kako mu pomoci?
kako mu pomoci?
Zaista bih cijenila ako neko moze da mi da savjet ili smjernicu bilo kakvu kako da pomognem svom muzu da shvati da treba pomoc i da mi prizna da koristi heroin.Zelim da mu pomognem ali on porice,ne zeli priznati,i kada pocne prica na tu temu ispada da ja umisljam i odbacuje me od sebe.Samo da jos naglasim da to traje oko 7 mjeseci i da smrce,pa se nadam da jos nije prekasno,hvala unaprijed.
Re: kako mu pomoci?
To je stara priča..nažalost.....chante wrote:on porice,ne zeli priznati,i kada pocne prica na tu temu ispada da ja umisljam i odbacuje me od sebe
Ja sam je sa mojim mužem "vodila" oko tri godine,..na kraju sam i sama pukla,SREĆOM PA SAM SE NA VREME TRGLA.
Ne želim da te "ubijem u pojam",..ja,lično-sam odustala,i dalje mu ponekad nagovestim-da znam,ali borbe sa moje strane više nema,ovo što je od nas ostalo...-ličimo na dva stara prijatelja,koja se odlično znaju(posle 7 god zajedničkog života)-ali je činjenica-DOP stoji i stajaće izmedju nas,pomirila sam se sa tim.
Ljudi su različiti,ali njega ni naš trogodišnji sin,ni njegova ćerka-nisu mogli dovoljno da motivišu da ostane čist,a kamoli ja.
Danas mogu slobodno da kažem-NE POSTOJI STVAR KOJU NISAM POKUŠALA...kod njega nijedna nije upalila,ali kao što sam rekla-ljudi su različiti,isto tako,ima osoba koje sa mnogo manje motivacije izvuku dušu i svoja osećanja Djavolu iz ruku...
Ako ga voliš-BORI SE,ali nikad nemoj da dozvoliš da ti u toj borbi budeš žrtva-tako ni njemu,a ni sebi nećeš pomoći!
Ovo što si napisala-strašno me potseća na ono što je meni na početku prolazilo kroz glavu..tada nisam znala ništa o dopu- nažalost,sada znam sve..bila sam i suovisnik i ovisnik...njegova osećanja i rezonovanje na dopu -nisu ni nalik onim koje ima strejt osoba..on osećanja zapravo-nema,ili mu se samo povremeno javljaju, ili ,pa, koristi tu "kartu" kada želi da izmanipuliše tobom.Zavisnici na horsu su "magistri" laži ,prećutkivanja,i manipulacije-a ,"Napad-je njihova najbolja odbrana"...
Napiši mi nešto o stavu koji si zauzela(ucene,suze,bes..?!);kako si saznala;šta tačno želiš da postigneš(jer je priznanje samom sebi,i drugima-samo početak jedne ogromne borbe,koja se u većini slučajeva ponavlja,tako da je bitno da se pripremiš-na dugu borbu-KOJA MOŽE IMATI I SREĆAN KRAJ)- da bih mogla da ti napišem nešto više.
I DOBRODOŠLA (nažalost) u naš mali svet !Budi jaka i hrabra,a ja sam tu ako mogu nekako da ti pomognem!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Ja mislim da mozes da mu pricas koliko hoces i sta hoces - nista ne vredi dok njemu ne dodje iz dupeta u glavu....
Kada sam shvati da ima problem, i kada sam potrazi pomoc, to je vec napredak...
Ovako, dok laze i sebe i tebe - nema od tog posla nista...
Sorry, ali tako to ide s dopom....Djavo je trenutno njegov najbolji drug....
Osobi koja ima problem s heroinom/kokainom, mozes pomoci samo kada ona shvati i pozeli pomoc!
A to moze da potraje, a moze i da nikada ne dodje do toga...Zavisi od coveka do coveka....
Verovatno sam te sada ubedacio, ali univerzalne reci za priznanje i shvatanje da ima problem - - NEMA!
Mozes da kupis test npr, ako vec tvrdi da umisljas - nateras ga da pisa,bez najave, naravno, pa zajedno pogledajte rezultate testa...Kada bude bio pozitivan, verovatno ce tada i priznati...
E, posle ovoga - duga borba u kojoj mu je svakako potrebna tvoja pomoc.
Krizu ce pregurati, na ovaj ili onaj nacin...
Vazno je da posle svega zaboravi na dop, da ponovo nakon par meseci/godina ne napravi isto sranje, kao ja npr, i mnogi ovde....
Ne znam, mislim da je najbolje za pocetak naterati ga da pisa i pogledate test skupa....To je vec neki dokaz...
A bez dokaza- mozete se macovati do iznemoglosti...
Sve najbolje....

Osobi koja ima problem s heroinom/kokainom, mozes pomoci samo kada ona shvati i pozeli pomoc!
A to moze da potraje, a moze i da nikada ne dodje do toga...Zavisi od coveka do coveka....
Verovatno sam te sada ubedacio, ali univerzalne reci za priznanje i shvatanje da ima problem - - NEMA!
Mozes da kupis test npr, ako vec tvrdi da umisljas - nateras ga da pisa,bez najave, naravno, pa zajedno pogledajte rezultate testa...Kada bude bio pozitivan, verovatno ce tada i priznati...
E, posle ovoga - duga borba u kojoj mu je svakako potrebna tvoja pomoc.
Krizu ce pregurati, na ovaj ili onaj nacin...
Vazno je da posle svega zaboravi na dop, da ponovo nakon par meseci/godina ne napravi isto sranje, kao ja npr, i mnogi ovde....
Ne znam, mislim da je najbolje za pocetak naterati ga da pisa i pogledate test skupa....To je vec neki dokaz...
A bez dokaza- mozete se macovati do iznemoglosti...
Sve najbolje....
->
Unsuccessfully Coping With The Natural Beauty Of Infidelity<-
Unsuccessfully Coping With The Natural Beauty Of Infidelity<-
Slažem se!coacoa wrote:Ja mislim da mozes da mu pricas koliko hoces i sta hoces - nista ne vredi dok njemu ne dodje iz dupeta u glavu....
Sve najbolje....
ON treba da shvati i sam sebi pomogne, mi ostali smo nemocni, nemozes nikom nista izbiti iz glave dok taj netko sam sebi ne izbije.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
Obratice ti se za pomoc kada shvati da ce da ga ubiju zbog dugova, ili da ce da umre....Dok on ne zeli sam ebi da pomogne, a cak i ne priznaje ti si nazalost nemocna. Sto ga ne uslovis, ili ti ili heroin? Da li si razmisljala o tome?
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see