi kroz mene...
Haj to sam konto ono zbog prelaska, al to mi se desava vec mjesec i više (od kako je uveden taj..."lafo američki")
Pa me samo interesuje zna li ko, ko proizvodi taj metadon?
Samo da dodam, da ovo se ne dešava samo meni, nego dosta raje se zali na njega, i zbog toga dizali terapiju.. (Ja još uvijek "stojim" na 70mg (14tbl)
Locked