resocijalizacija,vase misljenje

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

cokapeace

Re: resocijalizacija,vase misljenje

Post by cokapeace »

Arture,ni ti ni Ladybird ne znate o čemu je zapravo reč,ali ja stvarno nemam živaca da vam objašnjavam,pa prema tome nemoj da mi prodaješ pamet,jer je nisi obrao sa drveta ,i počinje da me iritira taj tvoj stav-"Ja sve znam,ne interesuje me šta vi pišete,jer ste vi narkosi koji će kad tad da overe,a JA SAM eto NORMALAN,pa ću da vam prodajem pamet!"

!
Ladybird wrote:Trebala bi priznati sebi , a za druge je onda lako, da si samo mislila na sebe. Covjek ne moze zivjeti sam, a heroin nije drustvo. Eto, desilo ti se sto se desilo, ali stavi sebe u poziciju svoga muza, i sagledaj realno.
Da se stavim u poziciju svog muža i da nastavim sve probleme da rešavam šmrkanjem dopa,kao što to on radi?! Zamolila bih vas da svoje savete zadržite za sebe-dobro znam šta mi je raditi,A da SE STAVIM U NJEGOVU POZICIJU-NE,HVALA-NIKADA VIŠE !!!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Modesty

Post by Modesty »

Tako je Coko...... Ne znam zašto se više i piše na ovu temu kada smo otprilike rezimirali da su poštovanje i prihvat sredine zaslužili samo oni koji se bore da budu bolji,da ne robuju više dopu nego da se nauče osnovnim životnim vrijednostima i da žive kao normalan svijet.
Aktivni ovisnici,oni koji ne prihvataju pomoć i koji još uvijek sebično ugrožavaju ne samo svoj život nego i uništavaju živote svih onih oko sebe koji ga vole.....ma to treba terat na ulicu.,ne dati im ni vode da se napiju.
joesspappa

Post by joesspappa »

Arture i Ladybird, msilim da je ovo vashe tupljenje bez ikakvog osnova. Da ste samo na pocetku poslushali jedan savet ne bi ovakve gluposti iznosili. Lepo Vam je receno, procitajte price... ljudi koji su na ovom forumu su tu ne 3 dana poput vas, ne mesec... neki su godinama ovde cisti i spokojni... neki u zacetku, ali svako od nas ima svoju pricu... i ako ne zelite da je cujete ili procitate, sto licno mislim da je laksi nacin, nemojte deliti savete, jer niko od vas to i ne trazi. Imate pravo na vase misljenje, to ne osporavam, ali nemate pravo da ikoga nazivate kako vama padne na pamet... Lepo je, mislim Davor rekao, mi smo ovde poznanici. I ne branim nikog, ni sebe... Jednostavno nije lepo da POPUT MULE GLEDATE SAMO PRAVO. Ako neko treba Coki da daje savet oko razvoda sa muzem junkijem to svakako niste vi. ((Evo, nek joj da savet "Tijana") - Naravno da nemate pojma ko je ona... jel da!?...))
Ovaj forum postoji da bi zavisnici i prijatelji delili svoja iskustva i lepa i ruzna... i da bi, ne nasli opravdanje, nego nasli razumevanje, podrsku... u krajnjoj liniji ljubav i povratili deo samopostovanja... Niko nije ovde da bi saznao kako je bolje uraditi se sa necim... kako lakse overiti... Mi to vec odlicno znamo..
Ladybird wrote: heroin nije oteo tebi nikoga,ti si sa heroinom otjerala ljude od sebe,dok nekazes stani,i kad nebudes nalazila razloge koliko je to tesko,samo ces moci ovdje cmizdriti na forumu.Imas izbor,ucini ga i budi covjek dignute glave.Ja uistinu nevidim mudrosti u tom,jedini ukoliko ste uistinu ljudi potpuno unistene volje.A ako je tako,svejedno vam je,ionako cete se jednog dana predozorati i otici. Trebala bi priznati sebi , a za druge je onda lako, da si samo mislila na sebe. Covjek ne moze zivjeti sam, a heroin nije drustvo.Nije u pitanju heroin bio, u pitanju si ti . Misli na sebe. To ti je prioritet. Imas dijete, zivi za njega. Kakav mu primjer dajes?! Digni se, jer nije sramora pasti, sramota je ne dignuti se.
Iz ovih vashih redova moze se primetiti da pojma nemate o cemu pricate. Heroin je djavo koji otima sve. I drustvo i prijatelje i porodicu. I zeli te samo za sebe. A kad tebe istrosi ide na drugoga. A to oko davanja primera i nacina ponasanja, mislim da je to recenica koju sam vec negde cuo. (aha na svom razvodu) I to potice od veoma ozlojadjene osobe. Resentment, eng. Ocajan, razocaran, ozlojadjen... Covek koji nije spreman oprostiti. Samim tim nije spreman ni saslushati.

