resocijalizacija,vase misljenje
Moderator: sanela
-
Re: resocijalizacija,vase misljenje
Nema razloga da nas iritira.
He he Artur....Zelis da razumes neke stvari vezane za narkomane? Citaj nas,citaj ono sto pisemo,citaj kako se osecamo,citaj kako nas drugi prihvataju ili ne prihvataju,citaj ko se kako bori sa svojim problemom,citaj ko kako uspeva ili ne uspeva da se uklopi u "Normalan" svet,svi ste mi vi normalni u pm....
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
-
Pazi zvrky, sve to stoji, treba oni nas da skapiraju, ali nisu duzni. Vise treba mi da skapiramo "normalan svet" i njihova pravila za neki "normalan" nacin zivota. Treba i mi da skapiramo da oni nisu duzni nas da kapiraju, i treba i mi da kapiramo da oni imaju pravo da na nas gledaju ovako.
Ma cekaj zaustavi se ovde ,zasto bi to bila njihova pravila ? Ko odredjuje pravila ? Cekaj zar ja ne smem biti drugacija od drugih (kad kazem drugacija ne mislim da budem narkoman pa time da cinim sebe drugacijom) . Slazem se da nisu duzni da nas razumeju ali ako se vec zaiteresuje i zeli da razume pa zasto se onda ne potrudi da to i uradi a ne da dodje ovde i da nas ispljuje kako smo mi ovakvi i onakvi a onda kao oce da nas razume,zasto nam ne dozvoli da mu objasnimo ili bar da pokusamo,zasto nije procitao sve sto mesecima a neki boga mi i godinama ovde pisu? Zar ne treba nekoga da saslusas da bi ga razumeo? zasto bi ja kao bivsi narkomah zelela da razumem njega koji nikad to nije bio (bar tako tvrdi) kad on nece mene ni da saslusa a kamo li da razume...na kraju krajeva pravila ne odredjuju normalni i nenormalni ,odredjujemo ih svi mi zajedno,u istom sranju zivimo svi mi zajedno i oni koji se nisu drogirali i oni koji se jesu drogirali a i oni koji zive tu negde u senci...daj nemoj molim te da raspravljamo o tome ko diktira pravila to je malo glupo zar ne? Ja narkomane vidim kao ljude koji su zeleli da osete i nesto sto nije svakodnevno i tu su se zajebali jebi ga,i to su ljudi koji ne zele da zive u okovima stereotipa i monotonog zivota,e sad to sto heroin kasnije napravi od nas to je vec druga stvar ...da sam znala sta ce biti ja to ne bi uradila i jebi ga,ne volim da mi neko tako prica a narocito ne volim taj izraz "normalni" i ne normalni" ...grrrrr 

Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
-
Mislim da to o cemu ti pricas uopste nije poenta rasprave. Poenta rasprave je da je narkomanima tesko da se uklope u drustvo, da je drustvu tesko da ih prihvati...Zasto je drustvu tesko da ih (nas, svejedno) prihvati napisao je Artur. I nigde nije slagao. Sve sto je napisao je istina. Znas i sama da se drustvo tako ponasa prema narkomanima, sa nekim izuzecima. Oni mogu da shvate da narkomani imaju problem, mogu i da zale narkomane ali, narocito u danasnjem vremenu, ko jos ima volje i zelje da se bakce tudjim problemima? Zamisli jos ako imaju decu pa se plase da ce i njihova deca krenuti tim putem, brat, sestra, devojka, decko...ma bilo ko. Ne moram da pisem citavu pricu jer je svakom od nas od sadasnjih i bivsih narkomana prica jako poznata.
Cinjenica je i da mi emotivno prilazimo problemu, da znamo koliko je bitna svaka rec (a kamoli delo) podrske, i da smo mi bivsi narkomani ovde najvise da bi je pruzili i pokazali drugima nesto svojim primerom (ovo je moja pretpostavka zasto smo ovde, polazim od sebe), ali to ne znaci da svako mora tako da se nosi sa NASIM problemom. Artur je napisao stav prosecnog gradjana, nekoga ko nema veze sa drogom, i u njegovom stavu kaze da nas prihvata kao ravnopravne clanove drustva onda kada smo BIVSI narkomani sa godinama cistoce iza nas, sa sto manjim rizikom (u slobodnom prevodu). Da li bi ti gledala stvari drugacije da nisi imala iskustvo sa drogom? Cisto sumnjam.
Mozda ih ne bi osudjivala, ali to ni Artur ne radi, mozda se ne bi zamajavala time da dolazis na forum gde su da ih bolje upoznas, ali u svetu sa ovoliko zla i nevolja, u drustvu gde moras da se boris konstanto sa drugima da bi postigla vise i bolje, medju ljudskom rasom (sa svim devijacijama koje postoje), cisto sumnjam da bi imala vremena i volje i zelje da ustupis nesto nekom od narkomana.
Cinjenica je i da mi emotivno prilazimo problemu, da znamo koliko je bitna svaka rec (a kamoli delo) podrske, i da smo mi bivsi narkomani ovde najvise da bi je pruzili i pokazali drugima nesto svojim primerom (ovo je moja pretpostavka zasto smo ovde, polazim od sebe), ali to ne znaci da svako mora tako da se nosi sa NASIM problemom. Artur je napisao stav prosecnog gradjana, nekoga ko nema veze sa drogom, i u njegovom stavu kaze da nas prihvata kao ravnopravne clanove drustva onda kada smo BIVSI narkomani sa godinama cistoce iza nas, sa sto manjim rizikom (u slobodnom prevodu). Da li bi ti gledala stvari drugacije da nisi imala iskustvo sa drogom? Cisto sumnjam.
Mozda ih ne bi osudjivala, ali to ni Artur ne radi, mozda se ne bi zamajavala time da dolazis na forum gde su da ih bolje upoznas, ali u svetu sa ovoliko zla i nevolja, u drustvu gde moras da se boris konstanto sa drugima da bi postigla vise i bolje, medju ljudskom rasom (sa svim devijacijama koje postoje), cisto sumnjam da bi imala vremena i volje i zelje da ustupis nesto nekom od narkomana.
Ej,ciaos nenormalna....zvrky wrote:Ma cekaj zaustavi se ovde ,zasto bi to bila njihova pravila ? Ko odredjuje pravila ? Cekaj zar ja ne smem biti drugacija od drugih (kad kazem drugacija ne mislim da budem narkoman pa time da cinim sebe drugacijom) . Slazem se da nisu duzni da nas razumeju ali ako se vec zaiteresuje i zeli da razume pa zasto se onda ne potrudi da to i uradi a ne da dodje ovde i da nas ispljuje kako smo mi ovakvi i onakvi a onda kao oce da nas razume,zasto nam ne dozvoli da mu objasnimo ili bar da pokusamo,zasto nije procitao sve sto mesecima a neki boga mi i godinama ovde pisu? Zar ne treba nekoga da saslusas da bi ga razumeo? zasto bi ja kao bivsi narkomah zelela da razumem njega koji nikad to nije bio (bar tako tvrdi) kad on nece mene ni da saslusa a kamo li da razume...na kraju krajeva pravila ne odredjuju normalni i nenormalni ,odredjujemo ih svi mi zajedno,u istom sranju zivimo svi mi zajedno i oni koji se nisu drogirali i oni koji se jesu drogirali a i oni koji zive tu negde u senci...daj nemoj molim te da raspravljamo o tome ko diktira pravila to je malo glupo zar ne? Ja narkomane vidim kao ljude koji su zeleli da osete i nesto sto nije svakodnevno i tu su se zajebali jebi ga,i to su ljudi koji ne zele da zive u okovima stereotipa i monotonog zivota,e sad to sto heroin kasnije napravi od nas to je vec druga stvar ...da sam znala sta ce biti ja to ne bi uradila i jebi ga,ne volim da mi neko tako prica a narocito ne volim taj izraz "normalni" i ne normalni" ...grrrrr
pozdrav od još nenormalnije

Možda nas treba u konc logore,ha,šta ti misliš? da neinficiramo sredinu.
šali na stranu,svatko ima pravo na svoj stav ali ako netko dođe u naš svijet jer ga zanimamo ,možda ko fenomen ili kako već...neka čita kao što si ti rekla i kao što Davor kaže,neka nas pita.............a na kraju krajeva......pojam normalnog i nenormalnog u ovom svijetu pedofilije i svih silnih sranja je vrlo relativan.......ja samo znam da smo mi borci.
-
I jos nesto...Artur nigde nije napisao da ne zeli da nas saslusa, vec je lepo naglasio da nase price i pozadina naseg problema uopste nije bitna kada su resocijalizacija i prihvatanje nas od strane "normalnog" drustva u pitanju. Ako razumes sta hocu da kazem, kad vec nisi njega 

-
Modesty, ni ti ga nisi razumela...On je lepo napisao da bi voleo kada bi odavde otisao razuveren da je ovo sto je on napisao neistina, sto znaci da je covek voljan da saslusa sta pisemo, ali mi mu nismo nista konkretno dali sto bi ga razuverilo. Ponudili smo mu samo subjektivan nacin gledanja na temu.
ja vjerujem da nam je rsocijalizacija potrebna i btna stavka prilikom našeg povratka iz aktivne ovisnosti....potrebni su nam prijatelji koji nas prihvataju,podržavaju i poštuju.....nisam ga pažljivo ni čitala..odakle mi bre koncentracija za to.....sve 5...svima cmokaaleksandra wrote:I jos nesto...Artur nigde nije napisao da ne zeli da nas saslusa, vec je lepo naglasio da nase price i pozadina naseg problema uopste nije bitna kada su resocijalizacija i prihvatanje nas od strane "normalnog" drustva u pitanju. Ako razumes sta hocu da kazem, kad vec nisi njega

Pa naravno da je bitna pozadina ,meni je bitna . X puta mi se desavalo da me savim normalno prihvate do trenutka kada saznaju za moju proslost,cak nije ni sadasnjost nego proslost e onda laganica krenu da te onako obilaze...jel to ljudska osobina? ni meni se mnoge stvari ne svidjaju ali ne odbacujem ljude tek tako zbog necega sto su radili. Ne moraju da me ljube u dupe zato sto sam se ja skinula ili bog zna sta uradila za sebe,ali ne moraju ni da gaze po tome.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!