U mom starom kraju stajao je grafit:
KO ME NIJE PROBAO IZGUBIO JE MNOGO, A KO ME JE PROBAO IZGUBIO JE SVE. U POTPISU: HEROIN.
Last edited by joesspappa on Mon Dec 03, 2007 10:43 am, edited 1 time in total.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Modesty

Post by Modesty »

KO ME NIJE PROBAO IZGUBIO JE MNOGO, A KO ME JE PROBAO IZGUBO JE SVE. U POTPISU: HEROIN.

Grafit je ekstra.......
cokapeace

Post by cokapeace »

Hvala ti Pappa....stvarno nemam snage više za ovo "presipanje-iz šupljeg u prazno"...niti želim više totalnim strancima da objašnjavam-a da se ne potrude toliko,ni da pročitaju...
This must be a bad trip
artur dent

Post by artur dent »

joesspappa wrote:Arture i Ladybird, msilim da je ovo vashe tupljenje bez ikakvog osnova. Da ste samo na pocetku poslushali jedan savet ne bi ovakve gluposti iznosili. Lepo Vam je receno, procitajte price... ljudi koji su na ovom forumu su tu ne 3 dana poput vas, ne mesec... neki su godinama ovde cisti i spokojni... neki u zacetku, ali svako od nas ima svoju pricu... i ako ne zelite da je cujete ili procitate, sto licno mislim da je laksi nacin, nemojte deliti savete, jer niko od vas to i ne trazi. Imate pravo na vase misljenje, to ne osporavam, ali nemate pravo da ikoga nazivate kako vama padne na pamet... Lepo je, mislim Davor rekao, mi smo ovde poznanici. I ne branim nikog, ni sebe... Jednostavno nije lepo da POPUT MULE GLEDATE SAMO PRAVO. Ako neko treba Coki da daje savet oko razvoda sa muzem junkijem to svakako niste vi. ((Evo, nek joj da savet "Tijana") - Naravno da nemate pojma ko je ona... jel da!?...))
Ovaj forum postoji da bi zavisnici i prijatelji delili svoja iskustva i lepa i ruzna... i da bi, ne nasli opravdanje, nego nasli razumevanje, podrsku... u krajnjoj liniji ljubav i povratili deo samopostovanja... Niko nije ovde da bi saznao kako je bolje uraditi se sa necim... kako lakse overiti... Mi to vec odlicno znamo..
Ladybird wrote: heroin nije oteo tebi nikoga,ti si sa heroinom otjerala ljude od sebe,dok nekazes stani,i kad nebudes nalazila razloge koliko je to tesko,samo ces moci ovdje cmizdriti na forumu.Imas izbor,ucini ga i budi covjek dignute glave.Ja uistinu nevidim mudrosti u tom,jedini ukoliko ste uistinu ljudi potpuno unistene volje.A ako je tako,svejedno vam je,ionako cete se jednog dana predozorati i otici. Trebala bi priznati sebi , a za druge je onda lako, da si samo mislila na sebe. Covjek ne moze zivjeti sam, a heroin nije drustvo.Nije u pitanju heroin bio, u pitanju si ti . Misli na sebe. To ti je prioritet. Imas dijete, zivi za njega. Kakav mu primjer dajes?! Digni se, jer nije sramora pasti, sramota je ne dignuti se.
Iz ovih vashih redova moze se primetiti da pojma nemate o cemu pricate. Heroin je djavo koji otima sve. I drustvo i prijatelje i porodicu. I zeli te samo za sebe. A kad tebe istrosi ide na drugoga. A to oko davanja primera i nacina ponasanja, mislim da je to recenica koju sam vec negde cuo. (aha na svom razvodu) I to potice od veoma ozlojadjene osobe. Resentment, eng. Ocajan, razocaran, ozlojadjen... Covek koji nije spreman oprostiti. Samim tim nije spreman ni saslushati.

U mom starom kraju stajao je grafit:
KO ME NIJE PROBAO IZGUBIO JE MNOGO, A KO ME JE PROBAO IZGUBIO JE SVE. U POTPISU: HEROIN.
pa dobro onda,recite ovo ja nase narkomansjo kukumakaliste,i ovdje mi koji evo prekidamo po mjeces dva i opet padamo pomazemo jedni drugima.Vase price jesu potresne i teske,i svaka druga rijec krivi neki heroin koji vam je sve uzeo ,sjebao,kao da on uzima vas a ne vi njega,drustvo moje drago,a pogotovo ti kojem i odgovaram na post,pricaj ti sta oces ,ali vi mozete bit i ili prestati biti narkomani,sve ostalo je posljedica odluke koju vi neumijete donijeti.a sad dali je neko rastao se od djankija ili primarijusa,nevazno.I posto ti u ime svih i sebe rece kako odlicno stosta znate ,zanima me koliko znanja onda vrijedi dovoljna ocjena,i cemu li vam sluzi to znanje.Steta,rekao bi inteligentan si covjek.Dokle ide vasa relativizacija to je zaprepascujuce,dok vam hijena jede noge vi pokusavate srediti frizuru da malo ljepse izgledate.Sretno.
jedno da jedno ne jedna prava linija jedan cilj
joesspappa

Post by joesspappa »

Meni je ova tema zapravo veoma interesantna. Ne u smislu ubedjivanja da sam ja u pravu, nego da sagledam situaciju kad neko drugi, da ne kazem laik, izrazava svoje "mishljenje". Navodnici na misljenju su iz razloga jer je to mishljenje praceno predrasudama. Obmanama, tipa statistike, lazima, tipa svi narkomani su lopovi, ubice i secikese.
U mom licnom primeru susrecem se sa tim ne svaki dan ali dovoljno cesto da bi se zapitao da li sam ja ok. I konstatujem da jesam. Osim svoje bolesti, koja je samo moja, nije prelazna, nije opterecujuca za nekog ko ne zeli da obitava sa mnom, ja sam savrseno normalan. To sto ja sad primecujem i svoje i tudje mane mnogo vise nego ranije moze biti samo plus, jel!? Kao sto je plus sto pronalazim nacine da se protiv toga borim, kao prvo sam sa sobom a onda i sa ostalim svetom. Istina je veliki podstrek za sve to. Jer nijedna laz ne traje dovoljno dugo kao istina.
Ja se svako jutro budim sa velikom istinom : ja sam ..... zavisnik... u oporavku dodushe... ali ja ne zaboravljam ni ko sam ni gde sam bio. A zahvaljujem Bogu za ono sto mi je dao da budem sada. Cist i spokojan.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Modesty

Post by Modesty »

Ja se svako jutro budim sa velikom istinom : ja sam ..... zavisnik... u oporavku dodushe... ali ja ne zaboravljam ni ko sam ni gde sam bio. A zahvaljujem Bogu za ono sto mi je dao da budem sada. Cist i spokojan.

Tako je ,istina oslobađa....a tibi svaka čast....pišemo se,upoznati smo sa našim životima......i ja želim uskoro da se osjećam kao i ti i hoću jer vjerujem u to i želim to više od svega..........ovdje sam radi podrške na tom putu a ne da bi me netko degradirao.
Arture,i mi se recimo poznajemo malo....brate,pregrub si......obraćeš se pogrešnim ljudima-----osobe kojima pišeš su supjeli...kužiš,isto kao tvoja ljubav...ne vrijeđaj ih...USPJELI SU I BORE SE DALJE.
artur dent

Post by artur dent »

joesspappa wrote:Meni je ova tema zapravo veoma interesantna. Ne u smislu ubedjivanja da sam ja u pravu, nego da sagledam situaciju kad neko drugi, da ne kazem laik, izrazava svoje "mishljenje". Navodnici na misljenju su iz razloga jer je to mishljenje praceno predrasudama. Obmanama, tipa statistike, lazima, tipa svi narkomani su lopovi, ubice i secikese.
U mom licnom primeru susrecem se sa tim ne svaki dan ali dovoljno cesto da bi se zapitao da li sam ja ok. I konstatujem da jesam. Osim svoje bolesti, koja je samo moja, nije prelazna, nije opterecujuca za nekog ko ne zeli da obitava sa mnom, ja sam savrseno normalan. To sto ja sad primecujem i svoje i tudje mane mnogo vise nego ranije moze biti samo plus, jel!? Kao sto je plus sto pronalazim nacine da se protiv toga borim, kao prvo sam sa sobom a onda i sa ostalim svetom. Istina je veliki podstrek za sve to. Jer nijedna laz ne traje dovoljno dugo kao istina.
cuj strahote od misli,nije opterecujuca za one koji ne zele da obitavaju samnom,sta sa onima koji eto zele ili moraju ili su jednostavno prisiljeni,i ti si savrseno normalan,..no dobro ,ionako svi mislimo da smo savrseno normalni.
jedno da jedno ne jedna prava linija jedan cilj
cokapeace

Post by cokapeace »

A ti misliš-DA SI TI MOŽDA NORMALAN ?!
Baš voliš da vredjaš?!

Bolje da ne budem "NORMALNA" kao ni svi mi,ako je cena onoga što ti smatraš normalnim-GLUPA LJUCKA POVRŠNOST !!!
This must be a bad trip
Post Reply